Skoči na vsebino

par-nepar zaradi onesnaženja (za avte)

SiR

Priporočene objave

Zgodovina se ponavlja..

Zaj se vidi,da su bli drugi vsaj 25 let za nami!

To smo mi jemali že za cajta stare Yuge, zaj si pa mislite kje smo že sedaj? :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimivo.....

Tudi na radiju sem že slišal za to. Če boto hoteli imet boljši zrak, bodo pač morali malo potrpet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa to ni res kaj vse lahko počnejo in kaj se vse spomnijo kmalu tudi iz hiše ne boš smel na svoj dvorišče ali balkon :slap: :slap: :slap: :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa to ni res kaj vse lahko počnejo in kaj se vse spomnijo kmalu tudi iz hiše ne boš smel na svoj dvorišče ali balkon :slap: :slap: :slap: :slap:

seveda boš.. peš...

ker bo bolj zdravo zate in okolico...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja, res so pizde, da tako nagajajo ljudem ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Centre mest naj zaprejo...avte ven..centri naj bodo čisti - brez smoga....tko da bo mir...gospoda težko dihajo....

pol pa vsi na podeželje z njimi (z avti mislim...) - itak super potrošniške centre gradijo na podeželju, kjer naj bi bil čist zrak - vsaj zaenkrat...

..v času juge smo tko kupli še eno kripo, da smo se lahko furali (pač ena tablca z neparno, druga s parno številko)..in tko je bil pred hišo en parkir plac cel dan zaseden...pa še sosedov -od tazgornjih, pa še od taspodnjih...itd...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsako sredo po nekaj ur.

Ravno nek strog ukrep. :(

Bolj mazanje oči češ, za okolje smo nekaj naredili. :eek:

:grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

brrrm, verjetno bi težko absolutno večino prometa ukinili. In če gre vsako sredo za nekaj ur, je tudi to lahko morda za nekaj odstotkov manj emisij na tedenski ravni. Verjetno se s tem že kaj doseže, a?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne. Običajno se take občasne in razmeroma kratke prekinitve prometa kompenzira z intenzivnejšim prometom kasneje ali prej. In si na skupni ravni tam, kot si bil.

Verjetno bo rešitev stopnjevanja grenjenja življenja voznikom in lastnikom prevoznih sredstev.

London je uvedel vstopno takso v mesto.

Zadnjič sem bral, v Delu menda, da nameravajo v enem londonskem predelu udariti extra davek na avtomobile, oziroma njihovo posedovanje, oziroma parkiranje. Avto bo dodatno obdavčen, ker pač stanuješ v tistem okrožju, kisi želi biti čisto. In najbolj pametna rešitev naj bi bila, prodati avto in biti brez.

In smo zopet tam.

Bogat človek ima lahko kolikor hoče avtov na par in nepar tablice, ali barvo karoserije ali kakorkoli pač omejiš. Lahko si tudi privošči mastne mitnine in pristojbine za parkiranje in davke.

Tako, da, bo verjetno veljala tista, da bo za ozračje najbolj skrbela sirotinja, ki si zadev pač ne bo mogla privoščiti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsi

na kolo za zdravo telo!

:OK:

Tako

je prow!

:evilgrin:

V

mestih bi bilo treba popolnoma prepovedati promet z vozili na naftne derivate in organizirati

brezplačen javni in tovorni promet na električni pogon.

Avti,

kamioni, motorji, klasični avtobusi pa le za medmestni promet.

Onesnaževanje bi padlo za 70%, kar se monoksida tiče in

več kot 80% pri ostalih emisijah zaradi prometa ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A pol naj bi se pripeljali s kripami do predmestja...tam spuščali olje in ostalo svinjarijo...in odšli peš v center. NE, nisem ZA...Želeli ste živeti v mestu...živite torej tudi z izpuhi....mene periferno kmetico pa ne obremenjujte z vašo pločevino in bližino trgovin, pošt, vrtcev, bolnic in ostalo navlako.

Je pa zanimivo recimo kje se spet lotevamo/jo problema.....s prepovedjo čisto na zadnjem glidu verige. A da bi imeli hibridni avtomobili, majhni avtočki z nizkimi emisijami nižje davke, cenejše parkiranje, prost vstop v mesto-da bi ljudje bolj posegali po njih...to pa ne?

No ko smo že pri tem Ruplova Meta, ki so ji očitali opravljanje nakupov s službenim avtom...groza in cel halo...je kdo od vas ,,ozaveščenih seronj,, opazil, da se vozi z Toyoto pirus, ki je okolju prijazen avto?

Ko kupujete avto ali razmišljate kakšno breme bo okolju, al fantazirate o konjih, moči, udobnosti in seveda vaši varnosti in s tem povezano velikostjo in ostalim neekološkim zadevam...

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda ste opazil,k da se v Evropi nekaj spmnejo in potem smo pri nas med prvimi, ki morajo to probat

Jest se najbolj bojim, da se bomo mi že drug let vozil na par-nepar. :hmm: :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A pol naj bi se pripeljali s kripami do predmestja...

Lintschy ..

mi

bomo naredili kar je v naših močeh - torej težili perifernim kmeticam.

:krneki: :krneki: :krneki: :krneki: :krneki: :krneki:

Zakaj?

Zato ker:

- je Prius total qrac (vpršaj taxi-driver-je) in v mestu mirno porabi 10l/100km .. ostalo je Toyota propraganda .. vsak golf ali Clio (bencinar) porabi manj kot ta "zelena" jajca ..

- naftaši - vključno s Petrolom in vsemi delničarji še vedno želijo/hočejo prodati čimveč nafte vsak dan in to tudi narede .. vse ostalo je blef oblasti, katero boli qrac (če še ne veš) za čisto okolje, ampak je važno pobrati čim več denarja od bencina, napačno parkiranih vozil in vsesplošnega namerno ustvarjenega kaotičnega sranja.

Tako

bo na vsakemu od nas, da se odloči kako doprinesti h

čistemu okolju .. vendar se hudo bojim, da bo to

envelikdrek.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdej si zapel za PRIUS (iz prve roke ne poznam nobenega lastnika zato bom pač tiho , ......taksistom verjeti?...tudi ne vem....itak, da se skoz kvari, da je vse za en k***...pol ti lohk lažje razloži znesek na taksimetru.....nikoli pa še nisem slišala, da se splača kupit avto od taksista....mislm, da vemo zakaj.

No pol pa lahko izbiraš med naslednjimi: HIBRIDI

Chevy Malibu -Expected 2007

Honda Accord -Available Now

Honda Civic -Available Now

Honda Subcompact (Fit) -Expected 2009

Honda Insight -Available Now

Hyundai Accent -Expected 2009

Lexus GS 450h -Available Now

Nissan Altima -Available Now

Toyota Camry -Available Now

Toyota Prius -Available Now

In the works: Ford Five-Hundred, Ford Fusion, Hyundai Sonata, Lexus 600h, Mercury Milan, and Saturn Aura The Ford Escape Hybrid was the first hybrid SUV available, but additional choices now available are the Lexus RX 400h, Toyota Highlander and Mariner Hybrid.

Primerjave tule: http://www.fueleconomy.gov/feg/hybrid_sbs_cars.shtml

Če bi bilo zanimanje večje, bi bil razvoj cenejši, bi bil manj kvarljiv, večja konkrenca in MPC manjša. Kako spodbuditi, da si ga kupiš?.....Z uvedbo ,,par nepar,, pravgotovo NE.

Pa naj nardijo kakšnega majhnega, zame...ne večjega kot C1. :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prezvekovanje starih idej.

Ko sem bil mulo.... (zlati casi).... Ja, je veljal par nepar na tablice..... pa boni na bencin..... za moped je fotr dobil bone za 5 litrov na mesec...

A ves kaj? A se iz prohibicije ni noben nic naucil? Roba, ki je iskana, bo sla v prodajo. Pa nima veze, a je to alkohol, nikotin, heroin ali pa bencin.

Stara Yugoslavija? Ja. Super. Moj fotr je mel novo Yamaho 5 let skrito v garazi. Uvozeno na invalida. Jebi ga, veze. In pol se s to jamaho ni smel vozt. Zakaj ze? Ampak jest se spomnim, ko sva sla skozi mesto. Na tocno tem motorju. Ne samo, da se je on peljal s prepovedanim motorjem, se mene je vzel s seboj!

Da ne omenjam tistega Zündapp-a z narisano crno roko na tanku. Ja, tega se tudi spomnim. Pa tiste Bese (BSA) s prikolico.... ko je vsake toliko vsekalo iz avspuha....Sva sla ravno mimo zdravstvenega doma v Siski, ko je usekalo iz avspuha....

In ko se ravno spominjam motorjev.....Zakaj sem hotel kupit tvojega Poldeta? Zaradi imena ziher ne. Ker je bedasto. Ampak OKej, svoje motorje poimenuj kakor hoces..... Ves zakaj? Ker je imel LaFranconi avspuhe. Ker je ropotal, ker je krical, ker je rjovel,ker sem sedel na zadnjem zicu in sem ga slisal. Zato. In zato, ker sem si to zaspomnil. Se spomnis, ko sva sla (ne vem kam, pozabil) in si na pumpi rekel da si denar pozabil v drugih hlacah? Nisva imela za bencin in si tam pustil osebno? Ja, s Poldetom sva bila. In nazaj grede sva se peljala po tisti cesti iz Trebovelj proti Savi. Ki je cisto ravna. Ko sem se skril za tvoja siroka ramena in samo s kotickom oces gledal, kako padajo mimo naju drevesa, mostovi.... In potem si bremzal, ker je bila rdeca luc na semaforju. Na tistem v Crnuski industrijski coni. Se spomnis, kaj sem te vprasal?

Sva sla vec kot 200? Ne vem , zakaj mi je bila to meja...In ja....sva sla.....Mogoce celo v resnici, vsekakor pa zato, ker si mi Ti tako rekel....Ja, Letela sva..... Na Poldetu. In pekel nama ni mogel slediti, ker sva prisla domov....Takrat....

Ziher se ne. Najbrz si pozabil na najine voznje. Kako si bremzal v Postojni, ko je en bebec z avtom s pumpe zapeljal pred naju. In kako si mu jezno mahal....Valjda, kreten. Takrat se ni bilo treba imeti podnevi prizgane luci. Ti si jo imel, pa naju je vseeno spregledal.

Zgodovina se ponavlja, a ne?

In ja....Poldeta mi nisi prodal, sem pa zato pripeljal domov Kerberja (Skoraj isti letni, ampak ni isto). Zato. Zaradi mojih spominov. Zaradi avspuhov. LaFranconijev. Ker me ti spominjajo.....na to.. na moje otrostvo....na strup...na sreco....na cesto....na to, da sem se pocutil varno za tvojim hrbtom. Sedaj pa ni vec hrbta pred menoj....razen v spominih....Mogoce bo pa moj hrbet izvir za spomine mojemu sinu. Nekako dvomim...Mogoce....Ne vem,... Bomo videli...

Na to, da hocejo nekateri kreteni omejiti svobodo gibanja z izgovorom o onesnazevanju. Pa se eni bebci so z izgovori o kajenju.

Ne se bat. Jest sm tuki. In dokler diham.....

Zarad kretenov, ki omejujejo! Kajenje, pasje ljubljencke, motorje, bencih, hrano, avtomobile,.... Karkoli, samo da omejujejo. Da se eni pocutimo suznje, drugi pa gospodarje....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšen problem pa je to? Urediš si tablico v Delaware (USA) in se lahko slikajo z barvnim fotoaparatom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda ste opazil,k da se v Evropi nekaj spmnejo in potem smo pri nas med prvimi, ki morajo to probat

Jest se najbolj bojim, da se bomo mi že drug let vozil na par-nepar. :hmm: :headbang:

če bi prebral članek v delu bi videl da so par-nepar uvedli v Gorici, ki pa je še vedno v Italiji. V Novi Gorici te uredbe ne nameravajo uvesti.

Se pridružujem mnenju da se zadeve lotevajo na napačen način. Sicer pa, a je bilo kaj drugega za pričakovati (recimo kako bolj premišljeno in dolgoročno rešitev za zmanjšanje onesnaženosti zraka v središčih mest)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Avstriji so omejili hitrost na avtocesti med Leibnitz-om in Graz-em na 100 km/h in v Graz-u na 30 km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa kolikor vem, so v Avstirji sprejeli tudi ukrep, da če je nekaj dni zapored nekakšna meritev nad sprejemljivo, da so potem v mestnih jedrih prepovedane vožnje z avtomobili, ki imajo prevelike emisije (ne ustrezajo določenim ostrim normam). Če se prav spomnim, v to kategorijo zapadejo predvsem dizli ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja. Zdaj bodo morali začeti naknadno z vgrajevanjem filtrov trdih delcev, ali pa bo huda ekološka taksa. Avstrijce že hudo boli glava.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

par-nepar ni problem si bomo dal delat registrske samo z napisom,kaj pa potem?? :hmm: :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!