Skoči na vsebino

Kateri bencin in katero olje?

mare20

Priporočene objave

In kdaj se je poraba najbolj povečala? Pri menjavi za 70ccm ali potem pri menjavi fergazerja? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

okol 5 :D če se normaln voz <_<

normaln voz, ja....... ti pa normalna voznja.... :lol1: .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kdaj se je poraba najbolj povečala? Pri menjavi za 70ccm ali potem pri menjavi fergazerja? :hmm:

pri menjavi na 70cc. fergazr mam 17,5 ze od nakupa motorja .) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bencin in olje.... VEČNA tema.

BENCIN

Za dirke smo eksperimentirali z bencinom, ki je imel več kot 100 oktanov, zato, da je bila lahko kompresija višja in, da ni zaradi predčasnih detonacij požiralo bata na robovih. Ampak, fantje, to je bilo potrebno, ker je bil pri mrzlem motorju bat na robu, oddaljen od glave bedne 0,4 mm. Pri vročem sta se pa že lizala. No, v praksi smo si dokazali, da je ZELENI bencin s črpalke, 98 oktanov dovolj dober.

OLJE ZA DIRKE

Najbolje se je obneslo olje Valvoline SYN PRO 2T, ki ga ni več na trgu. Najprej so mu spremenili formulacijo, potem pa še ime. Gorelo je brez saj, mešanica 2%, ležaji kot novi.

Potem smo preizkušali Motul, Shell, Agip.... in na koncu odkrili LIQUI MOLY FORMULA RACING Outboard oil 2T. Prepričan sem, da je to najboljše olje, kar si ga lahko kupiš. ČE si ga lahko privoščiš. Peklensko drago. SIT 3.980 za liter. Če kupiš 12 litrov je cena bistveno nižja, ampak vseeno.

OLJE ZA VSAK DAN

Za standardne navite skuterje, torej 70 ccm, 19 ali 21 uplinjač, obrati do 12.000, so motorju (in žepu) prijazna olja naslednja - seveda tudi Motul, Shell, Agip:

DELNO SINTETIČNA

LIQUI MOLY Racing Scooter 2T semi synth za SIT 1.656 za liter

VALVOLINE Durablend Scooter 2T za SIT 1.656 za liter

SINTETIČNA

LIQUI MOLY Racing Scooter 2T synth za SIT 2.616 za liter

VALVOLINE Syn Power 2T za SIT 2.460 za liter

Kar se tiče Castrol TTS... To olje ima med vsemi najbolj značilen vonj. Enak kot pred 20 leti. Morda so lastnosti kaj izboljšali :devil: ampak ostaja lastnost sajavosti. Precej uporabnikov TTS poznam, ki so po dveh letih morali kupiti nov izpuh, ker motor nikamor ni šel. Bil je namreč poln saj.

Duke

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dons se prvič tankal 98 pa bomo vidli kaj bo......

samo tak btw:

dons sem bat menjal pa batne.......kolk časa bi mogel ajnfarati? bi blo enih 500km dovolj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

98 mam zaj not..........pr končni razlike ni, mogoč malo boljši pospeški, samo mam pa občutek da motor lepše teče...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dons sem kupil Valvoline synpower 2t, in je bilo varovalo na pokrovčku že malo natrgano, ga vlijem not nato pa povoham plastenko, smrdi kot po kakšnem starem olju in neki kemikaliji(zelo kisel vonj). A je kdo od vas že uporabljal to olje pa je ta vonj normalen, ali sem kakšno zgoljufano čudo not nalil? :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se tiče Castrol TTS... To olje ima med vsemi najbolj značilen vonj. Enak kot pred 20 leti. Morda so lastnosti kaj izboljšali  :devil: ampak ostaja lastnost sajavosti. Precej uporabnikov TTS poznam, ki so po dveh letih morali kupiti nov izpuh, ker motor nikamor ni šel. Bil je namreč poln saj.

čudn. men tud motor vedn manj leti. :angry: mogoč je pa to kriv. :hmm: a se da to kok spucat? pa kok vem če so ziher saje krive? :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no zadeva je taka jst ze dobra 2mesca tankam 98 pac sem se ga navadu tankam pa olje tts--mislm,da sem po dovgem cajtu nasel pravo kombinacijo bencina ter olja ,saj mi ne paca vec svecke kot mi jo je olje motul scooter ---uglavnem zadovoljen--kolk casa pa se ne vem bomo videl..ce ma pa kaksen podoben motor kot jst mi pa naj svetuje kaj on notri tanka kateri bencin ter katero olje..vsakega nasveta bom vesel

scooter aprillia 125 sr---

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čudn. men tud motor vedn manj leti. :angry: mogoč je pa to kriv. :hmm: a se da to kok spucat? pa kok vem če so ziher saje krive? :cry:

Dol vzemi pa ga ven skuri. Lahko pa ga tud prerežeš pa pol nazaj zašvasaš :P :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

p**** ponoru bom jst bi tankov 98 oktanskiga sam so pr nas res bedniki pa na dolin nimajo nobene črpalke z 98okt.bi se mogu vozit 12km da dobim ta kurčev bencin <_< .... olje sm pa menjov oz ga bom sam d se 1l tistga kurčevga tts-a pokurm k ga mam notr pol grem pa na motul 600 al pa skuter power sj je isti.

ka nj nrdim kolk se bo kj poznalo na batu če se naprej tankam 95 oktanskiga?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nič nebo narobe če 95 oktanskega tankaš, 98 je nepotreben luxuz, ni kakih razlik sploh opaznejših

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!