Skoči na vsebino

Avtomobil vs. računalnik


alone

Priporočene objave

Bill Gates je nekoč dejal v šali: Če bi General Motors razvil avtomobilsko industrijo do nivoja računalništva v tistem hipu, bi se njihovi avtomobili prodajali po ceni 25 dolarjev in bi zmogli prevoziti 1000 milj s 5 litri goriva. Na to Gatesovo izjavo je g. Welch, vodja General Motors odgovoril:Če bi GM izdeloval s tehnologijo, kakršno uporablja Microsoft, bi vozili avtomobile z naslednjimi lastnostmi:

1. Iz neznanega razloga bi avto crknil dvakrat na dan.

2. Vsakič, ko bi cestarji pobarvali cestne oznake, bi bilo potrebno kupiti nov avto.

3. Občasno bi avtomobil ugasnil na avtocesti brez kakšnega posebnega razloga, vi pa bi se morali sprijazniti, ponovno pognati avto in se odpeljati naprej.

4. Občasno bi se med izvajanjem manevra, kot je zavijanje v levo, avto ugasnil in se ne bi hotel zagnati več, potrebno bi bilo ponovno namestiti motor.

5. Samo en uporabnik bi lahko uporabljal avto, razen če bi kupili ,>AvtoXP” ali >,AvtoNT <. Toda takrat bi morali kupiti dodatna sedišča.

6. Macintosh bi naredil avto, ki bi ga poganjala solarna energija, bil bi zanesljiv, petkrat hitrejši, dvakrat bolj preprost za upravljanje, toda vozil bi lahko samo po petih odstotkih cest.

7. Signalne lučke za olje, temperaturo vode in stanje akumulatorja bi bile zamenjane za eno samo signalno lučko ,>Splošna napaka v avtu”.

8. Novi sedeži bi vršili pritisk na populacijo, da bi imeli vsi enako široke riti.

9. Varnostne blazine bi vas povprašale: “Ali ste prepričani?”, preden bi se aktivirale.

10 . Občasno bi vas avto, brez očitnega razloga, zaklenil ven in vam onemogočal vstop, vse dokler ne bi hkrati potegnili kljuke za vrata, obrnili ključa in zagrabili za radijsko anteno.

11. GM bi obvezal vse kupce njihovih avtomobilov da kupijo deluxe različico avtokart podjetja Rand McNally (ki je zdaj del GM), četudi kupci ne bi želeli posedovati ali uporabljati le-teh. Če bi jih hoteli odstraniti iz avta bi povzročili takojšen petdeset ali več odstotni padec zmogljivosti avta. Nadalje, GM bi postal tarča preiskave ameriškega pravosodnega ministrstva.

12. Vsakič, ko bi GM predstavil nov avto, bi se vsi kupci morali na novo naučiti voziti, saj nobena od starih kontrol ne bi delovala na isti način, kot v starem modelu.

13. Pritisniti bi morali “Start”, da bi ugasnili avto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja, tega seveda ni govoril nihce iz GM, rec je pa itak tako stara, da takrat o WinXP ni bilo ne duha ne sluha, pa NT verjetno tudi ne se :wink:

Drgac pa, ce jaz zaradi kakega cudnega razloga kdaj ugasnem racunalnik, napisem shutdon -h now Nobenega Start :wink: Res pa je, da nimam M$ sploh :evilbat:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!