Skoči na vsebino

avtoakustika

bLuZoNdEr

Priporočene objave

Levi sprednji zvočnik mi včasih malo dela malo ne dela...ker sem antitalent za tote zadeve bi k nekomu peljal pogledat al je zvočnik fuč al je pa kaj s kontakti oz. z izhodom iz avtoradia...po potrebi bi spredaj zamenjal zvočnike in mogoče dodal ojačevalec!

Kje v Ljubljani me ne bojo nategnili oz. če me že bodo, kje bodo vsaj orenk opravili svoje delo (nasvet pri nakupu, instalacija, ... )? Ker z mojim znanjem se bojim da bi mi lahko prodali mačka v žaklju ali pa neko ful hudo feršterkarijo ki je sploh ne rabim.

hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Levi sprednji zvočnik mi včasih malo dela malo ne dela...ker sem antitalent za tote zadeve bi k nekomu peljal pogledat al je zvočnik fuč al je pa kaj s kontakti oz. z izhodom iz avtoradia...po potrebi bi spredaj zamenjal zvočnike in mogoče dodal ojačevalec!

Kje v Ljubljani me ne bojo nategnili oz. če me že bodo, kje bodo vsaj orenk opravili svoje delo (nasvet pri nakupu, instalacija, ... )? Ker z mojim znanjem se bojim da bi mi lahko prodali mačka v žaklju ali pa neko ful hudo feršterkarijo ki je sploh ne rabim.

hvala

če misliš vse menjevat (in imaš blaupunkt radio) pol je odgovor en in edini - radio vili - lj. Če pa imaš vse druge ideje pol pa kiri drug npr gapex - lj, seles - grosuple, evolution - koper, soundland- gorica/solkan... poglej si malo avtoakustika.com

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Ne poznam nobenega z izkušnjami, menjal bi pa samo zvočnike (če se izkaže da je to sploh potrebno!!), ki so še originalna vgradnja v Polo 2003 (radio sem zamenjal za Pioneer deh-p3630) in mogoče bi si omislil ojačevalec.

Kaj Vili dela samo na Blaupunktu??

Popravljeno . Popravil bLuZoNdEr
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne poznam nobenega z izkušnjami, menjal bi pa samo zvočnike (če se izkaže da je to sploh potrebno!!), ki so še originalna vgradnja v Polo 2003 (radio sem zamenjal za Pioneer deh-p3630) in mogoče bi si omislil ojačevalec.

Kaj Vili dela samo na Blaupunktu??

za take primerke kot si ti (in kot sem jaz) ja:) Sem bil tam, samo zato, ker mi je nekej hreščalo. Je reku da naj grem k onemu, kjer sem zadevo kupu, da on nebo gledal, al pa da naj menjam vse pr njemu in bo porihtal. Ok, se nekak odločim, da montiram spredi in zadi blaupunktove zvočnike, pridem tja in pravi da ni ok, ker radijo ni pravi (mam pioneerja) - če menjam radio pol on vse uredi.

Sem šu in ne grem nikoli več tja - razen ko bom kupu novi avto in nebo mel čisto nobene muzike in bom pač dal blaupunkt (baje inštalira pa v majko dobro!). Za več dnarja montira tudi to kar si zaželiš - bil tam avto, kateremu je viselo po ene 6 ojačevalcev okrog in okrog - pol veš kake so cene :cry:

Kaj sem naredu, sm šu k gapexu, kupu vse potrebno za montirat sam doma in zdej počasi počasi montiram doma. No ogromno pa se najde na internetu, tako da ti je to v pomoč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pobereš dol plastiko ki pokriva zvočnik... ponavadi je na klike. Odšraufaš zvočnik, pobereš vn. Pogledaš kaj je zaena dimenzija (16cm ali 13cm) greš v trgovino, kupiš druge. Original je karton-roba, kjer dvomim, da so še slabši na tržišču (razen v avtih za 25k€ dalje, pa še tam ni nevem kaj, ok ne štejemo 50k€ plus :D ). Prideš domov, priklopiš drate in voila... brez ojačevalcev dela 20x bolše... pa ne rabiš hi tech če nisi audiofil :OK: če rabiš dodatne napotke, pa piši PM... bom pomagal :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa če ne misliš kupit ojačevalca, glej za zvočniki z čim večjo občutljivostjo (dB), ker lahko da ti bo drugače še slabše igralo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:D in katere zvočnike se splača kupit...kaj je dobro in kaj slabo? Na kaj je treba biti pozoren? :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti sam povej kok bi dal za vse kar misliš kupit pa ti povem ( če misliš samo zvočnike, ali boš pozneje dodal ojačevalec se moraš tut odločit)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa zdej jaz nisem nek hud audiofil ampak imam rad za svoja ušesa čist zvok (kar je zame čist zvok je lahko za kakega audiofila še vedno polom) in pa ker se večinoma v avtu vozim sam rad poslušam musko na glas (rock, metal, HC, ska, itd.), pri tem pa mi gre blazno na živce razno hreščanje in zvok nekakšnih vibracij (kot je to bilo do sedaj).

Za ojačevalec sem napisal, ker sem nekje prebral da je razlika kot noč in dan. Pioleg tega razmišljam da bi si omislil tudi adapter od Pioneerja za iPod (trenutno poslušam preko radijskega oddajnika in stalno nekaj piska, brni, ...).

Saj pravim, ne rabim neke vrhunske robe, ampak da lepo poje in da zmore malce več glasnosti od sebe :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa zdej jaz nisem nek hud audiofil ampak imam rad za svoja ušesa čist zvok (kar je zame čist zvok je lahko za kakega audiofila še vedno polom) in pa ker se večinoma v avtu vozim sam rad poslušam musko na glas (rock, metal, HC, ska, itd.), pri tem pa mi gre blazno na živce razno hreščanje in zvok nekakšnih vibracij (kot je to bilo do sedaj).

Za ojačevalec sem napisal, ker sem nekje prebral da je razlika kot noč in dan. Pioleg tega razmišljam da bi si omislil tudi adapter od Pioneerja za iPod (trenutno poslušam preko radijskega oddajnika in stalno nekaj piska, brni, ...).

Saj pravim, ne rabim neke vrhunske robe, ampak da lepo poje in da zmore malce več glasnosti od sebe :D

Za zvočnike , le glej (če se že odločaš za menjavo) da bodo imeli trdo vpete membrane. .)

Popravljeno . Popravil Vanga
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no ja ampak še vedno nisi povedal koliko si pripravljen odšteti za robo, da ti lahko potem poiščem najboljše kaj dobiš za ta denar

tisto o ojačevalcu o razliki noč in dan pa ti lahko tudi sam potrdim, tudi sam najprej nisem mogel verjeti da je taka sprememba

evo poln prtljažnik mojega saxoja :blush:

[attachmentid=92800]

[attachmentid=92801]

post-9362-1172787528_thumb.jpg

post-9362-1172787544_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:D No ja tako poln moj ne bo, ker rabim vcak ccm prtljažnika :)

Ja naj bo čim ceneje, problem je ker niti ne vem kakšni sploh so cenovni rangi....a za 80€ dobiš par solidnih zvočnikov??

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

res je, in rainbow je znamka z nekim imenom in je pri avtoakustitki zelo cenjena, tako da ti zvočniki so zelo kvalitetni! sploh pa za to ceno

evo dva linka, ker ne vem kako velike zvočnike imaš v vratih

13cm

16cm

če kupiš katere od teh dveh ne boš nič falil, pa še možnost imaš da jih kasneje priklopiš na ojačevalec (ker so dost močni)

če ti slučajno kaj ne bo jasno kar tukaj vprašaj, se jaz malo spoznam na to in če bom znal bom pomagal

upam da linka ne bosta mišljena kot oglaševanje ampak kot pomoč :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala!

kolko pa naj še računam za montažo? Namreč ravno danes sem preveril in za odstranitev tapete na vratih potrebujem 2 različna torx izvijača, ki pa ju nimam.

P.S.:

tu so TW že zraven...kaj pa če obstoječa obdržim in zamenjam samo zvočnika v vratih? In pa kaj so kretnice?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

montiraš jih lahko sam, ko enkrat dobiš dol tapeto si zmagal, ker potem je vse naprej čisto enostavno, torxe pa si sposodi ali kupi eno poceni garnituro

tw moraš uporabiti te ki so zraven, saj so narejeni za kretnici ki ju dobiš zraven

kretnica ti porazdeli frekvence, da zvočnik igra samo tiste frekvence za katere je namenjen da igra

primer:

za 16/13 cm zvočnik gredo skozi kretnico samo frekvence od recimo 60Hz- recimo 2kHz, za tw pa kretnica prepusti samo frekvence od 1kHz navzgor

navodilo za priklop pa imaš verjetno priloženo in je čisto enostavno

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Take zvočnike moraš obvezno priklopit na pravilno naštelan ojačevalec, če ti bo samo tviter piskal.

Če ne misliš kupovat ojačevalca, kupi koaksialne zvočnike do 50w rms.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

čisto spodobno in poceni je kak komplet zvočnikov pioneer ubost ...

za "adapter za ipoda" pa raje razmisli o glavni enoti, ki ima že integriran vsaj audio in, če že ne pravega krmilnika za ipod .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

z raibow nimaš kaj falit :OK:

kOci: malo bol bi se lahko potrudu s kofanom :) al ni še končan projekt ? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

heh to je vse bolj tko za silo, da igra :blush: ravno zdaj delam škatlo za ojačevalca (tam kjer so okna bo z rezkarjem pobran 1cm rob in noter vstavljena šipa), pa škatlo za sub moram vogale zapolnit pa oblečt vse skupaj v črno blago, tako kot je po dnu v prtljažniku pa bo :D

[attachmentid=92898]

post-9362-1172930984_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

evo končano :OK: :

[attachmentid=93804]

še slika ponoči, vedar slikano s telefonom:

[attachmentid=93805]

post-9362-1174155924_thumb.jpg

post-9362-1174156126_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil k0ci
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!