Skoči na vsebino

avtoakustika

bLuZoNdEr

Priporočene objave

pa zdej jaz nisem nek hud audiofil ampak imam rad za svoja ušesa čist zvok (kar je zame čist zvok je lahko za kakega audiofila še vedno polom) in pa ker se večinoma v avtu vozim sam rad poslušam musko na glas (rock, metal, HC, ska, itd.), pri tem pa mi gre blazno na živce razno hreščanje in zvok nekakšnih vibracij (kot je to bilo do sedaj).

Za ojačevalec sem napisal, ker sem nekje prebral da je razlika kot noč in dan. Pioleg tega razmišljam da bi si omislil tudi adapter od Pioneerja za iPod (trenutno poslušam preko radijskega oddajnika in stalno nekaj piska, brni, ...).

Saj pravim, ne rabim neke vrhunske robe, ampak da lepo poje in da zmore malce več glasnosti od sebe :D

Evo, ce imas 16 cm, ti jaz prodam tele cist nove, ker mi ne grejo v vrata: zvocniki Kenwood KFC-1689ie, 200w, fi 16 (glej oglas kenwood zvocniki

LP

Popravljeno . Popravil scht@bec
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 let pozneje...

Živjo. Pravkar sem nabavil 8 let starega Clia, in dobil notri avtoradio Blaupunkt. Ko prižgem radio, od 6ih zvočnikov deluje samo desni visokotonec... Balansiranje zvočnikov v meni-ju avtoradija je na 0, tako da nima nobenega efekta, sem probaval. Kaj bi lahko bil problem? Hvala za odgovor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A je ker v Lj da bi mi nastelal avtoradio glede izhodnih frekvenc

Mam orig BOSE, dodan XTC, ki ga poganja RAMSES in avtoradio s posebej kretnico za sub izhod

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

radio daj na max glasnost kjer original zvočniki še ne hreščijo, nato si naštimaj ojačevalec: HPF daj na off oz. mora bit izbran LPF filter, to naštimaj na nekje 80, 100 Hz, bass boost in ostale pi....... daj na off, phase tudi pusti na 0 če ima, gain pa potem odpiraj dokler ne zaslišiš popačenja iz zvočnika, nato pa malo nazaj zapri, da ne bo kakih poškodb na zvočniku :whistle: , ponavadi je gain nekje na polovici oz. malo čez

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam tako enostavno sem sam

Ze dolgo nazaj mi en nastelal (na drugem avtu) in na mejhnen glasu je "videl" da sem imel na enem zvozniku zamenjane pole (ukvarja se predvsem z avtoakustiko)

Bi rekel, da obvlada kot ti postevanko do 100

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če imaš dva zvočnika in na enem zamenjano polariteto, se to sliši kot da ni basa(po domače povedano takrat ena membrana udari not, druga pa ven in se zvočnika izničujeta, če ne obrneš polaritete lahko sam zvočnik obrneš okoli da gledaš magnet, pa bo problem rešen), pri nizkotoncu boš to težko ugotovil, razen tega da je pri basu malenkostna zakasnitev, zato imajo malo boljši ojačevalci nastavljiv fazni zamik, pri katerem pomeni zamik za 180 stopinj enako kot bi zamenjal + in - na zvočniku......dvomim pa da imaš ti na original radiu aktivno kretnico, kjer lahko režeš frekvence za posamezen zvočnik, zato boš moral uporabiti pasivno kretnico (na ojačevalcu - LPF), če pa imaš pa toliko bolje, na radiu nastaviš LPF na 80-100Hz, na ojačevalcu pa jo ugasneš

Popravljeno . Popravil k0ci
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mam eno "sistemsko vprašanje". pa se mi ne da googlat. 

rabim nov autoradio. pogoj je dober tuner, želja pa iPhone  kompatibilnost. Pa me zanima, a se iPode/iPhone in autoradio lahko poveže brez žic? Bluetooth mogoče? 

Popravljeno . Popravil Cartman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če je pogoj dober tuner se osredotoči predvsem na blaupunkt....njihovi tunerji so korak pred vsemi ostalimi.... glede ipoda pa mislim da ne bo šlo prek bluetooth, gre pa zelo enostavno prek kabla, samo priklopiš in na radiu brskaš po njegovih mapah in komadih...sploh pa kolikor vem iphone nima bluetootha oz. ga ima ampak samo za povezavo s PCjem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če je pogoj dober tuner se osredotoči predvsem na blaupunkt....njihovi tunerji so korak pred vsemi ostalimi.... glede ipoda pa mislim da ne bo šlo prek bluetooth, gre pa zelo enostavno prek kabla, samo priklopiš in na radiu brskaš po njegovih mapah in komadih...sploh pa kolikor vem iphone nima bluetootha oz. ga ima ampak samo za povezavo s PCjem

Na Alpine se poveze za prostorocno telefoniranje. Ce ga pa s kablom priklopim na USB a navadn radio niti ne polni, kaj sele vidi, da bi po njem brskal. Jabuko ima svoje bisere.....vcasih me prime da bi kup blaupunkta brez cd playerja z AUX portom in povezal z jack kablom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aaaa to tebe muči, USB konektor je res samo za usb ključke, za povezavo ipoda pride poseben konektor, tak ki gre iz radia in paše direktno v ipod/iphone preko posebnega alpinovega kabla....se pravi mora biti radio ˝ipod ready˝, kakorkoli drugače ne bo šlo, razen kot si sam omenil, aux.......tukaj si lahko pogledaš združljivost radia z zunanjimi napravami: http://www.alpine.si/support/ipodr-compatibility.html ali pa povej kateri model alpina maš, pa da vidim kaj se da naredit

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jez mam pra alpine, ga selim že ene 15 let. probal pa sem pri frendu. 

Strašno mi je všeč marantzova fora, ko ojačevalec priklopim na lan kabel, in vrtim muziko z iphona/pada prek wifija. pač pridem domow in s telefonom upalim godbo, in zavrtim kar mam pač na telefonu. Zdej bi rad neki podobnega za autoradio. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!