Skoči na vsebino

Gume (pnevmatike) za skuterje

motorist-

Priporočene objave

Kaj pa SAVA MC 16 ?

-Pri MC 16 maš spet več variant:osnovni model(zelo solidna guma)laho pa uzameš boljšega kjer lahko izbiraš med "soft" ALI "medium" varianto za tiste k mal bol norijo po cestah....

-za dež (mokra cesta) te gume niso primerne... :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Romzi, katere gume bi pa ble primerne za take bolj nore voznike?? :twisted:

p.s. Gor imam MC16, soft verzijo.

A ti MC 16 soft ne držijo dost?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda držijo, ampak z njimi sem naredil svoje km. Tako da jih bom v kratkem zamenjal, pa me zanima če bi mi priporočil kakšne druge. Sicer bom vezl še enkrat te. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda držijo, ampak z njimi sem naredil svoje km. Tako da jih bom v kratkem zamenjal, pa me zanima če bi mi priporočil kakšne druge. Sicer bom vezl še enkrat te. :wink:

Probaš lahko METZELER ME-7 Teen kolegu sem jih namontiral na Aprilio pa jih je zlo pohvalu..

http://www.metzelermoto.com/product_info/c...heda.asp?ID=195

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi na našem skuterju (Pggo NRG 2) bo potrebno zamenjati zadnjo gumo, smo že tam nekaj preko 7500 km.

Kolikor sem videl, ima Sava 3 gume MC16 (običajno, športno mehko in športno srednjo). Športni menda nista za mokro cestišče. Kaj pa tista običajna?

Z našim skuterjem mladca menda ne divjata, za v šolo pa je v obratovanju celo leto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi na našem skuterju (Pggo NRG 2) bo potrebno zamenjati zadnjo gumo, smo že tam nekaj preko 7500 km.

Kolikor sem videl, ima Sava 3 gume MC16 (običajno, športno mehko in športno srednjo). Športni menda nista za mokro cestišče. Kaj pa tista običajna?

Z našim skuterjem mladca menda ne divjata, za v šolo pa je v obratovanju celo leto.

Običajna MC16 je dobra guma za vsakodnevno uporabo in cenovno ugodnejša od soft ali medium verzije,obraba ni tako velika tako da bo zadovoljivo služila svojemu namenu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje to je?

Pred davnimi leti sem tam kupoval gume za avto, vendar je bila tista štacuna neka neugledna stvar na nekem makadamskem dvorišču.

Sedaj imajo verjetno kaj novega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje to je?

Pred davnimi leti sem tam kupoval gume za avto, vendar je bila tista štacuna neka neugledna stvar na nekem makadamskem dvorišču.

Sedaj imajo verjetno kaj novega.

Če prideš po Jelenovem klancu,pr Globusu zaviješ desno,se peleš po ulci naravnost,pol pa lahk zaviješ sam desno al pa levo,ti greš levo se peleš ene 200 m pol pa zaviješ spet desno po klančku dol, na polovici klančka boš vidu eno staro bajto na desni k ma pouhn šip.U tej bajti je trgovina.(še zmeri je nikakva tko k učas...)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ZDRAVO!

FANTJE, ČE HOČTE DOBRO GUMO ZA DEŽ, KUPTE SAVA MC20 MONSUM!

JAZ JIH IMAM NA SVOJEM AEROXU IN SO ODLIČNE. PA TUDI PO MAKADAMU SE DA ZARADI POSEBNEGA DEŽNEGA PROFILA DOBRO PELJAT.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kokr hocs. Predvsem pa je odvisno kako se vozis.

Odvisno je kako močan motor imaš in katere gume imaš gor. Pri neakterih skuterjih se profil gume skoraj ne obrablja. Posledica premajhne moči in otrdele gume. Sestra ima na na Vivacityju še originalno Sava MC16, pa se mi po 10.000km profil zdi še kot nov. Ampak to še zdaleč ne pomeni da je taka guma varna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po 10.000 km bi jst na njenmu mestu raj menu gumo ker sm meu jst tut na skuterju profil se cel držala ni pa nič več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Mene zanima kva pomenijo te oznake na gumah- kolk so colne pa tak :?: :?: :?:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene zanima kva pomenijo te oznake na gumah- kolk so colne pa tak :?:  :?:  :?:

Če vzamemo primer 140/60-13,

-140 širina tekalne površina v mm

- 60 so % višine glede na širino

- 13 premer gume (oz. platišča) v colah

Oznaka 3.50-10

- 3.50 širina gume v colah

- 10 premer v colah

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Savina guma je dobra ampak samo 1000km. potem postane trda in nima vec taksnega stika z cestiscem. Meni sicer to odgovarja ker vcasih pase mal poplesat na ovinku sicer zna bit pa neugodno. Naslednja guma bo verjetno Michelin Bopper

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Počasi bom mogo nabavit novo zadnjo gumo.

Trenutno vozim Michelin s1, 130/70-10. Men se ne zdi tak slaba.

Katero gumo priporočate (skuter 150 ccm), izkušnje.

Ne rabi bit najboljša v suhem ali mokrem - kombinacija naj bo prava. :shock:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!