Skoči na vsebino

Gume (pnevmatike) za skuterje

motorist-

Priporočene objave

Moje gume drzijo ko sam hudic :twisted:

Zanese jih le na prehodu za pesce, ce das gas pa polagas:)

So pa mehke tak hudo, da ko zadno na asfaltu naprimer malo zazges na mestu (2,3 sekunde naprimer...) in jo pol pogledas, je cela lepljiva pa vroca pa kar tak vidis, kot da bi se stopila:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsaka sprednja guma pri skuterju vzdrži vsaj 2 do 3 zadnje. Čim močnejši je skuter, večja je razlika v življenski dobi med sprednjo in zadnjo. Jaz sem na svojem 50-odblokiran skuterju z zadnjo gumo SAVA naredil 10000 km, sprednja SAVA, ki pa je tekmovalna-RACING MEDIUM pa ima še polovico profila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

midva z jrkom mama metzeler. jas mam zadno zdaj 2000km pa je še kaka tretina profila gor. s tem da ne vlečem črt (ne žlajfam po domače) :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse so po svoje dobre. odvisen od tega, kuko furaš pa za kva jih maš

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LOL!

kak lahko vprasas ce je kira guma sploh slaba? Mislim no. A pol je vseeno kiro gumo mas na ninji?

Pa ne mi rect, da to ni isto, ker vem da vsi samo mislite da so skuteri en navadn k**** pa itak je vseeno kire gume mas gor, ker polagat itak ne mores, pa pades takoj v ovinku pa to...

Hutchinson Funzy naprimer je sranje guma!! To se nagnes cisto malo pa ze drsis...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 mesecev pozneje...

Preobuti moram staro kljuse tomos elektronik 90, ki ima 10 let stare gume Sava model B7 dimenzije 2.75-17 na obeh kolesih.

Spredaj so predpisane 2.5-17, zadaj 2.75-17. Obe dimenziji ima Sava samo model MC11. Možna je tudi kombinacija spredaj B6 in zadaj B7.

Kaj priporočate :?:

Zanima me predvsem dobra oprijemljivost po suhem asfaltu. Za modele B poudarjajo dolgo življenjsko dobo, torej je lega na cesti slabša kot pri modelih MC? Kaj pa vožnja v dežju z MC11?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huh. 5000 je meni držala Michelinka. 301-ka pa kar 17.000km. :wink:

Kuko ti je kej držala ta guma :?:

Boljše ko Michelinka. Drugačna zmes. Ni nujno, da najmehkejša guma najboljše prime. Zmes mora bit prava. Kaj so pa delali pri Dunlopu pa njih vprašaj. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A je sploh kaka guma k je slaba?

Ja neki Češki kurac. Sveti se že na daleč ko plastika. Prodajajo jo v trgovini z avtodeli v hali A mislim da. BTC itak.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LOL!

Hutchinson Funzy naprimer je sranje guma!! To se nagnes cisto malo pa ze drsis...

HAHAHAHAHA!!!! Sej res!! Boljši profil majo Buragottovi avtomobilčki, ko pa ta guma.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

no ja naj vam povem da se na gume glih ke dosti nena spoznam

mam pa na aeroxu spredi michelin-ko (tak kot je original) zadaj pa je dunlop, pa tak čisto laično upam rečt da nisn videl razlike od prej ko je bila zadnja guma čist zlizana in zaj ko je nova, je par res da jaz nena ke preveč polagam ovinkov (tu se najbolj pozna kvaliteta) oz. sej jih samo si ne upam iti do skrajne meje, guma je zelo široka! in spredi so manjše mere kot zadi! :) čeprav nevem zake

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Hm, sam razmišlam o menjavi zadnje gume. Nekak se mi zdi pretanka, tko de sem hitr na robi. In men se zdi zlo neprijetno, če me nosi po ovinku. Sicer je blo zdej že velik napisanga o posameznih modelih, sam to je blo takrat. Zajnima me, a ste zdej kej spremenil svoje mnejne, mate kekšen nov predlog kero gumo zbrat, več izkušenj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Michelin Bopper ni glih zanič, ampak proti GT301 nima šans, niti po suhem, še manj pa v dežju. Pri extremih v ovinku mi je Bopper že 2-krat spustu, 301 pa je šla dokler nisem zadel centralnega štenderja. Pa še nekaj je. Ko sem, Bopperja sem mel v roku 5.000km (ko se je guma zlizala) 4-krat na igli, GT301 pa v roku 15.000km ni spustla niti enrkat, čeprav je bla nazadnje ko švicarski sir. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj ti si mel na aeroxu tudi michelin booper-ko al kaj? zaj pa maš dunlop gt301 tak kot jas? :wink: hehe zanimivo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se prav ta GT301 taztura. pa kera je to firma? A Dunlop? Ka pa cena? Sem slišu, de so ful pocen te gume, kaj pa ta? Pa še to: Tomosaki, kaj pomen to, de si ga mel na igel? Upam de to nima veze z fiksanjem :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se prav ta GT301 taztura. pa kera je to firma? A Dunlop? Ka pa cena? Sem slišu, de so ful pocen te gume, kaj pa ta? Pa še to: Tomosaki, kaj pomen to, de si ga mel na igel? Upam de to nima veze z fiksanjem :lol:

ja to je dunlop firma, cena je okol 10 prešernov

eh naš tomosaki pa se ve valda nena fiksa, ali pač??? :? :lol: :wink: :roll:

to najbrž pomeni da se je prek igle ali pa prek nečesa podobniga pelo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se vedno je najboljsa guma METZELER me-7 teen.Prime se ziher boljse kot gt301.Edino na mokrem ni tako zelo dobra,na suhi cesti pa ziher boljsa od vseh,razen gum za dirke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj ti si mel na aeroxu tudi michelin booper-ko al kaj? zaj pa maš dunlop gt301 tak kot jas? :wink: hehe zanimivo

A res? :lol: Hudo stari. Ja mel sn jo ja. Zdaj sta pa obe oblečeni v Heidenavke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol: Fiksanjem? Jas se še od alkohola držim stran :lol: Ne, hoto sem povedat, da je včasih rabla injekcijo, ker je začela spuščat. Skratka profil je bil bolj bogi in žeblji so jo meli ful radi. GT301 je Dunlopova guma, sicer najdražja (okol 13.000sit je zadnja), ampak maš jo pa celo večnost in prime še zmeraj vredu. Že profil ma tak agresivn. Vem, da sem enkrat gledal in sem mel v njej kar nekaj železnine zapičene, sproti je to popadalo ven. Ampak Dunlopko pa ko si vidu, da je začela spuščat je blo boljše, da si pustu tisti konček železa noter, ker če si ga ven potegno je bla pa sivjarija. Tak, da sem mel ene 4 injekcije noter in je bla že cela pokrpana. Gt301 pa mam še zdaj. Stoji v garaži in samuje. Profil ma še vedno, če jo kdo kupi jo prodam. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol: Fiksanjem? Jas se še od alkohola držim stran :lol: Ne, hoto sem povedat, da je včasih rabla injekcijo, ker je začela spuščat. Skratka profil je bil bolj bogi in žeblji so jo meli ful radi. GT301 je Dunlopova guma, sicer najdražja (okol 13.000sit je zadnja), ampak maš jo pa celo večnost in prime še zmeraj vredu. Že profil ma tak agresivn. Vem, da sem enkrat gledal in sem mel v njej kar nekaj železnine zapičene, sproti je to popadalo ven. Ampak Dunlopko pa ko si vidu, da je začela spuščat je blo boljše, da si pustu tisti konček železa noter, ker če si ga ven potegno je bla pa sivjarija. Tak, da sem mel ene 4 injekcije noter in je bla že cela pokrpana. Gt301 pa mam še zdaj. Stoji v garaži in samuje. Profil ma še vedno, če jo kdo kupi jo prodam. :wink:

Jst rabm gumo k bo ornk prjela. K sem šou dans mal polagat pa me je nosl po ovinki ko bi k****. Pa se pl oprijem občutno zmanjša po recimo 5000 km

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hehe.a po 5000km vec ne prime dobro?:)

moja metzlerka je po 5000km gladka ko nozi iz top shopa.

ampak taka pac je guma, ni krivo zlajfanje al pa kaki burnouti... sem zamenjal v svojih 25k km ene 4x ze gumo zadno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Vse je super in prav samo jaz izbiram med

SAVA,MICHELIN,PERELLI

Vse so dobre in sem tudi z vsem vozo samo na drugih skuteri,razen SAVE

LP Vsem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!