Skoči na vsebino

Policija svetuje in kaznuje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 48 minutami, Vin pravi:

In potem zato, ker ljudje brezglavo divjajo in ne zdržijo brez alkohola, pridejo ljudje, zlasti ženske, na idejo, da bo od leta 2022 v vseh novih avtih obvezen omejevalnik hitrosti, ki bo preprečil vožnjo s hitrostjo nad omejitvijo in alkotester.

Ne bo preprečil vožnje nad omejitvijo. Samo piskal bo, zaenkrat. Okoli alkota ni kaj veliko za debatirat, ne piješ in ni problema.

pred 14 minutami, Kmet2 pravi:

Medtem, ko mački v parlamentu, pijani vozijo, kradejo kot srake, zganjejo korupcijo in prikrivajo......fajn, res fajn in ti isti  mački pišejo zakone laboratoriskim mišim, ki so nafilane z antidepresivi in otopeli.....

Bo treba druge mačke volit. In nehat antidepresive malcat.

Objavljeno (popravljeno)
31 minutes ago, jskrablin said:

Ne bo preprečil vožnje nad omejitvijo. Samo piskal bo, zaenkrat. Okoli alkota ni kaj veliko za debatirat, ne piješ in ni problema.

Ja, ampak zakaj mora 95 % voznikov, ki ne pijejo ko vozijo, plačati za avto ekstra par sto evrov zaradi 5 % latentnih alkoholikov? Avto bo kot novoletna jelka, toliko varnostnih gadgetov bo imel.

P.S. V opisu ISA sistema piše, da bo sistem po potrebi omejil hitrost. Ne bo zaviral, bo pa omejil pospeševanje na hitrost višjo od omejitve.

Popravljeno . Popravil Vin
Objavljeno
pred 1 uro, Vin pravi:

To je iz policijskega letnega poročila za 2017:
Povprečna stopnja alkohola alkoholiziranih povzročiteljev vseh prometnih nesreč je bila 1,44 g/kg (1,44 g/kg), prometnih nesreč s smrtnim izidom pa 1,46 g/kg (1,49 g/kg). 

Kolikor se spomnim, ti povzročijo med 25 in 30 % nesreč s smrtnim izzidom, nadaljnjih 20 % nesreč s smrtnim izzidom pa povzročijo vozniki, ki imajo v krvi nekje med 0,2 in 0,5 g/kg, tako da neka logika v tem zmanjšanju meje je. Če je prisotnost alkohola v krvi izključen vzrok za te nesreče oziroma kakšen delež predstavlja, pa ne bi vedel.

In potem zato, ker ljudje brezglavo divjajo in ne zdržijo brez alkohola, pridejo ljudje, zlasti ženske, na idejo, da bo od leta 2022 v vseh novih avtih obvezen omejevalnik hitrosti, ki bo preprečil vožnjo s hitrostjo nad omejitvijo in alkotester.

vsaj po mojem, tudi če se zmanjša mejo ne bo to ne vem kaj vplivalo. In potemtakem ima nekdo prav kot je zapisal, je bolje da gre zakon na 0,00

pred 36 minutami, jskrablin pravi:

Mlakar je nekoč zapel:

iz majhneha prašička zrase enu lejpu svene :P

Objavljeno
pred 1 uro, Vin pravi:

To je iz policijskega letnega poročila za 2017:
Povprečna stopnja alkohola alkoholiziranih povzročiteljev vseh prometnih nesreč je bila 1,44 g/kg (1,44 g/kg), prometnih nesreč s smrtnim izidom pa 1,46 g/kg (1,49 g/kg). 

Kolikor se spomnim, ti povzročijo med 25 in 30 % nesreč s smrtnim izzidom, nadaljnjih 20 % nesreč s smrtnim izzidom pa povzročijo vozniki, ki imajo v krvi nekje med 0,2 in 0,5 g/kg, tako da neka logika v tem zmanjšanju meje je. Če je prisotnost alkohola v krvi izključen vzrok za te nesreče oziroma kakšen delež predstavlja, pa ne bi vedel.

Bolj pomembno je ugotoviti koliko 0,2-0,5 promila vpliva na vozne lastnosti. Sama statistika ne pokaže realnega stanja. Saj smo že videli, da večino nesreč povzročijo trezni vozniki. Osebno mislim, da so za vozne lastnosti bolj škodljive utrujenost, stres (zlasti zamujanje), zastoji, ki nam podrejo utečen urnik, pa seveda telefoni in druge naprave vseh vrst.

Če bi že vgradili alkotester, bi morali tudi marihuana, kokain in heroin tester. Pa kamero za preverjanje mežikanja oz. zapiranja oči (če bi predolgo gledal stran od ceste, bi avto samodejno parkiral in te ne bi spustil naprej prej kot po dveh urah spanja :) ).

Največji vzrok pa jaz vidim v našem agresivnem vedenju, ki pa je tudi posledica vzgoje (čakanje v vrsti, odstopanje prednosti, vljudnost in podobne oblike olikanega vedenja - česar se zmeraj znova učimo tudi na MS :( )

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, jskrablin pravi:

Če ti misliš, da lahko v tem obstoječem volilnem sistemu kaj spremeniš si  ovca.

Vse je tako nastavljeno od medijev naprej, da je onemogočeno vsakemu z zdravo moralno pametjo in etiko karkoli vodit v državnih institucijah.

Če ti to ni kapnilo od  kar smo se odcepili od Yuge, ti žal ni pomoči. 

Ti samo voli dalje.

Tudi jaz volim, ampak samo svojo ženo brez pritlehnih prascov iz državnega zbora.

P.S.  glede antidepresivov, mi je splošni zdravnik predpisal, ker sem enkrat potožil, da imam vsega polen qrac.

Ne vem kdo ne bi imel po 12 operacijah in 4 letnem bolniškem staležu.

Vse je romalo v kanto......splošni zdravniki ti pišejo psihijatrična zdravila, če te dobijo pa z yolijem te pa zaprejo.

Premisli.

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno
24 minutes ago, DAMI34 said:

vsaj po mojem, tudi če se zmanjša mejo ne bo to ne vem kaj vplivalo. In potemtakem ima nekdo prav kot je zapisal, je bolje da gre zakon na 0,00

Z 0,0 dobiš problem s false positive - ustvariš nek nov problem. Pri meji 0,2 je ta problem precej manjši in ga lahko zanemariš.

Objavljeno
pred 1 minuto, Kmet2 pravi:

Če ti misliš, da lahko v tem obstoječem volilnem sistemu kaj spremeniš si  ovca.

Vse je tako nastavljeno od medijev naprej, da je onemogočeno vsakemu z zdravo moralno pametjo in etiko karkoli vodit v državnih institucijah.

Ti samo voli dalje.

Tudi jaz volim, ampak samo svojo ženo brez pritlehnih prascov iz državnega zbora.

mediji so pri nas zgodba zase, sploh komericalni, tako deb... novinarjev ne najdeš nikjer. niti skladnja jim ne leži, vidiš, da so nekateri povsem nerazgledani, pri še vsaki tako bedni novici pa delajo iz nje scene

včeraj so poročali o neki evropski cerkvi, kako je zagorela

in je "novinarka" rekla....da so parižani z odprtimi usti gledali, kako gori cerkev....

odprta usta....

če malo bolj pozorno poslušaš kakšne bedarije govorijo, ni čudno da imamo same ovce

Objavljeno
17 minutes ago, Darko3g said:

Največji vzrok pa jaz vidim v našem agresivnem vedenju, ki pa je tudi posledica vzgoje (čakanje v vrsti, odstopanje prednosti, vljudnost in podobne oblike olikanega vedenja - česar se zmeraj znova učimo tudi na MS :( )

Pred kratkim sem se peljal od Domžal proti Lukovici po regionalki v počasni koloni (popoldanska konica) in potem sredi naselja nek bumbar s VW gre prehitevat počasno kolono v nepregledni ovinek, čez križišče in prehod za pešce. Pa kaj mora špilat temu človeku v možganih, da se odloči za takšen podvig?

Objavljeno
pred 17 minutami, Vin pravi:

Z 0,0 dobiš problem s false positive - ustvariš nek nov problem. Pri meji 0,2 je ta problem precej manjši in ga lahko zanemariš.

Smatram, da 0,5 tudi ni "še" problem. Se pa strinjam, ampak potem je lahko tudi 0,1 :D

Objavljeno
pred 3 minutami, Vin pravi:

Ja, ampak zakaj mora 95 % voznikov, ki ne pijejo ko vozijo, plačati za avto ekstra par sto evrov zaradi 5 % latentnih alkoholikov?

Ugibam da zato ker je onih 5% latentnih alkoholikov očitno sposobnih narediti dovolj škode, da se to splača spraviti v vsa vozila. Je pa veliko odvisno od osebne izkušnje pri takih vprašanjih. Vprašaj koga, ki je izgubil bližnjega zaradi pijandure za volanom. In poročaj o rezultatu. Pol pa vprašaj eno latentno pijanduro, jih ni težko najti. In bo odgovor bistveno drugačen. Koga se bolj splača upoštevati - se moreš odločiti sam.

Meni gre tudi na q da se na tak način v bistvu vse voznike prestavi v vlogo nekakšnih osumljencev, ki morajo dokazovati nekakšno nedolžnost. Sam se ne bom pizdil na politike v tem primeru. Ampak na onih 5%, ki nikakor ne dojame da jim v glavi nič ne štima.

pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

iz majhneha prašička zrase enu lejpu svene :P

Al pa iz mejhnega prešička, kot v primeru nekdanjega ministra za kulturo ?

pred 4 minutami, Darko3g pravi:

Sama statistika ne pokaže realnega stanja. Saj smo že videli, da večino nesreč povzročijo trezni vozniki.

Narobe razumeš statistiko. Evo dveh statistik, ki lepo pojasnita kaj se dogaja pri zgornji trditvi. Daleč največja možnost, da imaš prometno nesrečo je v nekje v krogu ~ 3km od tvoje hiše/stanovanja. Veš zakaj? In več kilometrov kot narediš, večja je možnost da boš imel prometno nesrečo. Veš zakaj?

pred 14 minutami, Darko3g pravi:

Osebno mislim, da so za vozne lastnosti bolj škodljive utrujenost, stres (zlasti zamujanje), zastoji, ki nam podrejo utečen urnik, pa seveda telefoni in druge naprave vseh vrst.

Vse to so seveda tudi potencialni vzroki. Sam alko ima eno resno škodljivo lastnost. Zelo slabo vpliva na presojo, hitrost dojemanja, hitrost reakcije in tako dalje, obenem pa daje človeku občutek, da se dogaja lih kontra. Spij enega za pogum in take fore. Utrujen voznik se bo boljše zavedal svojega problema, kot pijan. In to je precej pomembna razlika. Kolikokrat si slišal nekoga, kako se hvali da pelje boljše, ko spije kako pivo al pa tri? To je glavni problem pri alkoholu.

pred 4 minutami, Kmet2 pravi:

Ne vem kje si našel podatke za ta sklep. Jaz sem prepričan, da se ne bo nič spremenilo, dokler ne bo enkrat resno zaribalo. Kot sem že večkrat napisal - naslednja gospodarska kriza bo bolela bistveno bolj kot je prejšnja. Mogoče se bo narod kaj naučil, čeprav verjetno ne lih.

Objavljeno
pred 8 minutami, Vin pravi:

Pred kratkim sem se peljal od Domžal proti Lukovici po regionalki v počasni koloni (popoldanska konica) in potem sredi naselja nek bumbar s VW gre prehitevat počasno kolono v nepregledni ovinek, čez križišče in prehod za pešce. Pa kaj mora špilat temu človeku v možganih, da se odloči za takšen podvig?

Ampak takšnih in podobnih je polno.

Malo drugačen primer od danes zjutraj. Odkar je AC se pol Zasavja zjutraj vali proti Ljubljani čez Trojane. Verjetno ni treba posebej povdarjati, da gre vse skupaj v več ali manj strnjeni koloni. In potem ti gre tip na mrtvo prehitevati, uspe mu prehiteti točno 4 avte, 3km naprej pa je avtocesta... Profitiral je točno 127m ali kakšne 4,5s...:headbang:

Objavljeno

Nekako poskusimo v tej temi ostati pri naslovu. Ostalo naj gre v cestno črno nabijanje

Pa četudi linkate določene poste in tam nadaljujete.

Objavljeno (popravljeno)
23 minutes ago, DAMI34 said:

Smatram, da 0,5 tudi ni "še" problem. Se pa strinjam, ampak potem je lahko tudi 0,1 :D

Nazadnje sem pihnil 0.9 in sem stricu v znak dobre volje predlagal, da naj kar na 0.10 zaokroži .. :devil: :boobies:

Dokler ne bodo alkota bolj dosledno preverjali je itak vseeno, kolko je meja. Žnj-krat se ob vikendih peljemo z taksijem domov ob 'sumljivih' urah po prometnih cestah/vpadnicah v mesto, pa ne vidim nobene kontrole .. a v nedeljo dopoldne, ko se peljem od maše pa ves navdušen z tisto frulico skače naokoli, ker ja, sigurno sem se ga nacedil ....

Popravljeno . Popravil Tex
Objavljeno
pred 5 minutami, Tex pravi:

Nazadnje sem pihnil 0.9 in sem stricu v znak dobre volje predlagal, da naj kar na 0.10 zaokroži .. :devil: :boobies:

Dokler ne bodo alkota bolj dosledno preverjali je itak vseeno, kolko je meja. Žnj-krat se ob vikendih peljemo z taksijem domov ob 'sumljivih' urah po prometnih cestah/vpadnicah v mesto, pa ne vidim nobene kontrole ..

0,09

Zgolj informativno, a si vozil? to je cca 1 piva (se mi zdi)

Objavljeno (popravljeno)
4 minutes ago, DAMI34 said:

0,09

Zgolj informativno, a si vozil? to je cca 1 piva (se mi zdi)

Ne ne, iz 0,9 sva na nula-deset zaokrožila (0,10 = 0,1 - nix kazni) .. :D

Ma zajebavam, je joke bil (zato ležeča pisava) - ko pijem ne vozim .. že če samo hodim sem si in okolici (škarpe itd ..) preveč nevaren .. oziroma po novem sploh ne pijem več, tako .. :huh:

Popravljeno . Popravil Tex
  • Haha 2
Objavljeno
pred 5 urami, Arzen pravi:

Glede alkohola so se tako odločili, ker imajo v policiji probleme s tem. 

Vsaj na travnikih se ne pasemo, kot se nekateri na vsaki drugi vožnji. 

pred 4 urami, DAMI34 pravi:

Noben od "napinjenih" ni napihal  samo 0,5. Tako da z 0,5 na 0,2 je samo mlatenje prazne slame in večanje dobička v blagajni.

Pravzaprav ti mlatiš prazno slamo v nedogled. 

Kot ti vedno povem; ne pij, pa ne boš večal dobiček. 

Objavljeno
pred 2 urami, Kmet2 pravi:

Še mal pa bomo kot laboratorijske miši na lastni zemlji.

Medtem, ko mački v parlamentu, pijani vozijo, kradejo kot srake, zganjejo korupcijo in prikrivajo......fajn, res fajn in ti isti  mački pišejo zakone laboratoriskim mišim, ki so nafilane z antidepresivi in otopeli.....

Spet mešaš politiko. Poišči politično temo in tam debatiraj. 

pred eno uro, Kmet2 pravi:

Ti samo voli dalje.

P.S.  glede antidepresivov, mi je splošni zdravnik predpisal, ker sem enkrat potožil, da imam vsega polen qrac.

Ne vem kdo ne bi imel po 12 operacijah in 4 letnem bolniškem staležu.

Vse je romalo v kanto......splošni zdravniki ti pišejo psihijatrična zdravila, če te dobijo pa z yolijem te pa zaprejo.

Premisli.

Politika in zdravje sta v drugih temah. 

Objavljeno
pred 18 minutami, Borutt pravi:

Vsaj na travnikih se ne pasemo, kot se nekateri na vsaki drugi vožnji. 

Če ne pijemo, ne boš imel službe, travnike pa pust na mir k se ne spoznaš na to. :ras: js delam specializacijo iz tega.

Objavljeno
pred 1 minuto, Arzen pravi:

Če ne pijemo, ne boš imel službe, travnike pa pust na mir k se ne spoznaš na to. :ras: js delam specializacijo iz tega.

Se opravičujem, specializant. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, jskrablin pravi:

Ne vem kje si našel podatke za ta sklep. Jaz sem prepričan, da se ne bo nič spremenilo, dokler ne bo enkrat resno zaribalo. Kot sem že večkrat napisal - naslednja gospodarska kriza bo bolela bistveno bolj kot je prejšnja. Mogoče se bo narod kaj naučil, čeprav verjetno ne lih

Malo si kontradiktoren , namreč prvo me pošiljaš na volitve, da se nekaj spremeni in celo svetuješ opustitev antidepresivov, ki jih ne jemljem. 

Za tem pa si prepričan , da se ne bo nič spremenilo dokler ne bo šlo vse v franže :hmm:

Predvsem sem prepričan in se s tabo strinjam z odebeljenim stavkom .

@Borutt :winkiss:

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

ti pa Kruci, pa še eden, ki ga ne bom omenil, ste moji zvesti sledilci in se napajate samo z "umotvori" ki jih zapišem. Mogoče je Munda napihal 0,6 in je vse skupaj samo lov na čarovnice? Get a life, my firend...

Objavljeno
pred 20 minutami, DAMI34 pravi:

ti pa Kruci, pa še eden, ki ga ne bom omenil, ste moji zvesti sledilci in se napajate samo z "umotvori" ki jih zapišem. Mogoče je Munda napihal 0,6 in je vse skupaj samo lov na čarovnice? Get a life, my firend...

Pravzaprav tvoji umotvori tako štrlijo, da so vidni že od daleč. 

In spet neke druge stvari mešaš v lonec, ki ga imaš na štedilniku. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Prjatu , a ne vidiš v kateri temi si .  Nasvet mu daj , ne ga qrcat :lol1:

Objavljeno
pred 1 minuto, Kmet2 pravi:

Prjatu , a ne vidiš v kateri temi si .  Nasvet mu daj , ne ga qrcat :lol1:

Saj mu pravim, da naj zabije umotvore. Še kuhati ga učim. Ma je verjetno vse đabe :lol1:

Objavljeno
pred 5 minutami, Borutt pravi:

BMK verzija, BMK

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!