Skoči na vsebino

Problemi na Aplilii (Sr 50 di-tech) s pospeski

pingec_

Priporočene objave

Si lastim tale skuter, letnik 2001. Vsa original oprema, brez omejevalcev, enkrat sem padel (brez posledic za skuter pomoje).

Imam pa problem, namreč skuter že nekaj časa ne pospešuje tako kot bi moral, v hrib pa sploh zgublja moč. Najprej sem peljal na servis v moto sport, samo tam so mi najprej menjali fedre na sklopki pa valjcke pa je blo boljse kak dan, potem pa spet isto. Nato so mi rekli da zgublja kompresijo, tako da je bil se cilinder zbrusen in bat menjan. Ampak se vedno je stvar ista in ker ne mislim vec zapravljat denarja tam, bi prosil ali za nasvet kaj bi lahko bilo ali pa za priporočilo za kakega serviserja na obali, ki se bo motorju zares posvetil?

Kot sem že povedal, skuter ful slabo vleče v hrib in pravtako slabo pospešuje. V variomatu je bilo menjano že marsikaj, jermen, valjčki, feder in fedri na sklopki. Najprej sem mislil da bi dal notri lažje valčke samo je isto sranje, s 6,5g je motor prvo uro ful dobro vleku, res hudi pospeski, potem pa spet zacel jebat. Dal sem tudi nov feder, ce slucajno ne poriva dovolj mocno v nizjo prestavo samo ni pomagalo. Zamenjal federcke na sklopki, ni pomagalo :(

Edina stvar ki mi se pride na pamet je da bi bil izpuh zamasen mogoce?

Se mi pa zdi zelo pomembno povedat to, da se mi dogaja ena cudna stvar, namrec ko variomat razstavim in dam not druge valjcke pa vse skupaj zaprem, stvar vlece zelo uredu, po 20 minutah pa spet zelo slabo. Ni mi jasno.

No, ce zna kdo kej povedat, bi lepo prosil :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se opravičujem, če ne bi smel odpreti nove tem. Ampak piše "Odpiranje novih tem

Preden odpirate nove teme, preiščite stare teme v forumu ISKALNIKOM, če že kakšna ne ustreza željenim kriterijem."

Pa sem uporabil iskalnik in nisem našel podobne teme, a bi lahko dobil kakšen link mogoče?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo tema o ditechu--->KLIK

drugače pa ti lahko povem iz lastnih izkušenj:

to je pač neka standardna hiba ditechov, skoraj pri vseh se dogaja to kar si opisal

če bi jaz še mel ditecha bi naredil sledeče: najprej menjaj valjčke, pa posodico (variomat) namaži z vazelinom, da se valjčki lepo kotalijo noter, potem daj noter trdo povratno vzmet, prej pa še razdri jermenico in z vazelinom dobro namaži tista vodila po katerih se jermenica premika........če pa še ne bo dobro pa menjaj variomat (okoli 60€ pride, speedcontrol je dobr, sem ga mel)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako hiba? :) Ko sem sam dal notri 6.5 valjčke je vlekel 40 z 115kg sopotnikom v kr orng klance.. prej sma se ustavila na sredini :) Imel sem vseskozi enako sranje kot ti (razen ko sem dal za hec 6.5g valjčke).. nobena povratna ni pomagala.. Frend pa ima vse original in mu z original zadevo, ki ima mislim da 7.8g valjčke vleče skoraj toliko kot je meni pri 6.5... Ok no, mogoče pa je res neka hiba :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo tema o ditechu--->KLIK

drugače pa ti lahko povem iz lastnih izkušenj:

to je pač neka standardna hiba ditechov, skoraj pri vseh se dogaja to kar si opisal

če bi jaz še mel ditecha bi naredil sledeče: najprej menjaj valjčke, pa posodico (variomat) namaži z vazelinom, da se valjčki lepo kotalijo noter, potem daj noter trdo povratno vzmet, prej pa še razdri jermenico in z vazelinom dobro namaži tista vodila po katerih se jermenica premika........če pa še ne bo dobro pa menjaj variomat (okoli 60€ pride, speedcontrol je dobr, sem ga mel)

nevem zakaj bi na vse orginal deval trso povratno vzmet in podobno.. ko ti skuter dobis, je ze optimalno nastavljen.. in valckov oz. posodice za njih se nikoli ne maze..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja to tudi jaz vem ampak pri ditechu valjčki zelo hitro postanejo "kvadratni", tko da če ni denarja za menjavo variatorja pač malo vazelina not pa je

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

al pa un je še boljši......StArII ti boš vedu, ko pravjo da ni treba jermenic menjat oz. da dobro dela z originalnimi......se mi zdi da je hebotov variator :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!