Bmflar Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Honda NC 700 je simpatičen motor ...
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Cycle-ergo pravi za NC 700 višino sedeža 84cm, torej isto ko Versys in 2cm več kot Vstrom....
Snečer Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) pred 7 minutami, JezniPohorc pravi: Iskreno povedano nisem imel na listi... Nekako me je strah "dizelskega" agregata... Ne da ne bi delal dobro ali vlekel, le rdečo polje pri 6k rpm mi je skor kot avto... Ja, ima motor iz avta Honde Jazz (polovico) Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil Snecer
NumLock Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) pred 10 minutami, JezniPohorc pravi: Iskreno povedano nisem imel na listi... Nekako me je strah "dizelskega" agregata... Ne da ne bi delal dobro ali vlekel, le rdečo polje pri 6k rpm mi je skor kot avto... Aja no, če se tega bojiš in želiš vozit več ali manj v rdečem polju, potem pa moraš raketo kupit, kjer se rdeče začne od 12-14k. Vsak ima svoj okus. Moja, ko je videla ta motor, se je zaljubla v njega. Tudi meni je oblika izredno všeč, pa že barvna kombinacija je full strupena. Agregat pa je itak zmagovalni: 700 kubikov in 50PS je kombinacija za neuničljivost. Vodljivost motorja je pa neverjetna. Tudi draga moja mi pravi, da sam "pade" v ovinek in je ful navdušena. Vozim štroma650, ampak, ko peljem njenega, kot da bi se vsedel (primer za foro: opel / mercedes) Lahkotno, prožno in uživaško. Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil DL650 Pepper in Bmflar 2
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Hmm.. Očitno imajo na cycle-ergo samo verzijo NC700X, ki ima sedež 84cm. Če ima NC700XA 79cm je potem to super in dobrodošlo za njo... Ne, nimam namena vozit v rdečem polju. Enako tudi moja draga... Mogoče sem malo nespretno napisal... Meni je veliko bolj pomemben navor pri nižjih obratih. Končna hitrost me ne zanima... Prav zaradi tega mi je všeč Vstrom. Sem pa nekako imel idejo, da mi morda probala poiskati nekaj malo drugačnega, da ne bi bilo preveč podobno Vstromu, glede na to da bi oba vozila... Pa vseeno hkrati, da bi bilo možno se peljat 300km+ sorazmerno udobno in z nekaj prtljage... Morda pa imam/imava nemogoče želje... Bmflar 1
NumLock Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 pred 1 minuto, JezniPohorc pravi: Pa vseeno hkrati, da bi bilo možno se peljat 300km+ sorazmerno udobno in z nekaj prtljage... Morda pa imam/imava nemogoče želje... Moja ima zadaj kovček 55l in zadnjo vračanje domov je bilo v dolžini 350km. Nič se ni pritoževala, uživala je in ta vikend me spet sili, da bi šla malo po jadranki. Sliši se morda malo 350km, ampak z takšnimi motorji, kot sta Vstrom in NC700 je čisto dovolj za dnevno relacijo od točke A do točke B, morda celo malo preveč, ker se ne voziva po AC, ampak zgolj po stranskih (po AC samo ko se mudi). Plus tega pa nisva več rosno mlada, tako, da nama je motor v užitek, ne pa da naju na cilju zaradi preveč prevoženih kilometrov, dol dvignejo z granikom. Nekateri delajo 500 - 700km/dan in jim odgovarja. Vsakemo svoje, kakor mu ljubo! Fazer03 in Bmflar 2
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) Na dopustu sva imela izposojene DR650 in sva v treh dneh naredila 1000km po lokalnih cestah, makadamu/terenu... In je bilo na zgornji meji. Če bi bilo na lepi/hitrejši cesti bi bilo zmerno. Zato mislim, da je za naju definitivno na Vstrom stil mopedu realna dnevna razdalja med 300-400km. Koliko pa je kaj visoka tvoja draga @DL650? Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil JezniPohorc
NumLock Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 pred 9 minutami, JezniPohorc pravi: Morda pa imam/imava nemogoče želje... Pohorc, ne hiti. Vzami si čas in izberita pravi motor. Ne kupujta po tem, kar je zdaj pač " in ", temveč kupita to, kar vama odgovarja, predvsem prepusti, da žena odloči, ker ona ga bo verjetno več ali manj vozla. Ne pomeni, če se ti počutiš dobro na določenem motorju, da se bo tudi ona. Jaz sem čez zimo študiral in delal primerjave, kaj kupiti ... itd. Toliko iz moje strani .... obilo uspeha pri izbiri in nakupu.
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) Itak ne hitim. Če bi kupoval kaj je trenutno in, pol ne bi kupil Vstroma pred dvema letoma... Sedaj zbiram ideje, zato tudi moja prvotna objava... Seveda pa bo treba videt v živo, sprobat,... Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil JezniPohorc Bmflar 1
Bmflar Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 pred 31 minutami, JezniPohorc pravi: Cycle-ergo pravi za NC 700 višino sedeža 84cm, torej isto ko Versys in 2cm več kot Vstrom.... NC 700XA je nižji in odličen za vožnjo... ABS naredi svoje, motor dovolj prožen in višina sedeža okoli 80 cm ( NC700X ima višji sedež ). Bencinski tank ima pod sedežem, spredaj pa imaš veliko odlagalne površine. Sem ga imel na preizkušnji iz Trzina, zelooo zadovoljen. Tudi v dežju je bila carska za vožnjo. Osebno jo lahko samo priporočam, pa še cene so nizke za tak motor.
Zivnorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 ....a ste že najdl motor? Kje..... kdaj....kako.... za koliko... Bmflar in KARMEN1 2
Bmflar Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) pred 4 minutami, Zivnorc pravi: ....a ste že najdl motor? JAAAA Kje..... TUKI kdaj....UĆERI kako.... LEPO za koliko... TE NIČ NE BRIGA Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil HD-Dyna Zivnorc 1
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Torej, da še napišem o idejah, ki sem jih imel sam... Kawasaki Versys (2010-2014) - po testih in izkušnjah se odlično pelje, videz ni vsakemu všeč (beri: meni je tak tak...). Višina sedeža je 2cm več kot Vstrom, kar bi lahko bil problem za mojo drago Yamaha MT-07 (2013+) - lahek, se odlično pelje, je pa naked - posledično ni za dolge relacije (veliko vetra v telo)... Sedež je eden izmed nižjih (super za mojo drago). Triumph Street Triple R (2010+) - precej drugačen od Vstroma. Odlične vozne lastnosti. Je pa vseeno bolj ali manj naked... Višina sedeža nekje enako kot Vstrom. Honda NC700XA (2012+) - po predlogu forumašev. Dobre vozne lastnosti glede na teste in izkušnje (nizko težišče). Nizka poraba, a motor je dizelaš (red line 6500rpm in avto zvok)... Mnenja? Še kaj dodam na listo?
Bmflar Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Če bi najdu kje rabljeno NC 700 S bi bila pod 3.000
dlicen Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 Če boš ženi vzel street tripla, jo boš gledal samo še v rit. Bmflar, cikadina, gretzky in 1 other 4
KARMEN1 Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 pred 34 minutami, JezniPohorc pravi: Torej, da še napišem o idejah, ki sem jih imel sam... Kawasaki Versys (2010-2014) - po testih in izkušnjah se odlično pelje, videz ni vsakemu všeč (beri: meni je tak tak...). Višina sedeža je 2cm več kot Vstrom, kar bi lahko bil problem za mojo drago Yamaha MT-07 (2013+) - lahek, se odlično pelje, je pa naked - posledično ni za dolge relacije (veliko vetra v telo)... Sedež je eden izmed nižjih (super za mojo drago). Triumph Street Triple R (2010+) - precej drugačen od Vstroma. Odlične vozne lastnosti. Je pa vseeno bolj ali manj naked... Višina sedeža nekje enako kot Vstrom. Honda NC700XA (2012+) - po predlogu forumašev. Dobre vozne lastnosti glede na teste in izkušnje (nizko težišče). Nizka poraba, a motor je dizelaš (red line 6500rpm in avto zvok)... Mnenja? Še kaj dodam na listo? Yamaha fz6s, ampak sem pristranska, ker je moja, moja, moja, ........... C eagle in maus 2
JezniPohorc Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 pred 25 minutami, KARMEN1 pravi: Yamaha fz6s, ampak sem pristranska, ker je moja, moja, moja, ........... Gre na listo... skupaj z XJ6. KARMEN1, maus in C eagle 3
MiNa Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) Ker ga imam in sem peljal vse kar imaš v izboru, ti priporočam, da vržeš oči še na F650GS/800 ali F700GS/800. Nizka poraba, udoben in odlična ciklistika. Agregat ni "dizelaški" kot tudi ne pri Hondi NC, vendar zapis enega od "motonovinarjev" na prvih testih drži "do 100km/h imaš občutek, da ima 2x več konj, nad 100km/h pa, da jih ima 2x manj". MT-07 vozi moja , prejšnji teden sva prevozila 4Kkm do Grčije in nazaj brez problemov. 2x 650+kilometrov na dan, drugače pa 350-450/dan. Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil MiNa Pepper, Fazer03, Kmet2 in 2 others 5
sebar Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 6 hours ago, HD-Dyna said: Če bi najdu kje rabljeno NC 700 S bi bila pod 3.000 Hudo dvomim. Če bi jo dobil pod 4000 bi lahko bil vesel
NumLock Objavljeno Junij 2, 2016 Opozori Objavljeno Junij 2, 2016 (popravljeno) pred 4 urami, MiNa pravi: Ker ga imam in sem peljal vse kar imaš v izboru, ti priporočam, da vržeš oči še na F650GS/800 ali F700GS/800. Nizka poraba, udoben in odlična ciklistika. Agregat ni "dizelaški" kot tudi ne pri Hondi NC .... Se strinjam MiNa, ne vem od kod ljudem info, da ima NC700XA "dizelaški" zvok. Ko jo zaštartaš ima tipičen lep zvok dvovaljnika, ko pa jo pelješ, pa je skoraj ne slišiš. Pa žena, ko obrne gas, zvizne mimo mene, da ji lahko samo še v auspuh gledam. pred 11 minutami, sebar pravi: Hudo dvomim. Če bi jo dobil pod 4000 bi lahko bil vesel Res je, ljudje govorijo nekaj na pamet - brez veze (gostilniške debate, ki so daleč od realnosti). Popravljeno Junij 2, 2016. Popravil DL650
JezniPohorc Objavljeno Junij 3, 2016 Opozori Objavljeno Junij 3, 2016 (popravljeno) pred 10 urami, MiNa pravi: Ker ga imam in sem peljal vse kar imaš v izboru, ti priporočam, da vržeš oči še na F650GS/800 ali F700GS/800. Nizka poraba, udoben in odlična ciklistika. Agregat ni "dizelaški" kot tudi ne pri Hondi NC, vendar zapis enega od "motonovinarjev" na prvih testih drži "do 100km/h imaš občutek, da ima 2x več konj, nad 100km/h pa, da jih ima 2x manj". MT-07 vozi moja , prejšnji teden sva prevozila 4Kkm do Grčije in nazaj brez problemov. 2x 650+kilometrov na dan, drugače pa 350-450/dan. Kako pa kaj tvoja prenaša 350-450km/dan? Veter ne utrudi? Imata dodatno šipo? Ti voziš BMW F650GS? Kako se kaj "ujameta" s tako različnima motorjema? Strah me je, da bi znal bit kaki soliden BMW solidnega letnika več kot 5k... pred 5 urami, DL650 pravi: Se strinjam MiNa, ne vem od kod ljudem info, da ima NC700XA "dizelaški" zvok. Ko jo zaštartaš ima tipičen lep zvok dvovaljnika, ko pa jo pelješ, pa je skoraj ne slišiš. Pa žena, ko obrne gas, zvizne mimo mene, da ji lahko samo še v auspuh gledam. Res je, ljudje govorijo nekaj na pamet - brez veze (gostilniške debate, ki so daleč od realnosti). Nisem imel v mislih zvoka.. Nisem slišal še v živo, le preko youtubea (zvok bi res lahko bil boljši, če je posnetek dovolj avtentičen). V mislih sem imel bolj "kratko" polje rpm in veliko pretikanja. Na eni spletni strani sem prebral, da je soliden motor in je v vsem soliden, a nikjer ne izstopa, kar motor naredi rahlo dolgočasen (avto kupuje razum, motor pa čustva - kao:)... Bi vsekakor bilo treba v živo videt in sprobat... Popravljeno Junij 3, 2016. Popravil JezniPohorc
StaraFeltna Objavljeno Junij 3, 2016 Opozori Objavljeno Junij 3, 2016 (popravljeno) Nima najbrž veze ampak sosedi barilla imajo veliko drobcenih voznic (ampak res take za otroško konfekcijo) in glavnina vozi hornetke 600 od novejših do starih in er-6 (no tega se vidi največ poleg občasnih monsterjev in triplov). Nekaj že more bit tudi v višini sedeža pri obeh čeprav je obeh motorjev v italiji ogromno in jih ponavadi podedujejo od fotrov/mam ali partnerjev če že ne kupijo kar same. Ter nova Africa twin. 4x videl na cesti, vedno (po atributih in konfekciji sodeč) v ženskih rokah in dvomim da je vedno ista punčara. Kljub nagnjenosti k nakedom se kot drugi motor res nebi branil poskusit nove afrike. Kot prijazen motor velja tudi CBF600, morda še napol nagega bandita 650 bi dal zraven za potovanja. Vetrno zaščito sem začel uporabljati zaradi nujnosti nearomatiziranja oblačil z izpušnim sistemom (če nisem hotel puščat jakne izven službenih prostorov.). Velja enako pravilo kot za kovček. Grdo je vsaj tolko kot uporabno. Popravljeno Junij 3, 2016. Popravil StaraFeltna MiNa 1
JezniPohorc Objavljeno Junij 3, 2016 Opozori Objavljeno Junij 3, 2016 Nekje v glavi imam, da ima CBF600 uplinjače? Sem nekoč bral, da znajo ponagajat, hkrati pa je poraba kar nekaj višja... Bmflar 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se