MiNa Objavljeno Februar 18, 2021 Deli Objavljeno Februar 18, 2021 Ko bo "vreme" preizkusim in poročam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Februar 18, 2021 Deli Objavljeno Februar 18, 2021 pred 7 minutami, MiNa pravi: Ko bo "vreme" preizkusim in poročam. Precej je potratna pri porabi elektrike. No poročaj, pokaži. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Februar 18, 2021 Deli Objavljeno Februar 18, 2021 Kar jaz opažam na slikah, @MiNauporablja stalno napajanje in glede porabe ne bo panike. Kar se pa velikosti tiče, pa nam starejšim večji ekran pride kar prav, le na motorju je treba najti primeren plac za montažo. Na SUV-vih se že najde, na nagcih bi pa verjetno precej hecno izgledalo vse skupaj. Tudi montaža na levo stran krmila znala biti problematična, ker bi deloval kot enostranski spojler ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 2, 2021 Deli Objavljeno April 2, 2021 Ob 18. 2. 2021 ob 18:50, MiNa pravi: Ko bo "vreme" preizkusim in poročam. Takole je na koncu končal kar na študentskem motorju... Stari dobri NUVI765, Nekaj novejši Drive 51LMT-S in še Drive 61LMT Za nosilec sem uporabil, 2cm trak 2mm pločevine pritrjen na nosilce vetrobrana (vizirja). GPS je lepo v vidnem polju, tako da ni potrebno odvračat pogleda od smeri vožnje. Quest, RobiRoberto, raza in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 2, 2021 Deli Objavljeno April 2, 2021 Vse, kar imajo veliki MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bankir Objavljeno April 3, 2021 Deli Objavljeno April 3, 2021 pred 16 urami, MiNa pravi: Takole je na koncu končal kar na študentskem motorju... Stari dobri NUVI765, Nekaj novejši Drive 51LMT-S in še Drive 61LMT Za nosilec sem uporabil, 2cm trak 2mm pločevine pritrjen na nosilce vetrobrana (vizirja). GPS je lepo v vidnem polju, tako da ni potrebno odvračat pogleda od smeri vožnje. ojla je možno da pošlješ sliko, kako je garmin pritrjen na okvir hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 3, 2021 Deli Objavljeno April 3, 2021 (popravljeno) pred 8 urami, bankir pravi: je možno da pošlješ sliko, kako je garmin pritrjen na okvir Takole... Kitajski nosilček s kroglico za na krmilo kolesa pritrjen na nosilec, nanj pa pritrjen original nosilec za Garnin-a. V primeru, da se bo premikalo, bom uitrdil s kapljico "superlepila". Popravljeno April 3, 2021. Popravil MiNa SuNa, Kugelschreiber in bankir 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 5, 2021 Deli Objavljeno April 5, 2021 Ob 3. 4. 2021 ob 18:05, MiNa pravi: bom uitrdil s kapljico "superlepila". Sem danes napravil en kratek test (160km). Zaradi velikosti in kar nekaj večje teže kot manjši modeli Nuvi se je zaradi vibracij XXL pačasi povešal. Rešitev 8mm široka tanka gumica med kroglico in nosilček GPS-a. Zadeva je potem mirovala in se ni premikala iz nastavljenega naklona. Ker ima tale "škatlica" zelo svetel in kontrasten zaslon je lepo viden tudi v primeru, ko sonce sije na prikazovalnik. Res je bolj oddaljen kot na krmilu, vendar ga lepo dosežem in še pomembneje med nastavljanjem je pogled še vedno v smeri vožnje. Morebitna presenečenja med iskanjem naslednje točke tako niso več problem, kot pri pogledovanje na krmilu. SuNa in Bostjan L 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motom Objavljeno April 20, 2021 Deli Objavljeno April 20, 2021 Takole pa zgleda vodotesen Blackview6100, 6.9col z aplikacijo Drive mode. DAMI34, Kugelschreiber, Snečer in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 20, 2021 Deli Objavljeno April 20, 2021 Upam, da ti ga sonce ne scvre Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 @motom mesto montaže je sicer priročno vendar je mene GPS na tem mestu motil, ker pri pogledu na prikazovalnik ne gledaš več v smeri vožnje. Pogled mi je motil bradni del čelade in tudi torba na tanku je delno zastira pogled. Navigacijo že od samega začetka uporabljam brez glasovne povezave. Po prvih testih montaže nad "števci" motocikla vidim, da je to mesto celo boljše od tistega, ki sem ga imel prej. Leva stran krmila, nekje v višini vzvratnega ogledala. raza, Bostjan L, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 Pri teh zadevah ni potrebe po odkrivanju tople vode. Pogledaš stroje, ki so namenjeni orientacijski vožnji (ala Pariz-Dakar mašine) in opaziš, da je vsa krama od navigacije do road booka nameščena nad števci za vetrolov. Verjetno ne zastonj? Joker in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 pred eno uro, MiNa pravi: @motom mesto montaže je sicer priročno vendar je mene GPS na tem mestu motil, ker pri pogledu na prikazovalnik ne gledaš več v smeri vožnje. Pogled mi je motil bradni del čelade in tudi torba na tanku je delno zastira pogled. Navigacijo že od samega začetka uporabljam brez glasovne povezave. Po prvih testih montaže nad "števci" motocikla vidim, da je to mesto celo boljše od tistega, ki sem ga imel prej. Leva stran krmila, nekje v višini vzvratnega ogledala. enak problem je nosilec pri SXu (vpet v rezervar), preveč dol za gledat. Pri GTju (790 isto) sem mel pa nad števci in je bila pozicija odlična. MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motom Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 Se strinjam... plac nad števcem je pa ze zaseden. raza, MiNa in DAMI34 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zundapp Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 Katera navigacija omogoča, da na osebnem rač. naklikaš pot in jo uvoziš v navigacijo, pa da je cenovno ugodno, uporabno, kvalitetno...Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 pred 6 urami, zundapp pravi: naklikaš pot in jo uvoziš v navigacijo, pa da je cenovno ugodno Praktično vse... Jaz kreiram pot na PC, v GoogleMaps potem pa s tem "orodjem" kreiram GPX in ga prenesem na Nuvi-ja. Vse delam na emen 12 let starem 10" prenosniku z atom procesorjm Acer AspireOne. Na PC-ju sem zamenjal disk SSD in nova baterija. Quest 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 21, 2021 Deli Objavljeno April 21, 2021 jz kreiram peš na listek :P..point of interest pa na founu med priljubljene..do zdej je šlo vse Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 22, 2021 Deli Objavljeno April 22, 2021 Ob 21. 4. 2021 ob 9:56, zundapp pravi: Katera navigacija omogoča, da na osebnem rač. naklikaš pot in jo uvoziš v navigacijo, pa da je cenovno ugodno, uporabno, kvalitetno...Hvala Po moje je glede tega "najboljša" navigacija Garmin, ki ima namenski program za kreiranje poti in ki jih preprosto s klikom uvoziš v napravo. Npr. serija Zumo je namenjena motoristom, so pa še kakšni hibridni modeli, pohodniški itd. Rabljene so lahko ugodno, nove niti ne. Kvaliteta HWja je na zavidljivem nivoju. https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/garmin-oregon-600-neuwertig-462287024/ Primer dobrega nakupa, uporabna za vse oblike navigiranja, peš, morje, moto, kolo, avto... Kaj pa ti rabiš in kako boš uporabljal, imel interes za to, znal izkoristit, se poglobit... to pa so vse neznani parametri nakupa DAMI34, MiNa in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno April 23, 2021 Deli Objavljeno April 23, 2021 Nekako sem privezal elektroniko na motor. Garmin drive. Zdržala je prvih 2o testnih kilometrov MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zundapp Objavljeno April 23, 2021 Deli Objavljeno April 23, 2021 A to imaš navadno avtomobilsko navi? Bostjan L 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 24, 2021 Deli Objavljeno April 24, 2021 daljši kot je nosilec, bolj se bo tresla naprava, sploh če je samo na eno točko vpet (preverjeno) MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno April 25, 2021 Deli Objavljeno April 25, 2021 (popravljeno) Ob 23. 4. 2021 ob 21:10, zundapp pravi: A to imaš navadno avtomobilsko navi? Na motorju že od leta 2009 uporabljam navadno avtomobilsko navigacijo. Stara 765-ka je 7 let prenašala vse vremenske vplive BP. Vodotesna torbica iz "otoka" je mogoče nekaj pripomogla. Lani sem bolj iz firbca kot potrebe menjal zaslonček (spet iz otoka za 17€) in spet sije kot prvi dan (prva slika). Tudi sedaj imam, kot si mogoče opazil iz mojih objav navadno avtomobilsko navigacijo, ker nudi to kar od navigacije pričakujem. Seveda je cena v primerjavi s kakšno namensko navigacijo precej nižja. Pač ne potrebujem tistega, kar takšna "specijalka" nudi dodatno glede na "pocenška". Popravljeno April 25, 2021. Popravil MiNa DAMI34, Mavti in Snečer 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 25, 2021 Deli Objavljeno April 25, 2021 pred 1 uro, MiNa pravi: Na motorju že od leta 2009 uporabljam navadno avtomobilsko navigacijo. Stara 765-ka je 7 let prenašala vse vremenske vplive BP. Vodotesna torbica iz "otoka" je mogoče nekaj pripomogla. Lani sem bolj iz firbca kot potrebe menjal zaslonček (spet iz otoka za 17€) in spet sije kot prvi dan (prva slika). Tudi sedaj imam, kot si mogoče opazil iz mojih objav navadno avtomobilsko navigacijo, ker nudi to kar od navigacije pričakujem. Seveda je cena v primerjavi s kakšno namensko navigacijo precej nižja. Pač ne potrebujem tistega, kar takšna "specijalka" nudi dodatno glede na "pocenška". Nuvi 765 je bila (še je) odlična navigacija. Sem jo imel. Omogočala je tisto, kar tudi uporabnik išče. Načrtovanje rute na PCju in preprost uvoz. S tem da ni imela "preveč" funkcij in navlake, torej preprost izračun od točke do točke, z vmesnimi točkami. Sem jo imel na motorju, vendar je bila preslaba osvetlitev. Najbrž razlog v napačni napeljavi (premala amperaža). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno April 26, 2021 Deli Objavljeno April 26, 2021 Jaz sem včeraj uporabil google maps navigacijo za iskanje mejnega prehoda Leskovec (sem pri Trakoščanu šel naravnost namesto v Cvetlin). Imam povezavo telefona in skušalke, zato je bil telefon v žepu. Nastavil sem cilj Ptuj. Ko sem peljal dalje proti Mariboru, mi je do doma tečnarila, naj zavijem krožno levo ali desno in spet desno ali v krožišču pri četrtem izvozu. V glavnem ni obupala nad mano, dokler se nisem doma ustavil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
spuzvica Objavljeno April 26, 2021 Deli Objavljeno April 26, 2021 Ce bi slucajno koga zanimal robusten nastavljiv nosilec za telefon: https://motosvet.com/marketplace/view/63780-drugo-univerzalen-robusten-nosilec-za-telefon-s-kljucavnico Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se