alkatraz Objavljeno Marec 19, 2010 Opozori Objavljeno Marec 19, 2010 Ve mogoče kdo kakšne karte gredo v ta GPS- SONY NV U 70 TW???
Snečer Objavljeno Marec 19, 2010 Opozori Objavljeno Marec 19, 2010 Uporablja "svoje" karte od Navteqa oziroma je, ker sony navigacije so propadle. Sem pa nekje videl, da se ga da "odkleniti" in nanj namestiti pašniško zadevo, npr. iGo.
alkatraz Objavljeno Marec 19, 2010 Opozori Objavljeno Marec 19, 2010 Uporablja "svoje" karte od Navteqa oziroma je, ker sony navigacije so propadle. Sem pa nekje videl, da se ga da "odkleniti" in nanj namestiti pašniško zadevo, npr. iGo. pol ne bi šlo na naš način zamenjat (posodobit) karto europe?
mvrazi Objavljeno Marec 21, 2010 Opozori Objavljeno Marec 21, 2010 Mogoče bo tole komu služilo. Z dodatkom USB kabla poceni rešitev napajanja za GPS in še kaj na motorju. To je zelo priročna zadeva! Ni potrebno plačati 10 evrov, ko pa lahko le 2 dolarja z poštnino vred. http://www.dealextre...ls.dx/sku.27332 facemuhaha 1
franc Objavljeno Marec 29, 2010 Opozori Objavljeno Marec 29, 2010 Eno vprašanje za strokovnjake.Kaj je narobe s Tom Tom raider2? V Louisu je že drugič znižan, sedaj na 350€. Kaj ne zna slovensko, ni zemljevidov, nagaja? lp Franc
DAN Objavljeno Marec 29, 2010 Opozori Objavljeno Marec 29, 2010 Eno vprašanje za strokovnjake.Kaj je narobe s Tom Tom raider2? V Louisu je že drugič znižan, sedaj na 350€. Kaj ne zna slovensko, ni zemljevidov, nagaja? lp Franc Od vsega naštetega samo ne zna slovensko,ostalo BP.
bica Objavljeno April 3, 2010 Opozori Objavljeno April 3, 2010 A je kdo ze sprobal AR 3.0 v Srbiji. Baje, da deluje in SCG 2.2 sploh ne rabis vec. Ce je tako nebi SCG 2.2 niti gor nalagal....Ja pa tudi nikjer je ne najdem... lp
bmwslo Objavljeno April 3, 2010 Opozori Objavljeno April 3, 2010 Jaz sem sprobal CN tanov in AR vsaj v SLO sploh ne rabim več
emc Objavljeno April 3, 2010 Opozori Objavljeno April 3, 2010 Jaz sem sprobal CN tanov in AR vsaj v SLO sploh ne rabim več Se ne bi povsem strinjal.....CN 2010.30 je zelo dober vendar če pogledaš podeželje, je prioriteta cest na CN druga kot na AR......tako, da cecte na AR so recimo makadam...na CN pa asfaltirane Isto velja primerjava AR IN SCG 2,20NT . Vsekakor je adriaroute dovolj za vožnjo po Srbiji, Če pa pogledamo detajlno, pa SCG bolje pokriva srbske ceste, že sam Beograd je bolje obdelan in vsa ostala mesta v Srbiji....SCG pa je nekoliko slabša v Črni gori , Kosovu in Makedoniji
renegade Objavljeno April 8, 2010 Opozori Objavljeno April 8, 2010 Pozdravljeni navigatorji !! Kolega bi rad kupil novega (v garanciji) ZUMO 550 ima kdo kak dober nasvet kje bi lahko bil najceneje ?? najhitreje dobavljiv ??
japke Objavljeno April 9, 2010 Opozori Objavljeno April 9, 2010 nekaj me zanima: Tale Oregon oz. Dakota sta tudi rutabilna (kot Nuviji) ali ne? al v čem je fora teh napravc? (ok, da sta bolj kopmaktna/žepna modela je jasno..)
emc Objavljeno April 9, 2010 Opozori Objavljeno April 9, 2010 nekaj me zanima: Tale Oregon oz. Dakota sta tudi rutabilna (kot Nuviji) ali ne? al v čem je fora teh napravc? (ok, da sta bolj kopmaktna/žepna modela je jasno..) Oregon in dakota modeli so v bistvu večfunkcijski navigacijski aparati....predvsem zelo uporabni za pohodnike, kolesarje ipd, saj podpirata mnogo funkcij , ki so namenjene za take zadeve, priklop pasu za srčni utrip ipd...izmenjava podatkov med temi aparati ........prav tako je uporaben za cestno in morsko navigacijo........kot v bistvu vse gps naprave
japke Objavljeno April 9, 2010 Opozori Objavljeno April 9, 2010 (popravljeno) Oregon in dakota modeli so v bistvu večfunkcijski navigacijski aparati....predvsem zelo uporabni za pohodnike, kolesarje ipd, saj podpirata mnogo funkcij , ki so namenjene za take zadeve, priklop pasu za srčni utrip ipd...izmenjava podatkov med temi aparati ........prav tako je uporaben za cestno in morsko navigacijo........kot v bistvu vse gps naprave Ok, hvala.. Potem ju lahko enakovredno uporabljam za cestno navigacijo kakor tudi za pohodništvo.. kaka pa je razlika med njima? Popravljeno April 9, 2010. Popravil japke
emc Objavljeno April 9, 2010 Opozori Objavljeno April 9, 2010 Ok, hvala.. Potem ju lahko enakovredno uporabljam za cestno navigacijo kakor tudi za pohodništvo.. kaka pa je razlika med njima? ja lahko se ga uporablja tudi za cestni navigacijo saj podpira turn by turn, vendar nima glasovnega vodenja ampak samo grafično...... pojdi v kakšno trgovino in si ga poglej od blizu, da ne boš potem razočaran ali pa ne vem lahko pričakuješ kaj drugega l.p.
poggy Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Pozdravljeni. Se komu sanja zakaj ne morem izklopiti karte adriaroute 3.0 ki jo imam na zumotu 550? Na kartici je naložen CN 2010.31... CN lahko izklopim, AR pa ne...
emc Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Pozdravljeni. Se komu sanja zakaj ne morem izklopiti karte adriaroute 3.0 ki jo imam na zumotu 550? Na kartici je naložen CN 2010.31... CN lahko izklopim, AR pa ne... v vsakem primeru se lahko izklopi AR, ker tukaj ni nobene finte...samo odkljukaš karto in OK....to je to Kako zgleda, ko poizkusiš izklopiti.....??? Kaj narediš??? Kaj se zgodi??
poggy Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Heh, sej to mi je jasno da se odkljuka, ampak ne morem odkljukat, v tem je fora... Pritiskam in se nič ne zgodi ane
emc Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Heh, sej to mi je jasno da se odkljuka, ampak ne morem odkljukat, v tem je fora... Pritiskam in se nič ne zgodi ane probaj še skalibrirat zaslon.....ko se dotaknešAR se mora odklukat ..in potmem OK..... če se po kalibraciji zaslona ne odkljuka potem pokliči servis ,,,
Snečer Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Heh, sej to mi je jasno da se odkljuka, ampak ne morem odkljukat, v tem je fora... Pritiskam in se nič ne zgodi ane CN je "narobe" naložen. Najdi unlockan img in naloži na SD pa bo mir. Saj vidiš da ko daš kartico ven, da lahko kljukaš AR.
Snečer Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 Ok, hvala.. Potem ju lahko enakovredno uporabljam za cestno navigacijo kakor tudi za pohodništvo.. kaka pa je razlika med njima? Dakota 20 (10 ne pride v poštev) ima v bistvu le manjši zaslon, vse ostalo je v rangu Oregona 300. Skratka soliden nakup. Kot so že povedali, je edini "problem", da nima glasovnega vodenja. Ima pa za razliko od Nuvijev pa tudi Zumotov več koristnih funkcij in možnosti nastavljanja. Jaz ga uporabljam za vse namene, predvsem za pohodništvo in motor.
poggy Objavljeno April 10, 2010 Opozori Objavljeno April 10, 2010 probaj še skalibrirat zaslon.....ko se dotaknešAR se mora odklukat ..in potmem OK..... če se po kalibraciji zaslona ne odkljuka potem pokliči servis ,,, Kako se kalibrira na zumotu?
emc Objavljeno April 11, 2010 Opozori Objavljeno April 11, 2010 Kako se kalibrira na zumotu? kalibracija zaslona .....ugasiš aparat, počakaš 5 sekund....potem držiš tipko za vklop stalno pritisnjeno nekje eno minuto, dokler se zaslon ne prižge....potem slediš navodilom na ekranu
poggy Objavljeno April 11, 2010 Opozori Objavljeno April 11, 2010 CN je "narobe" naložen. Najdi unlockan img in naloži na SD pa bo mir. Saj vidiš da ko daš kartico ven, da lahko kljukaš AR. Tudi če je tako naloženo, ne morem kljukati AR
Snečer Objavljeno April 12, 2010 Opozori Objavljeno April 12, 2010 Tudi če je tako naloženo, ne morem kljukati AR A že vidim problem... Mazaško nalaganje kart. Ko si pobrisal CN iz notranjega pomnilnika Zumota, torej ko si pobrisal datoteko gmapprom.img, si med drugim pobrisal tudi osnovno mapo gmapbmap.img in zaradi tega ne gre "odkljukati" AR 3.0, ki je kot gmapsupp.img v notranjem pomnilniku. Sem preveril na svojem "testnem" Nuviju in je identičen sindrom, ko ni osnovne mape, tudi če dam ven SD kartico, skratka fali ti osnovna mapa. Zatorej si naloži nazaj v notranj pomnilnik osnovno mapo gmapbmap.img in boš lahko odkljukal tudi AR 3.0 Zakaj takoj ne poveš da si čaral s kartami po internem spominu?
poggy Objavljeno April 13, 2010 Opozori Objavljeno April 13, 2010 Ma ne, glasbo sem nalagal in sem očitno po pomoti izbrisal tudi basemap. Sem potem uredil, tako da sem naložil World map V4, sedaj dela bp. Hvala vsem za pomoč in se opravičujem za sitnosti
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se