Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Rešitev je lažja kot si misliš, precej "špartanska" :)

Odpri še en Mapsource in v njem odpri sled, nato pa COPY-PASTE v že odprti Mapsource.

Na koncu ko boš imel vse sledi v enem Masporucu jih lahko označiš in združiš v enotno sled (join sleceted tracks).

Je pa res, da nimam podatka s katerim modelom to delaš. Če delaš s starejšim modelom (pišeš da moraš zagnati snemanje), potem so te sledi v datotekah bin (mislim da log folder) in jih moraš potem prekonvertirati s programom v gpx.

Pri novejših modelih pa so sledi shranjene v .gpx formatu v mapi \gpx\ arhivirane pa v mapi \gpx\archive\

Objavljeno

Ta ne rabi "snemanja".

Avtomatsko shranjuje gpx datoteko (current.gpx) v mapo \garmin\gpx , ko doseže 10.000 točk pa sled arhivira v \gpx\archive\ od 1.gpx do 20.gpx

Skratka tam vse najdeš v mapi \gpx\

Občasno malo počisti sledi, tudi aktivno, boš videl da se bo Zumo/Nuvi hitreje naložil :)

Objavljeno

Se bom lotil enkrat tudi tega. Sledi so označene do 26 ali 27 gpx (nekaj jih je na Garminu druge pa na kartici). Nekako sem imel slab občutek, da bi jih pobrisal (sem jih za vsak slučaj skopiral na računalnik). Ko sem jih lani iskal jih nikakor nisem najdel, letos pa so se "čudežno" pojavile tudi lanske (za katere sem bil prepričan, da jih že davno ni več).

Hvala za nasvete in potrpljenje.

Franc

Objavljeno

img0255.jpg]http://img0255.jpg

men je služil tko kot se za Garmina spodob :-)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Izšla je nova mapa za Garmina, City Navigator EU 2012.30.

Hvala, se že posodabja!

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Če kupim Garmin Zumo 660 v Louisu, bo podpiral slovenski jezik in govor?

Objavljeno

Če kupim Garmin Zumo 660 v Louisu, bo podpiral slovenski jezik in govor?

DA

Objavljeno

Hvala za hiter odgovor, ga naročim jutri, dokler je še znižan.

Pa še nekaj, nosilec za motor, ki je priložen, je kompatibilen z 1150RT? Če mogoče kdo ve... drugače vem, da se naroči RAM mounta.

Objavljeno

Hvala za hiter odgovor, ga naročim jutri, dokler je še znižan.

Pa še nekaj, nosilec za motor, ki je priložen, je kompatibilen z 1150RT? Če mogoče kdo ve... drugače vem, da se naroči RAM mounta.

V kolikor imaš ustrezen prostor na krmilu boš s priloženim nosilcem lahko rešil pritrditev. V primeru, da ne boš zadovoljen z pozicijo, pa RAM mount reši vsako kaprico.

Objavljeno

Prosim lastnike TomTom in Garmin navigacije , da podajo kakšno mnenje glede enega ali drugega.

Kolikor sem razbral iz evropejskih forumov motoristi bolj uporabljajo TomTom navigacijo.

Zdaj ali je kaj boljša ali ne od Garmina ne vem.

Sem pa pred nakupom in oklevam.

Ne vem kako je z uporabo slovenščine v TomTom-u in pa pokritost na jug destinacij.

Vsaka informacija z realnega uporabnega stališča zelo dobrodošla.

Objavljeno

Glavna razlika je v kartografiji:

1.

TomTom uporablja zemljevide firme TeleAtlas oziroma je lastnik TeleAtlasa, ki ima bolj skromno pokritost na "jugu".

Tudi Google maps uporablja kartografijo TeleAtlasa/TomToma in lep primer je, kako zadeva mrkne v Bosni, kjer ni podatkov za vodenje.

2.

Garmin pa uporablja kartografijo Navteq, ki si nadeva ime "vodilna firma na tem področju" in ki je v lasti Nokie.

Poleg tega pa lahko na Garmina nameščaš še kartografijo lokalnih proizvajalcev, kjer so odročne države na jugu bolje pokrite. Albanija je npr. pokrita edino v Adriaroute.

Tako si lahko na Garmina namestiš tudi posebne motoristične karte (sem že o tem pisal), ki so sicer po mojem mnenju "neuporabne", pohodne karte itd.

------

Skratka, zaenkrat je za Jugoslavijo (celostno gledano) edina rešitev Garmin+AR. Za Zahod pa je praktično vseeno ali si na tomtomu ali garminu.

Cenovno ugodna zadeva je Zumo 210 iz lujza, ki pa se na netu dobi tudi za 270,00 EUR (v lujzu z opremo 299 eur). Večji in precej dražji model 660 razen večjega ekrana ne prinaša nobenih prednosti.

Objavljeno

Zelo pomembno je kje boš imel navigacijo.

Če jo boš imel na krmilu, boš moral gledati zelo nizko na krmilo.... in to je zelooo moteče in nepraktično.

Najboljše da je navigacija zmontirana malo nad števci. Vizualno mora biti nad merilniki. Sigurno boš zadovoljen ne glede na kar visoke cene dodatnih nosilcev.

Varianta je da imaš navigacijo v žepu v uhelj pa slušalko. Pametni telefoni, garmin ali tom vsi imajo možnost da te govorno vodijo, samo da imaš kam v škatlo vtakniti slušalko.

Dobra stran je da te med vožnjo ne srbijo prsti in začneš šariti po navigaciji, kar je sila nevarno, ker takrat ne gldaš na cesto. To so sposobne samo ženske, da delajo dve stvari hkrati, npr avto+telefon če dodaš še motoristovo tipkanje v navigacijo med vožnjo je sranje popolno.

Objavljeno

Vsa čast tistemu, ki se zna orientirati samo z glasovnim vodenjem, še posebno tam kjer so križišča bolj skupaj. Včasih so še slike tako "nejasne", da ne veš kam bi zavil (saj jaz imam občasno te težave, še posebno ko kakšna cesta ni vrisana, pa je malo težko šteti na katerem izvozu... ) .

lp

Franc

Objavljeno

Vaja dela mojstra.

Navigacija je pomagalo, smiselno je, da si pot že doma pogledaš na PCju in jo tudi malo spoznaš, tako da nisi preveč presenečen nad imeni krajev ipd.

Jaz navigacijo uporabljam le vizualno, torej pogledam malo na ekran, da vidim, kam je potrebno zaviti. Nadalje si tudi nastaviš, da ti navigacija kaže "razdaljo do naslednjega odcepa" , kar ti da zelo koristno informacijo, kako dolgo ni potrebno pogledati na napravo... Če piše npr. 200km, veš da imaš veliko časa :)

Objavljeno

Vaja dela mojstra.

Navigacija je pomagalo, smiselno je, da si pot že doma pogledaš na PCju in jo tudi malo spoznaš, tako da nisi preveč presenečen nad imeni krajev ipd.

Jaz navigacijo uporabljam le vizualno, torej pogledam malo na ekran, da vidim, kam je potrebno zaviti. Nadalje si tudi nastaviš, da ti navigacija kaže "razdaljo do naslednjega odcepa" , kar ti da zelo koristno informacijo, kako dolgo ni potrebno pogledati na napravo... Če piše npr. 200km, veš da imaš veliko časa :)

in bo Mica nekaj časa tiho :OK:

Objavljeno

Prosim lastnike TomTom in Garmin navigacije , da podajo kakšno mnenje glede enega ali drugega.

Kolikor sem razbral iz evropejskih forumov motoristi bolj uporabljajo TomTom navigacijo.

Zdaj ali je kaj boljša ali ne od Garmina ne vem.

Sem pa pred nakupom in oklevam.

Ne vem kako je z uporabo slovenščine v TomTom-u in pa pokritost na jug destinacij.

Vsaka informacija z realnega uporabnega stališča zelo dobrodošla.

Cenovno ugodni so tudi razni MIO, Navigon in podobni, katerih programska oprema temelji na iGO ...

Uporabniški vmesnik in tudi pokritost je zelo solidna, pogosto boljša od omenjenih dveh.

Objavljeno

Navigon uporablja iste karte kot Garmin (Navteq)... med drugim je Garmin pred časom kupil Navigon. Navigon/Garmin mobile navigator 4.0 = za androide npr.

iGO/Mio uporabljata Navteq in Teleatlas zemljevide.

Objavljeno

Je mogoče že uspelo komu konkretno na zumo 660 posnet karte City navigator europe na spominsko kartico in jih tam gor updatat preko garmin lifetime updater? Če ja, kako?

Objavljeno

Na kartico si v mapo garmin skopiraj datoteke:

garmindevice.xml in productkey

Na ta način bo update mislil, da je SD kartica Zumo 660.

Jaz redno delam tako, ker je update na SD kartico hitrejši pa še več prostora je na kartici in ni težave še s tem.

Objavljeno

Je mogoče že uspelo komu konkretno na zumo 660 posnet karte City navigator europe na spominsko kartico in jih tam gor updatat preko garmin lifetime updater? Če ja, kako?

Najlažje bo, če uporabiš SD (vsaj 4GB) in na njej ustvariš mapo Garmin, v njej pa še mapo JCV. V mapo Garmin skopiraš iz naprave (Zumo/Garmin) fajla GarminDevice.xml in prodkeyEU.bin.

Ko boš posodabljal preko lifetime updaterja namesto zumota priklopiš čitalec z SD, katerega ti prepozna kot zumota. Po končani posodobitvi fajl gmapprom.img preimenuj v gmapsupp.img in zadeva mora špilat v celoti. V kolikor fajla ne preimenuješ ga naprava na SD ne prepozna, lahko pa nepreimenovanega skopiraš v Zumota v mapo garmin in bo tudi delovalo.

Objavljeno (popravljeno)

Na kartico si v mapo garmin skopiraj datoteke:

garmindevice.xml in productkey

Na ta način bo update mislil, da je SD kartica Zumo 660.

Jaz redno delam tako, ker je update na SD kartico hitrejši pa še več prostora je na kartici in ni težave še s tem.

Si pozabil na preimenovanje .img? Brez tega mape ni!

Popravljeno . Popravil raza
Objavljeno

Kakšno preimenovanje img? :)

Na kartici nimam nič razen na roko narejen mape Garmin in tistvih dveh datotek.

Kartico vstavim v čitalec in na MaGarminu updejtam zemljevide.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!