bambi Objavljeno Avgust 11, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2006 Imam enakega in se do 160km/h ne ugasne, hitreje pa še nisva šla. V nastavitvah imaš opcijo "varnega načina", ki sem jo izklopil. Sicer v navodilih ni nikjer opisano kaj točno so "operacije, ki bi lahko motile voznika in odvračale pozornost", ampak verjetnost je dobra da je to tisto kar ti ugasne zaslon. Poskusi. LP, Gorazd Mislim, da ta funkcija povzroči, da ko GPS zazna neko premikanje, ne prime več nobena tipka, tako, da med vožnjo ne stiskaš po njem.
bica Objavljeno Avgust 11, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2006 Studiram, da bi kupil tega....http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00567-01 Je kdo ze kupil kaksno stvar na Hrvaskem, in so mu potem vrnili davek? Kako gre to? Al potem, ko ti pozigosajo papirje sporocijo na naso carino in ti potem nasi racunajo carino?
suzuki Objavljeno Avgust 11, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2006 Hola! A kdo kaj ve o novi TomTomovi karti Vzhodne Evrope, ki bo (je?) menda bistveno bolj točna kot je lanska verzija?
RSTDRIVER Objavljeno Avgust 11, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2006 uporabljam dlančnik in gps sprejemnik povezan preko modrega zoba s programsko opremo iGO http://www.i-go.com/en/index.php ne vem kakšna je natančnost vzhodne evrope, italija in glavne ceste/mesta korzike pa so pokrita odlično
suzuki Objavljeno Avgust 11, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 11, 2006 Hola! hvala za pomoč, a jst za navigacijo uporabljam PDA z vgrajenim GPSom (FS N520), karto Eastern Europe pa bi rad imel zato, ker je not tud naša draga SLO; lanska karta je (kot je znano) zmeren do pretežn podn, nova naj bi bila OK... zdaj DLam V5.62 pa bom videl če je to TO... sporočim
T_Rex Objavljeno Avgust 14, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2006 Jaz uporabljam zadevo, ki jo ponuja eden od naših operaterjev in uporablja navigacijo SInavi oziroma SI navigator. Nokia 6630 in GPS modul (miška), povezana preko modregazoba. Karte se preko GPRSja downloadajo sproti za tisto področje, kjer se trenutno voziš, oziroma jih potrebuješ. Lahko pa se z njihove strani karte zastonj prednaložijo na spominsko kartico. Kart torej ni potrebno kupovati. Najprej sem bil nekoliko v strahu koliko me bo to vdarilo po računu. Operater namreč nudi dve možnosti in sicer mesečno naročnino (1250sit), ali dnevno uporabo 250 sit na dan, pri čemer se lahko v tekočem dnevu storitev uporablja poljubnokrat (za 250 sit seveda). Cena prenosa podatkov med navigiranjem za prenos zemljevidov prek GPRS / EDGE sistema se zaračunava po ceni 1 SIT/KB Odločil sem se za dnevno uporabo, ker sem nakako računal, da bom zadevo uporabljal občasno in lahko rečem, da do sedaj ni bilo nekih pretiranih stroškov, čeprav sem od začetka zadevo (bolj iz firbca kot zares) uporabljal kar dosti. Moram rečt, da kljub temu, da so po forumih kar dosti šimfali zadevo, sem s tem kar zadovoljn. Stvar povečini deluje in to zelo natančno. V večjih mestih v Sloveniji, kjer sistem deluje tudi do hišne številke, te pripelje res do vhoda. Tujina pa je itak pokrita do hišne številke tudi v manjših naseljih. Všeč mi je nekaj stvari in to je recimo, da si lahko doma v miru na PCju narediš pot, ki jo potem čisto enostavno preneseš na telefon, shranjevanje priljubljenih itd. Potem recimo razne nastavitve, kot so izogibanje avtocestam ali pa izogibanje samo cestninam, pa možnosti kot so najkrajša pot po kilometrih ali pa "najhitrejša" pot (glede na ceste). Če zgrešiš pot, program sprva opozarja da se obrni (na avtocesti ne), potem pa izračuna novo pot do cilja. novo pot Potem je tukaj še izračun poti, časa, prikaz poti na karti, ali v smislu puščic in pa glasovno vodenje v slovenščini (ki je sicer na motorju bolj neuporabna pa vendar). Kakorkoli, jaz sem s tem zadovoljn in za občasno uporabo mi nudi več kot dovolj, brez pretiranih stroškov. Zmontirat si moram edino še priključek za avtopolnilec nekam na motor, ker telefon ob uporabi navigacije kar pošteno kuri baterijo.
suzuki Objavljeno Avgust 14, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2006 Kaj je ze "nova" EE karta? Lahko poveš kaj več prosim? Hvala in LP, M. Nova bo oz je zato, ker je lanska zaradi napak oz netočnosti pretežno neuporabna - moje izkušnje: velikokrat sfali za 50 do 100 m na lokalnih cestah/odcepih, npr se peljem po stari cesti LJ-Vrhmika pa mi kaže da sem na AC; nima vodenja do hišne številke ampak le do ulice, pa še to ne vedno; ne pozna ceste v A čez Korensko sedlo, za Trojanami proti CE je John Cleese (ki mi narekuje pot :o ) kar nekaj časa vztrajal da zavijem desno - v gozd direkt med jagode itd itd itd Na kratko: nova karta bo IMHO enaka lanski, le da bo tanova delala :slap:
Fos Objavljeno Avgust 18, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2006 Nova bo oz je zato, ker je lanska zaradi napak oz netočnosti pretežno neuporabna - moje izkušnje: velikokrat sfali za 50 do 100 m na lokalnih cestah/odcepih, npr se peljem po stari cesti LJ-Vrhmika pa mi kaže da sem na AC; nima vodenja do hišne številke ampak le do ulice, pa še to ne vedno; ne pozna ceste v A čez Korensko sedlo, za Trojanami proti CE je John Cleese (ki mi narekuje pot :o ) kar nekaj časa vztrajal da zavijem desno - v gozd direkt med jagode itd itd itd Na kratko: nova karta bo IMHO enaka lanski, le da bo tanova delala :slap: Pozdravljen! Ali imaš TOMTOM rider? Kje iščeš zemljevide saj SLO/HR/BIH ne najdem na njihovem home pageu. Kako si zadovoljen z napravo? lp
suzuki Objavljeno Avgust 18, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2006 Hola Fos, ne, nimam TomTom Riderja ampak PDA, F-S N520 (piše na prejšnji strani :naughty: ) in TomTom 5.21; sem zelo zadovoljen, problemček so le karte SLO in okolice, zaenkrat poznam le EE karto ki to pozna, a lanska izdaja ne dela dobro (preberi malo nazaj), zato iščem tanovo, ki bo/je izšla menda vsak hip :? mimogrede: DLal EE V5.62, a je zararana s PWjem, tko da spet nič... je pa najbrž tastara, lanska, saj so nove karte vse verzija V6.xx.. če ima kdo slučajno tanovo, se priporočam :blush: mimogrede 2: a kdo ve kako se instalira opozorila za radarje na TomTom 5.21? imam seznam (fiksnih) radarjev v AT, CH in D na dan 1.3.2006
Špilferderber Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 prvi povsem "kao" motoristični GPS :naughty: http://www.garmin.com/zumo/
MrTn_T Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 Cena je tud "motoristična": :blink: Suggested Retail Price: $1076.91 U.S.D. (for domestic US market only) Expected Availability: Fourth Quarter LP, martin
matjazek Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 prvi povsem "kao" motoristični GPS :naughty: http://www.garmin.com/zumo/ TomTom ima model Rider že kar nekaj časa .)
bambi Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 TomTom ima model Rider že kar nekaj časa .) TomTom lahko ima Rider-ja, samo nabor kart ima Garmin boljši.
ceco Objavljeno Avgust 29, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2006 Še kaj drugega. Riderja npr. razen preko Bluetootha ne moreš avdio povezat na kaj drugega kot "mobitelovsko" slušalko. Zato je pri meni odletel iz programa.
nemo Objavljeno September 2, 2006 Opozori Objavljeno September 2, 2006 Živijo, nabavil sem TomTom Rider, iščem nasvet. Imam originalno SD kartico za W Evropo, dela OK. Prijatelj mi je priskrbel še vzhodno Evropo, a mi tomtom zahteva instalacijsko kodo, ki je, seveda, nimam. Hvala za pomoč
matjazek Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 (popravljeno) Živijo, nabavil sem TomTom Rider, iščem nasvet. Imam originalno SD kartico za W Evropo, dela OK. Prijatelj mi je priskrbel še vzhodno Evropo, a mi tomtom zahteva instalacijsko kodo, ki je, seveda, nimam. Hvala za pomoč Probaj prekopirat vse skupaj (vsebino originalne kartice + EE) na eno veliko SD kartico; včasih pomaga. Ali pa v lov za kakšen drug izvod karte. Čeprav je baje programska oprema za Riderja napisana v linuxu, kar pomeni, da karte za "navaden" GO, PDA in gsm ne delujejo. Probaj pa še tukaj: http://www.gsmsupport.biz/forum/index.php? mogoče bo kdo vedel kaj več. LP/srečno,M. Popravljeno September 4, 2006. Popravil matjazek
Saint Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Če to še vedno dela, probaj na netu najti .mid file (ne, nima veze z glasbo :D ) za EE karto in ga prekopiraj čez tistega od tvoje EE karte, potem naj bi to delalo. To je vsaj teorija, meni je to parkrat že prijelo ko mi skrekana karta Nemčije ni hotela delat, sicer je bila pa to pogosta finta pri mapah za TomTom 3. Samo v praksi pa :hmm: če ne dela, raje drugo dol potegni. lp Rudi
matjazek Objavljeno September 4, 2006 Opozori Objavljeno September 4, 2006 Ne vem, če se to sme, ampak na http://isohunt.com/torrent_details/13547708/tomtom se najde nova verzija TomTom6, vključno s kompletno mapo WE in CE. Slovenija je zaenkrat na nivoju major roads, vendar posodobljena. PA da vidimo, komu hitreje potegne dol :)
Saint Objavljeno September 5, 2006 Opozori Objavljeno September 5, 2006 Ne vem, če se to sme, ampak na http://isohunt.com/torrent_details/13547708/tomtom se najde nova verzija TomTom6, vključno s kompletno mapo WE in CE. Slovenija je zaenkrat na nivoju major roads, vendar posodobljena. PA da vidimo, komu hitreje potegne dol :) Tale verzija na žalost nima karte Vzhodne Evrope. Je sicer zelo ok in velik napredek pred TomTom-om 5, samo konča se na meji z Avstrijo/Italijo. lp Rudi
nemo_bg Objavljeno September 5, 2006 Opozori Objavljeno September 5, 2006 Živijo, nabavil sem TomTom Rider, iščem nasvet. Imam originalno SD kartico za W Evropo, dela OK. Prijatelj mi je priskrbel še vzhodno Evropo, a mi tomtom zahteva instalacijsko kodo, ki je, seveda, nimam. Hvala za pomoč Hvala za te odgovore, a izgleda, da si z njimi ne bom mogel pomagati (tudi zaradi nepismenosti). Še enkrat bi rad opisal postopek in problem. Imam dve originalni SD kartici (nemčija, avstrija,švica) in WE. Najprej sem prekopiral vsebino prve kartice na novo (prazno), stvar dela. Ko sem nadomestil mapo z EE, pri zagonu Riderja zahteva kodo, ki jo dobiš pri nakupu originalne sd) in s katero naj bi na webu pridobil instalacijsko kodo. Poskusil sem tudi tako, da sem vnesel kodo za WE, dobil sem instalacijsko na webu, a jo Rider zavrne kot napačno, ker vidi na SD kartici EE. Poudarjam, da ni cilj priti do piratske verzije, le ne vem, ali je kje možno kupiti original (SLO, CRO, BIH, SCG). hvala za pomoč
matjazek Objavljeno September 6, 2006 Opozori Objavljeno September 6, 2006 (popravljeno) Originala EE ni, je samo ena beta verzija, ki je "ušla". Če pa kdo rabi tanove WE+CE karte...js sm jih že potegnil dol. Samo še čakam na 2 G kartico, da vse to spravim gor. Sicer pa bodo verjetno kaj kmalu začele prihajati tudi posamezne verzije kart, tak da bo kmalu. LP, <M. PS. Nemo...probaj prekopirati vojo originalno karto na drugo kartico in zraven skopiraj še EE. Ta kombinacija večkrat deluje Popravljeno September 6, 2006. Popravil matjazek
Robert Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Danes sem dobil Yakumo deltaX 5BT, trenutno se še baterija polni, tako, da nisem še nič sprobal. Me pa nekaj drugega zanima, zraven sem dobil tudi nosilc za v avto. Kako ga pritrdit na Katano ni problem. Na šipco ne prime, prime pa na steklce od obratomerja, ki je točno na sredini :D Bolj me zanima nosilc na katerega se Yakumo zatakne. Sicer kar dobro drži, vendar vseeno nimam nekega zaupanja. Če kdo kar to uporablja, a se mu je slučajno že kdaj zgodilo, da bi mu dlančnik zaradi kakšnega udarca, lukn, ...., padel vn ali je zadeva dovolj dobro pritrjena? Pa katero verzijo TOM TOM-a se mi izplača dobit. Sicer imam verzijo 5.62, vendar ni Austrije gor <_< Pozdrav od Roberta
footprint Objavljeno September 21, 2006 Opozori Objavljeno September 21, 2006 Živjo, Lep pozdrav vsem! HP iPAQ hw6515 (dlančnik z vgrajenim GPS-om) je pri "največjem slovenskem mobilnem operaterju" v odprodaji (89.990 SIT v poslovnem paketu brez kart... ). Razmišljam o nakupu, ker je telefon, dlančnik in GPS in vse troje človeku koristi na poti (nekaj podobnega je pred mano na tej temi že nekdo napisal). Jz sicer uporabljam iPAQ 6915, ki je identičen le malo več pomnilnika ima in malenkost hitrejši procesor, če se ne motim. Funkcije in ostalo je isto, celo OS je v obeh WM2005. Moje prvo srečanje s tem dlančnikom je bilo obžalovanja vredno. Bil sem tako razočaran, saj me je nekajkrat tako ob živce spravil, da sem ga mislil vreči stran. Konkretno: Sistem občasno obvisi brez razloga, pogosto stvar ni ponavljiva in koristi samo pritisk na reset gumb -> Windozi kaj naj rečem. Še danes pa mi ni jasno kako bom poflash-al nov sistem če nam bo MS naklonjen. Dogaja se mi da me nekdo kliče in ne morem prevzeti klica. Predvsem se mi zdi da program telefona dela tako izjemno počasi, da ne dohaja zatev, ki mu jih vnašam. <li>Dodatna kartica SD včasih poponoma zgine, včasi se samo pojavijo čudni znaki, k sreči do sedaj še nisem izgubil podatkov znje. Vendar ni zaupanja vredna, da bi hranil podatke brez kopije. ActivSync - program za sinhronizacijo dela preko USB zadovoljivo in nič več. Z Bluetooth-om povezati se na PC preko AS, je že prava umetnost. No ni čisto res povežeš se le obdržati povezavo je drugi pojem - da ne govorim, da mi še vedno ni jasno koliko linkov si bom moral še naredili in kolikokrat pobrisati profil AS-a ker se povezujem s prenosnikom, domačim PC-jem in službenim PC-jem z bluetooth-om. GPS - notranji, porabil sem več kot mesec, da sem prvič dobil podatke. Poskusušal sem z OZI-jem in iGO, in na koncu ugotovil, da so že prve nastavitve, ki sem jih vnesel bile prave in nimam pojma zakaj mi sedaj deluje. Res da je počasen in potrebuje včasih lahko tudi 10 min da dobi pozicijo - ne glede na to da so sateliti že vidni. Bluetooth GPS, Ker sem bil prepričan da zadeva sploh nima GPS recieverja, sem takoj drugi dan, ko sem imel dlančnik kupil tudi GlobalSAT-a, ki sem ga poštimal v nekaj minutah. Z OZI-jem sem takoj šel na testno furo in bil čisto navdušen. Tudi z iGO-jem deluje, vendar še nisem bil na daljši furi kot po mestu, in ker nima podrobne mestne karte ni smiselno. Iskanje softvera in illegalni stuf; tega je nekaj - vsej pa je precej čudno in med raznimi namestitvami sem moral nekajkrat narediti factory reset, kar je imelo za posledico izbris vseh podatko - neprijetno - ponovno nalaganje s PC-a in kup programja od MP3 playerjev in orodij ki so mi nekako všeč. Ko bom malce pri denarju - bom zagotovo šel po licenčni AdriaRoute in jih fehtal z kakšen dan testa, pol pa če dela vsaj tako kot OZI ali iGO, ga kupim. Ostalo menda že veš, je velik okoren, občutljiv na slabo vreme (dež), in z vgrajenim fotkičem si ne moreš pomagati. Malo že pomišljam, da bi ga imel le še za GPS in kot si omenil posebne dogodke - tujina - seminarji - ect, dugače pa navadni GSM čim starejše generacije :)
CAPIROMZY Objavljeno September 22, 2006 Opozori Objavljeno September 22, 2006 Sm mel na testu en mesec Garmin nuvi 350, pa sm mislu da je gps boljša zadeva. Nekako se ga nisem navadu, zaenkrat bom raje še karte uporabljal, pa dam raj 100ksit za rore :P
Saint Objavljeno September 22, 2006 Opozori Objavljeno September 22, 2006 Danes sem dobil Yakumo deltaX 5BT, trenutno se še baterija polni, tako, da nisem še nič sprobal. Me pa nekaj drugega zanima, zraven sem dobil tudi nosilc za v avto. Kako ga pritrdit na Katano ni problem. Na šipco ne prime, prime pa na steklce od obratomerja, ki je točno na sredini :D Bolj me zanima nosilc na katerega se Yakumo zatakne. Sicer kar dobro drži, vendar vseeno nimam nekega zaupanja. Če kdo kar to uporablja, a se mu je slučajno že kdaj zgodilo, da bi mu dlančnik zaradi kakšnega udarca, lukn, ...., padel vn ali je zadeva dovolj dobro pritrjena? Pa katero verzijo TOM TOM-a se mi izplača dobit. Sicer imam verzijo 5.62, vendar ni Austrije gor <_< Pozdrav od Roberta Sam sem imel za mojega Asusa kar navadno avtomobilsko montažo prisesano na vetrobran (Caponord, imam srečo ker je dokaj ravne in s tem ni problema), sem mislil da bo padel dol, pa mi presenetljivo ni, šel sem pa z njim na morej v Biograd preko Bogenšperka pa Plitvic, pa Vinice, pa še kar nekaj tur po Slovenij... v glavnem zadeva se je kar držala, ni pa tole dolgoročna rešitev. dolgoročno si nabavi raje nosilec za na motor (kak Touratech & Co.), če pa uporabljaš tank torbo, se pa da kupit tudi tank torbo oz. samo zgornji del, ki je že pilagojen za dlančnike in ima za njih ugrajen žep. Mal poglej po netu pa boš našel, sam te zadeve pa več niso tako poceni. Tomtom verzija 5 je sedaj že zgodovina, nadomestil jo je Tomtom 6 :OK: , ki po mojih testiranjih dela super. Vsaj meni se že prva verzija ne zatika, dela čez državno meje, v glavnem dela, kot se spodobi. Zadeva sicer zahteva 1gb kartico obvezno, vendar pa (če nabaviš :D pravo verzijo) ponuja navigacijo po hišnih številkah za celo zahodno Evropo, Slo na žalost še ni zraven. Če rad uporablja EE mapo si pa tega ne daj gor, ker Tomtom 6 ne podpira starih map, bo pač treba še potrpet da EE mape pridejo ven. lp Rudi
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se