MrTn_T Objavljeno September 22, 2006 Opozori Objavljeno September 22, 2006 Živjo, Jz sicer uporabljam iPAQ 6915, ki je identičen le malo več pomnilnika ima in malenkost hitrejši procesor, če se ne motim. Funkcije in ostalo je isto, celo OS je v obeh WM2005. Moje prvo srečanje s tem dlančnikom je bilo obžalovanja vredno. Bil sem tako razočaran, saj me je nekajkrat tako ob živce spravil, da sem ga mislil vreči stran. Konkretno:... Po poravici povedano se nisem odločil za iPAQ 6515. Bral sem nekaj recenzij samega aparata, odsvetoval mi ga je en kolega (zaradi ločljivosti 240x240), pa še gor je WM2003 (vsaj v teh verzijah, ki jih je ponujal Mobitel). Bral sem tudi recenzijo za iPAQ 6915 (mislim, da na MobiSux), kjer so tudi omenjali problem z obešanjem. Na koncu sem se odločil za Qtek 9100. Ima WM2005, 320x240pik, dokupil sem še 2Gb miniSD. Nima pa vgrajenega GPS sprejemnika. Praviš, da si kupil GlobalSAT sprejemnik. Lahko pobveš katerega (model) in za koliko? LP, martin
GULI Objavljeno September 23, 2006 Opozori Objavljeno September 23, 2006 Danes sem dobil Yakumo deltaX 5BT, trenutno se še baterija polni, tako, da nisem še nič sprobal. Me pa nekaj drugega zanima, zraven sem dobil tudi nosilc za v avto. Kako ga pritrdit na Katano ni problem. Na šipco ne prime, prime pa na steklce od obratomerja, ki je točno na sredini :D Bolj me zanima nosilc na katerega se Yakumo zatakne. Sicer kar dobro drži, vendar vseeno nimam nekega zaupanja. Če kdo kar to uporablja, a se mu je slučajno že kdaj zgodilo, da bi mu dlančnik zaradi kakšnega udarca, lukn, ...., padel vn ali je zadeva dovolj dobro pritrjena? Pa katero verzijo TOM TOM-a se mi izplača dobit. Sicer imam verzijo 5.62, vendar ni Austrije gor <_< Pozdrav od Roberta Tut sam mam yakumota sicer sem mogu kupit avto nosilec za njega je pa po vsej verjetnosti isti kot tvoj. Mojga zatakneš v ta nosilec v bistvu ga pa držijo samo 4 plastični jezički, tko da zgleda vse skup zlo bogo ampak stestirano drži. Jest sem prevozu cca 15 kilo km-jev z njim od tega kar velik tut makedamov pa nobenga problema. Edin problem k sem ga mel je pa ta ker mojga filaš spodaj na tistmu malce očutljivem conectorju in sem po domače izrival plehnat okvirček v katerga se zatakne kabel z jezički. Kar se tiče IGO-ta je za moje pojme odličen softwere kart dobiš ogromno, le slovenija je samo major roads. Drugače sem mel pa problem ker mi naenkrat niso delale cela evropa + srbija, tako da sem nakoncu do srbske meje IGO naprej pa TOM TOM Zaenkrat mam naloženo celo evropo(v bisvu mam samo Italijo+Avstrijo+Švica+Nemčija) + Hrvaška + BIH + Mađarska + Romunija + Češka + Slovenija (ki je enina ki ma samo major roads) Če te pa še kaj zanima pa kr upraš.
Robert Objavljeno September 24, 2006 Opozori Objavljeno September 24, 2006 Tut sam mam yakumota sicer sem mogu kupit avto nosilec za njega je pa po vsej verjetnosti isti kot tvoj. Mojga zatakneš v ta nosilec v bistvu ga pa držijo samo 4 plastični jezički, tko da zgleda vse skup zlo bogo ampak stestirano drži. Jest sem prevozu cca 15 kilo km-jev z njim od tega kar velik tut makedamov pa nobenga problema. Edin problem k sem ga mel je pa ta ker mojga filaš spodaj na tistmu malce očutljivem conectorju in sem po domače izrival plehnat okvirček v katerga se zatakne kabel z jezički. Kar se tiče IGO-ta je za moje pojme odličen softwere kart dobiš ogromno, le slovenija je samo major roads. Drugače sem mel pa problem ker mi naenkrat niso delale cela evropa + srbija, tako da sem nakoncu do srbske meje IGO naprej pa TOM TOM Zaenkrat mam naloženo celo evropo(v bisvu mam samo Italijo+Avstrijo+Švica+Nemčija) + Hrvaška + BIH + Mađarska + Romunija + Češka + Slovenija (ki je enina ki ma samo major roads) Če te pa še kaj zanima pa kr upraš. Hvala tudi tebi! Imam pa še eno vprašanje :) Trenutno še nima 1gb SD kartice in me zanima, če se da ta program (imam verzijo 2006) instalirat tudi brez nje, ker ima moj Yakumo 512MB notranjega spomina, kajti pri instalaciji zahteva nujno SD kartico. Ali obstaja mogoče kakšna možnost, da ti instalira tudi brez nje .) Pozdrav od Roberta
Saint Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Hvala Saint! Pozdrav od Roberta P.S.: A mogoče kdo ve, kako se obnese program iGO in njihove karte? IGO se po Slovenijo obnese tko-tko. Dela natančno in praviloma so ceste zmerom pravilno vrisane (sprobano od Primorske do Prekmurja). Žal pa je zadeva za Slovenijo na ravni mest - ne kaže niti glavnih ulic v mestih po imenih, čeprav jih ima vrisane, ampak podpira samo navigacijo od enega mesta do drugega, potem pa se v mestu znajdi sam. V tujini je zadeva dovolj dobra za uporabljat, in je tudi dovolj natančna in kaže tudi nadmorsko višino (v meniju od GPS-a sicer samo vseeno), je pa vsaj po moje slabša kot TT6, zakaj: - kljub kao boljši grafiki so ulice na TT6 dosti bolj natančno vrisane in predvsem, pri tom tomu vidiš potek ovinkov, pri iGo pa na žalost ne, saj ima en čuden način risanja ulice kjer v 3D načinu ulica ni narisana v merilu - vidiš sicer res nekaj ulice več, samo kaj ti to pomaga, ko pa ovinek ni narisan v merilu in samo ugibaš, kdaj se konča in kako je v sredini, v glavnem slabo in zavajajoče - premajhno (preozko) narisane ulice, sam imam PDA 1 m stran od oči pa se že dobro trudim, da vidim kako gre ulica, saj je ta preozka za moj okus, tudi če zadevo približaš se kmalu vrne nazaj na staro velikost - vsaj moja instalacija se obesi po 1-2 urah (natančno ne vem ker nisem štopal) tudi drugače zadeva rada zašteka, da jo moraš resetirat, to se mi še ni dogajalo pri nobeenem TT, lahko pa da je kriva samo verzija - rahlo nepregleden pri rondojih (kaže št odcepa ne pa tudi kje je približno odcep, kot to dela TT) - pri TT lahko na zaslon spraviš malo morje podatkov, tukaj pa samo 3, če odšteješ prikaza trenutne ulice in tiste, kamor moraš zavit, dost premalo glede na TT, pa čeprav so zato številke malo večje, tako ali ne veš koliko je ura ali ne vidiš kilometrov do cilja ali.. v glavnem 3 je zame premalo - komplicirana nastavitev poti, cilja, lastnosti..., lahko da sem samo jaz brihten :? , samo ni ravno najlažje npr. med potjo naštimat nov cilj, najti cilj na mapi in podobno, nasploh se moraš na menije navadit saj so zadeve na popolnoma drugih mestih kot pri TT, se mi zdi da je tudi v tem pogledu TT narejen bolj uporabniku prijazno Da povzamem, če se malo popravijo, bojo huda konkurenca TT, samo malo manj mora bit zadeva narejena za šminkirat in malo več natančnejših podatkov naj vsebuje, dokler pa TT ne naredi karte Slovenije se bo to pač nucalo za po Sloveniji, če ne drugega, da vidim oddaljenost od cilja in vem, kolko v resnici hitro vozim. lp Rudi
poggy Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 a je že kdo preizkusil garminov adriaroute?
Gorazd11 Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 a je že kdo preizkusil garminov adriaroute? Ja. V kominaciji z Garmin StreetPilot 2720. Precej dobro, običajno do hišnih številk, če kakšne ni, se pa do soseda pripelješ. Kljub vsemu pomaga nekaj zdrave pameti, ker včasih fali za kakih 40m, kar pomeni da se z nasmehom pelješ mimo križišča, namesto da bi zavil. Moraš pač malo popravit. Karta je zelo podrobna, Istro sem prevozil po kolovozih, za katere niti lokalne koze ne vedo da obstajajo, malo večja težava nastane, ko želiš aktivirati opcijo izogibanja plačljivih cest (te pa ta opcija v München pelje skozi Poljsko, da le ne bi plačal na Obertauernu). Naše avtoceste pa so izgleda po njegovem zastonj, če bi se le DARS strinjal z njimi. Če nastaviš izogibanje velikih cest ti pri nas to ne pomaga veliko, moraš precej globoko proti preferenci majhnih cest da gre mimo AC. Žal te potem to pelje po medvedjih stezicah, ki pa so na srečo precej natančno vrisane. Opcija Izogibanja netlakovanih cest me je pripeljala na en kolovoz na Hrvaškem. Ko sem se peljal mimo tretjega bunkerja sem se malo ustrašil da so pozabili kako mino iz ceste ven izkopat, pa sem raje obrnil. VN je kar težak za gozdne poti, to pač ni endurca. Vsekakor te možnosti navigacije AR (še) ne izkorišča. Zaključek: Za normalno rabo je premija, manjka pa ji nekaj fines, ki bi vso stvar spravile na popolnoma novo raven. Mogoče naslednji update (ki so brezplačni z njihove strani). Aja, najbližji McDonalds po njegovem je v Zagrebu. Ne vem če je to propagandna poteza ali ups, ampak sem prpičan da je tudi bližje kaj za najti. V navezi s POI je tudi dober varčevalni ukrep. Prav lepo opozori na radar in omejitev, ampak to je že naveza med spiskom in navigacijo, sam AR nima velikega vpliva. Lep pozdrav, Gorazd
poggy Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Ali ima kdo GPS kar na vrhu tank torbe, kjer je prostor za zemljevid? Ker tisto bi naj bilo nepremočljivo, zanima me le, če je dovolj prostora in ali se tako sploh da uporabljati
mladen Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Po poravici povedano se nisem odločil za iPAQ 6515. Bral sem nekaj recenzij samega aparata, odsvetoval mi ga je en kolega (zaradi ločljivosti 240x240), pa še gor je WM2003 (vsaj v teh verzijah, ki jih je ponujal Mobitel). Bral sem tudi recenzijo za iPAQ 6915 (mislim, da na MobiSux), kjer so tudi omenjali problem z obešanjem. Na koncu sem se odločil za Qtek 9100. Ima WM2005, 320x240pik, dokupil sem še 2Gb miniSD. Nima pa vgrajenega GPS sprejemnika. Praviš, da si kupil GlobalSAT sprejemnik. Lahko pobveš katerega (model) in za koliko? LP, martin Jaz imam IPAq6515. Uporabljam ga skoraj eno leto in ga lahko vsakemu ki ga namerava kupit toplo odsvetujem. Koncept je sicer dober, PDA, GPS in GSM vse v enem. Lahko rečem da mi je bila zadeva tudi v službi in vsakdanjiku zelo uporabna, sam HP je tokrat kar se tiče kvalitete izdelave udaril povsem mimo. V bistvu prodajajo tehnično nesposobno napravo in bi jih bilo potrebno prijavit zvezi potrošnikov. Najslabši del je GSM, ki ima kar nekaj težav, naprimer namesto da sprejme klic ga prekine, kar me je vsakodnevno spravljalo ob živce. Tipkovnica je popolnoma neuporabna. Na začetku je bila samo trda in neodzivna, zdaj pa je večina tipk neuporabnih. Baterija komaj in komaj preživi delovni dan, pa še to samo v primeru če ne uporabljaš GPS. Splošna odzivnost naprave je porazna. Edina svetla točka je bil v mojem primeru GPS, ki mi je deloval z vsem možnim softwerjem brez problema. Tudi z GPS signalom ni imel težav. Če povzamem, če bi stvar delovala, kombinacijo PDA/GSM/GPS priporočal vsakemu, saj je izredno uporabna, sam na HP IPAq ni za računat. Pred nekaj dnevi mi je crknil še ekran..... Ali ima kdo GPS kar na vrhu tank torbe, kjer je prostor za zemljevid? Ker tisto bi naj bilo nepremočljivo, zanima me le, če je dovolj prostora in ali se tako sploh da uporabljati Jaz sem ga imel. Dobre lastnosti: - Še vedno lahko uporabljaš ekran na dotik - Ni ti potrebno nabavit ali naredit nosilca - Nudi ti nekaj amortizacije in zaščite proti dežju sam na žalost ima dve izredno slabi lastnosti: - PDA je postavljen vodoravno, zato že ob najmanjši sončni svetlobi ne vidiš na ekran - ko pogledaš na njega moraš pogled kar precej odmaknit od ceste Če ga imaš na nosilcu je postavljen vertikalno in je vidljivost ekrana boljša, prav tako ga lažje gledaš ker je pomaknjen bolj naprej in premakneš samo oči in ne cele glave.
Dry Objavljeno September 25, 2006 Opozori Objavljeno September 25, 2006 Ali ima kdo GPS kar na vrhu tank torbe, kjer je prostor za zemljevid? Ker tisto bi naj bilo nepremočljivo, zanima me le, če je dovolj prostora in ali se tako sploh da uporabljati Imam. Ne sicer namenskega GPS (ta ne bi šel v prostor za zemljevid), ampak dlančnik FS LOOX N560. Napajan je preko avtomobilskega adapterja in povezan na avdio vhod Starcomovega interkoma. Ta adaper, interkom in kablovje je spravljeno v majhni torbici (ki je sicer Cullmannova foto-torba za objektiv) in jo dam v tank torbo. To nekako pomeni, da ko vneseš pot, ne gledaš prav veliko oz. sploh ne več na zaslon, ampak predvsem poslušaš, kdaj in kam zaviti. Meni se to zdi optimalno. Če spreminjaš pot ali recimo iščeš najbližjo bencinsko (Find -> Services -> Fuel -> Near Current Route -> Route to it), se moraš ustaviti, sneti rokavico, itd. Si ne predstavljam, da bi tudi po namenski GPS napravi tipkal med vožnjo, ampak nekateri to počnejo. Glede nepremočljivosti: Oxfordova tanka torba, ki jo imam, ima za primer dežja posebno prevleko, ki se jo povezne čez torbo in tudi ta prevleka ima na zgornjem delu prozorno folijo. Tudi ko je deževalo, nisem imel težav in vse je ostalo lepo suho. Gotovo je kakšen Garminov StreetPilot na Touratechovem nosilcu bolj pripraven za uporabo na motociklu, je pa cena takšne kombinacije nekajkrat višja. Če rabiš (ali si jo želiš imeti) navigacijo za vsak dan in kar naprej, potem ja, sicer pa mislim, da za parkrat na leto dlančnik na tank torbi zelo dobro zadosti namenu. Pa še v druge namene ga lahko uporabljaš.
Saint Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 iGO je kljub vsem "čehovinam" čisto uporabna stvar, samo takoj ne smeš odnehat, ker je prehod iz TT na njega dost težak. Po nekaj uporabah se pa vseeno nekako :hmm: navadiš na njega. Dokler seveda ne bo TT6 za Slovenijo :OK: . lp Rudi
Provokator Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Priznam: :blush: :blush: Ne da se mi brati vseh 44 strani, pa bom postavil vprasanje, na katerega je odgovor ze napisan. Katere navigacije imajo dobro karto Slovenije in Hrvaske? Zanima me samo znamka, ni treba napisati tudi modela. Ker v Nemciji prodajajo samo navigacije, kjer so na CDju samo glavne povezovalne ceste v Sloveniji, prodajalci pa ne vejo, ce se da dobiti se kaj bolj detajliranega. hvala.
Robert Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Sem včeraj probal in sem mal razočaran. Če bo tako tudi v tujini, potem ga bom kar v smetu zafasal :D Napišem več zvečer, ker moram zdaj delat .) Pozdrav od Roberta Sem dobil kakšno minutko časa :) Včeraj sem si naštimal tri ture, in samo enkrat ni bilo problemov, sicer tudi tukaj me je v Dornberku namesto v Zalošče poslal proti Braniku, je pa sicer takoj po nekaj metrih sporočil, da naj obrnem in poterm je šlo pravilno naprej. Največje razočaranje pa je bila tura Batuje, Vrtovin, Dobravlje, Lokavec, Ajdovšina, Cesta, Potoče, Selo, Batuje. Pelje me normalno do vasi Cesta, potem pa mu ne zamerim, da nima vrisane poti levo za Lokavec, in me pelje proti Ajdovščini. Vse okej, vendar tukaj mi nakaže, da bo treba levo, vendar ne pri pokopališču, ampak me vodi naprej. Mislim, da do naslednjega križišča po Petrolu, vendar mi nakaže, da moram to naredit že prej. Zato zavijem pri baru Papie in tule mu zmanjka. Naredi novo kalkulacijo za Lokavec. Čeprav vem kam moram zavit mu nalašč sledim im me v Lokavec zapelje tako, da sem moral naredit 10km jev več, pa čeprav je Lokave le kakšna 2km-ja od Ajdovščine. Pelje me mimo Budanj in Vipave do križišča kjer zaviješ levo za avtocesto ali desno za Podnanos in mi tukaj sporoči, da moram obrnit nazaj za Ajdovščino. Ko pridem v Ajdovščino ga na istem mestu ponovno zmede in mi spet nakaže pot, ki sem jo ravnokar odpeljal. Jaz seveda ga zdaj ne ubogam in zavijem na pravo pot. Potem me vodi normalno naprej do Lokavca in mi tule sporoči, da se vrnem nazaj, ker sem imel naslednjo točko določeno itak Ajdovščino. No, ko se vrnem v Ajdovščino mi nakaže, da naj grem na Cesto levo ali desno mimo pokopališča. Itak izberem pot mimo pokopališča. In spet ga zmede in mi nakaže pot do Ceste ponovno na način kot mi je prej za Lokavec (tistih 10 km-jev več). Seveda, ga tudi sedaj ne ubogam in grem proti Cesti, potem me pa normalno pripelje domov. Očitno ima črno točko na mestu za Lokavec ali iz njega proti Cesti. Tu mu enostavno zmanjka in njegova alternativa je res fenomenalna :slap: Druga tura je bila Batuje, Črnice, Ozeljan, Vogrsko, Dombrava, Zalošče, Batuje. To sem dvakrat odpeljal. Če je bila tura načrtovana brez Vogrskega je šlo odlično, ko pa je bilo Vogrsko vmes, je bilo konec in ga je pred njim zmedlo, seveda naredi novo famozno kalkulacijo in me ponovno vrne v Ozeljan in to preko Šempetra in Ajševice :zzz: Mogoče ga je tu zmedlo, ker karta ni natančna. Verjetno Guliju in Santiju moj opis ne veliko pove, ker ne poznajo teh krajev, poznajo ga pa Mladen in Tonček .) Ma ja, bom še kaj preizkusil ta vikend v Avstriji, verjetno je Slovenija res bolj tako tako in zato ti problemi in slabši vtisi .) Pozdrav od Roberta
bmwslo Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Priznam: :blush: :blush: Ne da se mi brati vseh 44 strani, pa bom postavil vprasanje, na katerega je odgovor ze napisan. Katere navigacije imajo dobro karto Slovenije in Hrvaske? Zanima me samo znamka, ni treba napisati tudi modela. Ker v Nemciji prodajajo samo navigacije, kjer so na CDju samo glavne povezovalne ceste v Sloveniji, prodajalci pa ne vejo, ce se da dobiti se kaj bolj detajliranega. hvala. Trenutno edino Garmin. Karta je AdriaRoute in vsebuje karto SLO CRO in BIH. Pri SLO karti je za nekaj večjih mest na voljo navigacija do hišne številke. V CRO je že slabše, slabo pa je obdelana BIH. Če klikneš v moj podpis lahko zveš malo več :devil:
Toncek Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Sem dobil kakšno minutko časa :) Verjetno Guliju in Santiju moj opis ne veliko pove, ker ne poznajo teh krajev, poznajo ga pa Mladen in Tonček .) Ma ja, bom še kaj preizkusil ta vikend v Avstriji, verjetno je Slovenija res bolj tako tako in zato ti problemi in slabši vtisi .) Pozdrav od Roberta Kot sem že povedal, prisegam na TomTom 5.2 (ker nimam 6.0) za zahodno evropo. SLO, CRO pa Adria Route, me pa motijo izpisi podatkov (ni prihoda na cilj, ampak čez koliko časa boš zavil in še par malenkosti). Robert, če rabiš karte za TT 5.2 od Zahodne Evrope jih imam na CF kartici in CD-ju. Srečno Tonček
Matic7 Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Kot sem že povedal, prisegam na TomTom 5.2 (ker nimam 6.0) za zahodno evropo. SLO, CRO pa Adria Route, me pa motijo izpisi podatkov (ni prihoda na cilj, ampak čez koliko časa boš zavil in še par malenkosti). Robert, če rabiš karte za TT 5.2 od Zahodne Evrope jih imam na CF kartici in CD-ju. Srečno Tonček Kakšnega prihoda na cilj? Mi imamo doma Nuvi 310 in spodaj levo ves čas piše čas prihoda na cilj, če stisneš na to mesto, pa se izpiše cel kup podatkov o trenutni, povprečni, max. itd. hitrosti, zograj desno pa je tudi razdalja do cilja. Kar se tiče kart, znajo včasih po malce čudni poti peljat, ampak imajo pač svojo logiko (iščejo najkrajšo ali najhitrejšo pot). Nova verzija AdriaRoute-a 1.4 pa bi naj pokrivala vsa mesta po hišnih številkah. Za Ptuj vem, da ga prejšnja verzija ni pokrivala, zdaj pa ga pokriva. Kar se tiče mene, morebitnega motorja in GPSa pa... ja, bi ga vzel zraven. Na poden prtljage za primere, ko bi se res izgubil tudi na navadnem zemljevidu. Do takrat pa mi je ljubše opazovat okolico, kot pa ve čas gledat zaslon.
Dry Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 ...(ni prihoda na cilj, ampak čez koliko časa boš zavil in še par malenkosti). Je prihod na cilj. Kaj se ti izpisuje v statusnih vrsticah, si lahko nastaviš. Koliko vrstic, koliko podatkov v vsaki vrstici in za vsakega od podatkov, kaj naj se izpisuje. Poglej si navodilo tukaj na strani 5 "Setting the Display of the Routing data Fields".
Provokator Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 (popravljeno) Trenutno edino Garmin. Karta je AdriaRoute in vsebuje karto SLO CRO in BIH. Pri SLO karti je za nekaj večjih mest na voljo navigacija do hišne številke. V CRO je že slabše, slabo pa je obdelana BIH. Če klikneš v moj podpis lahko zveš malo več :devil: Torej je enako kot pri vseh drugih..... V Nemciji sem gledal kar nekaj navigacij, pri katerih Slovenija ne dela najboljse. Mislim pa, da se da dobiti tale Adria route za vse, ker je software od firme NAVTEQ. To podjetje zalaga s kartami skoraj vse proizvajalce navigacij. Pa tudi po tem, kar sem prebral do zdaj tule se torej prakticno ne splaca kupovati navigacije za SLO, ce je netocna, pa ni door to door navigacije. Kar pa se delovanja v tujini, pa so moji sodelavci navduseni. V najmanjsi vasi v Nemciji te pripelje pred vrata....... Popravljeno September 26, 2006. Popravil poln presenečenj
Robert Objavljeno September 26, 2006 Opozori Objavljeno September 26, 2006 Še eno vprašanje, a se da mogoče pri teh programih kot so Tom, Tom, iGo, itd shranit pot, ki si si jo splaniral. Pri iGo sem preiskal vse, vendar ne najdem nič od tega. Ima sicer back up data, restore data, itd, vendar se to nanaša na nastavitve kolikor razumem :hmm: Pozdrav od Roberta
GULI Objavljeno September 27, 2006 Opozori Objavljeno September 27, 2006 Še eno vprašanje, a se da mogoče pri teh programih kot so Tom, Tom, iGo, itd shranit pot, ki si si jo splaniral. Pri iGo sem preiskal vse, vendar ne najdem nič od tega. Ima sicer back up data, restore data, itd, vendar se to nanaša na nastavitve kolikor razumem :hmm: Pozdrav od Roberta To sm tut jest že iskal v igu in tom tomu pa nažalost nisem najdu. Drugače pa jest GPS oporabljam bolj kot pomagalo ne pa da se bi na njega zanašal 100%, sploh zato ker se raje vozim po stranskih cestah. Sicer je pa prav lepo se včasih mal zgubit, Zaenkrat za slo najboljša karta adriaroute samo mi je garmin que nepregleden in ga zato ne uporabljam. Za pda pa drugega garminovega programa ni. LP
l33th4x0r Objavljeno Oktober 2, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2006 (popravljeno) Mimogrede, kako je z vodoodpornostjo "vodoodpornih" GPSov (npr. Garmin GPSMAP 60CSx), ce ga imas na motorju in seveda priklopljenega na zunanje (motorjevo) napajanje... pa se ti cel motor na enduro turi zvrne v reko in se iztrga kabel iz GPS-a? Lp, Jan Popravljeno Oktober 2, 2006. Popravil l33th4x0r
bmwslo Objavljeno Oktober 4, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2006 Tom Tom 50 % znižanje pri LOUIS-u
ciciban Objavljeno Oktober 25, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2006 Lep pozdrav! Doma imamo Etrex model Vista. Je ročna verzija namenjena bolj za pohodništvo. Na motorju in v avtu se obnese zgolj pogojno, ker ima premajhen zaslon. Velik minus tega GPS-ja je tudi notranja antena. Tako recimo v mestih (ozke ulice, železo v betonu, podhodi) hitro izgubi signal in rabi kar nekaj časa, da se zopet "najde". Ta GPS nima glasovne navigacije, kar je še en minus za nas motoriste. Drugače pa lahko pohvalim robustno izdelavo (je vodotesen in ima kvalitetno ohišje ter tipke). Osvetlitev zaslona je dobra. GPS se je dobro obnesel na morju, v letalu in za pohodništvo. Tudi baterij ne izprazni hitro. Zelo dobro deluje v povezavi z prenosnikom (karte iz TIS), kar pa seveda ne pride v poštev za motor. Je pa takšna povezava zelo dobra za v avto. Pa veselo navigiranje :)
rihard123 Objavljeno Oktober 31, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2006 Sicer to ni vprašanje o izkušnjah z gps, ampak vseeno. Ali bi bil kdo slučajno pripravljen posoditi GPS za 4 dni? Od 21. do 24. ali 25. decembra??? Seveda proti plačilu? Na (Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.) pod oprema imaš tipa , ki posoja gps navigacijo. mislim da je 2000 sit na dan. http://www.(Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/oprema/oglas.asp?id=836561
Robert Objavljeno November 2, 2006 Opozori Objavljeno November 2, 2006 (popravljeno) Zemljevid Tudi jaz sem imel takega :D Na sedanjem mini dopustu čez vikend in praznike sem stestiral moj dlančnik s iGO programom in sem nad rezultatom navdušen. Zadeva se je fenomenalno obnesla in mi na poti dolgi 1630 km po I, A in D ni nikdar zatajila in se mi tako ni bilo potrebno obremenjevat kje in kdaj moram zavit ali sem šel prav ali ne ........ Tako, da sem energijo in čas, ki sem jo/ga moral ponavadi za take zadeve trošit lahko porabil za kaj drugega, recimo v miru občudovat pokrajino in fotkat :D V glavnem, od sedaj naprej, bo ta zadeva vedno z menoj in tudi ni res, da pride le v mestih prav. Pride povsod, ker je en kup poti, ki se križajo oznake pa so v kur**, da o nekaterih tablah in črkah na njih, ki so manjše kot pri ceniku za pijače v naših bifejih niti ne govorim. Tisočkrat bi šel mimo njih, tako pa mi je GPS nakazal pot in ni bilo potrebno :eek: Pa tudi drugih ne motišti pri tvojem iskanju na odcep. Tako, da opravičila, ko jeb* GPS, je s zemljevidom bolj avanturistično in ne vem kaj še, ena velika bala :D Seveda to vidiš šele, ko zadevo sprobaš. Komoditeta ki ti jo GPS ponuja odtehta vse to .) Do sobote sem tudi jaz tako mislil, sedaj pa ne, sicer pa bo zemljevid vseeno z menoj v slučaju odpovedi GPS-ja .) Še priključek bo treba na motor montirat in ene slušalke nabavit, pa bo :D Robert Popravljeno November 2, 2006. Popravil Robert
Petzl Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 Adria Route s 1.11. znizana skorej za polovico (trenutna cena: cca 26k sit) A ma kdo kej izkusenj z verzijo 1.51, baje da je slovenija ze skor cist pokrita :?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se