motoristek Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 Za tiste ki jih zanima: Izšla je posodobitev za SCGRoute V1.8! link:http://rapidshare.com/files/150318677/SCGR18.iso Kaj lahko s tem naredim?
raza Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 Kaj lahko s tem naredim? povlečeš dol dva rar arhiva (na download strani sicer vidiš tri rar-e, vendar sta prva dva enaka, zato povlečeš samo prvi in zadnji rar) jih razpakiraš in dobiš instalacijo za Mapsource. Simpl k pasulj! Malo več jajc je z novim CNEUNT2009, ki je samo v .img! Je pa in celo deluje!
Wilson Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 Za tiste ki jih zanima: Izšla je posodobitev za SCGRoute V1.8! link:http://rapidshare.com/files/150318677/SCGR18.iso Nadgradil, :worship: čeprav ne vem v čem je nova verzija drugačna. Ajd
raza Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 (popravljeno) Nadgradil, :worship: čeprav ne vem v čem je nova verzija drugačna.Ajd Samo to: Ispravke, dopune i izmene u SCG Route karti, verzija 1.8 (septembar 2008): Unete su mape do nivoa ulica u 16 novih naseljenih mesta: 1. Arilje 2. Begeč 3. Biskuplje 4. Čenej 5. Desine 6. Donji Milanovac 7. Đurakovo 8. Kisač 9. Kruščić 10. Lalić 11. Ljubinje 12. Nadalj 13. Popovac 14. Ruski Krstur 15. Srednjevo 16. Turija Komplet popravki so : http://www.gps-srbija.com/viewtopic.php?t=...5d45f0dbe52439d Popravljeno Oktober 14, 2008. Popravil raza
motoristek Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 povlečeš dol dva rar arhiva (na download strani sicer vidiš tri rar-e, vendar sta prva dva enaka, zato povlečeš samo prvi in zadnji rar) jih razpakiraš in dobiš instalacijo za Mapsource. Simpl k pasulj! Malo več jajc je z novim CNEUNT2009, ki je samo v .img! Je pa in celo deluje! Jaz bom rajši počakal do drugega leta, da ne zjebem kaj... :whistle:
70robert Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 Malo več jajc je z novim CNEUNT2009, ki je samo v .img! Je pa in celo deluje!
raza Objavljeno Oktober 14, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2008 (popravljeno) Malo več jajc je z novim CNEUNT2009, ki je samo v .img! Je pa in celo deluje! Na zumutu zbrišeš gmapprom.img 2008 preneseš novi img 2009 gor in vneseš v unl datoteko serijsko. V treh korakih stvar rešena :worship: In po tem postopku se priklopiš na on line update naprave in ostaneš brez .img! Popravljeno Oktober 14, 2008. Popravil raza
70robert Objavljeno Oktober 15, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2008 In po tem postopku se priklopiš na on line update naprave in ostaneš brez .img! :nono: :nono:
raza Objavljeno Oktober 15, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2008 Kje pa skinem CNEUNT2009.img? Linki do teh zadev se hitro menjajo, tako da malo pobrskaj po že omenjenih straneh!
70robert Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 (popravljeno) In po tem postopku se priklopiš na on line update naprave in ostaneš brez .img! :rolleyes: Updates & Downloads zumo 550 software version 4.50 as of October 13, 2008 http://www.garmin.com/software/zumo550_450.exe Popravljeno Oktober 16, 2008. Popravil 70robert
Orange Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 In po tem postopku se priklopiš na on line update naprave in ostaneš brez .img! :rolleyes: Updates & Downloads zumo 550 software version 4.50 as of October 13, 2008 http://www.garmin.com/software/zumo550_450.exe Se kaj čudnega dogaja ko posodobis al ni nevarnosti!?
raza Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Se kaj čudnega dogaja ko posodobis al ni nevarnosti!? Nič, tokrat je šlo BP :worship:
nduro Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 No ...tukaj je odgovor uradne osebe pri garminu Thank you for contacting Garmin(Europe)Ltd. I will be happy to help you with this. The Zumo 550 US and Euro are both the same unit with the same hardware and the same memory. The only difference with be the mapping that is preloaded on the internal memory of the Garmin unit. If there is anything else I can help with please let me know. Kind regards Emma Dalwood Garmin (Europe) Ltd The Global leader in satellite navigation Če bo še kdo kupoval v ZDA, bo tole mogoče koristno.... Po dolgem čakanju in ping-ponganju sem le prišel do odgovora, ki potrjuje, da ima ameriška verzija zumo 550 manj razpoložljivega prostora :headbang: . Sam to razumem kot nateg, gospodje šparajo pri čipovju, prave informacije pa skrbno skrivajo. Pripenjam celotno korespondenco. LP, nduro. zadnji mail, "priznanje": Re: Zumo usb drive size (KMM10821933I15977L0KM) Thursday, October 16, 2008 5:11 AM From: "Product.Support@garmin.com" <product.support@garmin.com> Dear nduro, Thank you for contacting Garmin(Europe)Ltd. European mapping is larger in size than North American mapping so EU units do tend to have a larger hardrive. If you wish to remove the NA mapping from the unit then please not that the preloaded NA mapping on the unit is the following file: gmapprom.img. If you wish to free up some more memory on the unit then I would suggest removing voices, vehicles, temporary music files, pictures etc...But make sure you leave all other files alone because this will validate the warranty on the unit if you were to delete a file that caused a fundamental error. If after removing the map set and other files, and you are still having problems then the mapping will need to go on an SD card. If there is anything else I can help with please let me know. Kind regards Jon Colyer Garmin (Europe) Ltd The Global leader in satellite navigation Tell us what you think, take the Support Survey http://www.garmin.co.uk/productSupportQuestionnaire ______________________________________________________________ Liberty House | Hounsdown Business Park | Southampton | SO40 9RB | UK T: 08082380000 | F: +44 (0)23 8052 4004 | www.garmin.co.uk Registered office: Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, SO40 9RB, UK. Registration no. 2724437 VAT Reg. No. GB568 6978 58 ponovno vprašanje podpori, ko prvi odovor ne pove dosti Original Message Follows: ------------------------<br>Dear sir's, thank you for your answer. I think you did not fully understand my question. I'l try to formulate it again. My intention is to temporary remove American mapping from the zumo's internal storage and load the European mapping into it, this is easily done by using map install software. The problem is, that my zumo's drive capacity is only 1,21Gb and this is 800MB (or 60%) less than on the zumos that are being sold in Europe with 1,94GB capacity. See the attached pictures for details. The consequence is, that i cannot load the EU maps to the unit, since the size is about 1.4GB. I know the solution with the SD card, but i'd prefer to use internal storage. Can you give me clear answer, if my zumo's storage size is OK? If not, why EU end US version vary so much? Please escalate this to second level support, if you do not understand my issue. Thank you for your answer and best regards, nduro prvi odgovor Garmina (čakal sem ga kak mesec...) ----------------------------------------------------------- --- On Wed, 10/15/08, Product.Support@garmin.com <product.support@garmin.com> wrote: From: Product.Support@garmin.com <product.support@garmin.com> Subject: Re: Zumo usb drive size (KMM10815153I15977L0KM) To: "nduro Date: Wednesday, October 15, 2008, 9:16 AM Dear nduro, Thank you for contacting Garmin(Europe)Ltd. I am more than happy to assist you with this issue. The internal memory does vary but only slightly on the Zumo's. Unfortunately there is not enough internal memory to take two full mapping regions such as Europe and North America so the only way to do this would be to store the information on an external source such as an SD card. There are two ways in which you can provide European mapping for your unit. You can purchase both items from our website, www.garmin.com The first is from an SD card with Europe mapping preloaded onto it: P/N ? 010-10680-50 priced at £79.99 inc VAT. The second is a DVD loaded with European maps. With this disc you will be able to update it when the updates come out bearing in mind that these are normally chargeable updates. P/N ? 010-10887-00 priced at £139.99 inc VAT. Alternatively you can purchase through a third party site. If there is anything else I can help with please let me know. Kind regards Jon Colyer Garmin (Europe) Ltd The Global leader in satellite navigation Tell us what you think, take the Support Survey http://www.garmin.co.uk/productSupportQuestionnaire ______________________________________________________________ Liberty House | Hounsdown Business Park | Southampton | SO40 9RB | UK T: 08082380000 | F: +44 (0)23 8052 4004 | www.garmin.co.uk Registered office: Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, SO40 9RB, UK. Registration no. 2724437 VAT Reg. No. GB568 6978 58 Original Message Follows: Moje originalno vprasanje ------------------------<br>Form Message Knowledge Job Ticket: {be22ef80-8f27-11dd-e87e-000000000000} KnowledgeBase: garmin Subject: Zumo usb drive size Message Body: Hello, i have a new zumo 550 which was bought during my motorbyke travel in the US. I would like to load european maps (City navigator EU NT 2008) to the device storage, but i found out that the zumo usb volume size is only 1,21G and whole EU is quite bigger. I found out that devices sold in eu have bigger volume size. Is the storage size on EU size different or just differently allocated? Can the volume allocation be changed? I know, i could use only part of the map or memory card, but i prefer to have maps in internal storage. Thanks for your answer. MarketName: ontheroad ProductGroup: null Product: null Type: General Question SoftwareVersion: 4.4 SerialNumber: xxx ZUMO 550AM Full Name: nduro
motoristek Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 Jaz ga bom danes nabutal... :yea1:
70robert Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 Se kaj čudnega dogaja ko posodobis al ni nevarnosti!? Sem že par dni nazaj objavil da ne !!!!!!!!!!!!!
juresag Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 (popravljeno) Jaz se zanimam za nakup Samsung Omnie, ki ima tudi GPS. Telefon ima naložen windows mobile in me zanima če mi lahko kdo pove, ali mi bo GPS glasovno vodenje med poslušanjem glasbe ustavilo glasbo in mi po koncu navodil potem tudi nadaljevalo? Kolega ima Nokio N95, ki mu to omogoča ampak N95 ima operacijski sistem Symbian. l.p. Jure Popravljeno Oktober 17, 2008. Popravil juresag
Wilson Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 A, se je že kdo ubadal z instalacijo nove karte Grčije 1.50. Instalacija, ki je v grščini mi ne zlaufa do konca. Ajd http://www.autodrivehellas.gr/html/adh_dl_en.html
motoristek Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 A, se je že kdo ubadal z instalacijo nove karte Grčije 1.50. Instalacija, ki je v grščini mi ne zlaufa do konca. Ajd http://www.autodrivehellas.gr/html/adh_dl_en.html SD varijanta... :rolleyes:
Wilson Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 SD varijanta... :rolleyes: A misliš? :closedeyes: UPDATE INSTRUCTIONS Download the installer and save it on the Desktop on your PC. If Auto Drive Hellas is installed on a card (SD, miniSD or microSD), remove the card from your device, and insert it in a Card Reader attached to your PC. If Αuto Drive Hellas has been preloaded in your GPS device, connect your device to your PC, using the USB cable. Run the installer you downloaded and follow the on-screen instructions. After the installation is completed, disconnect your device or Card Reader using the "Safely Remove Hardware" icon, on your Windows taskbar. CAUTION: If you fail to safely disconnect the USB device using the relevant icon on the taskbar (green arrow icon, on the lower-right of your screen) data will become corrupt. Always remember to use this icon BEFORE removing devices, memory cards or USB cables.
motoristek Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 Mislim, da se ne da in da smo že debatirali o tem. Drugače, če mene vprašaš sploh ne rabiš, ker za Atene je na Europski karti, za ostala mesta pa itak ne rabiš. Lp
70robert Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 A, se je že kdo ubadal z instalacijo nove karte Grčije 1.50. Instalacija, ki je v grščini mi ne zlaufa do konca. Ajd http://www.autodrivehellas.gr/html/adh_dl_en.html Pretvoriš exe fail v img, potem pa je postopek isti kot pri nt 2009 :OK:
Wilson Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 Pretvoriš exe fail v img, potem pa je postopek isti kot pri nt 2009 :OK: A, je to že kje opisano kako se naredi? Ajd
motoristek Objavljeno Oktober 17, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 A, je to že kje opisano kako se naredi?Ajd Tudi mene bi to zanimalo... :rolleyes:
motoristek Objavljeno Oktober 20, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 20, 2008 Zakaj meni, ko pride do klica na mobi nič ne piska al kako drugače obvesti? Če mi igra muzika se pač zaustavi.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se