Skoči na vsebino

125-ke, javite se!

Priporočene objave

Objavljeno

zdj sm biu pri posredniku na Brniku...pa je rekla zenska da lahko jest grem po motor u nedeljo, ga kupim, napiseva eno hmmm "kvazipogodbo" da sm placou pa oba podpiseva, se odpeljem domov...pol pa u pondelk zanesem to kvazipogodbo do posrednika, oni nardijo prepis, dam 10eur, jo poslem unmu, ojn podpise pa je to to...

sam zdj nvm ka pa a tablco mu morm tut poslat? pa polico ane ?

no pa sj,...to mu bojo itak povedali na prepisu...sam tko me zanima da ve, za vnaprej racunat

roky> ne,. rablenga :>

Glej jaz ko sem prodal cagivo sma tudi naredlna eno kvazipogodbo ker je bila nedelja ko sem imel čas pa sem šel uredit papirje... nekako je v navadi da prepis in podobno uredi prodajalec... Če narediš komisijsko prodajo za 10€ svaka ti čast... Kolikor jaz vem je 1% kupne vsote + DDV... Ker sem mladoleten pa sem moral dobiti poleg overjene pogodbe še potrdilo od centra za socialno delo ( :BUA: ) kao kaj bom naredil z denarjem... ker sem rekel, da bom v celoti porabil za nakup drugega motorja moram zdaj ko kupim motor še prinest kopijo pogodbe na center za socialno delo :BUA: Tak idiotskih stvari še v življenju nisem slišal... No da sem kupcu uredil papirje pa me je stalo okrog 50€ (29 komisijska plus ddv, overitev, potrdilo centra za socialno (koleki za okrog 18€ ))...

vidš brodar ko se ne znajdeš

ti bi moral se zmenit s kupcem, da boš na pogodbo napisal nižjo ceno ker je motor kao zariban (pokvarjen) in potem je cena posledično nižja, od česar plačaš manj kupoprodajne pogodbe :D

Objavljeno

Js sem tudi z kupcem napisal pol manj cene kot je bila dejanska :OK: Čeprav je on plačal :D

Objavljeno

no sj se bova mi2 tut zmenla da bo on placal...samo tako da mi bo spustu ceno za ene 100 eur. pol pa jest naprej urejam.... ne zaupam nobenmu drugmu

Objavljeno (popravljeno)

ne povem heheh

ja, ti si suy na obcino. men je reku da prepis IN davek IN overovitev stane 10eur. seveda prek njega. na obcini je pa 1 procent cene.

no sj polnoletn sm pa itak

Jaz sem delal pri posredniku, ne na občini in je bilo 1% cene .)

vidš brodar ko se ne znajdeš

ti bi moral se zmenit s kupcem, da boš na pogodbo napisal nižjo ceno ker je motor kao zariban (pokvarjen) in potem je cena posledično nižja, od česar plačaš manj kupoprodajne pogodbe :D

poznam te fore... tudi ko sem jaz kupil sma napisala manjšo ceno ker sma delala kupoprodajno in sem imel davek, pri komisijski pa bi se mi to poznalo le pri tej komisijski pogodbi... če bi delala kupoprodajno bi v dobro kupca lahko napisala manjšo ceno, na komisijksi pogodbi pa od tega ne bi imela nič, saj on ne rabi plačat davka jaz pa bi profitiral le kakšnih 10€ naprimer če bi napisala pol manjšo ceno tako da je vseeno kakšno ceno napišeš .) nanese tisto od socialne in podobno, če bi imela napisano le manjšo ceno bi profitiral le pi tistem 1% pri komisijski pogodobi kakšnih 10 € in nič več tako da nima smisla .)

Popravljeno . Popravil Brodar
Objavljeno

hm seprav da se ne bom zajebu....lahko jest motor placam odpelem...pa on vse postima ? a mu morm poslat pol nazaj prometno al kko ? pa polico

Objavljeno

hm seprav da se ne bom zajebu....lahko jest motor placam odpelem...pa on vse postima ? a mu morm poslat pol nazaj prometno al kko ? pa polico

glede police je tak vseeno ker se zavarovanja ne da prenest in moreš ti na novo zavarovat... prometno mu vrneš ja da on uredi papirje (overjena pogodba - pa naj naredi komisijsko da ne boš imel davka ker se kar nabere 5% davka pri kupoprodajni pogodbi, odjavljena prometna (razen če boš obdržal tablico in vse potem ti on pusti prometno kot je in si jo ti sam urediš na svoji UE da vpišejo tvoje ime in podobno in obdržiš njegovo tablico ob predložitvi overjene kupoprodajne pogodbe)), ti jih pošlje in motor je tvoj.

Kolko se zajebeš je odvisno od prodajalca. Če je pošten ti čimprej uredi papirje kar mora in sta vidva opravla in se nimaš kaj zajebat. Če pa je takšen kot je bil lastnik, od katerega sem jaz kupil cagivo pa si v kurcu... Po pol leta nisem mogel registrirati motorja ker je rekla da motor ni odjavljen in je še vedno tablica in vse na njega in pri njemu doma, je ni vrnil. Ga jaz kličem in reče da je odjavljeno in da je tablico vrnil. Najdem v imeniku od njegovega očeta telefonsko in ta mi reče, da je tablica v garaži in da to niso vedeli... No po nekaj tedenskem čakanju in nenehnem klicanju so uredili, da sem le lahko registriral.

Objavljeno

caki ... ce je na kupoprodajno morm jest placat davk ? ko ga bom registrirou? a ne placa to on ko odjavi motor

recimo ko mu jest posalem nazaj tablco pa prometno

Objavljeno

Amm, pri meni je on plačal davek že pri kupoprodajni...

Objavljeno

ok se lazja zadeva je potem da jest vzamem prometno pa tablco, pa on naredi komisijsko (al pa jest, pa mu poslem da podpise). pol ni davka na ceno ane

sori ce sm tecn sam res se nocm zajebat :

Objavljeno

caki ... ce je na kupoprodajno morm jest placat davk ? ko ga bom registrirou? a ne placa to on ko odjavi motor

recimo ko mu jest posalem nazaj tablco pa prometno

če naredita kupoprodajno ni treba takrat plačati tistega 1% davka... ampak ne boš mogel registrirati motorja dokler ne boš ti plačal davka 5% od nakupne cene od nakupa motorja... Mnogo ceneje pride da tisti ki plača pogodbo, ponavadi prodajalec, plača tisti 1% pri komisijski in imaš mir :) Je pa komisijska pač nekoliko dražja od kupoprodajne ki je skoraj zastonj ampak imaš potem ti velik davek ( 5% )...

Objavljeno

Amm, pri meni je on plačal davek že pri kupoprodajni...

ja no sj to ce mi je zdel ja ker sm ga tut jest ko sm odjavu mitota pa prodau

Objavljeno

ok se lazja zadeva je potem da jest vzamem prometno pa tablco, pa on naredi komisijsko (al pa jest, pa mu poslem da podpise). pol ni davka na ceno ane

sori ce sm tecn sam res se nocm zajebat :

točno tak

Objavljeno

pA KWA stroj a ti tut na to šolo hodš? :P Am te motorji so sam popoldan pred šolo dopoldan nikol! :)

Aha

post-3961-1178904958_thumb.jpg

Objavljeno

ok hvala :>

kasna huda fotka :>

Objavljeno (popravljeno)

Hmmmm pa kaj z davkom norite???

js ko sm motor kupo sma šla z prodajalcem v AC jurič v slov.bistrici...tam daš okrog 10€ pa ti nardi kupoprodajno pogodbo...jo neseš overit k notarju in to je to pa lahk lepo greš registrirat motor nase...

js sm sicer tut napisal majnšo vsoto na pogodbo ampak ni blo treba plačat niti 1% davka :) zaj nevem če povsod tak nardijo al sam tam ko sm js dal prepisat motor ;)

Popravljeno . Popravil D_u_H_e_C
Objavljeno

Hmmmm pa kaj z davkom norite???

js ko sm motor kupo sma šla z prodajalcem v AC jurič v slov.bistrici...tam daš okrog 10€ pa ti nardi kupoprodajno pogodbo...jo neseš overit k notarju in to je to pa lahk lepo greš registrirat motor nase...

js sm sicer tut napisal majnšo vsoto na pogodbo ampak nism plačal niti 1% davka :) zaj nevem če povsod tak nardijo al sam tam ko sm js dal prepisat motor ;)

dragi duhči to je komisijska prodaja in ne navadna kupoprodajna pogodba... plačal si pa 1% davka ( 10€ al kolko pač že si rekel... )in potem nimaš davka :) če ne bi delala pri posredniku ampak navadno kupoprodajno in jo odnesla overit bi potem ti pred registracijo moral plačati 5% davka od nakupne cene...

Jasno?

Objavljeno

dragi duhči to je komisijska prodaja in ne navadna kupoprodajna pogodba... plačal si pa 1% davka ( 10€ al kolko pač že si rekel... )in potem nimaš davka :) če ne bi delala pri posredniku ampak navadno kupoprodajno in jo odnesla overit bi potem ti pred registracijo moral plačati 5% davka od nakupne cene...

Jasno?

tistih 10€ se ni plačal davek :) ampak da ti napiše kupoprodajno pogodbo itd...

sam malo...torej če greš prodajat oz kupovat prek komisijske prodaje pol je davek al kak??

sj komisijske prodaje ne rabiš če se sama zmenita za ceno...al kak ?:)

Objavljeno

am komisijska....to ti nardi tam kjer mas Prepis vozil ane ?

Objavljeno

Aha

Aya a to gimnazija 1letnik?

Objavljeno

ja

Objavljeno

tistih 10€ se ni plačal davek :) ampak da ti napiše kupoprodajno pogodbo itd...

sam malo...torej če greš prodajat oz kupovat prek komisijske prodaje pol je davek al kak??

sj komisijske prodaje ne rabiš če se sama zmenita za ceno...al kak ?:)

ja glej če nardita tisto navadno kupoprodajno je zlo poceni par evrov ampak maš potem 5% davek ko registriraš... če narediš pri handleru pa 1% plačaš tole pogodbo in pol nimaš nobenga davka...

zdaj sem že petič povedal ne me več spraševat isto :D

am komisijska....to ti nardi tam kjer mas Prepis vozil ane ?

jap

Objavljeno

ejga Brodar...tisockrat ti hvala :> enkrat cimprej gremo skup na pivo ... castim :>

Objavljeno

ejga Brodar...tisockrat ti hvala :> enkrat cimprej gremo skup na pivo ... castim :>

ni problema :D

Objavljeno

Am, sam to, če mate kej za overt, se ne splača hodt k notarju, ampak raj na upravno enoto al občino, sej ne vem kva je že :blush: za 1€ :yea1:

Objavljeno

Ja, na občini, pri notarju je dražje :) Na občini pa tist 1€ za koleke pa maš :grim

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!