GREY WOLF Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Pri "stricih" iz Hrvaške vedno ustavi pri policaju in cariniku, ker je to pri njih še vedno običaj! Čudni tile hrvaški običaji :hmm: ,mi smo jih po vstopu v EU opustili.Le zakaj neki? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
M@to Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Čudni tile hrvaški običaji :hmm: ,mi smo jih po vstopu v EU opustili.Le zakaj neki? Ja kakor kje! Če smo tako enakopravni v evropi, zakoji ku#ac moram avstrijskmu policaju kazat dokumente? Ja sej vem, šengen pa to, samo vseen se mi zdi brezveze! A smo u evrop, alpa nismo, ne pa nekej umes! Slovensko (politikantsko) počepništvo! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Ja kakor kje! Če smo tako enakopravni v evropi, zakoji ku#ac moram avstrijskmu policaju kazat dokumente? Ja sej vem, šengen pa to, samo vseen se mi zdi brezveze! A smo u evrop, alpa nismo, ne pa nekej umes! Slovensko (politikantsko) počepništvo! Nebodi smešen ,tako pač je z 01. jan.2008 tega nebo več,moral boš pa še vedno kazat dokumenete našin policejem in to na meji(ko se boš vračal iz juga) in na cesti ko te ustavijo.Verjetno si eden mlajše generacije,ko bi vedel kaj in kako je bilo včasih na carini,namreč jaz dobesedno UŽIVAM ko vidim samo policaja in nič več carinikov.Namreč enkrat sem kupil za kolega v Švici ležaje za oplovo mašino vrednost ca 100 Dm,ko mi jih je našel Avstrijski carinik v Buchsu(mejni prehod Švica -Avstrija) sem plačal carino 100 Dm in na Yu carini spet 100 Dm, carina je bila seveda moj strošek,kolega je plačal samo ležaje- in še ti so mu bili dragi,mogoče ti je zdaj malo bolj jasno zakaj uživam na prehodu (SLO-Avstrija),kjer stoji samo policaj. :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
M@to Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Nebodi smešen ,tako pač je z 01. jan.2008 tega nebo več,moral boš pa še vedno kazat dokumenete našin policejem in to na meji(ko se boš vračal iz juga) in na cesti ko te ustavijo.Verjetno si eden mlajše generacije,ko bi vedel kaj in kako je bilo včasih na carini,namreč jaz dobesedno UŽIVAM ko vidim samo policaja in nič več carinikov.Namreč enkrat sem kupil za kolega v Švici ležaje za oplovo mašino vrednost ca 100 Dm,ko mi jih je našel Avstrijski carinik v Buchsu(mejni prehod Švica -Avstrija) sem plačal carino 100 Dm in na Yu carini spet 100 Dm, carina je bila seveda moj strošek,kolega je plačal samo ležaje- in še ti so mu bili dragi,mogoče ti je zdaj malo bolj jasno zakaj uživam na prehodu (SLO-Avstrija),kjer stoji samo policaj. :worship: Hvala na komplimentu, mislim tisto o mladosti :rolleyes: Vem, da tako je, vem kje so meje evrope, ampak če smo ENAKOPRAVNI evropejci, naj nas tako tretirajo. Meja evrope je pač na kolpi in ne na ljubelju, karavankah, ratečah itd.... Drugače pa se še dobro spominjam, ko sem skrival denar v šivih, nogavicah, dvojnem podplatu za usrane kavbojke. Pa kasneje v stikalu hupe v VW hrošču :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 Hvala na komplimentu, mislim tisto o mladosti :rolleyes: Vem, da tako je, vem kje so meje evrope, ampak če smo ENAKOPRAVNI evropejci, naj nas tako tretirajo. Meja evrope je pač na kolpi in ne na ljubelju, karavankah, ratečah itd.... Drugače pa se še dobro spominjam, ko sem skrival denar v šivih, nogavicah, dvojnem podplatu za usrane kavbojke. Pa kasneje v stikalu hupe v VW hrošču :rolleyes: Med nama je za eno polnoletnost razlike;zato ti lahko rečem,da si malo mlajši OK.Samo res se nerad spominjan časov okoli 70-tih,ko sem vsaj enkrat mesečno potoval iz Švice v Slovenijo in to vedno ponoči,na relaciji Švica( Basel),Avstrija,Italija,Avstrija inYU,sepravi čez 8 carin o dogodivščinah bi lahko napisal knjigo.Razlika je bila v tem,da so nas "Aslenderje"pustili denar domov nosit,vlagat v nepremičnine in si ustvarit svoja delovna mesta,da nas danes lahko ožemajo z davki in smo neenaki pred zakonom npr. ko hočeš v penzijo kot obrtnik (z polno delovno dobo 41 let) nemoreš opravljat naprej popoldansko dejavnost, vsak zaposlen pa lahko neovirano opravlja naprej popoldansko dejavnost-kje je tu enakost napisana v USTAVI. :headbang: :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VmasIna Objavljeno Julij 5, 2007 Deli Objavljeno Julij 5, 2007 (popravljeno) Še ena izkušnja ne toliko stara (nekaj tednov). Zadnjič sem bil v Lendavi, pa sem izbral pot do Ljutomera čez Hrvaško. Pot sem prečkal na Murskem Sedišču kje me Slovenc spusti kar naprej, na Hrvaški strani je malo drugače... Avto pred mano ustavi samo pri okencu številka 2, kjer je bil nekdo notri, da dokumente in odpelje, seveda jaz vajo kopiram, pripeljem do drugega okenca, že dam rokavico dol iščem dokumente, pa se mi začne en s prvega okna dret alo alo (ali nekaj takšenga je tulil), hotel je da se pririnem nazaj z motorjem, res pametno od njega, ko sem se peljal mimo ga pa sploh notri ni bilo :D, nato mi je še pa težil kam grem, pa ne vem kaj vse še, sploh poslušal nisem :D. Nato sem moral ponovno ustaviti pri oknu št. 2, res nevem zakaj, če sem že bil tam :D. Ko sem se Vračal v Slovenijo, en prehod višje od središča ob Dravi, je carinik samo mahal. Popravljeno Julij 5, 2007. Popravil VmasIna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 na mejah slovenija - stare drzave EU (ITA, A) se v normalnem primeru kontrolira samo se osebne dokumente (prost pretok oseb, blaga etc.); odkar je SI v EU. po 01.01.2008 bi naj slovenija pristopila k sengenskemu sporazumu in bi naj vse kontrole na mejah z EU clanicami odpadle; izjema: mozen poostren nadzor v primeru xy (npr. euro 2008, politikanti se srecajo ipd.). hrvaska ni ne v EU in se manj podpisnica sengenskega sporazuma. mejna procedura je taksna, kot je bila pred vstopom slovenije v EU tudi na slovenskih mejah s clanicami EU: potni list & carina (ergo dve okenci, dva bucmana, dvakrat vse pojasnjevati). BTW bo potrebno tudi po 01.01.2008 se vedno pokazati dokumente na SI-H meji pri vracanju iz H; madzarska "trenutno" se ne "ustreza" sengenskim kriterijem (kolikor me spomin ne vara). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ghibli Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 Hvala na komplimentu, mislim tisto o mladosti :rolleyes: Vem, da tako je, vem kje so meje evrope, ampak če smo ENAKOPRAVNI evropejci, naj nas tako tretirajo. Meja evrope je pač na kolpi in ne na ljubelju, karavankah, ratečah itd.... Drugače pa se še dobro spominjam, ko sem skrival denar v šivih, nogavicah, dvojnem podplatu za usrane kavbojke. Pa kasneje v stikalu hupe v VW hrošču :rolleyes: Meja Evrope je nekje tam na Uralu! Vsaj mene so tako pri zemljepisu učili. Naprej je baje Azija a ne!? Ena manjša piiiiizdarija se je nama zgodila ko sva se vračala iz Hvara prejšnji ponedeljek(praznik) na Rupi. Čez hrvaški del carine sva peljala brez težav na slovenski strani si je mladi nadobudnež v dresu slovenske policije vzel čas za dr.kanje qrca. Pregledoval naju je kot da prihajava iz Iraka ali Afganistana hotel je prometno in vozniško dovoljenje ter za piko na "i" naj jaz dam očala dol :headbang: . Seveda se je moji (opa! Ne meni!!!) strgalo! Napizdila ga je k mulca jaz sem mu povedal da njegovo početje popolnoma "podpiram", ker nikoli ne veš od kam sovražnik prihaja! Model je izpadel tak bedak da "glava peče". Seveda ni dojel mojih besed! :headbang: Btw motor je bil naložen iz vseh možnih strani tako, da je bila umetnost držati motor pa še mojo pri miru na carini, da se vse skupaj pred bedakom ne vleže na tla. To bi bil žur... dejmo mal pomagat fantje ker ne morem sam dvignit motorja :naughty: :lol: :lol: Edino če bi mi spet kakšna ročka počila al pa nedajbog ogledalo počilo potem bi jih pa slišali vsi tam prisotni še ostali vozniki... :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JANI_S Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 Nije da branim hrvate nego zdravu logiku. Kako ti padne na pamet zaobilaziti spustenu rampu na granici??? Imas srece sto nisu pucali po tebi jer se to takodjer moze smatrati bijegom preko granice. Ajmo postaviti ovako. Ja se po zagrebu vozim po plocniku sa Varaderom i boli me kurac za pjesake i policiju. Ajmo rec da to napravim u pijanom stanju u Ljubljani i policajac me kazni sa npr 500€. Nagradno pitanje: Da li su slovenski policajci pederi kao svi slovenci ili sam ja kreten koji je to zasluzio? Sej drugače nimam slabe izkušnje s hrvaškimi policaji. Fora je v tem, da bi lahko tisti, ki je pomahal pristopil zdraven in povedal da je pomaha. Ja tudi moja napaka je da sem se pelal mimo - BOM VEDU ZA NASLEDNJIČ! BTW: Mama več slabih iskušenj z našmi policaji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAF Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 ja in? si pač dal očala dol... A misliš da si s čelado na glavi enak ko na sliki v osebni? Če pa bi ti kdo ukradu mofo, pa dokumente...pa bi se tko našemljen ko timim peljal....bi pa ogenj pluval...kak lenuhi nič ne delajo....kak sam zezajo itd... Drugače pa; na mejni kontroli poskušam ne telefonirat, ne nosit očal (z avtom je malce lažje) in podobnih kozlarij... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 Na nobeni meji mi do sedaj še ni bilo treba snemati čelade, sončna očala pa sem vedno sam dal dol... Pač potrpiš tistih par minut, v miru počakaš, da preveri dokumente, pa greš. To je njegovo delo. Aja, pa vedno lepo pozdravit, ko prideš do organa. Mogoče pa zato nimam nikoli problemov... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAF Objavljeno Julij 6, 2007 Deli Objavljeno Julij 6, 2007 Na nobeni meji mi do sedaj še ni bilo treba snemati čelade, sončna očala pa sem vedno sam dal dol... Pač potrpiš tistih par minut, v miru počakaš, da preveri dokumente, pa greš. To je njegovo delo. Aja, pa vedno lepo pozdravit, ko prideš do organa. Mogoče pa zato nimam nikoli problemov... :hmm: :worship: :worship: se strinjam s tabo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 9, 2007 Deli Objavljeno Julij 9, 2007 Nebodi smešen ,tako pač je z 01. jan.2008 tega nebo več,moral boš pa še vedno kazat dokumenete našin policejem in to na meji(ko se boš vračal iz juga) in na cesti ko te ustavijo.Verjetno si eden mlajše generacije,ko bi vedel kaj in kako je bilo včasih na carini,namreč jaz dobesedno UŽIVAM ko vidim samo policaja in nič več carinikov.Namreč enkrat sem kupil za kolega v Švici ležaje za oplovo mašino vrednost ca 100 Dm,ko mi jih je našel Avstrijski carinik v Buchsu(mejni prehod Švica -Avstrija) sem plačal carino 100 Dm in na Yu carini spet 100 Dm, carina je bila seveda moj strošek,kolega je plačal samo ležaje- in še ti so mu bili dragi,mogoče ti je zdaj malo bolj jasno zakaj uživam na prehodu (SLO-Avstrija),kjer stoji samo policaj. :worship: So te jodlarji "NATEGNILI". Tuji državljan v tranzitu ne more in ne sme plačati carine (razen, če živi v tej državi). To je zelo podobno "finti", ki jo prakticirajo hrvaški cariniki (turistom zaračunavajo carino za televizorje in podobno), češ da jih bodo potem lahko nemoteno vozili čez mejo, kar pa sploh ni res, potem ga že lahko pelješ na Hrvaško, ne smeš pa ga peljati nazaj v Slovenijo, ker je s tem pridobil hrvaško poreklo :headbang: . Nevednost se plača. lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se