volk Objavljeno Februar 1, 2008 Deli Objavljeno Februar 1, 2008 Ne me za 100% jemat, toda kolikor vem jaz, urejenih kampov ni v teh krajih. Imaš pa "njiva kampinge". Sam sem bil v Moldaviji 5 ur, kar je zame bilo 4,9 ure preveč = edina država do sedaj za katero lahko rečem: "Če jo nikol več ne vidm bom čist srečen..." Tudi po pripovedovanju drugih. Čeprav sem še vedno mnenja da se povsod najde kaj zanimivega če že ne lepega. Podpišem Spanje v Moldaviji je zelo drago, po izkušnjah samo hoteli, nižja kvaliteta kot Ukrajina in Romunija, za najmanj dvojno ceno (in to še s pomočjo nekega bajkerja-tako se je predstavil-v mersedesu) v Baltiju (verjetno drugo največje mesto v moldaviji). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rrrr Objavljeno Februar 1, 2008 Deli Objavljeno Februar 1, 2008 (popravljeno) Moldavija - pred desetletjem sem se tam po vseh štirih klatil. Iz tistih časov je tudi moj Lonely - prva izdaja. Zelo je skromen - tudi kar se kampov tiče. Če le znese, je pa vredno pogledati vinske kleti v Cricovi - severno od glavnega mesta. Nekoliko drago, a vredno ogleda. Svoje čase je Moldavija pač slovela kot vinska klet Rusije. Kar se pokušine tiče - odlično, le odpeljat je izredno težko. Sicer pa veliko res ne vidiš. Država je revna, "izbranci" so se organizirali po svoje, zato standarda ne razkazuješ. Kljub vsemu sem imel nekaj veselih zgod na poti. Ah, pa saj se je verjetno v tem desetletju tudi že kaj spremenilo. Upam, da na bolje. rrrr Popravljeno Februar 1, 2008. Popravil rrrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno Februar 2, 2008 Deli Objavljeno Februar 2, 2008 Ko vidim tisto slikco iz prejšne strani - ravna cesta. Me mine da bi sploh pomislil tja potovati :) LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno Februar 3, 2008 Deli Objavljeno Februar 3, 2008 Lani sva s punco prečkala Moldavijo in kot je že bilo napisano-----NI KAJ VIDET!!!!! :unsure: mejni prehod med Ukrajino in Moldavijo,pred tabo 8 avtov,to je približno eno uro čakanja,ampak so se naju usmilili cariniki in naju poklicali naprej mimo vrste,tako da sva bila v 20 min. že v Moldaviji srečala enga motorista,kateri se je naju tako razveselil,da nama je ponudil malico,ter spanje,katerega pa nisva koristla,drugače pa super domačin,kot večina ljudi bivše rusije večina so ceste slabe,nikjer žive duše ter sama ravnina--to ti vzame voljo,da bi se še kdaj vrno končno ROMUNIJA-meja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Februar 3, 2008 Deli Objavljeno Februar 3, 2008 Lani sva s punco prečkala Moldavijo in kot je že bilo napisano-----NI KAJ VIDET!!!!! :unsure: večina so ceste slabe,nikjer žive duše ter sama ravnina--to ti vzame voljo,da bi se še kdaj vrno končno ROMUNIJA-meja Meni je pa po slikah všeč. Zelo všeč! Half wild! Saj luksus 'mamo pa doma! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Calmo Objavljeno Februar 3, 2008 Deli Objavljeno Februar 3, 2008 Letos jo imam namen v okviru malce "daljše" ture prečkati in po možnosti prenočiti v tej deželi. Bomo videli. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno Februar 14, 2008 Deli Objavljeno Februar 14, 2008 Letos jo imam namen v okviru malce "daljše" ture prečkati in po možnosti prenočiti v tej deželi. Bomo videli. KO se boš odpravljaj tja, bi te mogoče spremljal do moldavije... Tam pa se razideva :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Calmo Objavljeno Februar 15, 2008 Deli Objavljeno Februar 15, 2008 KO se boš odpravljaj tja, bi te mogoče spremljal do moldavije... Tam pa se razideva :) Dobrodošel! Poglej pod Prvomajska potepanja - tam je vrisana ruta. Točnega termina še nimam. Vsekakor pa ne pred Majem. Se slišiva. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno Februar 15, 2008 Deli Objavljeno Februar 15, 2008 Dobrodošel!Poglej pod Prvomajska potepanja - tam je vrisana ruta. Točnega termina še nimam. Vsekakor pa ne pred Majem. Se slišiva. Živ! Sem si pogledal! Greš pa ravno čez kraj v moldaviji kamor sem namenjen. Tako da se res lišiva ko se boš odpravil.Mi pa kakšne 14 dni prej sporoči, da rezerviram dopust in ostale potrebne stvari. LP Rok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Calmo Objavljeno Junij 25, 2008 Deli Objavljeno Junij 25, 2008 (popravljeno) Je bil kdo zadnje čase v Moldaviji? In ali je naletel na kakšne posebnosti. Konec naslednjega tedna jo mislim prečkati v smeri Madžarska - Romunija - Moldova - Ukrajina - Romunija. Mogoče še kdo ve ali je možno s trajektom prečkati UA - RO mejo pri Izmajilu. Popravljeno Junij 25, 2008. Popravil Calmo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 25, 2008 Deli Objavljeno Junij 25, 2008 HI! Bil na Krimu med 23.5 in 4.6 letos Nekaj malega sem zapisal tukaj http://sunami.freehost386.com/. Prečkal Moldavijo 2x brez problemov. Zkaj več me lahko kontaktiraš. lp. Mirč Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
damjan77 Objavljeno Januar 11, 2013 Deli Objavljeno Januar 11, 2013 Vidim da že kar nekaj časa ni bilo nobene objave na temo Moldavija. Ima kdo kašne nove izkušnje ali je še vedno vse po starem?? Letos je v planu severo-vzhodna Romunija z željo po Moldaviji. Vsaka novejša izkušnja bi bila dobrodošla. Za Romunijo vem da ni problemov, ker smo jo že prevozili za Moldavijo se pa mnenja krešejo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cipot Objavljeno Januar 11, 2013 Deli Objavljeno Januar 11, 2013 letos sem bil v moldaviji , nobenih problemov !!! ljudje prijazni , po možnosti srečaj kakeg motorista !!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
frischfleisch Objavljeno Marec 29, 2014 Deli Objavljeno Marec 29, 2014 Malo oživljam temo. Kaj novega na tistem koncu? Letos bom zavil tja in me zanima, če so ceste še vedno tak ravne? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matjazek Objavljeno April 14, 2015 Deli Objavljeno April 14, 2015 Pozdravljeni, letos poleti imam namen iti do Moldavije. A je bil kdo v kratkem tam?Je kaj posebnega za vedet? Hvala in LP, M. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
filipe Objavljeno April 16, 2015 Deli Objavljeno April 16, 2015 Pozdravljeni, letos poleti imam namen iti do Moldavije. A je bil kdo v kratkem tam?Je kaj posebnega za vedet? Hvala in LP, M. http://www.nina-potuje.com/milestii-mici-vinska-klet-moldova-moldavija/ Če te zanima klet.Prijatli so že bili tam pa so se pohvalili da je bilo super,so se kar z motorji vozili po kleteh. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 27, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 27, 2016 (popravljeno) O sami državici lahko nekaj preberete tukaj in ne bom prepisoval. Nisem poznavalec (vin) me pa zanimajo stvari, ki so delo pridnih človeških rok ali narave. Nekaj o kleti presežnikov sva zasledila, na spletu zato sva se odločila, za "manjši" ovinek v tisto smer med obiskom Romunije. Nahaja se blizu glavnega mesta Moldavije Kišinjev (Chișinău) enako ime ima tudi pivo, ki prav tako prija v vročini, ki naju greje.... Na poti proti vhodu v vinsko klet lepo urejena okolica le vročina je naredila svoje. Vhod v "podzemlje" V spremstvu vodičke vsak s svojim motorjem med ogromnimi sodi za vino... in nato peš med arhivskimi vini... do prostora za pokušino. mogoče malo kičasto ampak zanimivo Tule bi lahko organiziral "okroglo mizo" o jadranki, vzmetenju..... Zasebne zbirke vin svetovnih "mogotcev".... Mala konjenica v družbi velikih sodov. slika na steni prikazuje 200km tunelov in rovov, ki tvorijo vinsko klet. Garaža za moj "moped"? Na kratko vredno ogleda. Popravljeno Julij 27, 2016. Popravil MiNa tonystx, aders, gtgs in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ferek Objavljeno Oktober 6, 2016 Deli Objavljeno Oktober 6, 2016 Smo se zapeljali tam okoli konec septembra... Madžarska - Romunija - Moldavija - Ukrajina - Slovaška - Madžarska... Povzel bi sledeče: OBUPNE CESTE, prijazni ljudje, nizke cene, poceni bencin, največja vinska klet... Potopis sledi ob priliki... fotoalbum je pa tukaj: FOTOALBUM izibajker, vuk76, Bostjan L in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se