Rude Boy Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Včeraj podnevi so astronomi na Golovcu zabeležili padec meteorja, o žrtvah pa ne poročajo. Vesoljska skala naj bi padla nekam južno od Ljubljane, astronomi pa dogodek ocenjujejo za lokalni dogodek desetletja. Astronomi so pojasnili, da se to zgodi enkrat na deset let, da pa žrtev ob padcu meteorja ni bilo. Po poročanju portala Vesolje.net se je včeraj ob 12:03 po krajevnem času, nad južnim delom Slovenije pojavil izjemno svetel meteor, ki ga je videlo stotine očividcev po vsej državi. Avtor prispevka, Javor Kac, ocenjuje, da gre za izjemno redek dogodek, ki ga je povzročil vstop v ozračje najverjetneje kamnitega telesa, velikega približno kot hladilnik ali morda celo avtomobil. Pojav naj bi bil po mnenju astronomov zelo redek, saj se tovrstni meteorji v celem letu, po vsem svetu, pojavijo le nekajkrat, ocenjujejo pa ga za dogodek desetletja, če ne več. vir:Dnevnik na čigavo dvorišče je vse skupaj zletelo ? kateremu od tukaj ? :alien1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Julij 27, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 27, 2007 pa še to ! Meteor je za seboj pustil svetlo sled v obliki (vsaj) dveh oblačkov, ki je bila vidna še nekaj minut po dogodku. Naprošamo vse, ki ste med 12:00 in 12:20 uro tega dne slikali s fotoaparatom in sicer tako, da je na sliki vsaj del neba, da se nam oglasite. Smer pojava je: na Gorenjskem na jugu, na Obali na vzhodu, na Dolenjskem visoko na nebu, na Štajerskem in Prekmurju precej nizko na (jugo)zahodu. Pojav je zelo redek, saj se tovrstni meteorji v celem letu, po vsem svetu, pojavijo le nekajkrat. Lokalno je to dogodek desetletja, če ne več. V primeru, da se zbere dovolj poročil, bo mogoče rekonstruirati pot telesa skozi ozračje in lokacijo morebitnih meteoritov na tleh. vesolje.net Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Včeraj podnevi so astronomi na Golovcu zabeležili padec meteorja, o žrtvah pa ne poročajo. Vesoljska skala naj bi padla nekam južno od Ljubljane, astronomi pa dogodek ocenjujejo za lokalni dogodek desetletja.Astronomi so pojasnili, da se to zgodi enkrat na deset let, da pa žrtev ob padcu meteorja ni bilo. Po poročanju portala Vesolje.net se je včeraj ob 12:03 po krajevnem času, nad južnim delom Slovenije pojavil izjemno svetel meteor, ki ga je videlo stotine očividcev po vsej državi. Avtor prispevka, Javor Kac, ocenjuje, da gre za izjemno redek dogodek, ki ga je povzročil vstop v ozračje najverjetneje kamnitega telesa, velikega približno kot hladilnik ali morda celo avtomobil. Pojav naj bi bil po mnenju astronomov zelo redek, saj se tovrstni meteorji v celem letu, po vsem svetu, pojavijo le nekajkrat, ocenjujejo pa ga za dogodek desetletja, če ne več. vir:Dnevnik na čigavo dvorišče je vse skupaj zletelo ? kateremu od tukaj ? :alien1: Rude vrni mi peti kamen od Plutona ... in se takoj nehaj igrat. Sem vedela, da nekaj srmdi, ker te včeraj ni bilo na Patetico :angry: Avtor prispevka, Jalov Kec, ocenjuje... :unsure: :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Julij 27, 2007 Avtor Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Vale evo ti smer kotrljajočega se kamna ! STONES Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 se je Vale z meteorjem nazaj na motomars pripeljala ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Vale evo ti smer kotrljajočega se kamna ! STONES Ga grem dvignit ... :alien1: ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Še par pirov, pa ga bom videl. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
doggie Objavljeno Julij 27, 2007 Deli Objavljeno Julij 27, 2007 Rude boy poišči si senco in hladno pivo :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ervina Objavljeno Julij 29, 2007 Deli Objavljeno Julij 29, 2007 V četrtek zvečer so na HTV pkazali posnetke leta metorita. Ujela sem, da govorijo o veliki hitrosti in da je zagorel šele ob vstopu v zemljino atmosfer. Zraven so pozivali ljudi, da naj sporočijo točno lokacijo padca delov meteorita. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 29, 2007 Deli Objavljeno Julij 29, 2007 Ne vem, ampak vsaq dan na RAI in ostalih kanalih govorijo o meteo... Bo to to ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BremzPenzl Objavljeno Julij 30, 2007 Deli Objavljeno Julij 30, 2007 Ma kaki meteor neki, to sn se jaz z mopekom malo bolj visoko pelo, pa je že cela panika... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Colonel Trautman Objavljeno Avgust 1, 2007 Deli Objavljeno Avgust 1, 2007 Ma kaki meteor neki, to sn se jaz z mopekom malo bolj visoko pelo, pa je že cela panika... S tvojimi "jetri"? :P :krneki: ;) :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Avgust 11, 2007 Deli Objavljeno Avgust 11, 2007 To se je zgodilo tudi pred kakšnim mesecem nekje v smeri Viltuša (zahodno od Maribora). Bil sem namreč na motorju in sem od daleč videl eno žarečo kroglo. Najprej sem mislil, da je kakšen planet, ki se je prikazal v večernem času, vendar je krogla padala in puščala dimno sled za seboj. Potem je strmoglavila nekje na levem bregu Drave (vsaj tako se mi je zdelo). Pisalo ni nič o tem. Ni pa bila signalna raketa, razen, če bi jo kdo izstrelil iz letala (kar pa ni možno). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Avgust 12, 2007 Deli Objavljeno Avgust 12, 2007 (popravljeno) Danes ponoči med 23:00 in 3:00 bi znalo bit zanimivo si ogledati Perseide (meteorski dež) če bo vreme naklonjeno. :rolleyes: Več o tem: Perseids Popravljeno Avgust 12, 2007. Popravil KeC Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Avgust 12, 2007 Deli Objavljeno Avgust 12, 2007 Za tiste, ki imajo raje slovenščino: http://www.kasiopeja.com/perzeidi2007.html Se bo splačalo gledat, če bo vreme. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Anna Objavljeno Avgust 12, 2007 Deli Objavljeno Avgust 12, 2007 :cry: OBLAČNOST na vseh straneh, videla SAMO 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
minca Objavljeno Avgust 12, 2007 Deli Objavljeno Avgust 12, 2007 jz nism nč vidla....se mi je vse nekam čudn vrtel :lol1: :D....pa oblačno je ful :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_N3jC_ Objavljeno Avgust 12, 2007 Deli Objavljeno Avgust 12, 2007 Jst gledam pa nč ne vidm hehe :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Avgust 13, 2007 Deli Objavljeno Avgust 13, 2007 Imel srečo, jih videl kar nekaj. Ampak prehitro omagal v posteljo. Jebemti svetlobno onesnaženje :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se