Skoči na vsebino

Kako šraufate skuterje?


Jason

Priporočene objave

Vprašanja za tiste, ki se sami lotevajo šraufanja skuterjev:

1. Ali uporabljate momentni ključ? Sam mislim da večino šraufov na skuterju lahko priviješ po občutku, za nekatere bolj pomembne, pa rabiš moment-ključ oz. pištolo. Tu imam v mislih glavno matico od variomata, za katero v tovarni celo priporočajo da se po vsakem odvijanju zamenja + namaže z eno Loctite mažo. Počne kdo to?

2. Ima kdo mogoče kakšno "specialno" orodje, npr. za fiksiranje sklopke ali variomata med šraufanjem. Kaj pa vijak za odstranitev vztrajnika? Ponavadi se da nekako tudi brez teh stvari, ampak če jih pa imaš, ti delo močno olajšajo. Sam imam nekaj teh stvari za Vespo PX.

3. Uporabljate kakšno literaturo? Jaz jo imam nekaj za Vespo (ki sem jo prenovil) in nekatere Piaggiotove skuterje. Potem pa imam še kakšno poskenirano knjigo za kakšen skuter.

4. Ali valjčke kaj namastite ko jih zamenjate? Nekateri pravijo, da jih je treba namazati, drugi pa da ne. Ali veste, da če jih samo vzemeš ven in pogledaš, da jih moraš vrniti vsakega v svojo "luknjo" - točno tisto, kjer je bil prej.

5. Pa še tole: Kaj si mislite o kombiniranju različno težkih valjčkov naenkrat. Meni se to zdi sick in ne vidim pointa. Mogoče se pa tudi motim.

OK ciao! 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Imel sem dober namen, da bi si sam menjal valjčke, ampak sem bil prisiljen zaradi pomanjkanja orodja to zadevo prepustiti strokovnjakom... Poznam pa kar nekaj folka, ki niti pomislili niso na to da bi menjali matico, pa skuter dela več kot zadovoljivo.

2. Glej prvo točko - žal nimam orodja...

3. Literaturo, kolikor je rabim, poskusim poiskat na internetu... A lahko please pogledaš če imaš doma kakšno bukvo za Peugeote, še natančneje za Speedfighta 2?

4. Nisem vedel.

5. S kombiniranjem naj bi bilo tako. Valjčki so tam zato, da pač ustvarijo določen pritisk - neko težo. Skuter pač optimalno spelje pri določeni obremenitvi z grami (prime ravno pri idealnih obratih). Recimo da tvoj skuter najuspešnejše deluje, če mora premagat težo 40 gramov.

6 x 6'4g = 38'4g

6 x 7g = 42g

V takem primeru si sicer zelo blizu idelani teži, ampak če hočeš dosežt popolnost, pa moraš pač kombinirat valjčke... 3 x 6'4g + 3 x 7g = 40'2g

Upam da nisem preveč sekal mimo...

Pa lep pozdrav, Anže

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ad.1 Nič moment kljucev, vse lepo po občutku. Ce se ti zdi da necesa ne mores odsraufat ker nimas pravega orodja vstani, stopi en meter stran, vzemi zaboj z orodjem poglej kaj mas in se malo znajdi(zataknes tuki, zataknes tam, pa kljuc in kladivo v roke).

Ad.2 Glej Ad1.

Ad.3 Edina literatura ki sem jo imel pri sebi pri sraufanju skuterja so bili prvi trije slovenski Plejboji katere so listali frendi in me začudeno gledali zakaj se sploh ubadam s skuterjem.

Ad.4 Valjčkov nisem nikoli menjal, ko sem jih vzel ven sem pa samo upal da bodo zdržali, čeprav so bili skurjeni k na grmadi (ratal so skor ze kvadratki).

Ad.5 Kaj pa vem.

PS. Skuter je po takih posegih delal kot nov. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti orodje za odstranitev sklopke :?: ? Koliko pa stane momentni ključ in kje se ga dobi?-uporabil bi ga za namestitev kita. (4 vijaki)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vprašanja za tiste, ki se sami lotevajo šraufanja skuterjev:

Tu imam v mislih glavno matico od variomata, za katero v tovarni celo priporočajo da se po vsakem odvijanju zamenja + namaže z eno Loctite mažo.

Ta Loctite maza je zlo vredu zadeva, jaz sem jo uoprabljal na mojem rally avtomobilcku v velikih kolicinah, ker ce ne bi mi po 1. min razpadel od tresenja :D .Je pa stvar take plave barve, precej tekoca, se hitro strdi, dobi pa se v rdeci steklenicki. Ziher jo majo v trgovini Nebec Hobi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!