Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Imam en velik problem!Dans se lepo vozim s svojim skuterčkom vse lepo in prav, nakar spregledam lukno zapeljem vanjo (nič ni poknilo al karkoli), si mislim ok vse je vredu, se peljem še kakih 100m in nato motor ugasne, ok počakam mal, skušam vžgat..nič potem počakam spet...nič...

Nič tudi ni teklo iz motorja al pa karkoli...vozim pa gilero runner in če ma kdo kakšen nasvet bi mi prišel zelo prav!!!

Objavljeno

poglej svečko pa ti bo use znano (poročaj)

Objavljeno

:worship: :worship: hvala hvala...vzel vn svečko :blink: :blink: spucu,zrihtu...kontakt,vžgem....laufa:D:D

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Danes sem imel isti problem kot kolega, samo nevem če je svečka. Skuter vžgem, se peljem(nisem zadel luknje vendar je bla cesta dost grbasta, tako da ga je fajn prerukal) kar naenkrat crkne. Imam občutek da ni svečka. Je možno da je šel bat ali batni obročki?

Prosim pomagajte ker sem se ravno lotil nov styling motorja pol se mi pa to nrdi.

hvala

Objavljeno

mal verjetnosti (skor nč) da bi ti šou bat zato kr si zapelju čez luknjo :trance_33_sleep:

Objavljeno
mal verjetnosti (skor nč) da bi ti šou bat zato kr si zapelju čez luknjo :trance_33_sleep:

Sej nism rekel da sem zapeljal čez luknjo :) pač sam cesta je bla mal bel taka grbasta(zgolj inf. ki ne igra vloge). Me sam zanima kakšni so znaki če bi bat zaribal al je možno da je le svečko za spucat al je frgazar kwa zabil?

Objavljeno

Najbolš, zdej bo že kr ribalo ko ga rukne mal.. Trotl :trance_33_sleep: :rolleyes:

Objavljeno
Najbolš, zdej bo že kr ribalo ko ga rukne mal.. Trotl :trance_33_sleep: :rolleyes:

Edini trotl si ti. Jest sm povedal da sm se vozu po taki cesti in ali je možnost da je zarad tega isti problem kot pri začetniku te teme. Motor je karnaenkrat crknil. Vprašal pa sem če je možnost da so šli rinčki na batu oz. vprašal kakšni so znaki če se to nrdi.

Objavljeno (popravljeno)
Sej nism rekel da sem zapeljal čez luknjo :) pač sam cesta je bla mal bel taka grbasta(zgolj inf. ki ne igra vloge). Me sam zanima kakšni so znaki če bi bat zaribal al je možno da je le svečko za spucat al je frgazar kwa zabil?

pri 125-kah takoj začutiš kdaj ti ribne, ker ti kola zablokira in morš bit hiter pa kuplongo stisnit, če ne si hitro na tleh, zdaj nevem kak je pri skuterjih, verjetno isto....

Popravljeno . Popravil _Nejko_
Objavljeno

ni isto, ker čim se bat ustavi sklopka spusti zvonec in ti se lepo pelješ naprej

Objavljeno (popravljeno)

no, ok, sej nisem bil ziher no, dobro da si me popravo, nisem bil nikol skuterist :D :OK:

Popravljeno . Popravil _Nejko_
Objavljeno

ala ritke, neč se ne pehajte to zj :whistle:

amater, ti pa nejprej svečko poglej če je še nisi, po pa poročej :worship:

Objavljeno

Pomoje mi je dizo na frgazarju zabilo. Svečka je bla najprej mokra. Pol sm jo spucal-zdrgnu, sm dal nazaj notr probal vžgat mal gasa dodal(moglo bi zalit svečko), vendar ko sem jo vzel ven je bla čist suha. Kaj mislite vi?

Objavljeno (popravljeno)

čaki, ma ko s jo spucu, ti j užgau motor al ne? ti saj vergla?

Popravljeno . Popravil Irencko
Objavljeno (popravljeno)

vergla že, sam ne da nobenga znaka da bo vžgal:( spucal komplet cel frgazar, svečka še zmeri suha, kot da neb bencin pršu v cilindr.

Popravljeno . Popravil Amater
Objavljeno

Problem je naslednji: tist ležaj na blajerci(tam kjer pride sornik skoz) razfukal :headbang:

eno črto(prb.0.5mm globine) je potegnil po cilindru pa blajerca ma 1mm-2mm lufta. Res enkratno.

A se da polinijev cilindr še kaj pobrusit pa sam nov bat kupit??

Objavljeno
Problem je naslednji: tist ležaj na blajerci(tam kjer pride sornik skoz) razfukal :headbang:

eno črto(prb.0.5mm globine) je potegnil po cilindru pa blajerca ma 1mm-2mm lufta. Res enkratno.

A se da polinijev cilindr še kaj pobrusit pa sam nov bat kupit??

ja nevem, mogoče se da pohonat še ja, mensezdi da je fingiju enkrat na cagivi isto naredlo fajn rise po cilindru, pa je še nekaj honal se mi zdi....daj prlepi kako sliko, da vidimo kak to zgleda, ker če so prevlke brazde not boš mogo verjetno novi cilinder kupit....

Objavljeno

če je cilinder gusast se ga da brusit, če pa je alu pa pride ceneje če novega kupiš

Objavljeno
če je cilinder gusast se ga da brusit, če pa je alu pa pride ceneje če novega kupiš

Je polini gus ja. Kolk se pa da brusit oz. honat? A pol je treba tud večji bat?

Objavljeno

ja normalno da je treba večji bat ja

poglej na netu kolikšne bate se dobi za ta cilinder, pomoje bi mogli bit okoli 47,8

brusit je treba pa toliko, da se risov ne vidi več

Objavljeno

sam upi ti da ti je res cist take mejhne rise naredl da niso pregloboki ker tega se ne da kr honat kokr bi ti hotu......ker ce so pregloboki risi. se jih ne bo dal zbrust..

Objavljeno

Če praviš da je 0.5mm globoka rajsa... če greš brusit, se pravi morš 0.5mm na vsaki strani, kar potem znese že 1mm, ali pa raje še malenkost več, za vsak primer...

tako da, treba pogledat kakšne velikosti batov se dobijo, pa je to to. Maš prednost ker je gus... pri aluminjastih je čez še nikasil, tako da se ne da brusit, temveč samo honati, še to samo 10qm :rolleyes: (mikrometrov)

In ja, sm bil jest tisti nesrečnež k se mu je to na cagivi 2x naredilo. V prvo sem raj nov bat kupil, v drugo pa prodal vse skupaj :rolleyes:

Objavljeno
In ja, sm bil jest tisti nesrečnež k se mu je to na cagivi 2x naredilo. V prvo sem raj nov bat kupil, v drugo pa prodal vse skupaj :rolleyes:

Kaj to dela pozna ura... mislil sem reči, nov cilinder+bat :rolleyes: :rolleyes:

Objavljeno

dal mehaniku pregledat cilindr. Je reku da cilindr je še ok. Vse kar rabm je nov bat,sornik, pa ležaj ojnice. Zdej me pa sam zanima kolk ma polini gus premer bata?

Objavljeno

47mm, samo nisem ziher...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!