Skoči na vsebino

Avto do 1500eur

AudiA5

Priporočene objave

Zanimam se za nakup avtomobila in sicer cenovno do 1500EUR, v poštev pridejo sledeči: Hyundai ACCENT(1995-98, Renault CLIO(1995-97), Prosim če bi mi znal kdo odgovoriti kaj bi bilo najbol pametno in pravilno , sam najbolj cenim udobje in ekonomičnost pri avtomobilu. Sedaj e konkretno zanima clio 1.2 kok ima dejanske porabe v vseh režimih vožnje in za accenta 1.3, avto bi imel za bol mestne vožnje 60% in za letno 10 kkm.

Hvala za odg. in LP!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to,da si verjetno še dokaj mlad in nisi polhen denarja ti vsekakor iz mojih izkušenj(imam mehanično delavnico)priporočam nakup cliota.Poraba je pri enem in drugem precej podobna,vendar pa kupuješ star avto in boš sem ter tja potreboval kakšna popravila in seveda dele.Tu pa je clio vseeno bolj ugoden in dostopen. :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

,vendar pa kupuješ star avto in boš sem ter tja potreboval kakšna popravila in seveda dele.Tu pa je clio vseeno bolj ugoden in dostopen. :yea1:

A ti vedno takšne buče prodajaš?? :headbang:

Clio je svetlobna leta za accentom po katerihkoli merilih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A ti vedno takšne buče prodajaš?? :headbang:

Clio je svetlobna leta za accentom po katerihkoli merilih.

Sej veš, zdej se bomo do nezavesti kregal in hvalili vsak svoje...

Sam sem imel Cliota 1.4 L95 in nisem imel mobenih problemov (z njim sem naredil kakih 70k) potem sem imel še Clia L 96 isto 1.4 tudi brez problema 40k.

Brat ma Cliota 1.2 L 96 z 340k brez problema.

Lahko kupis Cliota pa boš imel sranje lahko kupiš Accenta pa boš imel sranje lahko pa se boš s obema vozil do penzije...

Kup kar ti je lepše oba sta vzdržljiva in poceni za vzdževat.

Itak pa najbrž, ne boš vozil na uradne servise.

Popravljeno . Popravil T
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej veš, zdej se bomo do nezavesti kregal in hvalili vsak svoje...

Ja vem da ti je težko priznati da imaš problematičen avto, pa hočeš zdej še koga potunkat v drek! Da bi svoje hvalil? Ne Alfe pa že ne bom pohvalil, ker tega ni vredna. Me pa zelo zanima, kaj si nekateri tolmačite kot "vožnjo brez problema"? Zgleda da smatrate za problem edino to, da vam zariba!

Povej mi pošteno kolikokrat sta obadva zamenjala tesnila od glave, koliko kolesnih ležajev sta zamenjala, izpušnih cevi, zavornih diskov, ploščic, cilindrov, oblog, cevi, kolikokrat ti je alternator crknu,...

Po tistem kar si ti napisal očitno nič. Ampak zdaj boš rekel da je to potrošni material, seveda je, samo problem je v tem, da imajo francozi potrošni material na 50,000 km, korejci in japonci pa na 250,000 km!

pies: pa ponedeljek zjutraj je!! :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja vem da ti je težko priznati da imaš problematičen avto, pa hočeš zdej še koga potunkat v drek! Da bi svoje hvalil? Ne Alfe pa že ne bom pohvalil, ker tega ni vredna. Me pa zelo zanima, kaj si nekateri tolmačite kot "vožnjo brez problema"? Zgleda da smatrate za problem edino to, da vam zariba!

Povej mi pošteno kolikokrat sta obadva zamenjala tesnila od glave, koliko kolesnih ležajev sta zamenjala, izpušnih cevi, zavornih diskov, ploščic, cilindrov, oblog, cevi, kolikokrat ti je alternator crknu,...

Po tistem kar si ti napisal očitno nič. Ampak zdaj boš rekel da je to potrošni material, seveda je, samo problem je v tem, da imajo francozi potrošni material na 50,000 km, korejci in japonci pa na 250,000 km!

pies: pa ponedeljek zjutraj je!! :naughty:

Uf, zdej si me pa dobil.

Pošteno napisano

Clio 1.4 (70K)

1x izpušni lonec (srednji in zadnji)

1x diski ploščice+ zadnje pakne

1x veliki servi+ mali po planu

1x koncniki (ne vem točno keri)

1x baterijo

1x Spustila dihtnga na glavi (pri 210.000Km)

Clio 1.4 (40K)

Veliki servis (55.000,00Sit)

Mali servisi(naredil vedno sam)

1x senzor ki se je dolomil, vendar ni nobeni problemov povzročal in se avto še vedno vozi brez njega

1x zadnji ležaji (lezaj mislim da okol 4000Sit zamenjal sam)

1x zavore komplet zadnje (16.00,00Sit komplet cilindrčki pakne.. )

Za bratovega nimam pojma kaj menja od potrošnega, vem pa, da mu glave se ni zvilo niti ga na cesti še ni pustil.

Alfo lahko za enkrat samo pohvalim koliko bo veliki servs bom pa videl v sredo :unsure:

Slabih avtov po mojem ne delajo več za kar nekaj časa, je pa res da se kdaj ponesreči.

Recimo kolega je kupil novega Cliota pa mu je šla dihunga na gavi takoj, Njegovmu tastu je šla turbina na BMW 320 D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz bi rekel clio ali celo kak AX ampak - poznam ljudi ki se vozijo brez problemov in take, ki jim crkuje odkar je potekla garancija. mislim da ni kriv model ampak če je narejen v ponedeljek ali sredo ali petek :whistle:

imel AX-a, vse brez problemov, enako ZX, imel renault express 1.4 (stari clio motor) - super avto, vse BP, sedaj pa citroen xsara picasso in bmw - jasno brez problemov ampak to ni več v tem cenovnem rangu :krneki: .

kolega ima alfo pa je vse BP, drugemu nov mercedes zajebava itd....

je ravno sestra od moje kupovala avto do 2000€ in nisem hotel ravno zato nič svetovat. nekaj svetuješ potem pa si ti kriv če ni OK. pa je vzela "experta" sabo in kupila renault twingo na sejmu pa že menjava dovod goriva ali nekaj takega :headbang:

za mali dnar moreš vzet v zekup tudi to, da ni vse za naslednjih 50.000 brez problemov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js mam AXa :D mormrečt da.. fedri so u kurcu :D čez ovink greš skor po dveh.. ok treh pa res :D haha..

drgač pa ql avtočk.. sam mal švoh pleh ma.. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moj glas gre za cliota.. sem ga imel.... ni blo poti na katero se ne bi upal podati :naughty:

v celotni dobi kar je bil pri hiši (prej ga je mela sestra), se je menjal srednji lonec, ležaj ne prvem levem (ali desnem?) kolesu, zavorne obloge zadaj. + servisi seveda

če si tankal za jurja, je števec kar vidno zrastel... seveda pa temu primerno tudi upadel, he he

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz ti priporočam Cliota! 1,4 rt :worship: Sem ga imel letnik 97! Porabi ne kaj dosti vozi se pa krasno! Sem pa vozil tudi accenta pa se mi vseeno zdi da je boljsi Clio! Kakor za koga

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

accent je glup..smo mel mi accenta 14dni medtem k smo čakal na nov avto in sm skor obolu ker zabit avto ;) tok je glup da glava peče..zvok ma tak k da bi biu na baterije pa ceu je u pizdi..ajd res je da je biu ta nš še posebi zjahan sam usen...par kolegov ma cliote pa so 100x bolši v primerjavi z accentom ;)

moje mnenje tko da ne me požret :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glas dam cliotu...clio je legenda...pa tut če boš kake dele kupovau laži dobiš kot za accenta...pa tut renault ma bolše mašine...

TO JE MOJE MNENJE, ČE SE NE SRINJAŠ TVOJ PROBLEM...BOŠ POL VIDU K BOŠ KUPU :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imel sem Cliota 1,4 letnik 1994, sedaj ga vozi moja draga, fejst čez 150k km.

Izredna popravila: enkrat zlomljen šrauf prečnega stabilizatorja, pred leti je crknil termostat (ker ima skoraj vsaka vas Renault servis, nabava novega dela ni bila problem), drugega se ne spomnim.

O Cliotu vse najboljše. :worship:

Accenta ne poznam, zato ne bi delal primerjave. Ga pa je imel HHV, morda bi on lahko kaj povedal?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, razpisal ste se kar dost, hvala, vendar me pa najbol zanima dejanska poraba modelov:

CLIO I 1.2 -90kmh -povprečna -mestna

CLIO I 1.4 -90kmh -povprečna -mestna

ACCENT1.3 -90kmh -povprečna -mestna

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če boš kake dele kupovau laži dobiš kot za accenta...pa tut renault ma bolše mašine...

ja seveda....

o delih pa niti ne govori.... lahko bi se zakantal v vhodna vrata Revoza, pa bi še vedno čakal kurčeve tri tedne na dele... :headbang:

pomoje je qurc vseeno kaj kupiš, ker na mino lahko nabašeš v vsakem primeru...

cene delov pa pomoje niso toliko odvisne od znamke, kot od ranga avtomobila....

dobava delov... c'mon :trance_33_sleep:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... vendar me pa najbol zanima dejanska poraba modelov:

CLIO I 1.4 -90kmh -povprečna -mestna

Odgovarjam, kar vem.

Clio 1,4: mestna cca 7 do 7,5 l, relacija cca 6, pozimi ena malenkost več (morda pol litra), verjetno tudi zato, ker ima avtomatski čok.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, tud moj glas gre Cliotu...

(a kdo res šteje glasove?? hehe)

Sam sem mnenja, da je Clio veliko bolj vzdržljiv in trpežen kot pa accent. Že število teh avtomobilov na cesti nekaj pove a ne?? Skratka, Clio je nekaj takega kot 5-ka... Legend. Majhen, okreten, varčen...

Z Accentom sicer nevem kako je, vendar mi imamo pri hiši Hyundai Lantro . Soliden avto in svoje kilometre dobro prenaša, prva slabost pa je menjalnik (baje da je bila to okoli 95 letnika najhuje). Drugače je pa z vsemi enako- ko dosežeš eno mejo z kilometri, se servisi začnejo vrstiti, da peče glava.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest vozim acota in je cist vredu avto.

Pr 10 let starih avtomobilih pac zadeve crkujejo pa naj bo reno al pa bmw.

Servisi me pridejo med 25-30 tisoc tastarih tolarjev, zavarovanje je kar drago ker mam svega in svacega.

Avto je pa 2003 letnik 1.3

Mal slabe pospeske ma koncna je pa okol 180kmh. Men osebno je ta avto ful simpaticen in lep.

100 ljudi 100 okusov.

Pa ne zdej nabijat kako lahko vozim taka jajca ker me take butaste izjave ne zanimajo.

HVALA

LPM

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!