gogx Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 TPV Brežice Ko sem kupoval avto sem na strani: (Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com) zasledil oglas za naslednji avto: Ford Focus, 1.8 TDCI, letnik 2006. V oglasu je pisalo, da je avto od prvega lastnika, da ima servisno knjigo, da ima prevoženih nekaj čez 28.000 kilometrov,... Seveda sem vam zaupal in se odločil, da avto kupim pri TPV-ju, PE Brežice. Najprej sem poklical v enoto v Brežice in kontaktiral prodajalca. Zatrjeval mi je, da je avto lepo ohranjen, da on itak iz Novega mesta, od koder jemlje avte za prodajo, vzame le najboljše in jih potem prodaja v Brežicah. Ves navdušen sem se oglasil v Brežicah. Ker sem popolnoma zaupal v besede prodajlca, si niti nisem ogledal avta dovolj dobro. Kilometri so se mi zdeli primerni, glede na to, da je avto star 1 leto. Opazil sem le, da je nekoliko podrsan po voznikovih vratih in da ima manjšo luknjico na levi strani zadnjega odbijača. Ti dve napaki me niti nsita tako motili. Tako sem se odločil za nakup tega avta. Prodajalec mi je potem rekel, da bi bilo fajn, da se za avto vplača ara. Na vprašanje koliko, je odgovoril, da 500 € (Halo!!!?). Šel sem na bankomat, dvignil gotovino in aro vplačal. Čez tri dni sem prišel po avto in tistega prodajalca ni bilo v salonu. Avto mi je predala prodajalka. Vprašal sem, kako to, da ni dveh ključev, mi je samo rekla, da tako pač je. Zelo me je čudilo, da nisem prejel tudi servisne knjige, glede na to, da je v oglasu pislo, da jo avto ima. Tako sem se odpeljal, kot zadovoljen kupec. Po prihodu domov, ko je avto stal na soncu sem opazil, da so bila voznikova vrata na novo barvana. Torej, avto je bil očitno karamboliran. Po klicarjenju nazaj v TPV, je nek gospod (verjetno mehanik), ki dela v Novem mestu povedal, da je bil avto pripeljan iz Italije s poškodovanimi vrati in da so jih popravili. Naslednji šok sem doživel, ko sem čez dober teden avto peljal na redni servis (30.000 kilometrov). Prosil sem jih, da mi avto tudi podrobneje pregledajo. Ko sem po opravljenem servisu prišel po avto, so mi pokazali zarčni filter rekoč, da avto najbrž ni imel prevoženih samo 30.000 kilometrov. Poleg tega je bil zamenjan tudi rezervoraček olja servo volana. Ta naj bi se menjal šele po drugem, oziroma tretjem servisu in ne prej. Tisti dan sem se tzdi oglasil v Brežicah in prosil, če lahko dobim servisno knjigo in vprašal, če imajo rezervni ključ, so me na zelo grd način odslovili. Tako sem se nato obrnil (po telefonu) na šefa prodaje in ga vprašal za servisno knjigo. Dejal mi je, da je najbrž nimajo in da lahko dobim njihovo (Renaultovo (Haloo!!!??), ker so uradni zastopnik za Renault). Ker sem imel že vsega dovolj sem mu rekel, da tudi, če jo imajo, je ne morejo dati, ker avto nima prevoženih toliko kilometrov, kolikor jih kaže na števcu. Zagrozil mi je, da me lahko za take laži tožijo, da naj dokažem, da je to res... Vau!!! In sedaj dejstva. 1) Pa začnimo pri koncu zgodbe. Jaz naj bi moral dokazati, da avto nima prevoženih toliko kilometrov, kot je rečeno. Ja, kako pa lahko pri TPV-ju dokažejo, da so kilometri realni? Najbrž težko, ker nimajo (ORIGINALNE) servisne knjige (avto se je prodajal z njo). Poleg tega niti niso specializirani za Forde (kot srevis, kjer sem opravil servis), temveč za Renaulte. 2) Kako nesramen odnos do strank pa je to, da ji potem, ko kupi avto za 12.500 € (kar zame ni malo) grozijo s tožbo? 3) Kako lahko sploh objavijo v oglasu, da ima avto srevisno knjigo, če je sploh nima? A ne gre tu za zavajanje potencialnih kupcev? 4) Kako lahko (se opravičujem za izraz) »nategujejo« stranko, katrega starša sta nedavno tega pri njih v Novem mestu kupila Modusa? 5) Kako si lahko nekdo, ki prodaja avte privošči, da stranke kar tika (prodajalec)? A je to profesionalni odnos do strank? Kje pa je tu bonton? Pa še bi lahko našteval... Vem samo to, da ste zgubili vse zaupanje, ki so ga TPV pri meni imeli. Popolnoma sem zaupal v njih, kot v profesionalno podjetje. Naj vam povem, da so zgubili zelo dobro stranko. Glede na to, da na leto prevozim okoli 40.000 do 50.000 kilometrov letno, moram tudi temu ustrezno menjati avto vsaj na 3 leta. Torej bom do svoje pokojnine zamenjal vsaj še 10 avtov. Torej, če sedaj pogledamo, kaj to pomeni za nijh, je to vsaj 4.000 € od enega avta, kar zanaša vsaj 40.000 € njihovega zaslužka. Očitno je za nijh to nepomeben drobiž. Glede na vse, vem samo to, da avta pri njih zagotovo ne kupim nikoli več. In, da bom vsem, ki jih poznam odsvetoval nakup avta v TPV-ju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fabo Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 Ja nazalost si samo padel na realna tla... Kaj naj recem dobra sola! Vnaprej pa ti svetujem da ne kupujes avta brez kleparja in mehanika ce se sam ne spoznas na te zadeve.... .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 (popravljeno) Od mene bi dobili tak avto takoj nazaj,sicer pa mi ga nikoli nebi prodali,ker znam kupit avto sem sam mehanik že 4 desetletja in do danes še od nikogar,ki me je vzel s seboj kupit avto,tudi za kosilo nisem dobil.Res pa je,da bi na prstih ene roke naštel tiste,ki so me prosili,da sem šel z njimi kupovat avto.Vsi so dobro kupili in pri vseh vozilih,katere sem probal so morali še kaj postoritiod zamenjav:ogledal,luči,sklopke,izpušnaga sistema,sinhronov,brisalcev,svetlobnih teles itd.Skratka vsak kupec je pri moji kontroli profitiral vsaj ca 500 Dm.Napisal sem v Dm kajti že dolgo je tega ko smo šli kupovat zadnji avto.Slovenci smo pač taki noben nesme vedet,da sosed kupuje avto,kakšnega,za koliko in odkje OK. Popravljeno September 23, 2007. Popravil Brumer Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 Brumer, ko si ti te avte pregledoval - to so bli se cajti, ko so bla se lesena kolesa, al so ze meli dunlopove polne gume gor ? :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno September 23, 2007 Deli Objavljeno September 23, 2007 Jaz sem kupil Forda Mondea caravan, pri TPV v Novem Mestu. V oglasu je (med drugim) pisalo, da ima avto xenonske luči in tehnični pregled veljaven še skoraj eno leto. Da avto nima xenonskih luči, sem videl takoj, kar pa me ni preveč motilo, zaradi precej bogih gum sem dobil par zmečkanih ojrov popusta. Ko sem avto že kupil in ga pri njih registriral, mi je delavka pri registraciji povedala, da je teh. pregled veljaven samo še nekaj tednov. Sem šel gor k prodajalcu, ga fajn napizdil, ter si priboril še nekaj malega popusta. Že med vožnjo domov sem ugotvil, da so sprednje zavorne ploščice do konca obrabljene, da sem jih že naslednji dan moral zamenjati. Po precej trdem pogajanju ( za zavore ni garancije :whistle: ) sem si priboril nove zavorne ploščice spredaj in zadaj (kupec ima pravico izdelek brez navedbe razloga vrniti v 15 dneh od nakupa). :naughty: Po nekaj dneh je avto začel izgubljati hladilno tekočino, zaradi česar so mi v MB pri Šerbineku zamenjali vodno črpalko, na račun TPV, seveda. ( naslednji dan se je izkazalo, da so tudi pri Šerbineku butli, saj ni bila hin črpalka, ampak cev med črpalko in hladilnikom) Sicer mi avto sedaj dela v redu, moram pa povedati, da pri TPV avtomobila vseeno več ne bi kupil, saj so imeli v oglasu objavljene napačne podatke, kljub lepi knjižici, v kateri je bilo odkljukano, kaj vse so pri avtomobilu pregledali, preden so ga prodali, sem prepričan, da niso pogledali niti nivoja olja, saj si drugače ne morem razlagati dejstva, da so bile zavore čisto hin, poleg tega pa so le neradi plačali popravila, ki so nastala v garanciji. Sicer pa, gogx, če od nakupa še ni preteklo več kot 15 dni, bi jim jaz avto zapeljal na dvorišče in zahtev denar nazaj. Najboljše pred vsemi potencialnimi kupci. Dejansko prevožene kilometre pa lahko preveriš na pooblaščenem servisu. Če je avto bil servisiran na pooblaščenem servisu kjerkoli na svetu, so podatki o servisu vpisani v bazo podatkov, do katere ima dostop vsak pooblaščeni serviser. Za konec pa še moj nasvet za vse: ne kupujte avta pri TPV, razen če imate dobre živce. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
enduraš Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 policija bi mogla na vsako takole zadevo resno reagirat in bi se nategovanje ljudi hitr zmanjšalo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
C4V4L13R Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 v tpv-ju ni priporočljivo kupovat avtov, vsak dan slišim kako podobno izkušnjo. največkrat imajo avtomobili objavljeno lažno opremo (preverjeno), kilometri so itak naviti, cene za take kripe pa še bolj! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno September 24, 2007 Deli Objavljeno September 24, 2007 Brumer, ko si ti te avte pregledoval - to so bli se cajti, ko so bla se lesena kolesa, al so ze meli dunlopove polne gume gor ? :evilgrin: Škoda :devil: ,da si že toliko star,pa vseno zdaj pač tvojih in Vavpotekovih postov nebo več potrebno brati. :lol1: Mogoče se spisku še kdo priključi,namreč moj prosti čas lahko pametneje uporabim. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno September 25, 2007 Deli Objavljeno September 25, 2007 gogx, če kupiš dober avto ga NIKAKOR ne rabiš menjat ze pri 150.000km, kvecjemu pri 250.000 ;) to je pa ze razlika ne? glede ostalega pa no comment :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
C4V4L13R Objavljeno September 26, 2007 Deli Objavljeno September 26, 2007 mogoče pa nebi rad toliko igubil na ceni, torej ga raje zamenja bolj na pogosto in toliko manj doda za drugega ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 26, 2007 Deli Objavljeno September 26, 2007 najboljsi recept za metanje denarja stran. kakor komu po volji. zame nonsens, saj avto (ali vozilo) je ze samo po sebi deficitna zadeva, v vseh pogledih. edini nacin "sparanja" bi bilo kupovanje pri isti marki, letno, leasing. ce ti seveda posel to pri(e)nese. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno September 26, 2007 Deli Objavljeno September 26, 2007 TPV Brežice Ko sem kupoval avto sem na strani: (Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com) zasledil oglas za naslednji avto: Ford Focus, 1.8 TDCI, letnik 2006. V oglasu je pisalo, da je avto od prvega lastnika, da ima servisno knjigo, da ima prevoženih nekaj čez 28.000 kilometrov,... Seveda sem vam zaupal in se odločil, da avto kupim pri TPV-ju, PE Brežice. Najprej sem poklical v enoto v Brežice in kontaktiral prodajalca. Zatrjeval mi je, da je avto lepo ohranjen, da on itak iz Novega mesta, od koder jemlje avte za prodajo, vzame le najboljše in jih potem prodaja v Brežicah. Sicer je tako težko bilo kaj pametnega povedat. Če je tako kot si rekel, je to zrelo za tržno inšpekcijo (z dokazili - oglas itd). Tipično zavajanje kupca! Po drugi strani pa....je pa res, da si malo sam kriv, ker si bil preveč naiven in kupil avto brez drugega (tretjega) ključa, brez servisne knjižice, itd..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marx Objavljeno September 26, 2007 Deli Objavljeno September 26, 2007 Mimogrede.Pred leti so na veliko uvažali avtomobile(megane)iz italije in vsem vrteli števce nazaj.Rabljen- dober avto boš zelo težko kupil v TPV-ju,ker dobre že prej zaposleni poberejo zase in preprodajo.In še na koncu.Za TPV je veljalo da so ponavadi vzeli vsakršna jajca v račun (če nisi nikjer mogel prodati vozilo, so ga oni vzeli) LP Marko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno September 27, 2007 Deli Objavljeno September 27, 2007 Sam te so pa res za v cajtenge dat, če so takšni nateguni :angry: :angry: :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
C4V4L13R Objavljeno September 27, 2007 Deli Objavljeno September 27, 2007 se strinjam! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_Blue Objavljeno December 4, 2007 Deli Objavljeno December 4, 2007 Slučajno sem videl tole temo. Čisto sami smo si krivi za tole. Če bi prvi nategnjeni kupec pripeljal avto nazaj, pa še drugi in tretji, bi bili primorani manj utrujene avte uvažati. Vsi, ne le TPV. Dokler pa se človek sprijazni, da pač ni ksenonk in ostale opreme, ki piše v oglasu in da se sprijazni z majhnimi popravili, pa bo ostalo, kot je. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno December 5, 2007 Deli Objavljeno December 5, 2007 Hja, Blue, po moje imajo pri avtomobilih takšne zaslužke, da jih ne bi nič bolelo, če bi jim vsi avtomobile nazaj vozili. Z mani in mojimi reklamacijami so imeli cca. 1000 € stroškov, pa se niso nič kaj dosti bunili. Seveda so se poskušali izmakniti vsakemu plačilu, ampak po moje je to bilo le zaradi lepšega..... Sicer pa moram reči, da sem od nakupa februarja letos ( ali marca?? ) z avtomobilom naredil že cca 35000 km, pa z njim nimam (več) težav. a še vedno pravim: ne kupujte avtomobila pri TPV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izzyd Objavljeno December 13, 2007 Deli Objavljeno December 13, 2007 takšne stvari se v TPV-ju dogajajo že od nekdaj in tako bo verjetno še naprej, ker ima veliko ljudi zaupanje v njih, češ, saj so velika firma, ki se nebi šla igrat z slabimi avtomobili :headbang: je pa res, da imajo izmed vseh preprodajalcev oni najslabše vzdrževana vozila (nekaj časa sem za njih popravljal tudi po več vozil dnevno, tako, da to vem iz prve roke) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se