Skoči na vsebino

Nakup Opel Astra 1.7D 2003


AudiA5

Priporočene objave





LP!
Prijatelj se zanima za nakup avta do cca. 8000eur, poleg focusa, elantre, leona, mu je v oči padla opel astra 2003 z dizelskim 1,7 75konjskim motorjem. Zanima me v predvsem motor, poraba naj bi bila nizka(5 litrov kombinirano), pa me tudi zanima če to drži, predvsem v zvezi z motorjem me pa zanima če je to prešvoh za normalno vožnjo mešanega režima in večinoma povsod po omejitvah.Kako se motor obnese v praksi, torej zanima me vecinoma motorizacija.
Pa še kaj lahko opišete in poveste nasploh o opel astri 2003 letnik NJoy.
NAJLEPŠA HVALA ZA VSE ODG.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fotr ma astro 1.7 CDTI, sicer je letnik 2006, porabo ma mal čez 5l/100km, drugač pa to potegne dobr in ni prešvoh za normalno vožnjo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

DTi pa CDTi je razlika. CDTi je novejši in naprednejši.

Prvi motor ima dovod goriva po sistemu črpalka-šoba, CDTi gre pa za common rail tehnologijo torej vbrizg po skupnem vodu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To ni slaba mašina v smislu kakšnih okvar in podobnega. Odlična zadeva za od točke A do točke B, seveda brez ''limajočih'' pospeškov in sunkov navora, kot je to pri močnejših dizlih. Skratka če kolega ni prezahteven, je to povsem solidna stvar. Znanec z njo nima niti najmanjših težav, zgolj redni servisi in to je to.

LP, Lightning!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz imam 1,7 cdti 80KM (te novejše oblike) 2004 letnik - kupil novega konec 2004, nobenih problemov, pa ga sploh ne šparam, ko dobi zagon leti kot strela za take konje, v višnjegorski klanc gre 150 po števcu, pospeški so pa malo švoh. Na izi (brez menjave čipa, samo softwer) se ga da stunat na 105 km + ful navora (jaz ga nisem, mi je dovolj tako). Sem zelo zadovoljen s kultiviranostjo mašine, v VW, ki je še pri hiši, se kar malo bojim pri speljevanju, ker ropota in trese kot traktor, pa še filinga ne da pravega - ko ga pelješ je šele ok.

Imajo pa tudi še tastare oblike s CDTI mašino, verjetno bi se ga dalo najti še bolj ugodno on novejših oblik, ker so bile že nove ful ugodne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem jo imel 4 leta in z njo naredil 100.000km

Če naredim hitri povzetek: nezahteven avto z majhno porabo( sicer nikoli 5l, bi rad videl tistega, ki se vozi s tako porabo, ker ga verjetno pešci prehitevajo, sem jo pa imel 6-6,5l/100km), prazen avto še gre kam (do 170km/h), če pa kaj naložiš je pa ''tema'' , stroškov NOBENIH, samo vozi in redno servisiraj(servisi na 30.000km, veliki na 150.000).

Kot si napisal, da se voziš po omejitvah ti zna biti to dovolj, samo pazi, če kupuješ iz tujine, ker te avtomobili zunaj imajo krepko čez 150.000km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče ti je kj v pomoč.

js mam astro 1.7dti irmscher, letnik 2001, pa ti povem da je to super avto. poraba se giblje od 5 pa do 6,5 litrov na 100km, ima skoraj 150.000km pa so bili samo redni servisi poleg enkrat zamenjanega končnika in sicer kar je velik minus naredlo na mojmu računu menjava računalnik visokotlačne črpalke goriva, ki pa je več ali manj tovarniška napaka pri motorjih isuzu-opel v letnikih od 99-03. nov je 1600€, jaz pa sem dobil obnovljenega za malo manj kot 300€... zastopnik pa tega stroška ne krije, ker je bil avto uvožen :headbang:

lah še povem da ima avt. klimo, ele. paket, cent.dalj. zaklepanje, gretje sedežev, in serijsko trše oz športnejše vzmetenje. olja mi ne popije zaenkrat še nič, stroški servisov so minimalni, mašina je z navorom in močjo uporabna najbolj v nizkih in srednjih obratih, v visokih je več ali manj samo en kup hrupa, pr speljevanju pa rabiš malo več gasa kot pri konkurenci... skratka, za normalen denar odličen avto.

post-8569-1196448998_thumb.jpg

post-8569-1196449054_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!