Žarko G. Objavljeno Februar 4, 2009 Deli Objavljeno Februar 4, 2009 jaz glih zarad psa še več kadim grem na sprehod s psom in si lepo enga pricinim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
burgy Objavljeno Februar 5, 2009 Deli Objavljeno Februar 5, 2009 Jaz sem pa že spet nehal kadit, tokrat zares in za vedno :krneki: Pa sem do zdaj v 9h letih že 3x nehal za 4-6 mesecev, pa me je potem vedno uneslo, ker sem mislil, da sem že out in kakšnega pa lahko prižgem ob pivu oz. po 3+ pivih :rolleyes: Sem prišel do spoznanja, da jaz lahko kadim samo nič ali pa 1-2 škatli na dan. Zdaj imam pa čas pa lahko spet malo motosvet prečekiram, ker nisem več po dve uri na dan zunaj na balkonu ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Februar 6, 2009 Deli Objavljeno Februar 6, 2009 no lepo da si se tako odločil ma sej niti nism vedla da si kadil kaj maš kakšn motor zdej al sam kamion;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KUK679 Objavljeno Februar 10, 2009 Deli Objavljeno Februar 10, 2009 Danes me nikotinska kriza v glavo j..e.......sam ne me je..t,sam ne me je..t danes..... Kaj si kwa rekel? :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KUK679 Objavljeno Februar 11, 2009 Deli Objavljeno Februar 11, 2009 Danes sem že znosen :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
burgy Objavljeno Februar 12, 2009 Deli Objavljeno Februar 12, 2009 no lepo da si se tako odločil ma sej niti nism vedla da si kadilkaj maš kakšn motor zdej al sam kamion;) A ti še kadiš, al zdaj ne več, glede na to da se motaš po tej temi !? Ja imam Husqvarno Te450, ki pa je v bistvu že prodana. Me pa nisi mogla videt z njo, ker nisem imel registrirane in sem se samo po terenu vozil, pa še to bolj malo. Ti imaš pa ziher še motor, Fazerko? Ma se že dolgo nisva vidla ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 ne ne jz ne kadim in se mi zdi da ne bom sploh nikol več,nč ne bom pa rekla (ah fjezerka kje je že to je blo vmes boga i svašta nazadne k6-600) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rdeci_vragec Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 Nikoli nisem kadil in nikoli ne bom. Slabo prenašam cigaretni dim. Bi pa rad pohvalu vsakega kadilca, ki se je odloču prenehat kadit. :worship: (in mu seveda tudi uspeva :naughty: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
viky Objavljeno Marec 17, 2009 Deli Objavljeno Marec 17, 2009 Ne gre mi. :( "Vse je v glavi" mi nič ne pomaga... Se odločim, vztrajam ...pa je že odtegnitveni sindrom tukaj. ... pa spet enga prižgem,da preživim slabost ipd Moja zmernost pa tudi ne pozna meja, tako da ne pride v poštev postopno zmanjševanje. Se pa ne mislim kar tako vdati! Bravo vsem, ki vam je uspelo :worship: Pogum vsem, ki nam še ni ;) Kako delujejo možgani zasvojenega? Z uživanjem substance so se možgani najprej spremenili do te mere, da se je ustvarila nova potreba, katere zadovoljevanje sproža ugodje. Možgani se spremenijo tako, da zahtevajo prisotnost te substance. Te spremembe so trajne, zgodijo pa se postopoma. Zasvojenost ima namreč več stopenj. Prva so medeni tedni, ko imate samo pozitivne učinke substance. To traja nekaj časa, potem pa se začnejo možgani spreminjati in se pozitivnemu polu pridruži negativni pol. Takrat spremenjeni možgani javljajo, da ni substance, in to je potreba, ki jo je treba zadovoljiti. Možgani to javljajo v obliki odtegnitvenih simptomov. Ti so lahko na telesnem, čustvenem, vedenjskem in spoznavnem nivoju. Pri cigaretah se človek trese, ima mravljince po telesu, ne more spati, lahko je prepirljiv, razdražljiv, tesnoben, nima miru, mora nekaj početi; postane pozabljiv, ima slabšo koncentracijo, pozornost… je žalosten - veliko ljudi, ki nehajo kaditi, je depresivnih, enako ljudje, ki nehajo jemati kokain Pozitivnega pola je čedalje manj in negativnega čedalje več. Na koncu odvisnik pravzaprav z jemanjem substance samo še zmanjšuje negativni pol. Ko človek spremeni vedenje - neha jemati substanco -, sledi faza vzdrževanja. Ljudje smo nagnjeni k malim zdrsom in velikim padcem in gremo v relaps, se pravi v ponovitev starega vzorca. Potem se kolo zavedanja ponovno zavrti: človek se mora ponovno ozavedeti, da ima problem, spet se mora odločiti za spremembo vedenja, potem gre spet v akcijo in nato spet v fazo vzdrževanja. Če ostane čist več let, je izid ugoden in človek izstopi iz kolesa. Za kajenje je znano, da je treba v povprečju zakrožiti trikrat do štirikrat, da se človek reši odvisnosti, raziskave pa kažejo, da so maksimumi od ena do osem. Je mogoče opredeliti, koliko časa mora človek vzdrževati abstinenco, da lahko reče, da je čist? Ne, do smrti ima nad seboj Damoklejev meč. Zato pravim, ne preizkušajte, kake možgane imate! Izginejo sicer odtegnitveni simptomi, pri cigaretah recimo po največ enem letu.Možgani se znova spremenijo v smislu, da "termostat" več ni nastavljen na določen odmerek stalno prisotne substance. Vendar spomin, da jemanje te substance povzroča ugodje, ostane do smrti. Kakšna je razlika med psihično in fizično zasvojenostjo? Ko začnete uživati substanco in je prisoten pozitivni pol učinkov, se najprej pojavi psihična zasvojenost - to je želja po substanci. Tukaj možganskih sprememb še ni, ste pa vedenjsko, psihično odvisni od substance, se pravi, da se vam v določeni situaciji pojavi želja po njej. Psihično odvisnost boste laže obvladali kot fizično. Sledi fizična odvisnost; to se zgodi, ko že začutite negativni pol, saj to pomeni, da je prišlo do sprememb v možganih. Takrat adijo pamet! Dr.Dernovšek Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Marec 17, 2009 Deli Objavljeno Marec 17, 2009 Bogi reveži :headbang: ,kako je šele meni hudo,nikoli ga še nisem prižgal!!! :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gregorius Objavljeno Marec 23, 2009 Deli Objavljeno Marec 23, 2009 leto bo okoli, leto... fajn :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vapotek Objavljeno Marec 23, 2009 Deli Objavljeno Marec 23, 2009 leto bo okoli, leto... fajn :rolleyes: Nohte si si že neho grist? :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Marec 23, 2009 Deli Objavljeno Marec 23, 2009 na rokah mogoce. na nogah najbrz se ne. :evilgrin: (se ne vidi tolko) :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gregorius Objavljeno Marec 24, 2009 Deli Objavljeno Marec 24, 2009 mi že nazaj rastejo, hvalabogu :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jozee Objavljeno Marec 24, 2009 Deli Objavljeno Marec 24, 2009 Zadnjega pokadil dalnjega 21. maja 2004 :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pirurirko Objavljeno Marec 25, 2009 Deli Objavljeno Marec 25, 2009 V 20 letih že nekajkrat prekinil čez noč. Vstrajal max 1 leto in spet začel kar tako ob kavi. Prekadil veliko brez filtra. Tri mesece brez. Test zaradi krvavega plunka je pokazal, da so pluča na rentgenskem posnetku čista, bronhoskopija pa odkrila blažji bronhitis. Kamero si ne želim več notr zato ore odpadejo :D :D :D :D Krize pa zaradi prenehanja tokrat nimam, kar pred desetimiletine bi mogel reći. Psiha je pa močna stvar. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
janih Objavljeno Marec 31, 2009 Deli Objavljeno Marec 31, 2009 danes 4 leta odkar ne kadim :smoke: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maratonac Objavljeno April 23, 2009 Deli Objavljeno April 23, 2009 Poleti 1992 izpolnil normo in končal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolenc™ Objavljeno April 24, 2009 Deli Objavljeno April 24, 2009 To temo bi lahko zdej preimenoval, "Prenehal kadit RECESIJA" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
paris2 Objavljeno April 24, 2009 Deli Objavljeno April 24, 2009 (popravljeno) Kšne zlo lepo zgledajo ko kadijo: Popravljeno April 24, 2009. Popravil paris2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno April 24, 2009 Deli Objavljeno April 24, 2009 Poleti 1992 izpolnil normo in končal Pohvalno za vse tiste ki ste nehali kaditi in niste začeli nazaj! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Maj 16, 2009 Deli Objavljeno Maj 16, 2009 2 tedna brez, pa nekako gre. Zamenjal eno odvisnost z drugo in začel lavfat. Spet malo grabi kriza pa grem kakšen km naredit. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maratonac Objavljeno Maj 17, 2009 Deli Objavljeno Maj 17, 2009 2 tedna brez, pa nekako gre. Zamenjal eno odvisnost z drugo in začel lavfat. Spet malo grabi kriza pa grem kakšen km naredit. Doslednost, pot do uspeha :naughty: samo vztrajaj -niti enega- Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gregorius Objavljeno Maj 18, 2009 Deli Objavljeno Maj 18, 2009 2 tedna brez, pa nekako gre. Zamenjal eno odvisnost z drugo in začel lavfat. Spet malo grabi kriza pa grem kakšen km naredit. ave, ni predaje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Maj 20, 2009 Deli Objavljeno Maj 20, 2009 samo vztrajaj -niti enega- To še predobro vem, sta se dva poizkusa ponesrečila ravno zaradi takšne pregrešitve. Sicer pa si tokrat nisem rekel, da bom nehal kaditi, samo danes ga pač ne bom prižgal, če mi bo jutri zapasalo na polno ga pa bom pa kaj. Se pretirano ne obremnjujem s tem pa mi na koncu vedno lažje rata priti iz enega dneva v drugega. Tako da kar gre Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se