stuhec Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 pozna keri ves postopek kako se pridela hren ? kaj je to menda veste
klimbra Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 Naribaš......soliš.....malček popra.......na cca 5 žlic hrena.....ena žlica kisle smetane......in pol žlice naribanega jabolka!!! En izmed receptov......meni zelo dobr!!!!!
maus Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 U štacuni ga kupiš .. več okusov :whistle: :naughty:
AlterMann Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 U štacuni ga kupiš .. več okusov :whistle: :naughty: to si pa ti zdele mal s kondomi pobrkal... :rolleyes:
bmwslo Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 Stuhec sprašuje o načinu PRIDELAVE ne pa o pripravi. Tukaj sledi nekaj koristnih nasvetov :whistle:
Rude Boy Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 tukaj vzameš pravilno vrečko, gor piše hren ! prebereš na hrbtni strani kdaj se sadi in kdaj dozori ! to se imenuje postopek pridelave hrena ! :fredy:
klimbra Objavljeno December 4, 2007 Opozori Objavljeno December 4, 2007 Pa dobr......Hren je ene vrste plevel......na vseh njivah ga je kokr hočeš........še pr nas na hišnem travniku raste!!!!!!!!! OK.....sem pač narobe razumel!!!!! Se opravičujem!
stuhec Objavljeno December 5, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 5, 2007 Stuhec sprašuje o načinu PRIDELAVE ne pa o pripravi.Tukaj sledi nekaj koristnih nasvetov :whistle: eni izgleda ne znajo brat sam koker vidim to direktno nobeden ne zna: kako se pridela hren
franc Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Če ga potrebuješ za svoje potrebe, potem tako kot piše v nasvetih, raste sam, ali pa plitko zakoplješ ostanke (vrh, pretanke poganjke...). Če pa ga misliš "industrijsko" pridelovati, potem si zgrešil forum. lp Franc
2384nsdf83 Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 eni izgleda ne znajo bratsam koker vidim to direktno nobeden ne zna: kako se pridela hren Valda da znamo. Ti znaš?
stuhec Objavljeno December 5, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 5, 2007 Valda da znamo. Ti znaš? dej mi povej
doggie Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 (popravljeno) če ga mislipš pridelovati na veliko za marketing, postopek ni tako enostaven, ker kot vsak pridelek se tudi hren razvršča po kategorijah, se pravi obstajajo merila katerim mora kategorija zadostiti itd.. lejko nakladam do nezavesti Popravljeno December 5, 2007. Popravil doggie
drjack_dj Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Pa dobr......Hren je ene vrste plevel......na vseh njivah ga je kokr hočeš........še pr nas na hišnem travniku raste!!!!!!!!!OK.....sem pač narobe razumel!!!!! Se opravičujem! Enako je razumela enkrat sestrična in prišla domov vsa vesela koliko hrena je našla, a se je izkazalo da je bilo vse to le ščavje (drist po domače). Drugače pa tanajbolš je brez smetane, brez jabolk, samo nariban in začinjen, samo ker je toliko močan ga je priporočljivo imeti vsaj en dan odprtega da se mal zlufta, da ne postaneš zmaj ko ga probaš.
Provokator Objavljeno December 5, 2007 Opozori Objavljeno December 5, 2007 Kar se tiče obvladovanja branja..... :whistle: enkrat piše predela, drugič pridela. sicer pa je že nekdo pred mano napisal, da je hren pravzaprav plevel, ki raste na vsaki njivi. za lastne potrebe pa ga lahko izpuliš tam kjer raste in si ga presadiš, oz zakoplješ v zemljo. Ko ga rabiš, ga izkoplješ, naribaš........ poješ in zajokaš..
greenninja Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 (popravljeno) pozna keri ves postopek kako se pridela hren ?kaj je to menda veste Štuh.. Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž. Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone. Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača. Na podlagi interesa po prevodu- prevedem. Popravljeno December 6, 2007. Popravil greenninja
klimbra Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 Enako je razumela enkrat sestrična in prišla domov vsa vesela koliko hrena je našla, a se je izkazalo da je bilo vse to le ščavje (drist po domače). Drugače pa tanajbolš je brez smetane, brez jabolk, samo nariban in začinjen, samo ker je toliko močan ga je priporočljivo imeti vsaj en dan odprtega da se mal zlufta, da ne postaneš zmaj ko ga probaš. Če ga pustiš "zluftat"..........postane črn!!!!!!!! Se ne strinjam s tvojo ugotovitvijo...........jabolka so zraven specialno zato......ker vsebujejo kislino......da hren ne potemni!!!!! Sicer pa......okusi so različni...........vsaj meni osebno ne paše preveč, da me naslednji dan rit peče k pr norcih.........ker sem užival v pekoči hrani. Hvala.......za svoje "hemeroide".....rad poskrbi, da se dobro počutijo!!! :krneki:
klimbra Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 Štuh..Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž. Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone. Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača. Na podlagi interesa po prevodu- prevedem. In prevod bi se glasil......?????????????????????????????? :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :winkiss:
2384nsdf83 Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 dej mi povej Vprašaj sosedo al pa kako bakico v bližini. Jaz bom preveč zakompliciral. zaten zakopa zemlo nazaj. PraF se rečej "zemlou nazej".
stuhec Objavljeno December 6, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 6, 2007 (popravljeno) Štuh..Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž. Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone. Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača. Na podlagi interesa po prevodu- prevedem. se ti vidi odkec si doma, ka se neka razmiš hren se je najbolj zarad okusa, pa ne vem če se ga da tolko pojest, da bi te peklo kasnej Popravljeno December 6, 2007. Popravil stuhec
Rude Boy Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 In prevod bi se glasil......?????????????????????????????? :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :winkiss: posvetuj se s kmetijskim pospeševalcem ! ker greenka samo nekaj naklada kako bi to v avstrijo drago prodala in daje na znanje da o traktorjih in njihovih priključkih ve manj kot o motorjih ! ;)
greenninja Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 posvetuj se s kmetijskim pospeševalcem ! ker greenka samo nekaj naklada kako bi to v avstrijo drago prodala in daje na znanje da o traktorjih in njihovih priključkih ve manj kot o motorjih ! ;) Heeej! Da se razumeva: meni so tako razložili kompetentni KI tako delajo. :yes: Jebe se meni za hren. Figurativno povedano. Če ga rabim, ga nekdo pri hiši že kupi za zraven k tisti govedini. @brum brum: zemlou nazEj. Ge bougi si E najšo. Zemlou nazaj pa rejsan. .) IN PREVOD: JEBEMU (nevem prevoda) sonce, ravno v soboto zjutraj ob treh so mi to (PRIDELAVO) razlagali. Kupiš (baje) sadike. Izgledale bi naj kot redkvicine. Zatem se usedeš na neko posebno pripravo zadaj na traktorju in počasi te peljejo po njivi, ti pa to vstavljaš not. (v zemljo) Priprava nad katero sediš ali ležiš odkaplja/odkopava zemljo, ti potem tam daš notri hren, zatem zakoplje/zakopava zemljo nazaj. Baje moraš biti hiter. Potem hren raste. Kako dolgo, nisem vprašala. Bere/nabira se isto. Oni razkopa, da ti ni treba ven puliti/vleči, ti pa ga pobiraš. Baje je ubijalsko za križ. To mi je razlagal človek, ki ima njivo hrena (nevem kako veliko), s katere je nabral/pobral 4 tone hrena. Računica= profit/dobiček/splačanje je, če to voziš čez v Avstrijo, kjer ti ga odkupujejo. Pri nas se drugače baje ne izplača= ni računice/profita/dobička. :trance_33_sleep:
Vale Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 pozna keri ves postopek kako se pridela hren ?kaj je to menda veste Greš na travnik in ga izruvaš. Vsaj pri nas je to čisto normalno.
stuhec Objavljeno December 6, 2007 Avtor Opozori Objavljeno December 6, 2007 :lol: :lol1: :lol: :lol: :lol1: :SS :rolleyes:
Vale Objavljeno December 6, 2007 Opozori Objavljeno December 6, 2007 (popravljeno) :lol: :lol1: :lol: :lol: :lol1: :SS :rolleyes: Kaj pa je tu smešnega? Nisi še nikoli videl divjega hrena, ki raste na vsakem koroškem travniku? To potrjuje, da si res pravi kmet, morebiti ti ga rada tudi vzgojit ... :krneki: Popravljeno December 6, 2007. Popravil Vale
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se