Skoči na vsebino

živila


stuhec

Priporočene objave

Naribaš......soliš.....malček popra.......na cca 5 žlic hrena.....ena žlica kisle smetane......in pol žlice naribanega jabolka!!!

En izmed receptov......meni zelo dobr!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

01-semena-enostransko.jpg

tukaj vzameš pravilno vrečko, gor piše hren ! prebereš na hrbtni strani kdaj se sadi in kdaj dozori ! to se imenuje postopek pridelave hrena ! :fredy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa dobr......Hren je ene vrste plevel......na vseh njivah ga je kokr hočeš........še pr nas na hišnem travniku raste!!!!!!!!!

OK.....sem pač narobe razumel!!!!!

Se opravičujem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Stuhec sprašuje o načinu PRIDELAVE ne pa o pripravi.

Tukaj sledi nekaj koristnih nasvetov :whistle:

eni izgleda ne znajo brat

sam koker vidim to direktno nobeden ne zna: kako se pridela hren

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če ga potrebuješ za svoje potrebe, potem tako kot piše v nasvetih, raste sam, ali pa plitko zakoplješ ostanke (vrh, pretanke poganjke...). Če pa ga misliš "industrijsko" pridelovati, potem si zgrešil forum.

lp

Franc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

eni izgleda ne znajo brat

sam koker vidim to direktno nobeden ne zna: kako se pridela hren

Valda da znamo. Ti znaš?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če ga mislipš pridelovati na veliko

za marketing, postopek ni tako enostaven,

ker kot vsak pridelek se tudi hren razvršča po kategorijah,

se pravi obstajajo merila katerim mora kategorija zadostiti itd..

lejko nakladam do nezavesti

Popravljeno . Popravil doggie
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa dobr......Hren je ene vrste plevel......na vseh njivah ga je kokr hočeš........še pr nas na hišnem travniku raste!!!!!!!!!

OK.....sem pač narobe razumel!!!!!

Se opravičujem!

Enako je razumela enkrat sestrična in prišla domov vsa vesela koliko hrena je našla, a se je izkazalo da je bilo vse to le ščavje (drist po domače).

Drugače pa tanajbolš je brez smetane, brez jabolk, samo nariban in začinjen, samo ker je toliko močan ga je priporočljivo imeti vsaj en dan odprtega da se mal zlufta, da ne postaneš zmaj ko ga probaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se tiče obvladovanja branja.....

:whistle:

enkrat piše predela, drugič pridela.

sicer pa je že nekdo pred mano napisal, da je hren pravzaprav plevel, ki raste na vsaki njivi.

za lastne potrebe pa ga lahko izpuliš tam kjer raste in si ga presadiš, oz zakoplješ v zemljo.

Ko ga rabiš, ga izkoplješ, naribaš........

poješ in zajokaš..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pozna keri ves postopek kako se pridela hren ?

kaj je to menda veste

Štuh..

Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž.

Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone.

Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača.

Na podlagi interesa po prevodu- prevedem.

Popravljeno . Popravil greenninja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enako je razumela enkrat sestrična in prišla domov vsa vesela koliko hrena je našla, a se je izkazalo da je bilo vse to le ščavje (drist po domače).

Drugače pa tanajbolš je brez smetane, brez jabolk, samo nariban in začinjen, samo ker je toliko močan ga je priporočljivo imeti vsaj en dan odprtega da se mal zlufta, da ne postaneš zmaj ko ga probaš.

Če ga pustiš "zluftat"..........postane črn!!!!!!!!

Se ne strinjam s tvojo ugotovitvijo...........jabolka so zraven specialno zato......ker vsebujejo kislino......da hren ne potemni!!!!!

Sicer pa......okusi so različni...........vsaj meni osebno ne paše preveč, da me naslednji dan rit peče k pr norcih.........ker sem užival v pekoči hrani.

Hvala.......za svoje "hemeroide".....rad poskrbi, da se dobro počutijo!!! :krneki:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štuh..

Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž.

Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone.

Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača.

Na podlagi interesa po prevodu- prevedem.

In prevod bi se glasil......??????????????????????????????

:evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :winkiss:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dej mi povej

Vprašaj sosedo al pa kako bakico v bližini. Jaz bom preveč zakompliciral.

zaten zakopa zemlo nazaj.

PraF se rečej "zemlou nazej".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Štuh..

Jebemu sunac, gli v soboto vgojno ob trej so mi tou razlagali. Kujpiš baje sadike. Prej ka tak vö vijdi kak retkvice. Pa te se seddeš na nikšo ekstra pripravo na traktori odzaja, pa te pomali pelajo po njivi, ti pa tou notri pikaš. Priprava nad kero sidijš ali ležijš pred tebof odkapa zemlo, te tij ren notri deneš, zaten zakopa zemlo nazaj. Baje ka moreš biti hiter. Te pa ren rastej. Kak dugo san nej pijtala. Berej se isto. Of razkopa, ka ti nej trbej tak vo cukati, tij pa ga gor gemlejš. Baje ka je ubitačno za krijž.

Tou mi je razlago človik, keri ma njivo rena (neven kak velko), s kere je poubro 4 tone.

Računica gej, či voziš tou prek v Austrijo ge ti ga odkipüvljejo. Vači se prinas baje ne splača.

Na podlagi interesa po prevodu- prevedem.

se ti vidi odkec si doma, ka se neka razmiš

hren se je najbolj zarad okusa, pa ne vem če se ga da tolko pojest, da bi te peklo kasnej

Popravljeno . Popravil stuhec
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In prevod bi se glasil......??????????????????????????????

:evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin: :winkiss:

posvetuj se s kmetijskim pospeševalcem !

ker greenka samo nekaj naklada kako bi to v avstrijo drago prodala in daje na znanje da o traktorjih in njihovih priključkih ve manj kot o motorjih ! ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

posvetuj se s kmetijskim pospeševalcem !

ker greenka samo nekaj naklada kako bi to v avstrijo drago prodala in daje na znanje da o traktorjih in njihovih priključkih ve manj kot o motorjih ! ;)

Heeej! Da se razumeva: meni so tako razložili kompetentni KI tako delajo. :yes: Jebe se meni za hren. Figurativno povedano. Če ga rabim, ga nekdo pri hiši že kupi za zraven k tisti govedini.

@brum brum: zemlou nazEj. Ge bougi si E najšo. Zemlou nazaj pa rejsan. .)

IN PREVOD:

JEBEMU (nevem prevoda) sonce, ravno v soboto zjutraj ob treh so mi to (PRIDELAVO) razlagali. Kupiš (baje) sadike. Izgledale bi naj kot redkvicine. Zatem se usedeš na neko posebno pripravo zadaj na traktorju in počasi te peljejo po njivi, ti pa to vstavljaš not. (v zemljo) Priprava nad katero sediš ali ležiš odkaplja/odkopava zemljo, ti potem tam daš notri hren, zatem zakoplje/zakopava zemljo nazaj. Baje moraš biti hiter. Potem hren raste. Kako dolgo, nisem vprašala. Bere/nabira se isto. Oni razkopa, da ti ni treba ven puliti/vleči, ti pa ga pobiraš. Baje je ubijalsko za križ.

To mi je razlagal človek, ki ima njivo hrena (nevem kako veliko), s katere je nabral/pobral 4 tone hrena.

Računica= profit/dobiček/splačanje je, če to voziš čez v Avstrijo, kjer ti ga odkupujejo. Pri nas se drugače baje ne izplača= ni računice/profita/dobička. :trance_33_sleep:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pozna keri ves postopek kako se pridela hren ?

kaj je to menda veste

Greš na travnik in ga izruvaš. Vsaj pri nas je to čisto normalno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol: :lol1: :lol: :lol: :lol1: :SS :rolleyes:

Kaj pa je tu smešnega? Nisi še nikoli videl divjega hrena, ki raste na vsakem koroškem travniku? To potrjuje, da si res pravi kmet, morebiti ti ga rada tudi vzgojit ... :krneki:

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!