drjack_dj Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 Ne vem kako je na koroškem, vem pa da ga pri nas ni tako simpl najt. Zdej tisto kar je precej po travnikih ni užitno, če ima kaj sorodstvenih vezi s hrenom ne vem, ker nisem biolog oziroma botanik (al kaj jest vem kaj), je pa na videz precej podobno hrenu, največja razlika pa je v korenini. Glede luftanja pa, možno da res postane črn, vem pa da ga naša mati nekako pusti, da ni več toliko močan, kam ga pa pravzaprav da bi jo pa moral vprašat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 Glede luftanja pa, možno da res postane črn, vem pa da ga naša mati nekako pusti, da ni več toliko močan, kam ga pa pravzaprav da bi jo pa moral vprašat. Hren zaviješ v papirnato brisačo, daš v PVC vrečko in postaviš v hladilnik. Tam se malo solzi in s tem izgubi na oštrini. Preverjeno. Pa tudi, če ga naribaš in pustiš nekaj časa stat, se fajn zlufta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 Bolj, ko žge :kva2: boljši je... :010 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 Bolj, ko žge :kva2: boljši je... :010 tako je to.. ... kdor pa mora hren luftat je pa pussy... :naughty: :P :P dr.looney :alien1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bernardek Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 jaz ga pridelujem v najboljšem sosedu in to unga s smetano v steklenem kozarčku :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 tako je to.. ... kdor pa mora hren luftat je pa pussy... :naughty: :P :P dr.looney :alien1: :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Noiser69 Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 Najbolši je oni ko ga bica nardi :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
drjack_dj Objavljeno December 6, 2007 Deli Objavljeno December 6, 2007 tako je to.. ... kdor pa mora hren luftat je pa pussy... :naughty: :P :P dr.looney :alien1: Hm, zakaj pa potem mečete noter raznorazno smetano pa jabolka? No sem se šel prepričat kako je to pr nam. Čisto nič drugega kot samo nariban z dodatkom kisa, zaradi česar ne postane črn. Pustiš ga stat vsaj en dan. Sem enkrat po nesreč preblizu ovohaval ravno namletega, dobr da se nisem zadušil. če pa hočeš da zdrži malo dlje, ga naribanega malo potlačiš, doliješ kis, da je lepo ves prekrit in dodaš ravno toliko olja, da ga zadihta. Takšen potem zdrži tudi mesec. Domače brez konzervansov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno December 7, 2007 Deli Objavljeno December 7, 2007 Hm, zakaj pa potem mečete noter raznorazno smetano pa jabolka?No sem se šel prepričat kako je to pr nam. Čisto nič drugega kot samo nariban z dodatkom kisa, zaradi česar ne postane črn. Pustiš ga stat vsaj en dan. Sem enkrat po nesreč preblizu ovohaval ravno namletega, dobr da se nisem zadušil. če pa hočeš da zdrži malo dlje, ga naribanega malo potlačiš, doliješ kis, da je lepo ves prekrit in dodaš ravno toliko olja, da ga zadihta. Takšen potem zdrži tudi mesec. Domače brez konzervansov. Hrenova korenina zdrži v hladilniku več mesecev. Ne vem zakaj bi ga ribala in dodajala kis, če ga lahko vedno svežega uporabim. Ko ga pa zmanjka, grem pa po novega na travnik. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno December 7, 2007 Deli Objavljeno December 7, 2007 Hm, zakaj pa potem mečete noter raznorazno smetano pa jabolka?No sem se šel prepričat kako je to pr nam. Čisto nič drugega kot samo nariban z dodatkom kisa, zaradi česar ne postane črn. Pustiš ga stat vsaj en dan. Sem enkrat po nesreč preblizu ovohaval ravno namletega, dobr da se nisem zadušil. če pa hočeš da zdrži malo dlje, ga naribanega malo potlačiš, doliješ kis, da je lepo ves prekrit in dodaš ravno toliko olja, da ga zadihta. Takšen potem zdrži tudi mesec. Domače brez konzervansov. jaz jem hren nariban brez dodatkov. in to čim bolj nadrobno. bolj je hud boljši je. in tako kot je rekla vale imaš korenino v hladilniku . ko je zmanjka pa hop na travnik po novo dr.looney :alien1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Marec 19, 2008 Avtor Deli Objavljeno Marec 19, 2008 kako lahko vse izkoristiš hren za prehrano obstaja še kaj razen o priboljška-okusa al kje vse Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
doggie Objavljeno Marec 20, 2008 Deli Objavljeno Marec 20, 2008 kako lahko vse izkoristiš hren za prehranoobstaja še kaj razen o priboljška-okusa al kje vse obstaja, govedina z smetanskin hrenom, če pa maš malo ideje si lejko omisliš hrenov sladoled Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Marec 23, 2008 Avtor Deli Objavljeno Marec 23, 2008 obstaja,govedina z smetanskin hrenom, če pa maš malo ideje si lejko omisliš hrenov sladoled veš pripravit ta sladoled ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno Marec 23, 2008 Deli Objavljeno Marec 23, 2008 tule imaš nekaj o zdravilnosti hrena http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1509 tule pa imaš nekaj reseptov: Hren na koroški način 3 žemlje skodelica juhe žlica surovega masla ščep žafrana sol* korenina hrena Žemlje zrežemo na kocke in jih na majhnem ognju poškropimo z juho, toliko, da se napojijo. Dodamo surovo maslo in ščep žafrana ter tik pred serviranjem nariban hren. Ves čas le rahlo mešamo, ker se žemlje ne smejo razpustiti. HRENOVA HLADNA OMAKA 4 velike žlice majoneze 2 žlici kisle smetane 3 žlice jogurta 3 srednje velike kisle kumarice ali 1 manjšo svežo kumaro hren sol, poper Kumare drobno naribaj, dodaj vse ostale sestavine.Soli in popraj po želji. Hrena dodaj po želji (1-4 žlic) HRENOVA PRILOGA 4 - 5 žlic naribanega ali nastrganega hrena 350 g tamarja 2 kisli smetani 3 trdo kuhana jajčka 3 stroki česna 1 žlica vinskega kisa malo sesekljanega peteršilja ali drobnjaka sol in poper po okusu Vse sestavine zmešamo v multipraktiku in ponudimo k šunki, kuhani govedini, zrezkom.... Kar nekaj dni lahko hranimo v lončku v hladilniku. dr.looney :alien1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se