Skoči na vsebino

Bližnje srečanje .... in potem ????


hotschko

Priporočene objave

Kakšne so vaše terapevtske tehnike, za premostitev mentalne krize po bližnjem srečanju brez dotika in materialnih posledic, ki pa bi lahko postal tudi zadnje srečanje tretje vrste, če bi 20cm bolj levo ali pa ... :shock:

Danes na Cruise Missile mode-u v desnem preglednem ovinku zagledal tovornjak, ki je šel nasproti, si dejal "ah tole bo mala malca" začel razmišljat o "gobarski sezoni" in .... AJAJAJAJAJ ... je šlo za 20cm mimo kasona ... :? :? :shock:

... srčni utrip na 300bpm ... hladen znoj po hrbtu ... potem pa razmišljanje al ustavit ali delovna terapija ....

... odločim se nadaljevati počasneje skozi nekaj naslednjih ovinkov, analiziram napako ... "NE RAZMIŠLJAJ O DRUGEM KOT O CESTI OVINKU IN VOZILIH PRED IN ZA TABO" ... kar že vem ... in po treh ovinkih nazaj na cruise missile mode ...

Terapija uspešna, rehabilitacija popolna ... opomnik upoštevan in bo držal za naslednjih 10.000 km.

P.S. pa še gob sploh ne nabiram :wink: :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....Don't look back in anger....

Podobna situacija, prehitevanje šleperja v desni nepregleden ovink, nasproti ne avto, ampak drug šleper....obadva po bremzi, pa vsak v svojo desno, yst pa skozi šivankino uho med obema kabinama, stisnjenih ram in ustnic, ter zaprtih oči.... :shock: :shock: ...niti ozrl se nisem.....pol pa mal švica...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšne so vaše terapevtske tehnike, za premostitev mentalne krize po bližnjem srečanju brez dotika in materialnih posledic, ki pa bi lahko postal tudi zadnje srečanje tretje vrste, če bi 20cm bolj levo ali pa ...  

Kljub zelo hitri vožnji se mi to zgodi zeloooo redko - se pa! Lepo ali grdo - nisem religiozen, zato se moram z vsako svojo napako soočiti sam - naprej peljem v istem tempu, vendar z višjimi obrati, ker to zagotavlja boljšo odzivnost v podobni situaciji. Nikoli še nisem imel občutka, da bi se moral zamisliti nad čemerkoli, ko sem stopil z motorja (srečno poročen oče dveh šoloobveznih otrok).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....situacija: Pregledna cesta od Ptuja proti Ormozu, nasproti slepar in glej ga hudica :shock: :shock: .dva kretena ga gresta prehitevat, cisto ob robu mi je ostalo 20cm ceste.

.....terapija: Obrnil sem se pa kretene lovit :evil: ...s punim rorom..., na bencinski crpalki na Ptuju ta prvega od vozickov ujamem, jebal sem mu mater, Hyundaija, felne, oci, moralo, vetrobransko steklo, menjalnik in auspuh, ce bi kaj zinil bi se ga potegnil :evil: :evil:, sele potem je sledila pomiritev 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj peljem čez Kozino. Na križišče, pri bencinski črpalki, pripelje tovornjak s prikolico in ustavi na stop znaku in čez dva trenutka spelje, par deset metrov pred mano. Stisnem zavore, si v kratkem filmu pogledam svoje življenje in ustavim nekaj cm pred tovornjakom.

Še sedaj čutim posledice, razbolen sredinec :fist: in hripav glas :bad-words: , pa tudi hupa se sliši nekako pregreto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se mi je ze nekajkrat naredilo. Ponavadi odpeljem dalje z istim tempom, da gre povecana kolicina adrenailna skozi desno zapestje in rocico ven, po kaksnem kilometru pa je spet na pravem nivoju. 8) 8) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prejšnji teden se peljem od korčule proti blatu in v pupnatu pride izza ovinka avtobus poljskih registracij, vredu si mislim, nakar iz ovinka pride še eden avtobus, ta je pa sekal ovinek, mislim da je šlo za 5cm od levega zapestja,...malce naprej sem se ustavil, par korakov, se potipal, če sem res to jaz in naprej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je šlo tolk na knap, da se ustavim, parkiram, sicer se vrnem na mesto zločina. (Če sem sam naredil kozlarijo) Analiziram, zapišem v memorijo in TAKOJ dalje naredit še vsaj 100 km.

Če je piz....jo naredil kdo drug, so pa reakcije različne. Nekajkrat sem že tulil ko zverina, se je pa tudi zgodilo, da ko je bilo najbližje sv. Petru, da sem bil čisto miren in mi je bilo popolnoma jasno, da sem pridelal nekaj ton krompirja in spet ponucal nekaj bonusa na srečo. Sem peljal v istem tempu naprej in sploh ne bi pogledal cepca, ki bi me kmalu sesul, če ne bi frajer peljal za mano in začel trobiti. Pa še potem sem mu lepo razlagal in nič piz..l. Sem bil kasneje začuden sam nad sabo.

Torej, kakor kdaj, odvisno od situacije in položaja planetov.

Pazite nase!!

LP HHV

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

trikrat globoko zajameš sapo. Mogoče v malo počasnejšem tempu. Pol pa gasssssaaaaaa dalje.

Se je pa tut meni lih včeri zgodilo, da se je en ata na obvoznci med premikanjem po pospeševalnem pasu skor zapelu vame. In medtem ko sem ga gledala, kako se mi rdeča pločevina vedno bolj bliža, sem bla hladna ko špricar. Ko pa sem pogledala v vzvratno ogledalo, sm vidla kako se ata drži za glavo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

najboljsa terapija je da gres takoj naprej oz. ce si imel nesreco, cim prej na motor, po moznosti (seveda ce gre) se isti dan. veckrat ko prespis zadevo slabse je.

to terapijo sem videl pri padalcih, kjer ce imas kaksno krizno situacijo (padalo ne odpre in vleces rezervo,...itd.) moras takj nazaj v letalo in se enkrat skocit. tisti ki tega ne naredijo navadno nikoli vec ne skocijo ker se jim strah zazere v podzavest.

ko sem sam ubrisal, sem skadil 5 cigaret, pregledal motor in sebe in takoj naprej. za padec je bil kriv veter in vprasanje kaj bi bilo ce bi takrat tam prespal, ker me je kljub tej "terapiji" se nekaj casa bilo strah vetra.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hmmmmm.........se mi zdi,da mi nic vec ne pomaga.pred 3 tedni vsipal,pa me ze matra nazaj na motor - sam´ celada je fuc in jakna tudi,pa cakam na oboje. :roll: jaz pa zivcen. :shock: :multi: :crazyeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, če sem jest zamočil, vedno zmanjšam tempo in poskusim razčistit, kaj je bilo narobe - da nikoli več ne bom naredil iste napake.

Če me pa kašen drug zaj*, sem najprej FUL jezen in peljem počasi, dokler se ne skuliram in skoncentriram spet na vožnjo/cesto in ujamem ritem, potem pa seveda naprej "za domovino z gasom naprej"...

So pa tudi (redki, hvalabogu!) dnevi, ko mi nič ne gre kot je treba in takrat je najboljše po najkrajši poti počasi in 2x previdno domov in Suziko v garažo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Close Call, .... heh prvi odcep ali razširitev, pa parkirat za pet minut, pa mau u nebo pogledat, pa mau razgled občudovat, ma so stvari takrat naenkrat lepše.

Rutina, isto vedno.

Po obeh padcih jap 5 minut pauze, da se adrenalin odteče, potem pa hej gremo naprej (obakrat sreča da je čel in Doggy in jaz lahko naprej).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz v taki situaciji nikol dalje ker se mi agresija kot posledica jeze poveča za 500% in bi bil v tistem trenutku sposobn koga še povozit in ubit. Zato se čimprej ustavim, tistemu kretenu j*** vse po spisku in šele potem nadaljujem z vožnjo 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz na motorju še nisem doživela kake take situacije, kar glede na majhno število prevoženih km in sposojene motorje niti ni čudno, razen kot sopotnica morda kakega bolj drznega prehitevanja, ko je nasprotni promet že moral bremzat ...

Se pa zato še dobro spomnim reakcije na naslednji dogodek: grem po cesti, po levi strani, ko kakšnih sto metrov pred sabo zagledam ogromnega džipa, kako pleše po cesti od skrajnega levega do skrajnega levega roba (k sreči ni bilo drugih avtov). Razmišljala sem kaj naj naredim, skočiti s ceste nisem mogla, saj je bila ob cesti varovalna ograja, spodaj pa skorajda prepad, bežati na drugo stran ceste ni imelo smisla ... obstala sem kot okamenela in tip se tik pred mano podrsa ob ograjo, zatem zapelje na nasprotni rob ceste in spet nazaj, tokrat ga ograja ni več zadržala in zgrmi navzdol ....

Jaz pa lepo naprej, kot da se nič ni zgodilo, šele po kakih petih minutah, ko sem doma sedla na stol, sem se zavedela, kaj sem naredila. V bistvu bi morala počakat, morda poklicat policijo, rešilca, v bistvu sem bila edina očividka, jaz pa kr domov. Tako da še zdaj ne vem, ali je bilo z avtom kaj narobe, so se mu pokvarile zavore ali kaj, ali je je bilo z voznikom kaj narobe...

Po moje je v takih situacijah dobro malo počakati, da mine prvi šok, sicer se lahko zaradi povečane doze adrenalina in zmanjšane prisebnosti zgodi še kakšna "neumnost".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato se čimprej ustavim, tistemu kretenu j*** vse po spisku in šele potem nadaljujem z vožnjo 8)

To je jasno ampak jaz sprašujem za primere, ko si sam kriv ?...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko sam kej zajebam in bi se skor razlimu zarad tega ,vendar preživim mam v glavi NIČ ,NULO, totalno praznino.Čez par minut pogruntam kaj bi lohk blo :shock: ,pomislm kako se bomo drugič temu izognili in to je to.

Vse to se zgodi na motorju ,brez adrenalina, čisto razumsko. 8)

O tem kako so drugi mene že najmanj 10x do smrti ubil ne bom govoru.

(drgač kot do smrti te ne more noben ubit :D )

Pred parimi dnevi sem mel tako zadevo... (pre)majhna varnostna razdalja ,tip pred mano pa PO BREMZI. Jaz pa tud! Več kot 30cm od avta se nisem ustavu...sigurno je blo bližje.TANX god da se motor hitrej ustav kot avto :D . Sem pa tud ugotovil da nagonsko ne znam prav bremzat (zadnjo sem preveč stisnu in je blokirala,prednjo pa premal).To bo treba še vadit, čeprov drgač znam dobr bremzat. 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidiš panike.......vozim po ravni cesti cca.100km/h, od daleč vidim avto ki zavija levo in mi misli sekat pot, do tuki vse ok, spustim malo gasa in sem pozoren, avto da žmigavc in malenkostno zavije, spustim še več gasa misleč da me je opazil.

Sem že zlo blizu ko avto še kar zavija in takrat panika in po bremzi, na milimetri mimo njega in na bankino lovit ravnotežje in mimo njega.

Imelo me je da bi se vrnu in ga poslal v ku... :evil:

Sreča je bila na moji strani pa vendar kaj če....

:cry:

Drugače, če naredim napako sam jo hitro analiziram potem pa če vsak naslednji ovinek zopet z malo več gasa do cilja. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ja... izgleda da nam je vsem skupno, da se prepozno spomnimo da bi lahko napizdili krivca.

Vsaj pri skoraj nesrečah...

Ko sem veselo praskal asfalt z guzzijem, sem še med drajsanjem pogledal nazaj, da me ne bo kak avto popeljal, pa sem k sreči pustil vse za sabo na semaforju par 100m prej.

Naslednji pogled, kje je motor, pa je bil pred mano, se pravi da me ne bo uporabil za blazino...

Se približno ustavim, direkt do krivca, ki je bil cca 5m nazaj, in se k sreči ustavil...

Napizdit modela, mi je moral pomagat postavt motor na kolesa, izključit kontakt, počekirat za benz, še mal napizdit modela, zrinit na pločnik, pregledat škodo, vzet podatke od kretena. Sem mu rekel, da če bo škode za več kot 1kSIT, ga pokličem.

Parkrat skočim po desni tački, toliko da sem lahko nekam dal nogo, ko sem se odpeljal domov.

Naslednji dan povit prenos za zadnjo bremzo z izolirbandom, ker sem imel nek sestanek, kasneje pa pošvasat zadevo... škoda popravljena za ceno piva.

Nisem niti enkrat pomislil, da se nebi več vozil z motorjem. Tak efekt imajo bolj nesreče in zgodbe drugih, npr hitrega... Ampak vse pozabljeno, ko se usedem na moped pa zalaufam zadevo :)

Pa folk.. kaj se čudite, ko imate kakšen close call, če pa prehitevate v nepreglednih ovinkih... to se mi zdi pa največja bedarija kar jo lahko nardiš...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!