Skoči na vsebino

Zgodovina v rokah politike


Schumy

Priporočene objave

Eh sej nevem če bi ne bilo bolje uvrstiti tole temo kam drugam...

No, pravzaprav se sprašujem če se še kdo sprašuje kako to, da je bila zgodovina na nekaterih mestih tako temelito izbrisana. Sama se namreč zelo navdušujem nad zgodovino nekaterih kultur, gibanj, kultov in posameznikov, in sem blazno presenečena, da je danes, kljub vsej tehniki in sredstvom, ki so nam na voljo, dobesedno nemogoče izvedeti kaj več kot le dve tri (ničvredne) odstavke o določenih zgodovinskih DEJSTVIH(!).

Teh primerov je veliko, če omenim le najbolj poznane npr: primer Katarov, bogomilov (in vseh ostalih "heretikov")... Pa recimo primer največje pesnice stare grčije, božanske, da, božanske Sapfo... Pa recimo, vsem dobro znani "najbolj pokvarjen človek na svetu"(?) Aliester Crowley o katerem vemo zelo malo dejstev, poznamo pa veliko zgodb (oz. pravljic v katere zgolj otroci lahko verjamejo, BAV BAV hehehe). Pa zgodovina prostozidarstva. Pa zgodovina wicce. Pa zgodovina ostalih staropoganskih kultov. Pa vsa okultna filozofija in znanje skupaj z vsemi pisci vred itd... itd... itd... Teh stvari je res ogromno... Preveč, da bi vse naštel...

In vse kar o njih lahko izvemo so zgolj ugibanja, miti, rumeni tisk, bedarije, namerna zavajanja itd... itd... itd...

Torej, ali se se kdo sprašuje kako je to mogoče? In ali je to prav? Kajti vsaj meni, to smrdi po načrtnem brisanju zgodovine (?).

Če npr. pogledamo primer katarov: v kolikor se zavedamo, da so bili vsled svoje vere zavezani govoriti resnico in da bi sploh ne mogli govoriti laži pod pritiski ("svete, najsvetejše, od boga izbrane") inkvizicije, ki je vse izjave vestno beležila, potem se nam gotovo zdi čudno, da o njih vemo tako malo.

In še tisto kar vemo, so zgolj ugibanja...

Kaj torej menite vi? Je res ljubše pogovarjati se o rumenem tisku kot dejstvih?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!