Mirmidej Objavljeno Januar 16, 2008 Deli Objavljeno Januar 16, 2008 V soboto 12.01.2008 sem se odpravil v Avstrijo, natančneje v Beljak po nakupih. Na AMZS strani sem prebral, da med Karavanškim predorom in prvim odcepom iz avtoceste St. Jakob im Rosental (Št. Jakob v Rožu) ne potrebujemo vinjete. Tako sem se brez vinjete odpravil v Avstrijo šel iz avtoceste na prvem odcepu in se tudi vračal tako. Pri vrnitvi me je na nekdanjem mejnem prehodu čakalo presenečenje. Ustavili so me Avstrijski policisti in ker nisem imel vinjete sem moral plačati kazen 120€. :headbang: Pomagalo ni tudi manjše prigovarjanje, da sem prišel na prvem odcepu gor samo za vožnjo čez predor. Ker sem član AMZS sem k njim poslal e-pismo o dogodku in gospod iz AMZS mi je zelo hitro odgovoril, da je presenečen nad tem dogodkom, kajti po vseh avstrijskih brošurah in informacijah je ta odsek oproščen vinjete. Pozanimal pa se še bo ali je prišlo do kakšne spremembe. Zanima me ali imate tudi drugi kakšno takšno izkušnjo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno Januar 16, 2008 Deli Objavljeno Januar 16, 2008 Pred dnevi sem v FAQuju na strani od ASFINAGa prebral med drugim tudi, da je vinjeta obvezna med mejo in prvim izvozom. Link pa še iščem... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno Januar 16, 2008 Deli Objavljeno Januar 16, 2008 Našel. Ist die Autobahn bis zur ersten Abfahrt nach der Grenze vignettenfrei?Nein, die Vignettenpflicht gilt ausnahmslos ab der Staatsgrenze. http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=209 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Januar 17, 2008 Deli Objavljeno Januar 17, 2008 Lani sem tudi jaz isto najeb.....pred Šentiljem,in adijo 120e. :headbang: Her policaj vzame tudi plačilno kartico. :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Januar 17, 2008 Deli Objavljeno Januar 17, 2008 vse ceste v AUT z oznako Axx (avtoceste) in Sxx (hitre ceste) se obvezno placajo (vinjeta za osebna vozila, gobox za tovornjake). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TomazC Objavljeno Januar 17, 2008 Deli Objavljeno Januar 17, 2008 Jaz sem pa z motojem plačal le 65 eur kazni. Sem v Garmina nastavil brez avtocest, sem mu slepo sledil in se pripeljal direkt na avtocesto direkt plačat kazen... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno Januar 17, 2008 Deli Objavljeno Januar 17, 2008 Lani sem tudi jaz isto najeb.....pred Šentiljem,in adijo 120e. :headbang: Her policaj vzame tudi plačilno kartico. :wacko: In na koncu ugotoviš da to sploh ni her policaj. A si znate predstavljat kaj bi pri nase delali, če bi DARS dobil še pooblastilo za ustavljanje in kasiranje na avtocasti :) Pa to bi denar tekel v potokih v njihove blagajne. Bi kar stacionarne radarje v tunele postavli pa omejitev 5km/h (za pešcono) dali. Bi se lahko inkasanti kar legalno sprehajali tam :) BTW: letna vinjeta za motor na A cestah stane 29.5E. Pa če samo enkrat zviznem pred dežjem po avtocesti se splača to imet na bikeju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Januar 20, 2008 Deli Objavljeno Januar 20, 2008 In na koncu ugotoviš da to sploh ni her policaj.A si znate predstavljat kaj bi pri nase delali, če bi DARS dobil še pooblastilo za ustavljanje in kasiranje na avtocasti :) Pa to bi denar tekel v potokih v njihove blagajne. Bi kar stacionarne radarje v tunele postavli pa omejitev 5km/h (za pešcono) dali. Bi se lahko inkasanti kar legalno sprehajali tam :) BTW: letna vinjeta za motor na A cestah stane 29.5E. Pa če samo enkrat zviznem pred dežjem po avtocesti se splača to imet na bikeju. Ja, res bi se jo splačalo kupit! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Žarko G. Objavljeno Januar 20, 2008 Deli Objavljeno Januar 20, 2008 sem že šel brez pa ni blo problema sam ni pa za prakticerat to Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gerholdd Objavljeno Januar 21, 2008 Deli Objavljeno Januar 21, 2008 ja sej če te ne dobijo, ni problema :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Januar 22, 2008 Deli Objavljeno Januar 22, 2008 sem že šel brezpa ni blo problema sam ni pa za prakticerat to tudi mi2 sva se že peljala, ker sva zašla na avtocesto in potem 10km ni bilo nobenega izvoza. ko pa sva obrnala in šla nazaj in sva spet zašla na avtocesto in sva nekako razkirala in sva imela srečo. drugič tega ne bova poizkušala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Januar 23, 2008 Deli Objavljeno Januar 23, 2008 malo hecno se mi zdi vse skupaj. razpravljati o tem zakaj nimaš vinjete s policaji in pokasirati konkretno kazen za: Cene vinjet namenjenih motoristom: (vir: AMZS) 10-dnevna vinjeta: 4,40 EUR, 2-mesečna vinjeta: 11,10 EUR, letna vinjeta: 29,50 EUR (možen nakup le v Avstriji). pa kje za vraga v slo se vozite po avtocesti ceneje???? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 23, 2008 Deli Objavljeno Januar 23, 2008 ka se pa furate po avtocestah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Januar 23, 2008 Deli Objavljeno Januar 23, 2008 ka se pa furate po avtocestah se zgodi, kadar se iz navadne ceste zaide na avtocesto po pomoti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Januar 24, 2008 Deli Objavljeno Januar 24, 2008 Ignorantia iuris, neminem excusat ali ignorantia iuris nocet Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rrrr Objavljeno Januar 24, 2008 Deli Objavljeno Januar 24, 2008 Ignorantia iuris, neminem excusatali ignorantia iuris nocet Auf! :? A to so te pa v lemenatu naučil? Daj še tako, da te kdo zastopi! Mi smo mel francoščino, zato lahko samo slutim pomen tegale zgoraj. rrrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mačka27 Objavljeno Januar 24, 2008 Deli Objavljeno Januar 24, 2008 Auf! :? A to so te pa v lemenatu naučil? Daj še tako, da te kdo zastopi! Mi smo mel francoščino, zato lahko samo slutim pomen tegale zgoraj.rrrr POMEN: ignorancija zakona ni izgovor oz. nepoznavanje prava škodi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rrrr Objavljeno Januar 24, 2008 Deli Objavljeno Januar 24, 2008 POMEN: ignorancija zakona ni izgovoroz. nepoznavanje prava škodi... A ti je bilo treba napisat! :headbang: Pa ravno na to karto sem izgovor zastavil. :blush: rrrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tratnjak Damijan Objavljeno Januar 25, 2008 Deli Objavljeno Januar 25, 2008 Samo tole se mi pa res ne zdi prav, saj bi moral omogočit prvi izvoz iz tunela brez plačila. Tud sam sem enkrat šel po tej poti brez, na srečo ni blo bližnjega srečanja z zelenci. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se