Skoči na vsebino

Svinjarija ZZZS

BremzPenzl

Priporočene objave

Naše nosečnice v Avstriji samoplačnice

01142877-300.jpg

Foto: (Marko Vanovšek)
Deželna bolnišnica v Feldbachu

Slovenke, ki so zadnja leta odhajale na porod v avstrijsko bolnišnico v Feldbachu, je presenetila nova ureditev plačevanja stroškov poroda. Kljub urejenemu mednarodnemu zdravstvenemu zavarovanju so prejele račune za približno 2000 evrov. Potem ko se je v letih 2006 in 2007 nabralo za približno pol milijona evrov neplačanih računov, ki jih je bolnišnica Feldbach pošiljala ZZZS, so se severni sosedje odločili, da našim nosečnicam začnejo neposredno zaračunavati svoje storitve.

Vir VEČER

ZZZS noče plačati storitev.

Torej smo obsojeni na naše koruptivno, nesposobno, samovšečno neorganizirano zdravstvo.

A je že kdo pomislil da bi začeli pacienti stavkat?

Popravljeno . Popravil BremzPenzl
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

samo eno vprašanje :?

zakaj bi hodil v avstrijo rojevat, če imamo v slo dovolj porodnišnic? :hmm:

Prosta izbira morda??

Prow!

Pa si jo še plačaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim.....da je te vrste porodničarski turizem nastal v zadnjih letih........ko so dame visokega sloja pričele razmišljati na način...........tam ko rojevajo uboge slovenke.....je za nas.....smetano-smetane pregmajn!!!!!!

Pa naj plačajo.......jaz dam ZZZS čist prav!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prosta izbira morda??

Prow!

Pa si jo še plačaj.

tako je. :grim

naj plačajo, če je bolj fensi rodit v tujini kot doma. :) jz res nevem v čem bi bil porod boljši v avstriji kot v slo. :wacko:

zakaj bi vsi zavarovanci plačevali usluge ženskam, ki nevedo kaj bi rade :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda se v Jodllandu lahko bolj pribijejo........z raznimi mamilami......da preobčutljiva fensi damica kasneje nima travmatičnih spominov na porod.

Zgolj ugibam.......ker jaz itaQ nič ne vem o lajfu ( so mi to povedal tisti, k vse vejo :evilgrin: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Morda se v Jodllandu lahko bolj pribijejo........z raznimi mamilami......da preobčutljiva fensi damica kasneje nima travmatičnih spominov na porod.

Zgolj ugibam.......ker jaz itaQ nič ne vem o lajfu ( so mi to povedal tisti, k vse vejo :evilgrin: )

mogoče je pa lahko pri porodu prisotna vsa bližnja in daljna žlahta, da otrok takoj spozna vse sponzorje. :lol:

pa še ubogo žensko lahko občudujejo kolk trpljenja in truda je vložila v bodočega princa. :evilgrin:

ti to ne boš razumel, pa jz tud ne, ampak ni lepšga k na družinski zabavi gledat posnetke poroda :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maš res..........in dete je takoj seznanjeno z vsemi......tegobami življenja.

Pa še "A" državljanstvo dobi mimogrede!!!.......več kot uporabno :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

razmere in pristop je baje boljši zato razumem nekatere da se odločajo za porod v austriji. tudi mi smo bili v dilemi kam it, ptuj ali MB ker o obeh slišiš pohvale in kritike.

je pa dilema če to plačat iz skupne kase ali ne. po eni strani sem za, po drugi strani pa bi ob gužvi pri nas jaz tudi moje koleno trikrat prej porihtal v tujini pa mi tega ne krijejo, torej po slo logiki, zakaj bi to bilo krito iz kase če drugo ni.

Popravljeno . Popravil PERVY
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nosečnost in porod naj bi bil normaln proces v življenju ženske :whistle: tko da res ne razumem zakaj toliko kompliciranja o tem. :wacko:

razmere in pristop? :blink:

predvsem je pomembno kašen pristop ima ženska do poroda :evilgrin: rodila bo sama, osebje je le v pomoč. :whistle: in če porod poteka normalno, brez zapletov, ne rabi veliko te pomoči, le dobro sodelovanje med porodom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj?? :wacko: ker je otrok neki najbolj dragocenega kar lahko v življenju imamo. :yea2:

Pravilno povedano

:worship: :worship: :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer nimam izkušenj iz prve roke, ampak dobro poznam par, ki se je odločil prav za Feldbach.

Razlogov je bilo več - pravzaprav jih je bilo veliko, a se jih -ker se mi ni zdelo pomembno- večine ne spomnim.

Spomnim pa se, da je v Feldbachu anastezist za porode na razpolago 24/7, v Mariboru ne. Meni se zdi dovolj dober razlog.

Sploh pa:

Kljub urejenemu mednarodnemu zdravstvenemu zavarovanju

Kaj ima ZZZS tu sploh za srat?

D.

Popravljeno . Popravil danci1973
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer nimam izkušenj iz prve roke, ampak dobro poznam par, ki se je odločil prav za Feldbach.

Razlogov je bilo več - pravzaprav jih je bilo veliko, a se jih -ker se mi ni zdelo pomembno- večine ne spomnim.

Spomnim pa se, da je v Feldbachu anastezist za porode na razpolago 24/7, v Mariboru ne. Meni se zdi dovolj dober razlog.

Sploh pa:

Kaj ima ZZZS tu sploh za srat?

D.

sem 2x rodila in nisem rabila nobenga anastezista. :wacko:

kaj ima za srat? :evilgrin: če so ženske mehkužne in želijo porod čist brez bolečin, naj ga plačajo..s svojim denarjem in ne iz mojim. :evilgrin:

čist za vsak porod v slo je dovolj poskrbljeno.Včas so ble ženske srečne, če so rodile v postli namest na njivi, zdaj pa komaj da bi vsako nagradil k upa v porodnišnico. :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čestitam, Rambo... :P Vse pa nimajo te sreče.

kaj ima za srat? :evilgrin: če so ženske mehkužne in želijo porod čist brez bolečin, naj ga plačajo..s svojim denarjem in ne iz mojim. :evilgrin:

čist za vsak porod v slo je dovolj poskrbljeno.Včas so ble ženske srečne, če so rodile v postli namest na njivi, zdaj pa komaj da bi vsako nagradil k upa v porodnišnico. :wacko:

Pravzaprav naj si kar vse ženske plačajo svoje porode - s svojim denarjem in ne z mojim! Katera pa noče oz. ne more plačat, pa naj gre na njivo rodit. :slap:

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato ker slovenska zagamanost (kot tvoja) :SS , nima meja in ker ne veste kaj govorite.

Pristop, vljudnost in obravnava nosečnice v A je nekaj svetlobnih let pred nami.

Glede plačila pa takole....tudi v SLO plača porod ZZZS...torej kje je pol problem? :o

Mislim.....da je te vrste porodničarski turizem nastal v zadnjih letih........ko so dame visokega sloja pričele razmišljati na način...........tam ko rojevajo uboge slovenke.....je za nas.....smetano-smetane pregmajn!!!!!!

Pa naj plačajo.......jaz dam ZZZS čist prav!!!!!!!!

Pojma nimaš, pa kar nekaj nabijaš...malo se pozanimaj zakaj, pa pol govori!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja...ampak ko si ti rodila in danes je nekaj let vmes (da ne bom nesramen in rekel, da veliko)...pa se je mogoče doktrina spremenila.

Me pa take izjave dvignejo v luft, češ me smo rodile tako pa tako, kaj zaj te tečnarijo.....

Če ste ve trpele, ker je bilo tako "prav", bi morale sedaj tudi te mlade mamice trpeti....pa kje živite....aja v socializmu...dajte no...

sedaj so drugi časi in izbira je na strani pacienta.

Dokler boste tak razmišljali, bo naše ljubo zdravstvo hodilo po nas in mi bomo lepo tiho čakali in ponižno iskali zdravstvene usluge.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato ker slovenska zagamanost (kot tvoja) :SS , nima meja in ker ne veste kaj govorite.

Pristop, vljudnost in obravnava nosečnice v A je nekaj svetlobnih let pred nami.

Glede plačila pa takole....tudi v SLO plača porod ZZZS...torej kje je pol problem? :o

Pojma nimaš, pa kar nekaj nabijaš...malo se pozanimaj zakaj, pa pol govori!

problem je v politiki, ve se v čigavi lasti je ZZZS in kdo od tega kasira...

me pa dvigne to, da če je bodoča mamica slučajno v tujini, dobi popadke...

potem pa mora našim umotvorom dokazovat upravičenost rojevanja v tujini, ali ga pa sama plačat.

Koji faktor potem pomeni mednarodno zdr. zav. verjetno mehanizem za nategovanje zavarovancev :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prav zanimivo, da moški toliko veste o porodu in trpljenju. Ja, doktrina se je spremenila, tud pri nas se je in zato še vedno trdim, da je za vsako tudi pr nas dobro poskrbljeno. Ker porod je pa ostal isti, ni nč drugačen kot je bil včasih.

tudi bolečina med porodom ni kar tako, je pokazatelj napredovanja poroda, ravnotako vsa sredstva proti bolečinam niso ravno koristna ne materi in ne otroku.

in možnost izbire še ne pomeni, da greš preko meja. Izbira v okviru danih možnosti in meja. A pol si bomo lahko po vašem tudi osebnega zdravnika izbiral v tujini? ziher je kater boljši kot so vsi naši.

res nevem kam tako razmišljanje pelje, da je povsod vse boljše k pri nas. Živeli bi tukaj, usluge pa koristil drugje. Pol je že bolje, da greš tam kjer je vse bolje.

pa naj vam za v premislek napišem še izjavo prijateljice, ki je mnogo let delala v porodnišnici, sedaj pa na onkološkem inštitutu. Na moje vprašanje zakaj ne gre nazaj, ker ji vso trplenje , ki ga dnevno vidi jemlje energijo, odgovori: " ker bi verjetno vsako "trpečo" in "ubogo" skloftala. Pa še prav ima, res more bit muka porod ženski, ki ji je največja bolečina, če si ji zlomi noht.

drgač pa, zarad mene lahko rojevate tud v ameriki, sam plačajte si to svobodno izbiro preko meja države.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim da povprečni slovenski IQ ne seže dalje kot do svoje ograje.

Bom pa zadevo malo obrnil.

Ker je do tega samo korak...

Zakaj se pa tako radi furamo po tujini, nam Slovenija niveč dobra.

Kaj nam je treba v tujino, saj mamo vse doma :evilgrin:

Hodimo v Dolomite, Dalmacijo, Avstrijo, Grčijo....

Pa se zgodi, da imaš nesrečo in se polomiš (TEGA NE ŽELIM NIKOMUR).

Pa bi naši umotvori, kljub mednarodnemu zdrav. zavarovanju, plačilo zavrnili z obrazložitvijo (naprimer)

"saj mate doma dovolj dobrih cest, pa se lomite doma..." ker se to nam bolj splača in ker s tem lažje nategujemo zavarovance :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim da povprečni slovenski IQ ne seže dalje kot do svoje ograje.

Bom pa zadevo malo obrnil.

Ker je do tega samo korak...

Zakaj se pa tako radi furamo po tujini, nam Slovenija niveč dobra.

Kaj nam je treba v tujino, saj mamo vse doma :evilgrin:

Hodimo v Dolomite, Dalmacijo, Avstrijo, Grčijo....

Pa se zgodi, da imaš nesrečo in se polomiš (TEGA NE ŽELIM NIKOMUR).

Pa bi naši umotvori, kljub mednarodnemu zdrav. zavarovanju, plačilo zavrnili z obrazložitvijo (naprimer)

"saj mate doma dovolj dobrih cest, pa se lomite doma..." ker se to nam bolj splača in ker s tem lažje nategujemo zavarovance :naughty:

nesreče niso načrtovano dejanje tko kot je porod. :wacko: nihče ne gre se tja vozt z namenom, da se bo razbil. :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prav zanimivo, da moški toliko veste o porodu in trpljenju. Ja, doktrina se je spremenila, tud pri nas se je in zato še vedno trdim, da je za vsako tudi pr nas dobro poskrbljeno. Ker porod je pa ostal isti, ni nč drugačen kot je bil včasih.

tudi bolečina med porodom ni kar tako, je pokazatelj napredovanja poroda, ravnotako vsa sredstva proti bolečinam niso ravno koristna ne materi in ne otroku.

in možnost izbire še ne pomeni, da greš preko meja. Izbira v okviru danih možnosti in meja. A pol si bomo lahko po vašem tudi osebnega zdravnika izbiral v tujini? ziher je kater boljši kot so vsi naši.

res nevem kam tako razmišljanje pelje, da je povsod vse boljše k pri nas. Živeli bi tukaj, usluge pa koristil drugje. Pol je že bolje, da greš tam kjer je vse bolje.

pa naj vam za v premislek napišem še izjavo prijateljice, ki je mnogo let delala v porodnišnici, sedaj pa na onkološkem inštitutu. Na moje vprašanje zakaj ne gre nazaj, ker ji vso trplenje , ki ga dnevno vidi jemlje energijo, odgovori: " ker bi verjetno vsako "trpečo" in "ubogo" skloftala. Pa še prav ima, res more bit muka porod ženski, ki ji je največja bolečina, če si ji zlomi noht.

drgač pa, zarad mene lahko rojevate tud v ameriki, sam plačajte si to svobodno izbiro preko meja države.

Dolgo si rabla, pa si vseeno skužla :worship:

Dajte mi možnost da se že osnovno zavarujem pri katerikoli zavarovalnici (torej tudi tuji). Za ostala dodatna in extra zavarovanja je to že omogočeno. Potem bom pa imel možnost izbrati tako ki mi bo ustrezala :worship: .

Za ZZZS pa še vedno trdim da je to mehanizem za ožemanje. Glede na to koliko pokasira premalo nudi.

Takrat ko si ti rodila, si za isti denar dobila več! ali obratno danes enaka stvar več stane. Tako ni več sociale, kakršna je bila pred leti, ko ste rojevale "starejše" motosvetovke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Draga soncy,

spet ti pa tvoj supermama program. :slap: :SS

Pa ti bom kar moj primer povedala. Dita je bila v medenični vstavi. Pa se ni in no hotela obrniti. V bistvu tudi placa za obračanje ni imela več. Pa mi v MB porodnšnici niso hoteli narediti CR, čeprav sem po sedanji doktrini do njega opravičena. Moja lastna G, ki je tudi porodničar mi je rekla, da bi šla lahko naravno rojevat, ampak da rabim dobrega porodničarja, ki bo znal (in tamladi ne znajo več, ker tudi kilometrine nimajo) voditi porod medenične vstave. A ona, kateri sem zaupala, je šla ravno takrat, ko sem imela rok na dopust. Ja fino ne.... najprej mi pove, da se lahko zakomplicira, če ne znajo, po drugi strani pa nje ne bo. In ja, sem šla v Feldbach, se vse pozanimala, tam jim tudi na misel ni prišlo, da bi rojevala, samo CR pride v poštev. Pa sem se že vse zmenila in bila odločena da grem, ko je moja ginekologinja priznala, da se otrok ne bo obrnil in da če hočem, da mi ona naredi CR. Na koncu sem se odločila zanjo, ker jo poznam in ji zaupam. Ampak če mi tega ne bi omogočila (BTW mora ti pa dati napotnico za CR in če ti tega noče dati, se lahko na glavo postaviš in ti ga ne bodo naredili (rezen, če je pod nujno delan)), bi šla z mirno vestjo gor rodit.

pa ne zato, ker sem razvajena gospa iz visoke družbe (al kaj si Klimbra napisal, kar je čisto mimo in če ne poznaš zadev res raje bodi tiho), pa tudi ne zato, ker bi malo mamile jedla, pa mi jih tu ne dajo. Ampak zato, ker nisem mučenica, da bom rojevala medenično vstavo, če je po statistiki kar nekaj žensk in otrok umrlo.....

Znanka je imela dvojčici in je bila ena prav obrnjena, druga medenična vstava in ji v MB prav tako niso hoteli delati CR. So rekli, da bodo uno v pravi vstavi spravili ven, druga se bo pa potem že sama obrnila.... halo?? :eek:

in ja, tudi ogromno punc je šlo gor rodit, ker lahko rodiš v vodi (kar v MB nimaš) in je ena bolj normalnih načinov poroda tako za porodnico kot za otroka. Prehod iz maternice v vodo je za otroka bolj normalen in lažji (ker je tudi celoten porodni kanal v vodi in otrok lažje drsi ven), manj stresen in vse to se dela popolnoma naravno, brez ene mamile (ker se ne sme dajati v vodi epiduralna). In ja, so tudi take, ki se poroda in bolečine bojijo in grejo raje gor rodit, kjer jim je anasteziolog na razpolago 24/7. In kaj je narobe s tem?

babe, ki ste 15, 20. let nazaj rojevale ste tako tečne kar se tega tiče. V vaših časih tega ni bilo in ste morale rojevati naravno, pa če vam je bilo prav ali ne, pa marsikatera ni hotela imeti več otrok, ker ji je bil porod prehuda izkušnja. In če ste mogle ve trpeti, moramo pa še me, al kako?

Me prav zanima Soncy če bo tvoja hčerka ali punca/žena od sina hotela roditi z epiduralno, če ji boš tudi rekla: smrkla razvajena kaj se pa greš. Naravno moraš roditi, pa še prosi jih, da te matrajo kakih 20. ur, da boš prava ženska....... pizda boš laufala naokoli, da bi ji omogočila kar se da dobro porodno izkušnjo..... zato ne bodi pizda in se ne tolči po prsih kako si ti rojevala, ker bi v današnjih časih drugače razmišljala, takrat pa druga izbire sploh ni bilo......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!