Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 samo eno vprašanje :? zakaj bi hodil v avstrijo rojevat, če imamo v slo dovolj porodnišnic? :hmm: Zelo na kratko. Sistem v Slo porodnišnicah je slab!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 tako je. :grim naj plačajo, če je bolj fensi rodit v tujini kot doma. :) jz res nevem v čem bi bil porod boljši v avstriji kot v slo. :wacko: zakaj bi vsi zavarovanci plačevali usluge ženskam, ki nevedo kaj bi rade :evilgrin: Ne gre za fensi. Če ne veš se pozanimaj!!!! To so ženske ki točno vedokaj hočejo!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Morda se v Jodllandu lahko bolj pribijejo........z raznimi mamilami......da preobčutljiva fensi damica kasneje nima travmatičnih spominov na porod.Zgolj ugibam.......ker jaz itaQ nič ne vem o lajfu ( so mi to povedal tisti, k vse vejo :evilgrin: ) A vejo tvoji znalci, da je u A možno rodit brez česar koli???? V slo to skoraj ni možno!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 mogoče je pa lahko pri porodu prisotna vsa bližnja in daljna žlahta, da otrok takoj spozna vse sponzorje. :lol: pa še ubogo žensko lahko občudujejo kolk trpljenja in truda je vložila v bodočega princa. :evilgrin: ti to ne boš razumel, pa jz tud ne, ampak ni lepšga k na družinski zabavi gledat posnetke poroda :lol: Mogoče pa v A odsvetujejo srečanja v prvih dneh in pa sploh med porodom!!??!! Maš res..........in dete je takoj seznanjeno z vsemi......tegobami življenja.Pa še "A" državljanstvo dobi mimogrede!!!.......več kot uporabno :evilgrin: Državljanstva NE dobi!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
soncy Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Ne gre za fensi. Če ne veš se pozanimaj!!!! To so ženske ki točno vedokaj hočejo!!!! in to je? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 sem 2x rodila in nisem rabila nobenga anastezista. :wacko: kaj ima za srat? :evilgrin: če so ženske mehkužne in želijo porod čist brez bolečin, naj ga plačajo..s svojim denarjem in ne iz mojim. :evilgrin: čist za vsak porod v slo je dovolj poskrbljeno.Včas so ble ženske srečne, če so rodile v postli namest na njivi, zdaj pa komaj da bi vsako nagradil k upa v porodnišnico. :wacko: Ne gre za porod brez bolečin!!!! Porod v postelji (v leže) je ponavadi bolj naporen od poroda na njivi (v kleče)!!!! Kako lažje opravljaš veliko potrebo ? a - Leže b -Sede Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Hja...ampak ko si ti rodila in danes je nekaj let vmes (da ne bom nesramen in rekel, da veliko)...pa se je mogoče doktrina spremenila.Me pa take izjave dvignejo v luft, češ me smo rodile tako pa tako, kaj zaj te tečnarijo..... Če ste ve trpele, ker je bilo tako "prav", bi morale sedaj tudi te mlade mamice trpeti....pa kje živite....aja v socializmu...dajte no... sedaj so drugi časi in izbira je na strani pacienta. Dokler boste tak razmišljali, bo naše ljubo zdravstvo hodilo po nas in mi bomo lepo tiho čakali in ponižno iskali zdravstvene usluge. :OK: :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
soncy Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Ne gre za porod brez bolečin!!!! Porod v postelji (v leže) je ponavadi bolj naporen od poroda na njivi (v kleče)!!!! Kako lažje opravljaš veliko potrebo ? a - Leže b -Sede tudi v slo so možni drugačni porodi kot leže. :wacko: je pa zanimivo, da moški ve kako naporen je porod. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 prav zanimivo, da moški toliko veste o porodu in trpljenju. Ja, doktrina se je spremenila, tud pri nas se je in zato še vedno trdim, da je za vsako tudi pr nas dobro poskrbljeno. Ker porod je pa ostal isti, ni nč drugačen kot je bil včasih. tudi bolečina med porodom ni kar tako, je pokazatelj napredovanja poroda, ravnotako vsa sredstva proti bolečinam niso ravno koristna ne materi in ne otroku. in možnost izbire še ne pomeni, da greš preko meja. Izbira v okviru danih možnosti in meja. A pol si bomo lahko po vašem tudi osebnega zdravnika izbiral v tujini? ziher je kater boljši kot so vsi naši. res nevem kam tako razmišljanje pelje, da je povsod vse boljše k pri nas. Živeli bi tukaj, usluge pa koristil drugje. Pol je že bolje, da greš tam kjer je vse bolje. pa naj vam za v premislek napišem še izjavo prijateljice, ki je mnogo let delala v porodnišnici, sedaj pa na onkološkem inštitutu. Na moje vprašanje zakaj ne gre nazaj, ker ji vso trplenje , ki ga dnevno vidi jemlje energijo, odgovori: " ker bi verjetno vsako "trpečo" in "ubogo" skloftala. Pa še prav ima, res more bit muka porod ženski, ki ji je največja bolečina, če si ji zlomi noht. drgač pa, zarad mene lahko rojevate tud v ameriki, sam plačajte si to svobodno izbiro preko meja države. Toliko o tem vem , ker se za to zanimam. NE ni dobro poskrbljeno. Daleč od dobro!!!! Porod danes ali včasih je kot dan in noč!!!! Bravo za mnenje o sredstvih proti bolečinam: :worship: :worship: :worship: :worship: Klofute so res pametna izbira :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 (popravljeno) Ne Pupek........ženske sedaj v povprečju rojevajo 10 let starejše..........in zaradi tega prihaja do vedno večjih komplikacij.......( je o tem zadnjič predstojnica gineko v Lj govorila po TV ). Kaj je temu vzrok?????? To pa ne vem......nisem raziskoval! Zaradi starosti NE prihaja do komplikacij!!!! Preberi Rojstvo brez nasilja. Popravljeno Marec 8, 2009. Popravil Pirurirc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 očitno se imam samo bogu za zahvalt, da sem preživela porod v zanikrni porodnišnici k niti ultrazvoka ni imela, da sta otroka zrastla brez pampers plenic, hojc in ostale navlake, da nista imela najbolj sodobnih igračk in igral...pa kljub vsemu sta imela mamo, ki ju je vzgojila za samostojno življenje v skupnosti in nista invalida pri svojih letih, ampak odgovorna odrasla ki znata skrbet zase. Samo sebi se lahko zahvališ. Termin zanikrno si uporabila ti. Ultrazvok je naprava, ki je dobrodošla ne pa nujna. Kdo pravi da rabimo Pumpers, hojce in ostalo navlako???? Bravo za mamo. Opravila si svojo osnovno biološko poslanstvo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 No pa da vidim koliko očetov je bilo poleg mame, ko je rojevala ? :naughty: Evo me :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Jaz sorry, če kdaj pride do situacije, da bom noseča me naj kar nafilajo z vsem možnim. Zakaj bi me bolel če ni potrebe. Je potreba in bolečina se lahko speobrne tudi v .... na netu piše vse. Preverjeno na lastni ženi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
soncy Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Toliko o tem vem , ker se za to zanimam. NE ni dobro poskrbljeno. Daleč od dobro!!!! Porod danes ali včasih je kot dan in noč!!!! Bravo za mnenje o sredstvih proti bolečinam: :worship: :worship: :worship: :worship: Klofute so res pametna izbira :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: daj vsaj vse preber, nihče ni nikogar okluftal. :angry: ti se zanimaš, jz pa sem bila že pri večih porodih in tudi dvakrat rodila. Moj prvi poklic je otroška medicinska sestra, tko da imam tudi nekaj strokovnega znanja o samem poteku poroda in ne samo zgolj laičen pogled na porod. pa se ne mislim prepirat s tabo, mi je čist vseeno kam kdo gre rodit osebno imam slovenske porodnišnice za čisto dovolj strokovne, dokaz za to pa je nizka umrljivost dojenčkov in prav tako nedonošenčkov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 (popravljeno) da bogi otrok plava v fekalijah lastne matere je sploh super ... Takole na kratko pa to ne bo šlo. Klistir se v porodnišnicah dela, da se ne bi zgodilo kakanje. Kdo pa pavi , da se nujno kaka med porodom???? Kaka se tudi takrat, ko nas strah prevzame :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: Popravljeno Marec 8, 2009. Popravil Pirurirc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 ni, verjemi da imajo sestre dohtarji in anestezisti tam ful višje plače še kaj al, lahk grem vun iz debate? Pozabil si na pogoje dela. Babca je On call. To pomeni, da se je zavezala, da bo v roku ene ure na kraju poroda. A ti je jasno kaj to pomeni, odgovornost pa to. Pri nas , ko je konc šihta pride druga izmena. Pa ne da je krivo osebje. Svaka čast , da je še kakšen doktor, sestra in vse vmes, nad in pod v naših zdravstvenih zgradbah!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 vsaj po podatkih v cajtngu je najmanj 1000€ dražji in verjamem temu ker kot že rečeno so v aut vse zdravstvene storitve dražje, tudi na račun večjih plač in večje "pozornosti" ki si jo deležen.če pa je slučajno cenejše pa bi itak ZZZS moral doseči da naši znižajo cene ali pa sam napotit vse rojevat gor po principu konkurence in dobrega gospodarja našega denarja. pupa te popolnoma razumem da si občutljiva pri tej temu AMPAK eno je standard ki ti ga nudi naše zdravstvo, drugo pa so želje. dokler je sistem tak da se želje doplačajo ali v celoti plačajo je pač tako. ker ZZZS ne krije večino zdravljenj v tujini, pač tudi porod nemore bit izjema. Sej vemo, kaj vse v cajtngih piše. Magnifico je peder med drugim. Dejmo pol rajš kkšn uraden cenik gor!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Sicer pa bi jaz rekel, da sem pač bil v Avstriji in sem začutil, da bom rodil, pa sem šel v najbližjo bolnico. Potem pa morajo plačati. Nisi edini, se pa da dobit denar nazaj tudi če te ne prime ravno med nakupom!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 provokator, sej jaz nisem gor rodila... sem pa imela namen. Se pa strinjam s tabo. Če že gre kakšna gor roditi, bi ji mogla SLO povrniti toliko, kot bi dala pri nas za tak porod. Ampak do tega sem skoraj prepričana, da ne bo prišlo. Je pa res žalostno, da se slovenske porodnišnice ne vprašajo zakaj hodijo ženske tako množično rojevati v A...... Na ZZZS so bili zelo presenečeni, ko jim je bilo servirano kaj , zakaj in sploh je porod vAvstriji. In presenečenje je bilo pozitivno. Nasploh je bilo presenečenje toliko večje, ker ZZZV ne povrne stroškov takoj iz prve, ampak mora postopek zaokrožiti okoli riti v varžet, čeprav jih stane manj, kot da plačajo porod v Sloveniji. Slovenske porodnišnice so prenatrpane in se ne sprašujejo takšnih stvari. U bistvu s srečni , ker jim nekdo lajša delo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 in to je? Da sem malce pokomentiral stvari, ki me ob napisanem času še niso zanimale, sem se odpovedal nečemu... Da tebi razložim to kar si vprašala, te vabim na PM tudi v slo so možni drugačni porodi kot leže. :wacko: je pa zanimivo, da moški ve kako naporen je porod. :lol: Vem kaj je možno. Zakaj je zanimivo mi je pa tudi jasno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 daj vsaj vse preber, nihče ni nikogar okluftal. :angry: ti se zanimaš, jz pa sem bila že pri večih porodih in tudi dvakrat rodila. Moj prvi poklic je otroška medicinska sestra, tko da imam tudi nekaj strokovnega znanja o samem poteku poroda in ne samo zgolj laičen pogled na porod. pa se ne mislim prepirat s tabo, mi je čist vseeno kam kdo gre rodit osebno imam slovenske porodnišnice za čisto dovolj strokovne, dokaz za to pa je nizka umrljivost dojenčkov in prav tako nedonošenčkov. Nisem napisal, da je kdo koga okloftal!!!! Super da imaš takšne izkušnje. Moj pogled ni laičen, ampak je prezentacija dejstev, ki so jih povedale ženske, ki imajo za seboj porode. Jest se s tabo ne kregam, tvoji posti pa ne kažejo na to da ti je vseeno kje se rojeva. Slovenske porodnišnice so strokovne, ampak prenatrpane. Osebje je preobremenjeno in zaradi tega nastajajo težave. O osebnih kariernih motovih osebja, pa ne bi politiziral. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pirurirc Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Poleg motokosa me zanimajo tudi teme Združenja Naravni začetki www.mamazofa.org Svoje izkušnje delim s somišljeniki na delavnici - Postal sem oče - najdi nas v napovedniku Srečanja za očete Začetnik ob ponedeljkih 1x mesečno. LP Matjaž Košir novopečeni očka in aktivist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se