BREITNER Objavljeno Marec 30, 2011 Opozori Objavljeno Marec 30, 2011 Enostavno ne razumem, tako star pa tako neumen!! Brez čelade se gre človek vozit, pa še znakov ne pozna! Človeka je škoda, ampak če pogledamo z druge plati ... enostavno je izzival usodo. Danes se človek vpraša ali naj gre na kolo z čelado, kaj šele na motor. Novica o nesreči na 24ur.com jamah, gandi, Urbii in 3 others 3 3
Snečer Objavljeno Marec 30, 2011 Opozori Objavljeno Marec 30, 2011 Tam je nek podatek, da je šlo za tisti moped, ki gre do 25km/h in da čelada ni obvezna. Vseeno pa je enosmerno spregledal? BREITNER in halls 1 1
BREITNER Objavljeno Marec 30, 2011 Opozori Objavljeno Marec 30, 2011 Tam je nek podatek, da je šlo za tisti moped, ki gre do 25km/h in da čelada ni obvezna. Nikjer nisem zasledil, da piše s čim se je prevažal, tako da .... tudi v komentarjih ne. jamah in cikadina 1 1
marko55 Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Nikjer nisem zasledil, da piše s čim se je prevažal, tako da .... tudi v komentarjih ne. Citat iz komentarjev 24ur.com : "Od kdaj pa je voznik kolesa s pomožnim motorjem motorist? In da rabi čelado???!!! To lahko napiše le novinar brez čelade (ki pa je resnično ne rabi, saj nevarnosti poškodb ni) !" She, DXR16, TONTO in 1 other 4
Bambi61 Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Link To je pa to, ko ljudje uporabljajo vzvratno ogledalo in bočni pogled samo v avto šoli.... MENE BI PA BOLJ ZANIMALO KDO JE TUKAJ KRIV!? kER PRI NAS CIVILIH JE V TEM SLUČAJU KRIV MOTORIST!!!!!!!!!!!! MENE BI PA BOLJ ZANIMALO KDO JE TUKAJ KRIV!? kER PRI NAS CIVILIH JE V TEM SLUČAJU KRIV MOTORIST!!!!!!!!!!!! Sorry sem šele sedaj videl da imam caps lok. se opravičujem!
DAMI34 Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 MENE BI PA BOLJ ZANIMALO KDO JE TUKAJ KRIV!? kER PRI NAS CIVILIH JE V TEM SLUČAJU KRIV MOTORIST!!!!!!!!!!!! Sorry sem šele sedaj videl da imam caps lok. se opravičujem! Kriv ali nekriv, če bi se meni kaj takega zgodilo, in da sem voznik avtomobila...se živ požrem..pa saj moped ni šel več kot 25km/h...kako ga je baba lahko spregledala? Pa kako lahko spregledaš nasproti vozečega, pa čeprav je enosmerna... ali lahko potemtakem, če voziš po enosmerni vse zgaziš pred seboj? Dadi, Fritz, nxyz in 3 others 3 3
GregaSLO Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 (popravljeno) Nimaš se kej vozit v enosmerno, pa če maš avto, motor, moped al pa letalonosilko. Enosmerne včasih tudi niso ravne, ne vidiš naprej in če pelješ 50 on pa 25 pa je štala ko se srečata. Popravljeno Marec 31, 2011. Popravil GregaSLO TOMCAT, Urbii, Fritz in 3 others 5 1
BREITNER Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 (popravljeno) Citat iz komentarjev 24ur.com : "Od kdaj pa je voznik kolesa s pomožnim motorjem motorist? In da rabi čelado???!!! To lahko napiše le novinar brez čelade (ki pa je resnično ne rabi, saj nevarnosti poškodb ni) !" @marko55 Na 24ur.com za za nick-i skrivajo svako jaki ljudje, tudi 10 > letni šmrkavci, tako da ni glih vse za verjet, ali pač? Debate v komentarjih niso konstruktivne in se večkrat sprevržejo v žaljivke, tako da komentarji ne štejejo nič. Mislim pa, da bi novinar to napisal, da se je peljal človek z mopedom in ne motorjem, ker so na uredništvo verjetno, ponavljam verjetno dobili informacijo iz strani policije. Vsakega je škoda, ne glede na kakšen način izgubi življenje. Popravljeno Marec 31, 2011. Popravil BREITNER
Snečer Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 (popravljeno) Tisto je 24kur KOPER> 51-letni domačin je s kolesom s pomožnim motorjem piagio, ki ga je vozil brez čelade, po enosmerni Rozmanovi ulici peljal v napačno smer, ko mu je nasproti pravilno pripeljala 38-letna voznica avtomobila fiat seicento, prav tako iz Kopra, so potrdili na koprski policijski upravi. Trk je bil neizbežen, moški pa je obležal na cesti. Hudo poškodovanega so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrl. http://www.primorske...enju--umrl.aspx lokalci imajo ponavadi bolj točne novice p.s. trg "gigantov" če gledamo oba vozila (fiat seicento). Popravljeno Marec 31, 2011. Popravil Snecer
BREITNER Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 A tako, to pa je potem druga pesem. Ampak vseeno je zaradi svoje nepazljivosti žalostno končal svoje življenje.
Popularna objava rdeci_vragec Objavljeno Marec 31, 2011 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Med enimi komentarji je tudi zanimiv podatek in opazka, s katero se tudi sam strinjam, da nas mediji namerno izpostavljajo, pa čeprav "naša" statistika niti ni tako "črna". V sloveniji je okoli 500 samomorov letno, kar je v primerjavi z lanskimi 22 umrlimi motoristi neprimerno bolj zaskrbljujoc podatek. Pa na TV ne vem ce sem jih zasledil 10 v celem letu... Prav tako je blo lani v mnogih novicah na 24ur naveden voznik MOTORIST, čeprav je bil to voznik 50cc skuterja, itd.... Nekaj bi bilo potrebno tudi z mediji postoriti, ker sej ni čudno, da nas ljudje postrani gledajo, če jih pa tudi mediji celo sezono pumpajo in v mnogih primerih širijo izmišljotine. Poleg tega, sem prebral, da se v gorah letno ponesreči okoli 45 pohodnikov... vendar sodeč po TV, smo najnevarnejsi in najbolj ogrozeni motoristi... thumper, Urbii, cikadina in 10 others 13
Dr_Jakob Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Mah, sej pa ja ves, da je v sloveniji ze par let jasno poudarjena gonja proti alkoholu in hitrosti, torej motoristom. wix, kuntakinte, ImenitnaPriložnost in 4 others 6 1
MihaJ Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Jah, tle je d'nar, planinca ne morš štrafat če je dva šnopsa preveč ruknu v koči na Komni, če ima podplate obrabljene, al' pa če preveč navzdol leti... ImenitnaPriložnost, ataIBA, boych in 6 others 8 1
halls Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 Jah, tle je d'nar, planinca ne morš štrafat če je dva šnopsa preveč ruknu v koči na Komni, če ima podplate obrabljene, al' pa če preveč navzdol leti... Zaenkrat še ne!!! Bojo že sprejeli ustrezen zakon,da bojo tut planinca lahk pokasirali...... :closedeyes: Sharko in Urbii 2
ghibli Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 ko kakšen umre v hribih je heroj... mi bomo vedno "le divjaki, objestneži, pijanci..." pa čeprav je revež, ki je umrl v hribih imel pol litra šnopca preveč v riti in lezel gor v supergah. :fredy: cikadina, halls, TheMan in 5 others 8
Fritz Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 ko kakšen umre v hribih je heroj... mi bomo vedno "le divjaki, objestneži, pijanci..." pa čeprav je revež, ki je umrl v hribih imel pol litra šnopca preveč v riti in lezel gor v supergah. :fredy: Ko si enkrat mrtev je rahlo irelevantno, kaj si drugi o tebi mislijo. Vprašanje je le, če si res butasto končal svoje ali tuje življenje. X11 in sesir 2
Mirmidej Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 (popravljeno) Pa še mogoče tole, ki mene tudi boli. Koliko ljudi na leto umre pri delovnih nesrečah, koliko beremo in poslušamo o tem? :angry: Link s statističnega urada: http://www.id.gov.si/si/o_inspektoratu/javne_objave/statisticni_podatki/statisticni_podatki_o_nezgodah_pri_delu/ Popravljeno Marec 31, 2011. Popravil Mirmidej sesir in Urbii 2
Snečer Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 No to pa niso iste kategorije, nesreče pri delu. Motorizem je v bistvu hobi, ne nujen za preživetje
thumper Objavljeno Marec 31, 2011 Opozori Objavljeno Marec 31, 2011 No to pa niso iste kategorije, nesreče pri delu. Motorizem je v bistvu hobi, ne nujen za preživetje danes je že kar nekaj poklicev v katerih uporabljajo enosledno motorno vozilo - od mopedov do motorjev... če sešteje vse policiste letečnike , raznašalce časopisov , poštarje(samo pošta slovenije razpolaga s cca 1200 motonimi kolesi ali mopedi - http://www.apek.si/s...ih_storitev.pdf - stran 9) dostava pizz in hrane . hitra dostava pošiljk se jih kar nekaj nabere , ki to delajo - za svoje preživetje in ne za hobi .. če se ponesreči tak je potem kaj - nesreča z enoslednim vozilom ali nesreča pri delu??? Fritz in wix 2
TONTO Objavljeno April 1, 2011 Opozori Objavljeno April 1, 2011 (popravljeno) Nesreča pri delu itak. Ja samo obravnava se pa kot prometna nesreča z ... izidom Popravljeno April 1, 2011. Popravil TONTO
thumper Objavljeno April 1, 2011 Opozori Objavljeno April 1, 2011 Ja samo obravnava se pa kot prometna nesreča z ... izidom da bi se vsaj vse nesreče obravnavale s srečnim izidom ..:yes: trebor, ataIBA, casper7 in 1 other 3 1
DAMI34 Objavljeno April 1, 2011 Opozori Objavljeno April 1, 2011 Nimaš se kej vozit v enosmerno, pa če maš avto, motor, moped al pa letalonosilko. Enosmerne včasih tudi niso ravne, ne vidiš naprej in če pelješ 50 on pa 25 pa je štala ko se srečata. Torej se strinjaš, da je vseeno pametno pričakovati, da se ti kdo nasproti pripelje, ali ne? Fritz in thumper 1 1
TheMan Objavljeno April 2, 2011 Opozori Objavljeno April 2, 2011 Torej se strinjaš, da je vseeno pametno pričakovati, da se ti kdo nasproti pripelje, ali ne? zakaj za vra* bi pa bilo pametno pričakovat nekoga, da se ti pripelje v enosmerni nasproti? A prometni znak ne nakaže dobolj jasno, da se v tisto smer pač NEGRE. Če bi bilo po tvojem... sploh nebi rabli prometnih znakov za enosmerne itd... saj moraš v vsaki smeri pričakovat nekoga... sicer pa je brez smisla nekaj pametovat, ker je za usodne poškodbe glave preveč ČE-jev... LP sergini, Urbii, BenX in 5 others 6 2
DAMI34 Objavljeno April 2, 2011 Opozori Objavljeno April 2, 2011 (popravljeno) zakaj za vra* bi pa bilo pametno pričakovat nekoga, da se ti pripelje v enosmerni nasproti? A prometni znak ne nakaže dobolj jasno, da se v tisto smer pač NEGRE. Če bi bilo po tvojem... sploh nebi rabli prometnih znakov za enosmerne itd... saj moraš v vsaki smeri pričakovat nekoga... sicer pa je brez smisla nekaj pametovat, ker je za usodne poškodbe glave preveč ČE-jev... LP Takole ti bom pojasnil, mogoče boš potem vseeno razumel enega od mojih prejšnjih postov: *tudi po avtocesti je strogo prepovedana vožnja v obratni smeri, pa se vseeno včasih zgodi, da ti kdo nasproti pripelje.....imeti ODPRTE OČI...in preprečiti kako nezgodo ni škodljivo, sploh če s svojim dejanjem uspeš preprečiti smrtno žrtev. Seveda pa obstaja tvoja pravica, da si porečeš "aha jaz imam prav in vozim pravilno po enosmerni" in zgaziš kolesarja ker se vozi v obratni smeri? Kako boš s svojim dejanjem živel ne vem, vem pa to, da jaz tega ne bi mogel. Upam, da si sedaj razumel moje razmišljanje s prejšnje strani. Vsaka nesreča, ki jo uspemo preprečiti, pa neglede kdo je kriv (pišem kot udeleženec v prometu, ne kot motorist), prihrani veliko hudega, tako v fizičnem, psihičnem in nenazadnje materialnem pogledu. Popravljeno April 2, 2011. Popravil DAMI34 ataIBA, Urbii, BenX in 8 others 9 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se