Skoči na vsebino

Podprite Mladino Kina !!!


Noiser69

Priporočene objave

Podprimo mladino kina!

To je plac ki nam vsem pomeni veliko, tukaj delujeta tudi oba moja benda in mnogo drugih !!!

Skupina mladih, ki deluje na področju alternativne kulture, je pred več kot tremi leti od tamkajšnje občine vzela v najem star zapuščen kino. Pred tremi tedni pa je občinski svet sprejel sklep, da kino ni primeren za vaje glasbenih skupin in odločil, da je potrebno kino izprazniti.

V tem prostoru so prostor za druženje, svoje dejavnosti in kulturno in družbeno ustvarjalnost našli številni mladi in nekatere glasbene skupine. V prostoru so poleg drugih aktivnosti (infoshop, indor skate park, snemalni studio) uspešno organizirali tudi koncerte skupin iz Slovenije in tujine. Prostor je ves čas deloval po neprofitnih in "naredi sam" principih, uporabniki pa od občine nikoli niso zahtevali denarne ali kakšne druge pomoči.

Kino je edini prostor v regiji, kjer je možna neprofitna in alternativna kulturna produkcija in delovanje. Zato bi zaprtje prostora pomenilo veliko izgubo za kulturno sceno in družbo ter posledično uničilo pogoje za izpolnjevanje potencialov koroške mladine. Jasno pa je, da občini projekti, ki ne prinašajo denarja niso v interesu, pa čeprav gre za projekte, ki so nujno potrebni za normalno družbeno življenje in mlade.

Zaradi teh razlogov so se uporabniki prostora odločili, da s protestom zahtevajo opustitev občinskega sklepa in zagotovitev pogojev za normalno in nadaljnjo uporabo kina v iste namene. Ker občina kljub pozivom nima posluha za komunikacijo z mladimi, so se slednji zaprli v kino in bodo tam vztrajali do razrešitve problema. Zahtevajo novo najemno pogodbo in pogovor z odgovornimi, sicer za petek, 1. februarja 2008, napovedujejo protestni zbor in koncert. Če tudi to ne bo zaleglo, se bosta dva podala v gladovno stavko pred občinsko zgradbo.

Za take ukrepe so se odločili zaradi dejstva, da občinski veljaki niso pripravljeni prisluhniti problemom mladih ter zato, ker so vsakič ignorirali pozive v zagotovitev takega prostora v Dravogradu.

Zadnji napad na Kino v Dravogradu je samo eden v nizu napadov na neprofitne socialno kulturne prostore mladih v Sloveniji. Pred časom so uporabniki morali zapustiti Ideal skvot v Novi gorici, s problemi pa se redno soočajo tudi največji in najstarejši prostori takšnega kova, kot sta Metelkova v Ljubljani in Izbruhov bazen v Kranju. Zato je potrebno danes stopiti skupaj, obraniti Kino v Dravogradu in se posvetiti borbi za ohranitev obstoječih in izgradnjo novih alternativno kulturnih in družbenih prostorov za mlade po celi Sloveniji.

Pridružite se protestu pred Kinom v Dravogradu, ki bo potekal v petek, 1. februarja 2008. Zbor vseh, ki so za kino pripravljeni kaj narediti, je ob 17h pred Kinom v Dravogradu.

Tam se bo v znak protesta zabarikadirala cesta do kina, kjer bo protest potekal do prihoda policije. Potem bo v zaprtem kinu potekal protestni koncert. "Kino ni samo stavba, ampak je naš način upora proti idiotskemu svetu -del sveta katerega nismo in nočemo biti. HOČEMO KINO, NE GOSTILNE!"

Prav tako lahko podprete prizadevanja mladine kina in celotne alternativno kulturne scene tako, da pošljete protestno pismo oziroma pismo podpore za kino na naslednje naslove:

Občina Dravograd

Trg 4. julija 7

2370 Dravograd

Slovenija

Mitja Gostenčnik

Libeliška gora 45

2372 Libeliče

Slovenija

obcina@dravograd.si

mico_cartman@hotmail.com

spuhlja@gmail.com

klemen.pravdic@gmail.com

rokkupljen@gmail.com

Še en link: http://novice-infoshop.blogspot.com/2008/0...ice-300108.html

Ker sovražimo fašizem

nas imajo za nestrpne,

ker ljubimo svobodo

nas imajo za utopiste.

Iz teme žalosti sužnjih let,

skozi kri in plamen v lepši svet!

Mi bomo vedno tu

na barikadah,

mi se ne predajamo,

mi bomo vedno tu!

Ne glede kdo bo na oblasti

mi bomo vedno tu,

ne glede na barvo, ki jo nosi

mi bomo vedno tu!

Nam ne more nihče vladati,

nam ne more nihče ukazovati!

Ker ne sprejemamo krivice nas

imajo za nasilne,

ker verjamemo v solidarnost nas

imajo za naivne.

Mi bomo vedno tu

na barikadah,

mi se ne predajamo,

mi bomo vedno tu!

Mi bomo vedno tu!

(Aktivna Propaganda - Here we are)

Popravljeno . Popravil AbNormaln
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

povsod je isto, kmečko-sds(SS)-evsko-nsi-jevsi župani uspešno jebejo vse živo, tudi pri nas so financiranje mladinskega kluba sklestli. vas podpiram, zdržite še do predvolilnega časa potem pa itak ne bojo upali drezat v tako vroče teme.

sicer pa čakam ko0mentarje nekaterih MS-jevcev, ki bodo ploskali temu ker se sigurno tam narkomani zbirajo in se ne plačujejo davki :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Podpiram protest z vsem srcem, pomagati pa iz N.mesta žal ne morem.

Žalostno je, da je kot kaže, cilj naše oblasti imeti zapito,prekajeno in zadrogirano mladino, ki se ne bo upirala,razmišljala in delovala drugače, kot vlada želi in razmišlja. V tem so deloma že uspeli, saj gledam npr.študente, ki niso sposobni opraviti svojega osnovnega poslanstva ter s ciljem spreminjanja sveta vsaj enkrat v svojem študiju protestirati ali pa demonstrirati, kot se spodobi.

vsako dejavnost , ki ne paše novodobnim politikantom,starokopitnim kolerikom in starim tercijalkam je treba, kot kaže, takoj in v kali zatreti. Otrokom pa v roke flaško in travco, od katere, sem prepričan, glavne zaslužke pobira država.

Mlad človek se praktično ne more priključiti skoraj nobeni dejavnosti ali športu, če nimajo tastari v ta namen "prostih sredstev".....

Jebi ga, po tej plati je bilo pod Titom veliko boljše, pa naj kdorkoli reče Ne, če ima obraz.

Popravljeno . Popravil Damian
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To enostavno ni več normalno kar danes dela občina, vlada, država !!!

Gre se jim itak samo za dobiček ...

kam pelje ta pot ???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Globalne socialne razlike,

ki so posledica vašega sistema

so rodile nasilje

in krvave konflikte!

Začeli ste vojno,

ki jo končati ne morete!

Začeli ste vojno,

ki bo pokončala vsako upanje!

Vaša gonja po profitu

krizo še zaostruje,

ustvarili ste razmere,

kjer mir ni mogoč!

Krvavi krog je sklenjen

krvi še ni dovolj

nasilje in morija brez konca

mrtvih še ni dovolj!

(Aktivna Propaganda - Krvavi krog)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsi smo enaki, bolj kot se zdi

vsi smo izkoriščeni - krivi ste vi!

Nismo na boljšem, ker vas še za

ta "nič" skrbi

nismo niti na poti, ker ste

apatični!

Vsi smo enaki, to morate spoznati

zakaj nismo združeni - krivi ste vi!

Prvič v življenju naredi nekaj zase

vzemi svoje življenje v svoje roke!

Vzemi življenje v svoje roke!

Povzdigni svoj glas,

pokaži, da nisi le številka!

Razbij stereotipe,

preplezaj zid apatije!

Tvoje življenje pripada le tebi,

to moraš sebi in svetu dokazati!

Vzemi svoje življenje v svoje roke!

(Aktivna Propaganda - Ekipa)

Popravljeno . Popravil AbNormaln
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem glih poslušal mater županjo Dravograda,ko je na Koroškem radiju komentirala ta zaplet! Baba je rekla,da so vložili tožbo proti štirim fantom,ki nočejo spoštovati odloka o izselitvi iz tega kina. :headbang:

Mora met orng podporo svoje stranke,take pizdarije ko dela v Dravogradu! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nas je bivši foter župan spravil pred sodnika ! če bi blo treba bi šli tudi do ustavnega, a je volilni rezultat prej pobral njega !

VEČER, 12.09.2005, avtor: Dušan Hedl, stran: SMERI RAZVOJ

Hrabro, ojštro, dostojanstveno

Proces stoletja v Ormožu

Župan želi izseliti kulturno društvo iz vlažne kleti ormoškega gradu, vklopil se je sodni stroj, vsi pa so pozabili, da se je Slovenija osamosvajala prek punkovskega gibanja

Prejšnji ponedeljek so ormoški Pridigarji in klubovci iz znanega Unterhunda bili obravnavani na sodišču. Toži jih nihče drug kot njihov župan. Jedro spora je, da župan želi izseliti kulturno društvo in s tem društvene aktivnosti iz vlažnih kletnih prostorov ormoškega gradu...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

U Gorici so ravno prejšnji teden po podobnem postopku zaprli nek mladinski plac, kjer so se odvijali bol ali manj punk koncerti. V LJ mamo vsaj Metelkovo-pa tud to ni več kar je nekoč bilo. Z redkimi izjemami sami eni kvazi intelektualci, ki vsem solijo pamet :rolleyes: ... Takšen je ta svet vse samo za denar, oblast pa čast mladina (na kateri naj bi svet stal) se pa lahko gladko jebe.

Upam da boste kaj zrihtal v Dravogradu...

Offtopic:Rude boy-a ti pri Pridigarjih igraš?

Popravljeno . Popravil trojan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sicer pa čakam ko0mentarje nekaterih MS-jevcev, ki bodo ploskali temu ker se sigurno tam narkomani zbirajo in se ne plačujejo davki :whistle:

Tako je, pričakovan izid, ko sem dal link tut v temi 125ke javite se:

HAHAHAHHAHAHAHAH propaliceeeeee ste res hahahahahah naj porušijo toto metelkovoooo pa vas spravijo k pameti, zadetki klošarski hahahahaha

ne govori bedarij

propaliceeee ste brez prihodnosti vsi po vrsti: metalci, punkerji, rockerji, itd ustvarite si življenje raje propaliceee pa nehajte živet v nekih utopijah pa se drogirat pa opijat, naj zrušijo toto pofukano metelkovo pa pozaprejo propalice, klošarje brez prihodnosti

točno tako

podret metelkovo, narest park :worship: pridm jst z lopato pomagat poderat, sam da se začne ... magar že ju3

tud jst pravm tko

PODRET METELKOVO

pa na vsakem vogalu narodno dat :D haha pojejte me zdej :P :D

ne drgač pa uni zafiksanci nej se poberejo nekam drugam ne pa da slab zgled delajo...kao neki UMETNIKI..jaooo ne morm verjet..use bi jih kazensko pretepu noben ne bi več na droge pomislu pa da bi se tam bliz prkazu pa puščau igle po tleh :headbang:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Subkultura naj bi vedno imela prostor zase, zato sem z vami ! Ne dajte se !

Popravljeno . Popravil Dadi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 mesecev pozneje...

Pogrešam kino in vse cajte ko smo jih s prijatelji iz Koroške, Slovenije, Evrope tudi Sveta (ja celo iz Amerike so bli tu), preživeli skupaj ...

In kaj je sedaj s kinom ko so nas dobesedno fuknali vn????

STOJI TAM IN GNIJE TER SAMEVA :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz popravljam svoje mnenje o punkerjih :P So eni kr face, sploh tisti iz filma Outsider :P Odštekani taki, prave face :) Še vedno pa ne vidim nič lepega pri metalcih, to pa je res zablujeno do konca.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še vedno pa ne vidim nič lepega pri metalcih, to pa je res zablujeno do konca.

Tudi jaz pri tebi ne pa ne razglašam tega naokrog. Počasi se navadi ljudi ocenjevati po tem kakšni so in ne po tem kako se oblačijo in kakšno glasbo poslušajo. Na tak način znajo nekateri ljudi prav lepo popredalčkati med čefurje. Povej da ti metal ni všeč in vse ok. Meni goveja glasba, monologi z ritem mašino in podobno tudi ne potegne in se raje držim tistega kar mi paše. Deal?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

DOKLER NE BO PRAVICE, NE BO MIRU !!!

no, tale post mi je dal mislit, da tud do sedaj ni blo miru, in da je blo po vsakem "kulturnem koncertu" okrog precej pohojenih čikov in dišečih potočkov. nobenemu ne prvoščim, da mu občina vzame prostor, sem pa prepričan, da se marsikaj da dogovorit, in izpogajat. brez groženj. brez avtostradanja.

Srečno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še vedno pa ne vidim nič lepega pri metalcih, to pa je res zablujeno do konca.

Ma, sm, da si ti normalen....

p.s.

Pa lepo sliko imaš v avatarju.....svojo.....???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

prav imata.

živel kino mladina, živel kino sloga

oba sta živela, zdaj pa pa sta mrtva......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!