pa4ati Objavljeno Februar 2, 2008 Opozori Objavljeno Februar 2, 2008 (popravljeno) Pozdravljeni! Še preden kaj napišem, bi rad poudaril da sem laik, neznalec in neuk vsega kar se tiče poznavanja motorja in vožnje z njim. Zagledal sem se v lepega chopperja, ki ga imam namen presprejati na črno in dodati dva lepa bela panterja. Ok, to ni nic tezkega in mi tudi bo uspelo kmalu. Sem pa zelo nezadovoljen zaradi nizke hitrosti - 35km/h!!! To ni veliko, zato bi jo želel povečati vsaj do 50kmh. Vozil se bom po mestu in okoliskih vaskih poteh, kjer so večinoma razgibane ceste. Slišal sem že, da se naj bi to doseglo z menjavo delov in zobnikov a to meni, nepoznavalcu ne koristi nič. Imam nekaj znancev, ki se ukvarjajo z motorji in bi znali zadevo mogoče celo porihtati, zatorej bi lepo prosil lastnike 49ccm da mi lepo razlozijo kaj je treba narest, da bo motor hitreje gonil, jaz pa potem temo pokažem majstrom in mogoče mi rata še na avtocesto priti :rolleyes: . Moč ima dobro, saj tudi v hrib vleče samo z nekaj km manjšo hitrostjo kot po ravnem. Motor je 49ccm, 1 valjni, 2 taktni. V kolikor ima kdo kaj delov odveč, sem jih pripravljen tudi odkupiti. Sem iz Novega mesta. :worship: Prilagam sliko chopperja: Popravljeno Februar 2, 2008. Popravil pa4ati
_Fingi_ Objavljeno Februar 2, 2008 Opozori Objavljeno Februar 2, 2008 Hm, prvo kot prvo... kej več kot 50km/h se jest s takmu motorčkam nebi peljal niti v sanjah :whistle: , prvič zaradi bremz, drugič zaradi okvirja. Drugo pa... o avtocesti raje ne sanjaj. Če praviš da je 2 taktni, se ti, v primeru da nimaš resonančnega izpuha najbolj splača to zamenjat, seveda, pa bi bilo potrebno predelati izpuh, da bi pasal gor. Nižanje glave, večji frgazr, drug zračni filtr, piljenje kanalov, potem šele drugi zobniki... Pač, največ je odvisno od mašine, kakšna je, ker, taki deli, k jih lahko kupiš po vsej vrjetnosti ne pašejo gor, jih je treba prej prilagoditi.
Pervy Objavljeno Februar 2, 2008 Opozori Objavljeno Februar 2, 2008 prvo naj ti nekdo ki se malo spozna pogleda če imaš notri kako blokado ker je 35 malo za 49 ccm dvotaktnega, še moj 27 let star avtomatik gre več. blokada je lahko na fergazerju ali kakšna drugačna. ko sem bil še šmrkavec sem imel 49 ccm štiritaktno hondo ki je letela brez težav 80-90 (po števcu) kolegica pa hondo monkey z popolnoma enako mašino, menjalnikom in zobniki in je šla samo 40 ker je imela notri blokado. kakšno ne vem ker ji mama ni pustila odblokirat zadeve :evilgrin: . pretiravaj pa ne ker bo ostalo (štel, zavore,...) verjetno odpovedalo, pa tudi vprašanje kako kakovostno je izdelana mašina, lahko da ne bo preživela kakšnih predelav kot so brušenje, menjava batov, itd...
fbevc93 Objavljeno Februar 3, 2008 Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 na avtocesto tole nebo šlo :grrr že to da je mini moto ti pove da ni za neke strašne hitrosti kolese ma pa glih mal večje ko skiro :whistle: najprej pa poglej al je to 2taktna al 4taktna mašina da lahko povemo če je možno kej predelat :winkiss:
pa4ati Objavljeno Februar 3, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Februar 3, 2008 na avtocesto tole nebo šlo :grrr že to da je mini moto ti pove da ni za neke strašne hitrosti kolese ma pa glih mal večje ko skiro :whistle: najprej pa poglej al je to 2taktna al 4taktna mašina da lahko povemo če je možno kej predelat :winkiss: No, saj tale z avtocesto je bil hec :naughty: . Mašina je 2 taktna, sicer pa bom v tem tednu motor dal odblokirati, baje da gre brez blokade 60km/h... seveda bom poročal!
pa4ati Objavljeno Februar 19, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Februar 19, 2008 Torej, sedaj stvari stojijo tako: 1. Dobil sem vzigalni sistem, tako da ga lahko zazenem tudi ročno. 2. Še zadnji serviser je rekel da tega ne misli popravljat/odblokirat. 3. Iščem kakšen moto servis kjer bi mi odstranili blokade. A mi lahko kako pomagate? Zaželjeno da iz okolice NM, ne bi pa bil problem priti tudi kam drugam. Jeršinu in Luzarju se ne da s tem kitajcem zafrkavati. lp
mfink Objavljeno Februar 19, 2008 Opozori Objavljeno Februar 19, 2008 Torej, sedaj stvari stojijo tako:1. Dobil sem vzigalni sistem, tako da ga lahko zazenem tudi ročno. 2. Še zadnji serviser je rekel da tega ne misli popravljat/odblokirat. 3. Iščem kakšen moto servis kjer bi mi odstranili blokade. A mi lahko kako pomagate? Zaželjeno da iz okolice NM, ne bi pa bil problem priti tudi kam drugam. Jeršinu in Luzarju se ne da s tem kitajcem zafrkavati. lp ah sej jerešin špila nezga wanabe mehanika a nima 3 čiste-bedak :slap: sej sploh newe d če daš močnejši cilindr pa d mal še prerihtaš začne kuplnga drset :slap: k sm ga sprašvov pa je trdu da to ni res :slap: on bi sam neki prodajov pa menow nč pa nebi rihtov......................ja lahk je bit tak mehanik ja d če se kej zjebe sm zamenaš pa 3x več računaš :slap:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se