bostjanf Objavljeno Februar 27, 2008 Opozori Objavljeno Februar 27, 2008 Pozdravljeni. Mene pa zanima kdo se ukvarja z honanjem cilindrov na primorskem koncu. Hvala in lp, Boštjan
_luke_ Objavljeno Marec 2, 2008 Opozori Objavljeno Marec 2, 2008 Hahahha....sam u Tomos ne nesi (še slabše kot prneseš). Božič u Kopru nardi najboljše za majhen dnar! :worship:
tripod Objavljeno Marec 2, 2008 Opozori Objavljeno Marec 2, 2008 ok oprostite, ampak kaj pomeni honanje? :)
Gixxer Objavljeno Marec 2, 2008 Opozori Objavljeno Marec 2, 2008 Honanje je postopek fine obdelave z odrezovanjem. Podoben je finemu brušenju, pri katerem se obdelovanec v stiku z orodjem ne segreje in se tako struktura obdelane površine ne spremeni. Glavna razlika med honanjem in brušenjem je tudi v znatno manjši hitrosti orodja pri honanju. Orodje se dotika obdelovanca na veliki površini, zato so ploščinski pritiski orodja precej manjši kot pri brušenju in prerez odrezkov je majhen; rezultat tega je izredno gladka obdelava z nekoliko motno površino. Honamo predvsem luknje za izboljšanje površine (pri motorjih za notranje zgorevanje) ter pri izdelavi zelo kvalitetnih tesnih ali drsnih prilegov dveh strojnih delov. Cartman in molotov 2
_luke_ Objavljeno Marec 3, 2008 Opozori Objavljeno Marec 3, 2008 Ja si pa kar strokovno povedal :worship: za nekatere mogoče še preveč!
lajnard Objavljeno Februar 25, 2011 Opozori Objavljeno Februar 25, 2011 OK, mene tud zanima kje na primorskem (razen v Tomosu) je kdo, ki to dela???
budacki Objavljeno Februar 25, 2011 Opozori Objavljeno Februar 25, 2011 OK, mene tud zanima kje na primorskem (razen v Tomosu) je kdo, ki to dela??? Ni na primorskem, je pa en majstr v Postojni, k je men že ena 3 cilindre obnovil ... kr solidno narejeno, edin na enem je blo malo pikic od kisika, ( pri honanju ) pa še to ni blo panike Cifro sem ena par× prilimau na forumu, v INBOXu mam pa miljon sporočil, tk da ... če hočeš d jo najdem kr enga pivaka pošl po pošti xD
Rage1337 Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 Jest sm dav preko Vombergerja v LJ in so mi dal nazaj ma kot nov cilindr, še od uzun je biv obnovlen Je pa res je cena ukol 200€ :unsure: (sam je pa res narejeno v piko) kewo in Ervin93 1 1
budacki Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 Jest sm dav preko Vombergerja v LJ in so mi dal nazaj ma kot nov cilindr, še od uzun je biv obnovlen Je pa res je cena ukol 200€ :unsure: (sam je pa res narejeno v piko) V postojni maš pa za 120€ ^^ kewo in Rage1337 1 1
Priporočene objave