hotschko Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 ali forum vsake kvatre mal zašteka ? ... zgleda tako, da na vsak klik javlja inactivity timeout... razlog bi bil v ... :?: :?:
lojzi Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 ali forum vsake kvatre mal zašteka ? ... zgleda tako, da na vsak klik javlja inactivity timeout... razlog bi bil v ... :?: :?: Gregsovi (in še nekaterih modelov tle gor) (pre)aktivnosti :wink: :lol: 8)
cyc Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Ma Apache (httpd server) se res nenavadno obnasa, tudi oni, ki so na chatih (obeh, tudi IRC chatu prek spletnega vmesnika!) vsake toliko casa dol letijo. Zato se imamo pa oni, ki smo prek IRC clientov na irc.motosvet.com:6667 gor prav fino ... Je pa forum vsake toliko casa nedosegljiv prakticno ... Aja ... jaz bom danes pomagal tule gor pisariti, ne morem v sluzbo, cesa bolj pametnega pa tudi ne morem poceti :wink: No ja, morda kaj skrbnistva pri kakem serverju ...
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Jop, po restartu in ciščenju cacha sistem spet deluje normalno... Do počasnosti pride, ker začne server delovati na osnovi 500 MB disk cacha in tisti, ki veste za kaj gre itak veste... nima smisla razlagat... Anyway... Dunno... stufne se httpd .... Očitno bo treba še kakšnih 512MB rama ubost... ali pa ne vem kaj... Morda kakšne dual SCSI diske namesto IDE ali pa dvoprocesorski server. Dunno. Zato pač moram restartat httpd vsake toliko časa, da se vse skupaj sprosti, kar ima rezultat, da nekateri zletijo s chatov.
Gregs Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Gregsovi (in še nekaterih modelov tle gor) (pre)aktivnosti Lojzi, glede na to, da si vsaj malo informatik, ti ne bi pripisal takih oslarij.... in bi vedel, da je problem v hardveru, ne softveru... (beri: klamfanju neumnosti)... :wink: :D
cyc Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 ... in bi vedel, da je problem v hardveru, ne softveru... (beri: klamfanju neumnosti)... :wink: :D :shock: :shock: :?:
hotschko Objavljeno Avgust 26, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Gregs: napaka je v SW in ne v nakladanju :wink: Codeine: A ne bi morala biti ta reč malo bolj pogruntana ... Linux pa to, al je težava v PhpBb ... Se mi ne zdi, da je to ravno ok ... redni reštatri zaradi polnenja cache-a ... Reštart je po moje upravičen le izjemoma, ali se motim ... :wink:
lojzi Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Lojzi, glede na to, da si vsaj malo informatik, ti ne bi pripisal takih oslarij.... :wink: :D O tem, kdo tle gor piše oslarije bo itaq presodila zgodovina :P :wink:
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Gregs: napaka je v SW in ne v nakladanju :wink: Codeine: A ne bi morala biti ta reč malo bolj pogruntana ... Linux pa to, al je težava v PhpBb ... Se mi ne zdi, da je to ravno ok ... redni reštatri zaradi polnenja cache-a ... Reštart je po moje upravičen le izjemoma, ali se motim ... :wink: Ma napaka je nekje v nastavitvah apache serverja in dokler zadeve ne odkrijemo, kaj je narobe, je pac to edina moznost, da zadeva ne obstane. Sicer se pa ne restarta cel server ampak samo program, ki povzroča probleme, se pravi v tem primeru www server (Apache). Pravkar sem nekaj predelal in bomo videli kaj bo...
Mačica Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Aja ... jaz bom danes pomagal tule gor pisariti, ne morem v sluzbo, cesa bolj pametnega pa tudi ne morem poceti :wink: No ja, morda kaj skrbnistva pri kakem serverju ... Kot si sam nekomu svetoval: GET A LIFE :!:
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Prosim, da se držite tematike in ne razčiščujete osebnih težav ter odgovarjate samo zato, da imate +1 objavo. Temu so namenjene druge teme. Tukaj razpravljamo o težavah glede serverje in tako naprej. Da se ne bo potem spet kdo čudil in "tulil" ter kuhal mulo, ko bom počistil vse neumesne pripombe. Hvala!
hotschko Objavljeno Avgust 26, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Codeine ... mislim, da je ta problem povezan še s tistim, ko se po n*15-tem odgovoru, ne pojavi nova stran pri določeni temi, ampak je potreben še en dodaten post. Jaz sem danes ravno med težavami oddal eno sporočilo, ki se je potem sicer pojavilo na forumu ampak število odgovorov je bilo pa enako kot prej ... če kaj pomaga pri razreševanju težav ... sporoči, če te še kaj zanima. ..
cyc Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Kot si sam nekomu svetoval: GET A LIFE :!: Sicer dvomim da sem to komu napisal ... drugace pa - saj skusam, pa mi z izdrtim zobom ne ratuje najbolje, tko da pac malo delam, malo stikam po forumu, pa ce vidim kaj kar mi ni vsec, ne razmisljam prav dolgo preden kaj napisem ... (crtam obicajni "3x premisli preden ..."). :? @Cody: sem gledal s hdparm nastavitve diska, pa so zgleda OK - bom se preveril ... a kaka diagnosticna orodja si sprobal, kako je z loadom, kdaj se pojavi itd, morda bi vedet to kaj pomagalo?
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Jaz sem danes ravno med težavami oddal eno sporočilo, ki se je potem sicer pojavilo na forumu ampak število odgovorov je bilo pa enako kot prej ... če kaj pomaga pri razreševanju težav ... sporoči, če te še kaj zanima. .. Jop, gre za bug v phpBB 2.0.1 programju. Pred kakšnim tednom je izšla nova verzija aka 2.0.2 in ko bo instalirana (beri: danes ali jutri) bomo videli, če je kaj boljše. Kakorkoli, odpravljeno je malo morje manjših napak. Upam, da bo kaj boljše.
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 @Cody: sem gledal s hdparm nastavitve diska, pa so zgleda OK - bom se preveril ... a kaka diagnosticna orodja si sprobal, kako je z loadom, kdaj se pojavi itd, morda bi vedet to kaj pomagalo? Trenutno server opazujem... in očitno deluje: Current Time: Monday, 26-Aug-2002 16:38:08 CEST Restart Time: Monday, 26-Aug-2002 14:37:59 CEST Parent Server Generation: 1 Server uptime: 2 hours 9 seconds Total accesses: 38270 - Total Traffic: 97.3 MB CPU Usage: u939.67 s64.89 cu7.27 cs1.68 - 14.1% CPU load 5.31 requests/sec - 13.8 kB/second - 2664 B/request 21 requests currently being processed, 129 idle servers Že dve uri brez problemov, po mešetarjenju v httpd.conf :lol:
Gregs Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Očitno bo treba še kakšnih 512MB rama ubost... ali pa ne vem kaj... Cody, dovoli mi samo se tole (pa ni zate, ampak za ostale :wink: ): RAM je software?! :shock: :D
Vrtnica Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 ali forum vsake kvatre mal zašteka ? ... zgleda tako, da na vsak klik javlja inactivity timeout... razlog bi bil v ... :?: :?: Ok ne da se mi use solate brat... Ja tud men se to dogaja pa dogaje se mi tud to da me vrze z motosveta ampak sam z motosveta mi jav da je neka napaka pa me dol vrze! A je to un bug al kaj, je to vzrok?
Vrtnica Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Očitno bo treba še kakšnih 512MB rama ubost... ali pa ne vem kaj... Cody, dovoli mi samo se tole (pa ni zate, ampak za ostale :wink: ): RAM je software?! :shock: :D ROTFL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
klimbra Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Deluje mnogo hitreje kot včeraj!!!!!!!!!!!
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Očitno bo treba še kakšnih 512MB rama ubost... ali pa ne vem kaj... Cody, dovoli mi samo se tole (pa ni zate, ampak za ostale :wink: ): RAM je software?! :shock: :D Kje si pa to slišal?!? Random Access Memory aka RAM je tole: Tole je recimo SDRAM. Od kdaj je pa čipovje software. Pa menda ja kaj takega ne učite ljudi.
niet Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 /etc/sysctl.conf vm/max-readahead = 1023 potem lahko probas se: elvtune -r 4096 -w 8192 /dev/hda ce je sistem na ide, a uporablja dma/multimode ? hdparm -v /dev/hda imas bazo na locenem trdem disku ? PS: http://linuxperf.nl.linux.org/
Drekavac Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Mislim, da Gregs dobro ve, kaj je to ram in da se je samo hecal. Najbrž zato, ker je Cyc napisal, da je težava v software-u... :D
Gregs Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Mislim, da Gregs dobro ve, kaj je to ram in da se je samo hecal. Najbrž zato, ker je Cyc napisal, da je težava v software-u... :D Bravo, Drekavac! Cody, a nisi videl smehcev na koncu!? Cyc je nekaj jamral o softwareju, ti si pa pred tem povedal, da je problem RAM... kar je, jasno, VEM, hardware.... :wink:
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 /etc/sysctl.conf vm/max-readahead = 1023 potem lahko probas se: elvtune -r 4096 -w 8192 /dev/hda ce je sistem na ide, a uporablja dma/multimode ? hdparm -v /dev/hda imas bazo na locenem trdem disku ? 1. Vse skupaj je na istem disku... no $$$... 2. --> /dev/hda: multcount = 16 (on) I/O support = 1 (32-bit) unmaskirq = 1 (on) using_dma = 1 (on) keepsettings = 0 (off) nowerr = 0 (off) readonly = 0 (off) readahead = 8 (on) geometry = 4866/255/63, sectors = 78177792, start = 0 3. Recimo ?!? Server uptime: 7 hours 53 minutes 57 seconds Total accesses: 109863 - Total Traffic: 250.9 MB CPU Usage: u2545.85 s193.23 cu25.34 cs5.64 - 9.74% CPU load 3.86 requests/sec - 9.0 kB/second - 2394 B/request 7 requests currently being processed, 143 idle servers :lol:
Codeine Objavljeno Avgust 26, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2002 Mislim, da Gregs dobro ve, kaj je to ram in da se je samo hecal. Najbrž zato, ker je Cyc napisal, da je težava v software-u... :D Bravo, Drekavac! Cody, a nisi videl smehcev na koncu!? Cyc je nekaj jamral o softwareju, ti si pa pred tem povedal, da je problem RAM... kar je, jasno, VEM, hardware.... :wink: Ja sej... sem se jst tud hecal... sam sem smilije pozabil nasekat odzadaj... Čakaj jih bom zdaj... 10 print " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: " 20 goto 10 RUN
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se