Skoči na vsebino

Števec od kolesa na skuterja

Sakelsek

Priporočene objave

Pozdrav,

Zanima me kako namestite (oz. kako se da namestit) števec od kolesa na skuterja, namreč tisti magnetek nevem s čim pa kam naj pritrdim (ker more bit čist blizu senzora ko se "srečata". Če ma kdo prikopljen tak števec gor, bi ga prosil če lahko prilepi kako sliko da vidim kako se to naredi.

LP Nejc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdravo

tudi jaz sem si ga 14 dni nazaj zmontirala, vendar tudi ni bil skuter, pač pa motor.

kupila sem en brezžični števec, ki je bil v akciji za malo manj kot 12€.

na žalost nimam zdaj fotoaparata doma, vendar ga bom prinesla zvečer ali jutri in ti zadevo poslikam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sm ga enkrat s sekundnim limom prilepu na felno, ta drug del pa na vilice dal pa tok podložil da sta bila čist skupi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nisem še uspela slikat. bom takoj, ko bom lahko :whistle:

aja... če pa se mudi, pa povej, pa bom kar s telefonom naredla slikce.

Popravljeno . Popravil ross|e20
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdrav,

Zanima me kako namestite (oz. kako se da namestit) števec od kolesa na skuterja, namreč tisti magnetek nevem s čim pa kam naj pritrdim (ker more bit čist blizu senzora ko se "srečata". Če ma kdo prikopljen tak števec gor, bi ga prosil če lahko prilepi kako sliko da vidim kako se to naredi.

LP Nejc

Jaz sem na Hondo Zoomer takole namontiral-Glej sliko.Magnet sem prilepil v vijak,katerega sem privil v feltno-nemer(dajalec impulzov),pa pričvrstil z objemko na vilice,dela 100% točno in zelo vredu;dnevni števec,ura,povprečna hitrost itd.

post-9445-1208729530_thumb.jpg

post-9445-1208729552_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 8 mesecev pozneje...
Pozdrav,

LP Nejc

no mi smo to naredl ampak na tomos apn 6 samo števec ni kazou prou. oz je samo potem smo mel raketo med nogam ker je kazalo 400km/h :D no že samo ko je motor laufou je kazalo od 0 pa do 70 km/h ker se je motor tresu. če mene upraša je to za en "kurc"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To ste pa narobe naredili, moral bi izmerit obseg kolesa, pretvort v mm pa jih vpisat na števc. pa bi prav kazalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sei too. Men se tud to čudn zdi. Usak k je dal slike gor ma drugačen premer naštiman. Bližje je magnet osi kolesa, hitrejšo hitrost bo kazal. A nevem koliko je kaj toleranca za koliko lahko skiksaš :unsure: A ste dobil zravn števca kakšna navodila za montažo ali??!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

heh brejker to kak je magnet blizu osi nima veze nič ;) tist magnet meri čas potrebn za to da kolo nardi en krog.. potem pa ti glede obseg kolesa zračuna hitrost :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sei too. Men se tud to čudn zdi. Usak k je dal slike gor ma drugačen premer naštiman. Bližje je magnet osi kolesa, hitrejšo hitrost bo kazal. A nevem koliko je kaj toleranca za koliko lahko skiksaš :unsure: A ste dobil zravn števca kakšna navodila za montažo ali??!

haha, ti fizika pa kotna hitrost ni nč znano? :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!