Skoči na vsebino

Spopadi na vožnjah po gozdu

Priporočene objave

Objavljeno
... Da je potreben strokovne pomoči, je meni jasno in verjetno še komu, ki bere njegove bolane izpade. LP

Poleg dopisnega tečaja za samozvanega advokata si očitno dokupil še tistega za psihiatra? :doze:

Za motoskretov vrtec si genau dost usposobljen.

Objavljeno
...

kdor gre z motorjem v gozd se običajno vozi po utrjenih pešpoteh in kolovozih in ne vem kako s tem povzroča ogromno škodo

Še marsikaj ne veš in sodeč po netočnostih v tvojem stavku tudi kot večina ostalih nočeš vedeti.

Zato pa je tupenje tukaj takim o teh dejstvih jalovo početje. In zato je edina možna pot zahtevanje spoštovanja zakonov, ki so točno pisani.

In če se na glavo postavi vesoljna mularija in nedoraščenci, zakoni veljajo in najenostavneje in prav je zahtevati, da se sprovajajo.

Komur pa ne ustrezajo, ima vso državljansko pravico, da potegne vzvode za spremembo le teh. In tu se večina motoskretovcev ...... poserje! Da, tu se lahko vidite v ogledalo!

Kakšen pa bo rezultat takih nedofukanih "akcij" in "rekreacij", ki jih zagovarjate po naravnem okolju?

Tak, da bo naravno okolje toliko prej zaprto za vse nelastnike. In potem boste lahko s kramparcami orali samo še med sabo po svojih ritih v lastnih sobah!

Ureditve poligonov itak niste sposobni, ste premlečni pod nosom, kljub temu da vas zagovarjajo Ibeki in že sivi Bambiji!

Objavljeno
Še marsikaj ne veš in sodeč po netočnostih v tvojem stavku tudi kot večina ostalih nočeš vedeti.

@HHV

Mene pa nekaj zanima.. Tudi sam sem se kot mulo kdaj po gmajni preganjal z mopedi (apn, atx, ipd..) Kot je bilo že rečeno, smo se vedno vozili po vlakah, kolovozih, ipd, ker drugje enostavno ne gre, ker je na tleh preveč pizdarije in se ne moreš normalno peljat. Imam tudi par kolegov s hard endurami, ki tudi kdaj zalutajo v gozd, ampak tudi oni, kot ostala večina, se vozijo po kolovozih in vlakah, mogoče kakšnem kamnolomu. Kar nekje po gozdu ne gre zaradi že prej napisanih razlogov. Ni užitka se peljat nekje v celo, če se ti kar naprej zatikajo v kolesa veje, en kup porobkov, te grmovje mlati po buči, tako da folk tega ne počne..

Torej, vlake in kolovozi so itak že utrjene poti, razrite zaradi traktorjev in lovskih terencov in tam ni nobene podrasti in ostalega, kar bi lahko uničil, če se greš ravno peljat tam. Ajde, zakon motoristom in ostalim prepoveduje vožnjo po gozdu. Ampak zakaj se moraš držat tega kot slepa kura in lajat kar v eno? Res bi rad, da mi pojasniš s čem se tako zelo škodi gozdu, če se kot je bilo izpostavljeno, lastnik pač pelje po svoji parceli po vlaki ali kolovozu parkrat mesečno "na ogled" z endurco, namesto z ogromnim traktorjem. Pa vem, da zakon prepoveduje to, prav tako vem, da se ne vozijo vsi samo po svojem, ampak dajmo se omejit na ta primer, ko si se ravno spotaknil obenj, ko je nekdo napisal, da se gre kdaj zapeljat po gozdu svojega dedka.

Objavljeno
@HHV

Mene pa nekaj zanima.. Tudi sam sem se kot mulo kdaj po gmajni preganjal z mopedi (apn, atx, ipd. .) Kot je bilo že rečeno, smo se vedno vozili po vlakah, kolovozih, ipd, ker drugje enostavno ne gre, ker je na tleh preveč pizdarije in se ne moreš normalno peljat. Imam tudi par kolegov s hard endurami, ki tudi kdaj zalutajo v gozd, ampak tudi oni, kot ostala večina, se vozijo po kolovozih in vlakah, mogoče kakšnem kamnolomu. Kar nekje po gozdu ne gre zaradi že prej napisanih razlogov. Ni užitka se peljat nekje v celo, če se ti kar naprej zatikajo v kolesa veje, en kup porobkov, te grmovje mlati po buči, tako da folk tega ne počne..

Torej, vlake in kolovozi so itak že utrjene poti, razrite zaradi traktorjev in lovskih terencov in tam ni nobene podrasti in ostalega, kar bi lahko uničil, če se greš ravno peljat tam. Ajde, zakon motoristom in ostalim prepoveduje vožnjo po gozdu. Ampak zakaj se moraš držat tega kot slepa kura in lajat kar v eno? Res bi rad, da mi pojasniš s čem se tako zelo škodi gozdu, če se kot je bilo izpostavljeno, lastnik pač pelje po svoji parceli po vlaki ali kolovozu parkrat mesečno "na ogled" z endurco, namesto z ogromnim traktorjem. Pa vem, da zakon prepoveduje to, prav tako vem, da se ne vozijo vsi samo po svojem, ampak dajmo se omejit na ta primer, ko si se ravno spotaknil obenj, ko je nekdo napisal, da se gre kdaj zapeljat po gozdu svojega dedka.

Imaš prav Dex. Vendar nagovarjaš človeka, ki zmrzne v trenutku, če ukinejo zakone. Saj nebi vedel po kateri strani ceste naj hodi! In s kakšno hitrostjo. Kje ne sme srat in kje lahko, koliko lahko spije in kako mora biti oblečen.... Zakonov se bo držal ko pijanc plota (ali pa ne?) samo zato, da bo nadiral druge, ki mislijo z glavo in v določenem času določenih zakonov ne upoštevajo (kar je zanj bogokletno!), ker so nepotrebni. To pa so kompleksi, ki jih je poln in se mi že začenja počasi smilit.... Če človek misli samo negativno in je obremenjen z vsemi drugimi... kje je veselje, zabava, ljubezen,... Če vsega tega nimaš, postaneš nevrotik. Moti te vse in vsak. Ostaneš sam, zaznamovan. Sebe prepričuješ kako si dober in skrben in ti ni jasno, zakaj je vedno manj ljudi, ki so radi s teboj...

V Londonu še danes velja zakon (iz leta 1760?), da morajo biti vsa vozila opremljena z usnjeno vrečo za konjske fige (obešena zadaj) in lopato. Če bi bil jager boby , bi veselo kaznoval, ker zakon tak piše!!!

LP.

Objavljeno
Imaš prav Dex. Vendar nagovarjaš človeka, ki zmrzne v trenutku, če ukinejo zakone. Saj nebi vedel po kateri strani ceste naj hodi! In s kakšno hitrostjo. Kje ne sme srat in kje lahko, koliko lahko spije in kako mora biti oblečen.... Zakonov se bo držal ko pijanc plota (ali pa ne?) samo zato, da bo nadiral druge, ki mislijo z glavo in v določenem ...

V Londonu še danes velja zakon (iz leta 1760?), da morajo biti vsa vozila opremljena z usnjeno vrečo za konjske fige (obešena zadaj) in lopato. Če bi bil jager boby , bi veselo kaznoval, ker zakon tak piše!!!

LP.

Pišeš v stilu, kot da bi HHV-ja osebno poznal in tudi bil njegov psihoterapevt in obenem še imel dovoljenje, da detajle, ki si jih kot terapevt dognal, objaviš? Mislim, da se sicer v marsikateri trditvi močno motiš, ampak to ni stvar te debate.

Svet je res prepoln takih pametnjakovičev, kot si ti, ki mešajo in mešajo in nakladajo in zganjajo populizem in diskreditirajo, da le izpadejo briljantni in pametni - čeprav so predpisi, ki so edini skupni in referenčni imenovalec družbe, povsem drugače artikulirani.

Predpisi veljajo za vse enako in vsi imamo možnosti jih spremeniti. Dokler jih ne spremenimo, veljajo takšni, kot so. No, doma ali v gostilni ali na forumu lahko ti seveda trdiš drugače in pametovičiš, da so neumni - veljajo pa še zmeraj.

Hkrati te pozivam, da navedeš, od kje ti ta detajl o Londonu (verjetno imaš link do zakona?) - me čisto osebno zanima, če je to res, ne zato, da bi te diskreditiral, ker opletaš s svojim bičkom po koprivah ...

Objavljeno
Hkrati te pozivam, da navedeš, od kje ti ta detajl o Londonu (verjetno imaš link do zakona?) - me čisto osebno zanima, če je to res, ne zato, da bi te diskreditiral, ker opletaš s svojim bičkom po koprivah ...

Ni sicer konkretno ta zakon, jih je pa mnogo: klik. Veselo onaniranje ti želim.

D.

Objavljeno

ma kurac veljajo predpisi za vse enako...za druge gotovo morajo, zase pa si vedno odpustimo kako mimo a ne, tako lastniki kot lovci kot motoristi...sej smo ljudje menda ne samo "zakonsko določena bitja" :whistle:

pretiravanje je preganjanje ljudi, ki se po svojih parcelah vozijo z biločim, pa porkodijo mi ne bo noben trobil da če cel dan ropota nekdo s strojem v svojem gozdu pa fura ven in noter je to bolj prav od nekoga ki se po svojem pelje z motorjem!!! pa to je noro...

seveda pa objestnost z nobene strani ne prinese nič dobrega ampak samo odpor.

tako kot je prav, da se naredi red po cestah je tudi narobe kako se zadnje cajte pretirava s tem...madona, še kolesarji so hitrejši od marsikaterega šoferja!!!

in ko uvedejo še razne koncesije in polne pravice lastnikom, potem se bo začelo pravo streljanje šele...bomo hodili samo po točno označenih poteh. :whistle:

Objavljeno
Imaš prav Dex. Vendar nagovarjaš človeka, ki zmrzne v trenutku, če ukinejo zakone. Saj nebi vedel po kateri strani ceste naj hodi! In s kakšno hitrostjo. Kje ne sme srat in kje lahko, koliko lahko spije in kako mora biti oblečen.... Zakonov se bo držal ko pijanc plota (ali pa ne?) samo zato, da bo nadiral druge, ki mislijo z glavo in v določenem času določenih zakonov ne upoštevajo (kar je zanj bogokletno!), ker so nepotrebni. To pa so kompleksi, ki jih je poln in se mi že začenja počasi smilit.... Če človek misli samo negativno in je obremenjen z vsemi drugimi... kje je veselje, zabava, ljubezen,... Če vsega tega nimaš, postaneš nevrotik.

Gospod Horjo Horjulis Vulgaris je dečko (ok, malce starejši), kot se šika. Pri njemu nisem opazil lastnosti, ki mu jih ti pripisuješ. Ne boš verjel, celo zelo zabaven zna biti. B)

Da ne omenjam Golaža, made by hand of a Master!

Mogoče se zdi, da je na trenutke grob v pisanju, a kaj, ko nekateri nikakor ne zapopadete poante v njegovih besedilih. Provokacij bi se pa lahko vzdržali vsi.

Seveda, vse off topic.

Lp, Horjotov evil semi-advokat Lucifuge :)

Objavljeno

jst ga ne poznam, pa sem gvišen da je vredi fant. :whistle:

seveda pa mora kdaj pa kdaj zagovarjat kako oslarijo kot vsi mi, drugače bi bil nekredibilen :photo:

Objavljeno

Vprašanje za kviz... a mogoče kdo ve, kako se je originalni zaplet končal?

tisti, med objestnimi mountainbikerjih in triggerhappy lastnikih?

Objavljeno (popravljeno)

Nažrli so se ga, kaj si pa mislo............Drugače pa bo zgodba dobila epilog na sodišču......čez par let......

Popravljeno . Popravil GRUNF
Objavljeno
mi ne bo noben trobil da če cel dan ropota nekdo s strojem v svojem gozdu pa fura ven in noter je to bolj prav od nekoga ki se po svojem pelje z motorjem!!! pa to je noro...

Tudi sam se občasno zapeljem s terencem v gozd, včasih tudi v tuj gozd.

Na eni taki furi sva se srečala z enim lovcem in malo sva podebatirala o tem in onem.

Pojasnil mi je, da so za divjad največji problem atvji in motorji z odprtimi auspuffi, zaradi hitrosti premikanja in odmeva zvoka od enega do drugega hriba divjad ne more ocenit, od kod ji preži potencialna nevarnost, in zbegano nori sem in tja po goši.

Pri počasnejših vozilih, npr traktorji, ki tudi nimajo tako prodornega zvoka, se divjad lahko pravočasno umakne.

Nekak logična razlaga.

Naš gozdar je jasno videl, da se v svojem gozdu(pa ne samo svojem, po vpadljivem profilu gum itak lahko vidi, kje sem bil) vozim s terencem, pa to ni bil problem za njega, dokler vozim po gozdni cesti, saj tam ne uničujem podrasti.

Aja, kaj sm hotu rečt, en normalen človek približno ve, kje je meja sprejemljivega.

Kak ekstra hud starejši jagr s pol litra vina v glavi bi mi verjetno cev pokazal.

Objavljeno

stenere, dobro napisano, dobil pa sem tudi del odgovora na moje vprašanje.

Se kar strinjam s tabo, zvok zna bit verjetno res neprijeten za divjad in pomoje bi bilo pametno od tistih, ki že nameravajo z endurcami po gozdu, da nimajo nevem kašnih odprtih akrapotov gor, da se trese cel bližnji hrib :)

Objavljeno

stenere, dobro napisano, dobil pa sem tudi del odgovora na moje vprašanje.

Se kar strinjam s tabo, zvok zna bit verjetno res neprijeten za divjad in pomoje bi bilo pametno od tistih, ki že nameravajo z endurcami po gozdu, da nimajo nevem kašnih odprtih akrapotov gor, da se trese cel bližnji hrib :)

kak je šele nepijetno za divjad zvok kake puške, še posebej pa je neprijetno tisto kar sledi čez par destink sekunde... :headbang: ...ne , samo tisto pa je legalno, pa vsi ti bedanci v stilu HHV-ja so super legalni in oh in sploh varuhi narave :headbang:

Objavljeno

......ja, mal je jeba zadet dirjajočo srno ko ga imaš dva litra pod kapo :headbang:

.....ah kaj, plašit se živali ne sme, čistko se pa lahko dela med njimi, saj ko jo ustreliš itak pade na tla preden pride zvok do nje :headbang:

Objavljeno (popravljeno)
......ja, mal je jeba zadet dirjajočo srno ko ga imaš dva litra pod kapo :headbang:

.....ah kaj, plašit se živali ne sme, čistko se pa lahko dela med njimi, saj ko jo ustreliš itak pade na tla preden pride zvok do nje :headbang:

ne ne oni vse to delajo v skladu z naravo...in tiste številne trofeje in nagačene vse možne vrste perjadi, pa razni rogovi kozorogov in gamsov, tepihi, itd...to je vse legalno ja :angry:...kroseri- to so pa najhujši sovražniki narave in vseh živih bitij, saj tako onesnažujejo naravo, plašijo živali da jih pol bedanci ne morjo fajn na muho dobit, in spustijo tolko škodljivih izpustov zrak v enem letu, kot eno kitajsko predmestje v tisočinki sekunde :stupid:

Popravljeno . Popravil _Nejkoo_
Objavljeno (popravljeno)

Hej, pleničkarja, za tole blejanje na tem forumu obstaja svoja tema! Če bi ji bila dorasla seveda.

Tu o spopadih na vožnjah!

In ja kloniranc, je legalno. Česa ne razumeš v tej besedi?

Popravljeno . Popravil HHV
Objavljeno
Hej, pleničkarja, za tole blejanje na tem forumu obstaja svoja tema! Če bi ji bila dorasla seveda.

Tu o spopadih na vožnjah!

In ja kloniranc, je legalno. Česa ne razumeš v tej besedi?

ta beseda že dolgo več ne igra pomena pri meni :lol1:

Objavljeno
ta beseda že dolgo več ne igra pomena pri meni :lol1:

Ta tvoj stavek združi z mojim podpisom in bodi zelooooo zadovoljen, da je tako. :evilgrin:

In seveda velja še za marsikoga, ki deli tvoje mnenje. :grim

Objavljeno
Ta tvoj stavek združi z mojim podpisom in bodi zelooooo zadovoljen, da je tako. :evilgrin:

In seveda velja še za marsikoga, ki deli tvoje mnenje. :grim

:yawn: , ponavljaš se

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

jaz se vcasih tudi peljem po kasnih neprevoznih potem, pa do zdaj samo 1 x je eden mahal s pestjo proti meni

finta je mogoce tudi ta, da me vsak pozna pa mogoče tudi zato nic ne pravi

ja pa res da tudi nobenemu ne delam škode

Objavljeno
jaz se vcasih tudi peljem po kasnih neprevoznih potem, pa do zdaj samo 1 x je eden mahal s pestjo proti meni

finta je mogoce tudi ta, da me vsak pozna pa mogoče tudi zato nic ne pravi

ja pa res da tudi nobenemu ne delam škode

Z normalnim odnosom se marsikaj reši. :grim

Objavljeno
Z normalnim odnosom se marsikaj reši. :grim

to imaš prav

sam takrat je sem se po cesti iz gozda pripeljal, pa je oni mahal,

vcasih eni zelo pretiravajo

če te človk pozna, ni tako nasilen, izgleda da ga je sram pokazat svoje neumnosti in grdo plat

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!