pek Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Zdravo klapa! Sem se neki igral okoli moje škatle in sem poskušu povezat PC z TV,da bi gledal gor filme,ma mi ne dela.Sem vse konektal kot je treba in ko zaženem računalnik mi momentalno sključi monitor in mi na tv-ju pokaže začetne podatke windowsov in nato spet priklopi monitor in na tv ni več slike.Sem malo počekiral po netu naložu nove drajverje in poskušal v nastavitvah priklopit tv,vendar nikjer ne najdem(ne znam)ikon,kot so opisane na netu za vklopit.Imam pa ATI radeon 1600 pro tv out. Se komu sanja zakaj ne dela :headbang: Ps:televizija je stara in ima en skart priključek za svideo
_Fingi_ Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Živjo. jest sm pred kratkim kupil TV. Povezan imam pa prek S-video kabla, (na kartici pa na monitorju sta oba taka priključka). Nisem te zastopil, a maš zdej svideo, al imaš scart. Pa vseeno, jest nism nobenih driverjev nalagal, le pod nastavitvami sem si naštimal, da imam razširjeno namizje tudi na sekundarni monitor (TV v tem primeru) tako da potem bs player potegnem na tv in imam tam full screen filme, na monitorju pa enostavno lahko delam vse ostalo.
pek Objavljeno Maj 5, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Živjo.jest sm pred kratkim kupil TV. Povezan imam pa prek S-video kabla, (na kartici pa na monitorju sta oba taka priključka). Nisem te zastopil, a maš zdej svideo, al imaš scart. Pa vseeno, jest nism nobenih driverjev nalagal, le pod nastavitvami sem si naštimal, da imam razširjeno namizje tudi na sekundarni monitor (TV v tem primeru) tako da potem bs player potegnem na tv in imam tam full screen filme, na monitorju pa enostavno lahko delam vse ostalo. na računalniku imam priklopljeno na tv izhod kartice in nato preko adapterja na skart vtičnico na tv-ju.Sem poskušal tudi jaz naštimat razširjeno namizje na sekundarnem monitorju pa zgleda,da mi ravno to nekako ne uspe.Mislim,da je ravno tuki problem,ker kolikor samrazumem,mi računalnik noče narediti sekundarnega monitorja :unsure:
Thundercat Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 Katero grafično kartico imaš? meni tudi nagaja, ne morem spravit Računalnik na TV, imam pa NV GF 7600 GT :unsure:
_Fingi_ Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 (popravljeno) Aja, sedaj sm se šele spomnil, lahko da ne dela tudi zaradi kabla. Lih dva tedna nazaj mi je sošolc jamrov da mu ne dela ta povezava, ko je pa zamenjal kabl je pa delalo( oba sta bila s-video) pa tudi na mimovrste.com sem že zasledil da so imeli nekateri take probleme. Tako da, če imaš možnost poskusi zamenjati kabl s kom, ki mu ta povezava dela, da se prepričaš da imaš uredu kabl. Btv, moja kartica je radeon 9250 :blush: :whistle: Popravljeno Maj 5, 2008. Popravil _Fingi_
Pervy Objavljeno Maj 5, 2008 Opozori Objavljeno Maj 5, 2008 1000x sem priklapljal razne laptope na tv in projektorje in v 99% je bil problem v nastavitvah monitorja, da si moral imeti nastavljen primarni in sekundarni monitor in nastavljen hotkey za preklop med njima, se pravi da je bila enkrat slika na tv in enkrat na monitorju. probaj nastavit sekundarni monitor in izberi tv za sekundarnega in potem preklapljaj. eni računalniki sami zaznajo tv, drugi pa ne in je pomagalo zgornje.
pek Objavljeno Maj 6, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 1000x sem priklapljal razne laptope na tv in projektorje in v 99% je bil problem v nastavitvah monitorja, da si moral imeti nastavljen primarni in sekundarni monitor in nastavljen hotkey za preklop med njima, se pravi da je bila enkrat slika na tv in enkrat na monitorju. probaj nastavit sekundarni monitor in izberi tv za sekundarnega in potem preklapljaj. eni računalniki sami zaznajo tv, drugi pa ne in je pomagalo zgornje. saj ravno v tem je problem,ker ne uspem tega narediti :headbang: v bistvu mi noče vklopit drugi monitor.Je mogoče kaj v zvezi z biosi :hmm: imam ati radeon 1600 pro kartico
sharp Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Probaj zmanjšat resolucijo kartice na minimum (VGA) saj ravno v tem je problem,ker ne uspem tega narediti :headbang: v bistvu mi noče vklopit drugi monitor.Je mogoče kaj v zvezi z biosi :hmm: imam ati radeon 1600 pro kartico
pek Objavljeno Maj 6, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 Probaj zmanjšat resolucijo kartice na minimum (VGA) ne dela :angry: še kakšna ideja :hmm:
pek Objavljeno Maj 6, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 dela,ampak črno belo :angry: :headbang:
bmw Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 dela,ampak črno belo :angry: :headbang: okvarjen scart vhod na TV-ju, nastavi drug TV standard na kartici (PAL-G)......
reesko Objavljeno Maj 6, 2008 Opozori Objavljeno Maj 6, 2008 bratranec je imel podobne probleme... tam na namizju desni klik/nVidia control panel pa dalje... ne spomnem se točno vem pa da je tam naštimaval... LP
Tomozuki Objavljeno Maj 7, 2008 Opozori Objavljeno Maj 7, 2008 dela,ampak črno belo :angry: :headbang: Preko video kabla? Jaz sem imel isti problem, nakar sem ugotovil, da je slika črno bela zaradi kabla, ki ni bil dovolj "zmogljiv". Ne me vprašat zakaj, ampak ko sem vstavil kabel priložen ob kartici, je vse normalno delalo. Načeloma vse preklapljam preko VGA kabla (ker mam vhod v TV-ju). Spet... meni dela normalno na plazmi, ko pa je frend hoto zvezat laptop z monitorjem, pa ni vredu delalo. Nakar sva ugotovila, da en pin manjka v samem kablu (IBM sistem). Kakorkoli... če imam laptop zvezan s plazmo, moram nujno preklopiti tako, da je plazma primarni zaslon in laptop sekundarni, drugače recimo ne morem gledat filmov, ampak vidim samo črn ekran in podnapise.
pek Objavljeno Maj 7, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 7, 2008 Sem kupil kabel v trgovini računalnikov,povedal,kakšno kartico imam in TV in so mi oni izbrali ter pokazali kaj in kako kable skup dat.Je mogoče kdo že uporabljal Catalyst control center,ta je bil namreč priložen z grafično.Zadeva mi deluje(črnobelo)samo če z katalistovim čarovnikom preklopim na TV,vendar pa potem monitor ne dela.Sem poskušal že vse mogoče,vendar ne razumem,kje je štos. HELP!
Tomozuki Objavljeno Maj 7, 2008 Opozori Objavljeno Maj 7, 2008 Monitor ne dela ali je samo črn ekran, ko naložiš film?
pek Objavljeno Maj 7, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 7, 2008 Monitor ne dela ali je samo črn ekran, ko naložiš film? Monitor je izklopljen.V bistvu izklopi monitor in vklopi TV. Zanimivo pa je,da ko vžgem PC in se zaženejo začetni podatki o računalniku (takrat,ko greš lahko v bios)se to pokaže na televizji in monitor javlja,da nima signala,ko se pa začenjajo zaganjat windowsi pa vklopi monitor in izklopi TV.Svašta :blink:
Tomozuki Objavljeno Maj 8, 2008 Opozori Objavljeno Maj 8, 2008 Monitor je izklopljen.V bistvu izklopi monitor in vklopi TV. Zanimivo pa je,da ko vžgem PC in se zaženejo začetni podatki o računalniku (takrat,ko greš lahko v bios)se to pokaže na televizji in monitor javlja,da nima signala,ko se pa začenjajo zaganjat windowsi pa vklopi monitor in izklopi TV.Svašta :blink: Hm, interesantno. Kaj takega nisem doživel še na nobeni kartici. Edino, kar sem mogel nastavit je bil primarni zaslon TV in sekundarni monitor.
flight69 Objavljeno Maj 12, 2008 Opozori Objavljeno Maj 12, 2008 Monitor je izklopljen.V bistvu izklopi monitor in vklopi TV. Zanimivo pa je,da ko vžgem PC in se zaženejo začetni podatki o računalniku (takrat,ko greš lahko v bios)se to pokaže na televizji in monitor javlja,da nima signala,ko se pa začenjajo zaganjat windowsi pa vklopi monitor in izklopi TV.Svašta :blink: Tole zna bit ziva jeba :headbang: . Ko ze mislis, da ze znas nastavit, pa sem se pri vsakem frendu posebi jebal... To kar tebe muci (da ti ugasne monitor, slika na tv ju pa je) - da nimas mogoce, ko se postavis na 2(slikco ekrana od TV), spodaj odkljukano "extend mY desktop onto this monitor" ? To ni prav.Ko sem to pri sebi oznacil, mi je naredilo enako kot tebi - sem moral z misko pred TV-jem skakat, da sem nazaj nastimal :whistle: Zaslon 1 - kljukica na primary in extend Zaslon 2 - nic odkljukano Pa poisci overlay funkcije - tam nastavi na theatre mode. Pa tip tv-ja pal-B. Lp!
pek Objavljeno Maj 13, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Maj 13, 2008 ne dela :headbang: še zmeri črnobela slika in izklaplja monitor
flight69 Objavljeno Maj 13, 2008 Opozori Objavljeno Maj 13, 2008 ne dela :headbang: še zmeri črnobela slika in izklaplja monitor Hmm, to, da ti monitor izklaplja, nebi smel bit problem v kablih ampak, predvsem v nastavitvah. Zgleda res tako, kot, da imas nekje doloceno, da je Tv primarni monitor? Drugace sem pa ze na dveh starejsih TV-jih opazil, da preko scarta crno bela slika, ko sem pa prikljucil na navadne(cinc) kable, je bla pa barvna slika?? Pa poceni scarti znajo jebat - v vsakem primeru si kupi takega, ki ima moznost pretikanja ( in/out); lahko je tudi tak, da ima na zadnji strani vticnice za cince in S-video. Pol se pa se mal igras (al pa velik):whistle: Pa ko nastavis "na kartici", naj bi vse ugasnil (tv in comp), potem prizges tv in sele nato comp.(baje) Moja kartica je "mal" starejsa, mam pa tkole nastavljeno: TV_out.doc TV_out2.doc
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se