Skoči na vsebino

Avto iz uvoza, da ali ne

Thundercat

Priporočene objave

Midva nekaj študirava o nakupu "novega" - rabljenega avtomobila, zagret sem za karavana, dizel varijanto, 120 + konskih sil....

v mislih imam:

Megane GrandTour ... 2005-2004 letnik, 1,9 tdi

Alfa Romeo 156 SportWagon .. okrog 2004-2003 letnik, 1,9 ali 2,4 jtd

Problem se pojavi, ker je trenutno na Avto. net sicer veliko takih avtomobilov, nisem pa še naletel na takega, ki ne bi bilo uvoženo....iz Italije Alfe, Renaulti pa iz Italije, Nemčije, celo Francije......

Kaj vi mislite o nakupu avtomobila, uvoženega iz omenjenih držav?

Par odgovorov pri povpraševanju po mailu skupaj s pripadajočim oglasom:

Avto št. 1

kilometri so realni,imamo možnost preveriti kilometre,opravljen je bil veliki servis,zamenjani so bili vsi jermeni in španerji,vozilo je bilo pripeljano preko Avto Triglava iz Italije

lp Avtohiša petrovčič

Avto št. 2

Dobro jutro,

Slike bojo čez 2 dneva na netu,vozilo je iz Italije ,servisna knjiga in računi od servisov so zraven vozila,

Jamčimo 100% kilometre.

lp

Avto št. 3

Avto je iz uvoza. Redno servisiran, realni kilometri, pri nas vozilo pregledano, in zanj dobite 6 mesecev garancije

Avto št. 4

Pozdravljeni

Vozilo je iz uvoza in sicer iz Francije. Ima potrjeno servisno knjigo na

pooblaščenem Renault servisu, tako da je možno servise in s tem kilometre na

podlagi številke šasije preverit na katerem koli Renault servisu v Sloveniji.

Na navedeno damo pisno garancijo.

Avto št. 5

Pozdravljeni!

Avto je pripeljan iz Italije, iz leasinga, prvi lastnik.Vozilo je redno servisirano, vsi računi. Kilometre dobite zapisane na fakturi.

Avto št. 6

Pozdravljeni,

avto je bil uvožen preko naše hiše, ampak je bil že registriran v Sloveniji! Za konkretnejše informacije o vozilu me prosim pokličite.

za ogled oglasa, zbriši * ( avto*.net)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, jest sm kupil Alfo 156 1.9 JTD uvozeno iz Belgije.

Kupil sem jo pri Avto Lesce, servisna je bla zraven.

Kilometri realni dobil sem garancijo (3mes.)

Ne vidim kakšnega večjega razloga proti takšnemu nakupu.

Edino kar je res da lahko pričakujem (prodajam namreč :whistle: ) kakšne v smislu:

A iz tujine je, pol pa ne hvala...

Je pa res da je avto generalno veliko lepše ohranjen glede na kilometre kot bi bil pri nas.

Ker se najbrz v tujini veliko več prevozi po AC.

Če boš kupil Alfo bodi pozoren na stanje podvozja (prednje roke).

Drugače z agregati ni kakšni večjih težav.

Če bi bil sam pred odločtvijo med tema dvema bi izbral Alfo.

Pa sem imel Renojčke prej ampak je Alfa veliko bolj športen avto kot Megan (pa ne da je z Meganom kej narobe)

Dobr kup!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo mala pripomba. Neposrečeno si napisal, da razmišljaš o nakupu NOVEGA...potem pa govoriš o letniku 2003-2005. Pa brez zamere. Mene je pač zavedlo...zakaj uvažati NOV avto, če so tu (novi) v glavnem cenejši.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, jest sm kupil Alfo 156 1.9 JTD uvozeno iz Belgije.

Kupil sem jo pri Avto Lesce, servisna je bla zraven.

Kilometri realni dobil sem garancijo (3mes.)

Ojla, hvala za nasvet. Tudi meni je alfa zadnje čase zelo všeč, sploh notranjost. Berem tudi, da je 2,4 Jtd m-jet mašina s 140/150 ali 176 KM zelo "hvaležna". To me na alfi tudi privlači.

Renaulta pa imamo doma že 17 let in zaupam vanj. Prva "logična" odločitev je bila Renault, čeprav se sedaj že premišljujem.

Berem tudi alfa forum, ki je zelo koristen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo mala pripomba. Neposrečeno si napisal, da razmišljaš o nakupu NOVEGA...potem pa govoriš o letniku 2003-2005. Pa brez zamere. Mene je pač zavedlo...zakaj uvažati NOV avto, če so tu (novi) v glavnem cenejši.

Popravljeno, hvala za opozorilo. :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od izpred dveh let, vedno in zmeraj samo še avto iz Nemčije in sicer iz VAG grupe. Iskal po Sloveniji pol leta, pa take nategatorje obiskoval na drugih koncih države, na koncu so mi iz garaže pripeljali en krš. Nato spoznal možakarja, ki uvaža iz Nemčije, zelo lepe, lepo ohranjene, do 120.000km (real), itd. avtomobile in mi je pripeljal avtoček kot se šika. Še danes brez težav, z vsemi papirji, računi, servisi, izpisi iz VAG-COM servisnega rač. itd. :worship:

Aja kupoval sem in še vedno vozim Golf IV TDI l.02 All Inclusive (heh). Nasledni je pa Golf V TDI GTI tudi iz Nemčije.

No toliko na hitro o moji izkušnji.

Lep dan

Johnny

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi mi smo kupili avto iz uvoza in sicer Laguno karavan. Pa morm rečt, da ni bilo z avtm nč narobe pa kilometri so bili realni... skratka z avtom smo res zadovoljni. Kupili smo ga pa v Grosupljah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi mi smo kupili avto iz uvoza in sicer Laguno karavan. Pa morm rečt, da ni bilo z avtm nč narobe pa kilometri so bili realni... skratka z avtom smo res zadovoljni. Kupili smo ga pa v Grosupljah.

Hvala obema za mnenje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi smo ga sami pripeljali iz Italije, in edino kar je šlo narobe, je bilo to, da so bumbarji v Kopru, ki izdajajo homologacije, veliko podatkov napisali narobe, masa, širina gum, drugače avto dela super :alien1:

gre za MG ZS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vidim razloga proti uvozu iz tujine RAZEN preko raznih posrednikov, ki nimajo firm in to delajo "na črno", se pravi živijo od tega ampak prodajajo avte kot privat osebe. teh kar nekaj poznam na videz (niso kolegi, a vem dovolj) da vem da iščejo najcenejše, po možnosti tako karambolirane da se da poceni popravit in prodat kot nekaramboliranega, pa tudi vsa ostala potrebna popravila so zelo na hitro in poceni.

čeprav nakup preko avtohiše ni neka garancija, da avto vseeno ni bil "ugodno" kupljen in za silo popravljen imaš tam vsaj neke garancije in račun, pri pravatnikih pa "videno kupljeno".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem po avto v Nemčijo šel kar sam. Ni mi žal. ;) Kolega je kupil avto od možakarja, ki tudi tako (napol po naročilu) uvaža avte - tudi on je zadovoljen.

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

klapa na primorskem tudi iz IT na veliko vozi. Js mam tudi avto iz IT. Res je žlahta imela ta avto, pa useeno je uvožen :D

Noben nima nič pripomb. Lahko te pa nategne nekdo iz berlina, rima ali pa ljubljane. Isti riziko je...

Moj nasvet, če je v tujini isti avto tolk ugodneje, go for it :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi moj avto je iz uvoza (Mondeo caravan, 2.0 Tdci), pa sem z avtomobilom zadovoljen. Trgovec, ki mi ga je prodal, je malo nezaupanja vreden (samo malo), sicer pa avto po prevoženih 40.000 km v 16 mesecih še vedno gre kot urica.

Aja kupoval sem in še vedno vozim Golf IV TDI l.02 All Inclusive (heh). Nasledni je pa Golf V TDI GTI tudi iz Nemčije.

Lep dan

Johnny

Če prenesem zadevo na motorje:

On išče Kawasakija ZX10, ti pa pišeš, kako zadovoljen si s svojim Hyosungom Cometom 650.......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bratranec je Galaxyja kupil preko nekega podjetja ki se ukvarja z uvozom iz nemčije. Avto dela brez težav. Sosed tudi uvozi precej avtov iz severnih dežel in jih potem prodaja kot fizična oseba predvsem kolegom in žlahti - zaenkrat še vsi prow fajn peljejo. Pri uvozu iz nemčije si lahko še kar pomirjen, saj je tam bistveno manj nepooblaščenih serviserjev, avti imajo pa praviloma več opreme kot pri nas. Dvomim da se "previjanje" kilometrov tako množično dogaja kot nekateri opisujejo, za sigurnost pa seveda lahko kilometre preveriš pri serviserjih in z zdravo pametjo oceniš iztrošenost vozila. Da avto spraviš na cesto v SLO (vštet prevoz v D in nazaj, vsi papirji s homologacijo, tehničnim, osnovnim zavarovanjem in registracijo ter DMVjem) pride okrog 800€ za avto srednjega razreda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

On išče Kawasakija ZX10, ti pa pišeš, kako zadovoljen si s svojim Hyosungom Cometom 650.......

NO COMMENT :slap:

Lp

Popravljeno . Popravil johnny21
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred slabim letom sem kupil R. Espace 1.9 dci letnik 2004. Uvožen iz Belgije, kupljen pri Kolmanič/Flamin v Mariboru. Bil sem najprej tudi sam skeptičen glede uvoženih avtov, ampak dotični primerek za katerega sem se odločil, ni bil razbit in ima realne kilometre. Dobil sem tudi 6 mesecev garancije in avto gre dobro. Nekaj manjših zadev so mi porihtali takoj po nakupu, sedaj pa sem prevozil že okoli 20.000 km in razen rednega servisa nisem imel nepredvidenih stroškov.

Sem pa takrat šel pogledat veliko avtov in so bili kar precej zjahani, ti uvoženi avti. Je treba si kr čas vzet pa jih veliko pogledat, da najdeš kar iščeš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A nimajo tile motorji težave z ležajem na gredi pri cca. 120.000km?

Imam sodelavca, ki je imel Laguno 04 letnik z mašino 2.0 dci in mu je zagrabil ležaj na odmični gredi?! :whistle:

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam v bistvu 1.9, kar je drugačen (starejši) motor kot 2.0. O raznoraznih težavah sem slišal največ glede 2.2 dci motorja. Tudi poznam tri primere, ko je šel motor 2.2 rakom žvižgat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem tudi kupil vectro 2.0 dti staro 3 leta 82.000km iz nemčije. Uvozla jo je pa avtohiša b&g iz dramelj. Avto je bil cca 200-300.000 sit cenejši od domačih, in je bil ohranjen ma res v nulo. Odzunaj niti praskice, znotraj pa tut ko iz trgovine. Dobu 6 mesecev garancije na motor in menjalnik. zraven so mi dali tudi njihov račun, za koliko so oni v nemčiji kupli avto. Mislim da so oni dali okrog 1.800.000 preračunano v sit, jaz pa sem dal 2.200.000sit. Za eno plačo so pa zaslužli zraven:) Sam glede na to koliko so me strašili, ker je bil avto iz nemčije se niti ena trditev nevoščljivih kolegov ni uresničila :worship: Danes ima že čez 200.000km in še vedno dela ko urca. Če bi bli kilometri toliko zbiti kot so me strašili bi bla mašina že 3x za na odpad :whistle:

P.S. Bi šel po V-stroma 650 sam v italijo pa si sam ne upam, ker ne znam po italjansko kaj drugega kot pa pasta :headbang:

Popravljeno . Popravil gusti
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes že težko dobiš "slovenski" avto. takole rečem. tud v tujini so samo ljudje, maš take, ki dobro skrbijo za avto in take ki ga zanemarjajo, kot pri nas. zdaj...načeloma naši uvozniki poberejo taboljše, sploh če se s kom zmeniš za dotično zadevo, ampak kupovanje rabljenega je itak loterija. glede kilometrov ti ne more noben garantirat, tud če to napiše al pa reče, zato ker servisno knjigco dobiš za katerkol avto hočeš, potrjeno, kilometre pa elektronsko zbijejo, da živ bog ne pogrunta kolko jih je res. no, lahko samo sklepaš po tem kolko jih ma pa kolk je star pa mal preračunaš letno, kolko jih bi recimo realno lahko naredu.

glede dizel motorjev se tud načeloma ni za sekirat, ker so pač vzdržljivi, samo pazt moraš, da je servis res narjen (najboljš takoj po nakupu pregledat al pa kr nardit servis), sploh če ma avto jermena je to še toliko bolj pomembno, da ti kje kaj ne utrga (js mam npr. ketnco, to se pa ob morebitni razšponanosti sliši).

pač pregledat morš avto, kot vsak. samo pozanimaj se, da ti da garancijo in to na komplet avto ne samo na določene sklope, ker ponavadi dajo na menjalnik pa na kake take pizdarije, kot ot itak veš da ti ne more kr tko za hec zaribat, sj na elektorniko al pa na motor pa malokateri da.

js mam tud avto iz italije, s servisno, pa sklepam da so kilometri tud nekak realni (4 leta star pa 140 tisoč = cca 35 tisoč na leto) mal nerealno bi pa blo recimo 99 letnik pasat dizel z vso opremo pa ravno tako 140 tisoč ne ;) pač zdrava logika.

p.s.

renoji majo dci mašine, VAG grupa TDI, opel starejši DTI, zdej CDTi, PSA Hdi...

vso srečo pri nakupu!

Popravljeno . Popravil C4V4L13R
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
js mam tud avto iz italije, s servisno, pa sklepam da so kilometri tud nekak realni (4 leta star pa 140 tisoč = cca 35 tisoč na leto) mal nerealno bi pa blo recimo 99 letnik pasat dizel z vso opremo pa ravno tako 140 tisoč ne ;) pač zdrava logika.

Zakaj pa ne...

Doma imamo mazdo 6 2.0 sport kombi letnik 2004 pa ima 46.000 km.

Drug primer. Moj Golf 3 GT 1,6 je letnik 96 pa ima 140.000 km. Pa ga imamo od prvega dne v hiši.

Tretji primer. Audi A3 2.0 TDI letnik 05 od strica ima 28.000km.

Četrti. Ford Focus 1,6 letnik 2000 od starga ata ima 55.000 km.

Vsi avti so bili kupjeni novi. Pa kakor so avti pri nas ohranjeni ima lahko tudi 300.000km bojo kot novi, ker so garažirani, servisirani pa nikoli karambolirani (usaj do zdej :rolleyes: ) Odvisno je ČIGAV je avto.

Vidiš že po sedežu in obrabi volana pa prestavne ročice in stopalk kake kilometre ima avto.

To je zmotno mišlenje, da imajo avti nevem kake kilometre glede na letnike.

Popravljeno . Popravil gizmOkak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

star ata, stric...itd, za take kilometre je itak bolj da se z avtobusom voziš.

karavan, dizel z vso opremo recimo, k so tolk popularni passati, me živ bog ne prepriča, da ga dobiš iz nemčije s tako malo prevoženimi kilometri. več kot očitno gre za avto poslovnega razreda (pa ne dobesedno glede na avto razrede, ampak na "človeške"), v nemčiji pa vemo kake razdalje se premagujejo...

v primeru, ki sm ga navedu v prejšnjem postu, bi to pomenilo cca dobrih 15 tisoč na leto. zdej mi pa povej kolko j enemcev, ki si to lahko privošči? pri nas je miselnost druga, ko se stari ateji vozjo z novimi mercedesi do trgovine pa nazaj...in še to samo ob nedeljah... :rolleyes:

dobiš sicer, ajde ne bom reku, da je nmogoče, ker danes že vse živo doživiš, samo bi mogu met prekleto srečo, pa fajn dobr vedt od kje je avto pa kam ga greš iskat

sicer gre pa samo za moje mnenje no in pa kolkr sam spremljam trg avtomobilov...

Popravljeno . Popravil C4V4L13R
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!