Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

temo sem odpru z namenom spoznati kakšen uporaben programček, ki ti oljaša brezpotrebno delo,...

Objavljeno

program, ki ti vsakič ko se začunalnik ponovno zažene vrne v stanje, ko je bil le ta inštaliran. Uporaben za kakšne internetne kavarne, če odprate kakšne sumljive datoteke in se vam v primeru virusa po zagonu vrne v prejšne stanje. program se imenuje deep freeze

''printanje'' v .pdf formatu: če želiti kakšen dokument v pdf obliki je eden izmed programov CuteWriter

s programom PDFXVwer lahko urejate pdf dokumente,..

s programom Netlimiter lahko omeite upload in download za izbrane programe mula,...

Objavljeno

Speed Startup - pospeši zagon Windowov

CCleaner - pobriše nekaj nepotrebne navlake

ESET Smart Security 3 - naslednjik legendarnega antivirusnega programa NOD32

Your Unistaller 2008 - program namenjen temeljitemu odstranjevanju programov/iger/itd...

TuneUp Utilities 2008 - preprost program za čiščenje in prilagajanje Windowsov

Objavljeno (popravljeno)

Mac OS! :)

Potem ne potrebuješ pospeševalcev zagona, čistilcev diskov (sistem sam opravi to ob petkih ponoči), antivirusnih programov...

Popravljeno . Popravil savo
Objavljeno

Data recovery - vrne že izbrisane datoteke (če po pomoti kaj izbrišemo)

kill disk - popolnoma sformatira disk (če prodamo disk in ne želimo, da bi kupec s kakšnim programom prišel do naših datotek)

Objavljeno

portable programi....

mas na usb klucku thunderbirda, firefoxa....karkol, se vsedes za katerikoli racunalnik, pa lepo iz klucka laufas, brez instalacije, brez nepotrebnih problemov

Objavljeno (popravljeno)
temo sem odpru z namenom spoznati kakšen uporaben programček, ki ti oljaša brezpotrebno delo,...

Tile programi so vsi free:

Notepad++ - super beležka

AVG antivirus - free antivirus

7-zip - zip, rar

InfraRecorder - CD, DVD pekač

Foxit Reader - PDF bralnik

Firefox - spletni brskalnik

Filezilla - program za ftp prenose

Media Player Classic, QuickTimeAlternative in RealAlternative - (video players)

Paint.NET - napreden in free slikar

WinMerge - primerjava datotek

CCleaner - crap cleaner

Popravljeno . Popravil PRiMoZ
Objavljeno

FreeBSD...

resi vse probleme okoli update-ov, virusov in podobnih sranj...

Seveda pa so Winsi vsaj job-security za IT "strokovnjake"

MCSE - Minesweeper Consultant and Solitary Expert

Objavljeno

xplorer2 windowsova verzija norton commanderja :D

Objavljeno

Fedora 8 (Operacijski sistem)

OpenOffice.Org

GIMP

Firefox

Thunderbird

XMMS

MPlayer

K3B

Wine (za Win32 programje, ki nima linux ekvivalenta - trenutno nimam nameščenega nobenega)

...

Objavljeno

Obstaja kakšen programček ,ki pretvori format recimo iz avi v mp4 itd.

• 2 tedne pozneje...
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno

CorelDraw X4 - za grafiko ga ni bolšga :D

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
CorelDraw X4 - za grafiko ga ni bolšga :D

jez mam s corelom problem. x3&x4 ne znam prepričat de bi uporabljala nabor fontov, k ga mam na verziji 8. Vosmici mam narejenega precej dela, in sem zato "prvezan" nanj. bi se ga pa zelo rad losal.

druga stvar k bi jo rad pa je kašn automatski gain controller. če imam več virov avdio signala, bi rad zmerem enak output do ojačevalca. a je kdo videl/uporabljal kej podobnega?

Objavljeno
jez mam s corelom problem. x3&x4 ne znam prepričat de bi uporabljala nabor fontov, k ga mam na verziji 8. Vosmici mam narejenega precej dela, in sem zato "prvezan" nanj. bi se ga pa zelo rad losal.

Če imaš pisave nameščene v sistemski mapi Fonts na nadzorni plošči, pol ne bi smelo bit problemov. Druga varjanta je pa, da vse pisave vektoriziraš (convert to curves) pa jih maš pol vektorsko, kar odprejo vsi CDR programi na kakršnem koli računalniku.

Sicer pa je narejeno tako, da starejša verzija CDR ne odpre fajla shranjenega v novejši verziji, razen če je prirejen. Se pravi v CDR x4 shranjen fajl, ne bo odprt v x3, medtem ko obratno je vse mogoče. Nevem zakaj ti dela probleme :hmm:

Objavljeno
Če imaš pisave nameščene v sistemski mapi Fonts na nadzorni plošči, pol ne bi smelo bit problemov. Druga varjanta je pa, da vse pisave vektoriziraš (convert to curves) pa jih maš pol vektorsko, kar odprejo vsi CDR programi na kakršnem koli računalniku.

Sicer pa je narejeno tako, da starejša verzija CDR ne odpre fajla shranjenega v novejši verziji, razen če je prirejen. Se pravi v CDR x4 shranjen fajl, ne bo odprt v x3, medtem ko obratno je vse mogoče. Nevem zakaj ti dela probleme :hmm:

problemi so ker je cdr8 instaliran v Windowsih 98. te rabim, ker moj graverski CNC uporablja driverje ki delajo samo na teh winsih. zaščiteni so z mehanskim ključem v COM portu, in so neprenosljivi. posodobitev bi pomenla nemajhen strošek, ker bi moral menjati tudi CNCjevo krmilno enoto. beda. v osmici se mi je tako nabralo že skor 10 let dela. precej izdelkov je tipskih, posodobim samo serijsko cifro, ali mogoče leto izdelave....fontov za graviranje, pa nemorem prenest (končnica je PFM?!?), oziroma, zgubijo se mi ČĆŽŠĐ! kar jih dela neuporabne. beda na kvadrat.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Že zdavnaj sem prebral tale post in v tekočih dneh šel iskat rešitve med znanci... Žal ti ne morem nč koristnega posredovat. Al imajo usi novejše verzije al pa še nikoli niso zasledili tega problema :unsure: Nekdo je potarnal da je imel podoben problem in se ni ukvarjal z njim ker je nabavu tako al tako novejši stroj kasneje.

Žal :closedeyes:

Objavljeno

Mogoče pa tale ideja...

CNC deluje na fontih PMF. Kaj pa če bi recimo vse normalno delal v TTF fontih potem pa konvertiral v PMF? Ker programi, ki navaden text vržejo v pmf format obstajajo. Meni se zdi da je en od teh PLC Reader, nisem pa siguren :hmm:

• 2 tedne pozneje...
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

išem nek simple koledar z alarmom da mi tui pipka al neke glasove spušča, magari samo pop-up opozorila, da me opomni na vsakodnevne stvari pač. free-ware only s.v.p

se zahvaljujem za pomoč vnaprej! :blush:

Objavljeno
išem nek simple koledar z alarmom da mi tui pipka al neke glasove spušča, magari samo pop-up opozorila, da me opomni na vsakodnevne stvari pač. free-ware only s.v.p

se zahvaljujem za pomoč vnaprej! :blush:

Deček - vista ima to že vgrajeno ...

drugače pa www.download.com ... najdeš svašta ...

Malo potrudit, pa bo.

Objavljeno
Deček - vista ima to že vgrajeno ...

Če ne narediš upgrade na WinXP :evilgrin: .

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!