Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

evo fuzbala je konec, sedaj pa pride obračun z mojim TV providerjem Siol-om.

nisem anti fuzbal fan in me niti ne iritira zatemnitev HTV2, ORF1 itd v času fuzbala AMPAK v celotnem času prvenstva sem imel na SIOL TV zatemnjen HTV2 in ORF (pa verjetno še kaj kar nisem opazil). recimo da razumem (pa ne ampak OK pustimo to) zatemnitev v času fuzbala, AMPAK ZAKAJ SEM IMEL ZATEMNITEV VSE DNI, SE PRAVI TUDI ZJUTRAJ IN TUDI V DNEH KO NI BILO NOBENE TEKME?!?!?!?!?!?

zadnjič hočem gledat simpsone ob 17.00 na ORF in je ORF črn čeprav tisti dan ni bilo fuzbala. ker se je to že ponavljalo nonstop pokličem siol in mi prijazno povejo da je "SAZAS zahteval 24urno blokado vseh programov, ki prenašajo fuzbal" in da jih lahko tožijo če nebi tega naredli. ok to je idiotizem ampak reveža na drugi strani se mi res ni dalo nadirat ker nima nič z tem.

skratka zdaj sem bil skoraj cel mesec brez HTV2 in ORF kjer rad gledam serije in jih nisem mogel gledat niti v času ko je bilo do fuzbala še dosti časa ali pa je bil že zdavnaj mimo. KER IMAM RAVNO ČAS SEM SE ODLOČIL DA SIOLU ZAVRNEM POLOŽNICO ZA PAKET TRIO IN JIH POZOVEM NAJ PRIPRAVIJO NJIHOV PREDLOG PLAČILA ZA TA MESEC.

zanima me koliko ste ostali ki ste na kabelskih sistemih in T2, amis,....etc. imeli zatemnjene te kanale in ali je še kak siolovec ki se mi pridruži pri tej akciji? :whistle:

prijava tržni inšpekciji je pa že itak narejena :evilgrin:

Objavljeno

do svojega 40tega leta sem spreminjal svet, zdaj spreminjam sebe....

je včasih mal' hudo ampak je bolj pametno :headbang:

Objavljeno

Kakšnih 24ur in kaj ima SAZAS s pravicami za prenos tekem ?!? Lastnik pravic za prenos tekem za območje Slovenije je zahteval zatemnitev v času prenosa tekem.

Objavljeno

na siolu se zgovarjajo na sazas, sazas verjetno na siol itd. no mene zanima kako je bilo pri drugih, da povem siolovcem zakaj jim ne mislim računa plačat :headbang:

Objavljeno
na siolu se zgovarjajo na sazas, sazas verjetno na siol itd. no mene zanima kako je bilo pri drugih, da povem siolovcem zakaj jim ne mislim računa plačat :headbang:

Pri Telemachu (kabelska TV) ORF ni bil zatemnjen. So pa v času tekem bili zatemnjeni RAI, HRT, ...

Objavljeno (popravljeno)
Pri Telemachu (kabelska TV) ORF ni bil zatemnjen. So pa v času tekem bili zatemnjeni RAI, HRT, ...

prav tako tudi pri nas v Mariboru na pobrezju (kablska), ORF ni bil zatemnjen, medtem ko hrvatov pa ni bilo mozno videt

Popravljeno . Popravil Gixxer
Objavljeno

Zakaj imajo (so imeli) zatemnjeno cel dan, mi ni jasno, verjetno zato, ker se jim ni dalo pred tekmo zatemniti, po tekmi pa spet odtemniti.

V vsakem primeru, je pravilno, da so zatemnili med tekmo, čeprav mnogi menijo drugače, saj so programi postaj, ki nimajo pravic za določeno državo zatemnjeni po vsej Evropi.

Sicer pa je v KS Limbuš-Pekre bil zatemnjen samo neposredni prenos, posnetki pa ne. Tako, da sem lahko v soboto po tekmi pogledal posnetek tekme med HR in TR.

Jaz bi od Siola zahteval, da mi račun zmanjšajo za nekaj procentov.

A se bojim, da si boš naredil samo nekaj sivih las, oni pa te bodo na koncu spomnili, da je v pogodbi, ki si jo podpisal, napisano, da ti ne garatirajo, da boš ves čas imel vse programe.

pa lp

Objavljeno
V vsakem primeru, je pravilno, da so zatemnili med tekmo, čeprav mnogi menijo drugače, saj so programi postaj, ki nimajo pravic za določeno državo zatemnjeni po vsej Evropi.

SAZAS se je zgovarjal na avtorske pravice ! televizijski signal NI avtorska pravica !

zakaj potem vidiš ob isti uri vsa kurčeva poročila ! naj si TV SLO zrihta da bomo samo njihov provladni dnevnik gledali ???!!! :fredy:

in prasci na TV 3 so že zdavnaj ves termin za reklame med fuzbalom prodali in potem te še silijo da poslušaš njihove umotvore in ti v gobec tiščijo povešene blont joške, sami pa še šparajo in komentirajo iz studia in potem Obrez'ani umotvori kako dežuje že ne vem koliko časa, ko kamera pokaže v nebo ! ja, ja prosti trg & švedski kapital !

Telemacha ne plačam dokler me ne izklopi ! potem pa h konkurenci !

Objavljeno
Zakaj imajo (so imeli) zatemnjeno cel dan, mi ni jasno, verjetno zato, ker se jim ni dalo pred tekmo zatemniti, po tekmi pa spet odtemniti.

Če je nekaj praksa po vsej Evropi, to še ne pomeni, da je pravilno. :rolleyes:

D.

Objavljeno

Kabelska Velenje (Telemach) je bilo popolnoma isto kot zgoraj omenjeno.

Objavljeno

V mariboru T2, v času tekem ni zatemnil HTV, za orf pa nisem prepričan.

Medtem, ko je Turnšek v Celju zatemnil HTV in ORF samo v času tekme.

:)

Objavljeno
Če je nekaj praksa po vsej Evropi, to še ne pomeni, da je pravilno. :rolleyes:

D.

Pravice za oddajanje tekem na območju Slovenije je kupil TV3, kar pomeni, da ima TV3 izključno pravico do neposrednega prenosa tekem na območju SLO.

Res je, da ima TV 3 slabe komentatorje, ki jih ne moreš poslušati, a jebi ga. So preveč plačali za pravice, pa si ne morejo privoščiti boljših.

Sicer pa zatemnitve med tekmami niso tema. Tema je zatemnitev programa, ko le-ta ne prenaša tekme.

Po drugi strani pa mislim, da si je Pervy medtem že prebral pogodbo, kjer prav gotovo piše, da si podjetje SIOl pridržuje pravico spreminjati izbor programov. In če jim boš j...l mater zaradi zatemnitve določenih programov brez pravega razloga, te bodo opozorili na tisto alineo, kjer je to navedeno.

Objavljeno
do svojega 40tega leta sem spreminjal svet, zdaj spreminjam sebe....

je včasih mal' hudo ampak je bolj pametno :headbang:

...predvsem lazje. :krneki:

Objavljeno
Pravice za oddajanje tekem na območju Slovenije je kupil TV3, kar pomeni, da ima TV3 izključno pravico do neposrednega prenosa tekem na območju SLO.

...

Saj nobena druga, slovenska, TV postaja ni kršila izključne pravice TV3, da predvaja slovensko komentirano porivanje žoge po travi. A ostali nimamo nobene pravice gledanja tujih programov? Čudno, da niso namestili še motilcev in motili signal, ki ga HTV, ORF, RAI itn. oddajajo v eter? Še ena smešno-žalostna pogruntavščina SAZAS-a. Bo treba bolj pritiskati na poslance, da spremenijo to zakonodajo. Omeniti je potrebno, da je skrajno neevropsko, omejiti mojo pravico do gledanja TV sporeda sosedov in učenja njihovega jezika ;)

Objavljeno (popravljeno)

Saj si ni SAZAS tega izmislil.

Ko je bilo SP v Koreji je večino tekem v Nemčiji prenašala plačljiva Premiere, ki je od avstrijske ORF zahtevala, da zmanjša moč oddajnikov v bližini nemške meje, da bo čim manj signala prešlo mejo.

Avstrijci so sicer robantili, a so vseeno zmanjšali moč

Popravljeno . Popravil Provokator
Objavljeno

SAZAS si je izmislil da je TV signal avtorska pravica in na tej osnovi lahko zatemnjujeo druge programe ! čemur TV 3 seveda sploh ni nasprotoval ! še več, zelo navdušeni so bili nad novim umotvorom by sazas! :fredy:

za zadnje SP so bile vložene tožbe zaradi izklopa ostalih tv postaj ! na prvostopensjkem so pravdo dobili tožniki !

Objavljeno
SAZAS si je izmislil da je TV signal avtorska pravica in na tej osnovi lahko zatemnjujeo druge programe ! čemur TV 3 seveda sploh ni nasprotoval ! še več, zelo navdušeni so bili nad novim umotvorom by sazas! :fredy:

za zadnje SP so bile vložene tožbe zaradi izklopa ostalih tv postaj ! na prvostopensjkem so pravdo dobili tožniki !

A potem je SAZAS dejaven tudi v tujini???

Glede na to, da imajo enaka pravila vsepovsod.

Zdaj pa eno vprašanje:

recimo, da ste lastnik podjetja, ki je kupilo ekskluzivne pravice za prenos EP na območju Slovenije za recimo 2 mio €.

Bi dovolili, da na ozemlje, za katerega imate eksluzivne pravice, oddaja nekdo, ki teh pravic nima???

Sicer mislim, da je bila cena za Slovenija manjša od 1 mio €, a nekje sem zasledil podatek, da je Premiere za eno sezono nemške Bundelige plačala prek 100 mio €. In pri takšnih zneskih lastnik pravic zelo pazi, da mu nihče ne hodi v zelje.....

Objavljeno

kupil si pravice za prenos za 1 mio, za koliko prodaš reklamni prostor med prenosi je tvoj problem, če na koncu nimaš plusa si slab ! kaj te briga če kablski operater "spušča" tudi ORF, če si prodal ves reklamni prostor, kar ga TV 3 v tem primeru je ! stroške si še edino delaš z butastimi oddajami pred in po tekmi !

gemma in sazas so pododbne organizacije, pravila niso ista !

če že sprašuješ poveja zakaj ni enako pri ostali športnih prenosih - liga prvakov, gp, formula 1, ..... :fredy:

Objavljeno

Pri Formuli ni toliko osipa gledalcev, Mototo GP itaq nima veliko gledalcev in so ga verjetno dobili v paketu skupaj s kakšno špansko limonado, v ligi prvakov pa imajo redko prenos enake tekme, kot Hrvati.

Ko si že omenil Formulo:

A si opazil, da v nedeljo pri dnevniku na RTVSLO nimajo original posnetkov dirke??

Zaradi tega, ker nimajo pravic mogoče????

In če smo že pri RVSLO:

2. program lahko spremljaš v živo po internetu. A samo oddaje iz lastne produkcije. Nobenih filmov, nobenih tekem.

Zato, ker imajo pravice samo za Slovenijo, ne za cel svet??

Objavljeno
Pri Formuli ni toliko osipa gledalcev, Mototo GP itaq nima veliko gledalcev in so ga verjetno dobili v paketu skupaj s kakšno špansko limonado, v ligi prvakov pa imajo redko prenos enake tekme, kot Hrvati.

vsi prenosi lanske lige prvakov so bili identični z HTV razen enega ! to o F1 in GP pa se ne splača komentirat ! čisti pofl si napisal ! še dobro da te Esmeralda ne vidi ! :P

Objavljeno

Pri tem šov-biznisu, pardon, nogometu se vrti največ denarja, zato so vsi tako napaljeni.

TV3 bi se lahko potrudila in zapravila še nekaj denarja za to, da bi njihove prenose gledalci gledali zaradi kvalitete ne pa zato, ker so jim onemogočili gledanje drugih.

Celodnevna zatemnitev programov pa je itaq nesramnost brez primere, čeprav so razmerja definirana s pogodbo in ustrezno zakonodajo.

P.S.

Nogometa sicer ne gledam ampak te fore z intelektualno lastnino in pravicami prenosa vsepovsod kjer je Sazas zraven so prav bruhne. Pa se jim bo vse odbilo nazaj v glavo, trust me.

Objavljeno

T2 pri meni imel zatemitev v času tekeme. Kar se HTV tiče, je bil zatemnjen tudi, ko je bila na sporedu tista njihova oddaja o fuzbalu (ne tekma). :hmm:

Objavljeno

Evo, to je dopis SAZASA, da boste vedeli za kaj se gre in ne boste kvasili, da boste koga tožili in/ali prijavljali inšpekciji in si morebiti še prideli kakšne nepotrebne stroške.

60150323.pdf

Objavljeno
Evo, to je dopis SAZASA, da boste vedeli za kaj se gre in ne boste kvasili, da boste koga tožili in/ali prijavljali inšpekciji in si morebiti še prideli kakšne nepotrebne stroške.

...

In kje se, na tem seznamu, nahaja ORF1?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!