vicko Objavljeno September 9, 2002 Deli Objavljeno September 9, 2002 Kje bi lohk kupu zimske gume poceni 205/50/17 :new-bday: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno September 9, 2002 Deli Objavljeno September 9, 2002 V Metroju, kvaliteta najnižja možna, prav tako cena :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dream_er Objavljeno September 9, 2002 Deli Objavljeno September 9, 2002 Malce poglej po oglasniku, k prodajajo rabljene gume. Najcenejše gume so drugač nalite, a kvalitete tu res ni velike. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno September 9, 2002 Deli Objavljeno September 9, 2002 Pri vulkanizerstvu Furlan so po mojem najugodnejše cene ampak je zame predaleč tako da nima izkušenj z njimi. LP, klemen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno September 10, 2002 Deli Objavljeno September 10, 2002 Vulkanizerstvo Furlan (Dobova) Majo N gum, ampak 205/50/17 pa nobene :? :? :? Saj če si daš za pozimi gor malo ožje ne bo nobene škode... :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno September 10, 2002 Deli Objavljeno September 10, 2002 Saj če si daš za pozimi gor malo ožje ne bo nobene škode... :wink: ...pa malo višje, da ne nasedeš na vsakem kupu snega :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
roly Objavljeno September 10, 2002 Deli Objavljeno September 10, 2002 No ja , če kdo rab zimske gume dunlop za avto, naj mi piše na privat. Dobri pospusti 8) 8) Tud za motorje se da dobit :wink: Sm mislu da ni reklam na forumu, ampak če že ostali pol pa tud jz. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno September 18, 2002 Deli Objavljeno September 18, 2002 Vulkanizerstvo Metod Globokar v pri Šmarju-sap. Sicer če bi pa rad res pocen gume kupiš nalite (1 leto garancije)Držijo dobr sam niso glih za hitrostne rekorde podirat. LP Leteči Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno September 18, 2002 Deli Objavljeno September 18, 2002 Kaj če mam M+S gume veljajo po 15.10. brez verig al moreš met tud verige v kuferamu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno September 18, 2002 Deli Objavljeno September 18, 2002 Kaj če mam M+S gume veljajo po 15.10. brez verig al moreš met tud verige v kuferamu? M+S z vsaj 4mm profila po 15.11 štejejo kot zimska oprema ali letne z vsaj 1 ali 2 mm profila ter ketne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno September 19, 2002 Deli Objavljeno September 19, 2002 Kaj če mam M+S gume veljajo po 15.10. brez verig al moreš met tud verige v kuferamu? M+S z vsaj 4mm profila po 15.11 štejejo kot zimska oprema ali letne z vsaj 1 ali 2 mm profila ter ketne. letnih pnevmatik pozimi bi se izogibal,saj izgubi letna guma pod 10°C vec kot 50% oprijema na asfaltu proti zimski gumi - da o dezju in snegu ne govorimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Onim Objavljeno Oktober 22, 2002 Deli Objavljeno Oktober 22, 2002 Pozdravljeni! Čas se približuje, ko bo potrebno menjati gume (letne->zimske). Zanima me, kakšna so pravila glede tega, koliko mm morajo imeti profila, a zadostujejo letne, kaj če so zimske na nivoju 3 mm + verige, a to zadostuje, itd... Katera znamka (model) je dobra in cenovno ugodna, katera pa ne, zakaj? A so nalite gume tudi dobre....? Torej zimske pneumatike? Lp, Onim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
viking Objavljeno Oktober 22, 2002 Deli Objavljeno Oktober 22, 2002 ZIMSKA OPREMA IN PNEVMATIKE V Sloveniji morajo biti motorna vozila obvezno opremljena z zimsko opremo med 15. novembrom in 15. marcem ter ostale dni v primeru zimskih voznih razmer (ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali ob poledici) - Ur.l.št.38/99. Zimska oprema motornih vozil z največjo dovoljeno maso do 3.5 t je (velja tudi za vozila s štirikolesnim pogonom) - Ur.l.št.17/00: · zimske pnevmatike na vseh kolesih min. 4mm profila (z oznako M+S) ali · letne pnevmatike na vseh kolesih min. 4 mm profila + snežne verige. V priobalnem področju Slovenije (MP Krvavi potok-Kozina-Kastelec-Podgorje-meja s Hrvaško) štejejo za zimsko opremo vozil tudi poletne pnevmatike z min. 2mm profila. Zimska oprema motornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t je – Ur.l.št.17/00: · zimske pnevmatike min. 4mm profila vsaj na pogonskih kolesih + lopata ali · letne pnevmatike min. 4mm profila + snežne verige + lopata. Na splošno morajo biti pnevmatike: · vse štiri enake po velikosti (npr. 165/70/13) , vrsti (letne oz. zimske) in zgradbi (radialne oz. diagonalne) · na isti osi morajo biti pnevmatike še enake po nosilnosti, hitrostnem razredu (T,H,V..), proizvajalcu in tipu profila (npr. Sava) Obnovljene pnevmatike se smejo uporabljati na vozilih, če imajo oznake za mero, nosilnost in hitrostno kategorijo ter nedvoumne oznake, da je pnevmatika obnovljena, kdo jo je obnovil in identifikacijsko številko pnevmatike. Vozila nad 3,5 t največje dovoljene mase morajo imeti enake pnevmatike le na isti osi. Predpisane kazni: :lol: :lol: 100. člen zakona o varnosti cestnega prometa določa kazen za vozila, ki niso pravilno opremljena z zimsko opremo. Kazen znaša 20.000 SIT. Voznike tovornih vozil s priklopniki opozarjamo, da je v zimskih voznih razmerah prepovedana vožnja za omenjena vozila ter za vozila, ki prevažajo nevarne snovi in za izredne prevoze. Jaz že nekaj let vozim ESKIMKE, pa so se mi kar dobro obnesle, pa še dokaj poceni so. :oops: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Oktober 22, 2002 Deli Objavljeno Oktober 22, 2002 V primeru da mi kdo registrira avto mam gor M+S od Hankook-a, upam da majo 4mm :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ak Objavljeno Oktober 29, 2002 Deli Objavljeno Oktober 29, 2002 http://www.reifendirekt.at/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Oktober 29, 2002 Deli Objavljeno Oktober 29, 2002 ZIMSKA OPREMA IN PNEVMATIKE <snip> Na splošno morajo biti pnevmatike: · vse štiri enake po velikosti (npr. 165/70/13) , vrsti (letne oz. zimske) in zgradbi (radialne oz. diagonalne) <snip> a nisi malo mimo vdaril? je kar nekaj vozil,katera nimajo enake dimenzije spredaj/vzadaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAN Objavljeno Oktober 29, 2002 Deli Objavljeno Oktober 29, 2002 Lani jeseni namontiral Sava S3.V enem letu z njimi naredil 70000km in še zadovoljujejo zakonskim normam,ampak vseeno grejo gor nove,pa spet do druge jeseni.Guma prva liga!!! 195/15/65 cena 14.000sit LP DAN Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno Oktober 29, 2002 Deli Objavljeno Oktober 29, 2002 Savine S2 sem mel zadnji dve zimi. Skupaj prevozil z njmi cca 30kkm ( ko sem jih dal dol so bile brez profila - mogoče zadaj kak mm ). Te gume se zelo nagibajo bočno tako da imaš občutek kot da avto še bolj plava po cesti. Nikoli več. So pa poceni. Ko imajo letne gume 3mm profila so že na koncu, po dežju začne odnašati. Zimske gume s 3mm profila so pa samo še za v smeti :) LP, klemen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 29, 2002 Deli Objavljeno Oktober 29, 2002 a nisi malo mimo vdaril? je kar nekaj vozil,katera nimajo enake dimenzije spredaj/vzadaj. Napisal je prav. Avtomobili z različnimi dimenzijami imajo to zapisano v homologacijskem kartonu in potem ni problemof. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Oktober 30, 2002 Deli Objavljeno Oktober 30, 2002 in toti homeopaticni karton imaste seveda vsi vedno zraven? ....japajade.... svija,kuruza in cokolada. :P :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno Oktober 31, 2002 Deli Objavljeno Oktober 31, 2002 Če imaš razlog da ga moraš imeti ( predelave na avtu, avto mlajši od treh let ... ) ga pač nosiš zraven :). Sej ni težko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno November 4, 2002 Deli Objavljeno November 4, 2002 vedno- smo se sam mal hecal, kje ga boš pa našel letnik1988 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.T. Objavljeno November 5, 2002 Deli Objavljeno November 5, 2002 Ko bos dajal gor zimke gume, daj gor cim ozje. Ampak pazi na minimalno sirino gume. Daj gor tako, ko jo se dovoljuje homologacija, ce ne znajo biti problemi. Jaz imam poleti gume Sava Rapidex dimenzij 195/65-14 H, pozimi pa BF Goodrich Alaska - krampi 175/75-14 Q (vse v mejah homologacije) Odvisno je kje se bos vozil. Ce bos vozil bolj po cesti, daj gor take povprecne. Ce pa mislis podit po kakih brzpotjih daj gor bolj krampaste. Tadej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno November 5, 2002 Deli Objavljeno November 5, 2002 danes so mi namontirali 4 zimske gume 165/13/70 fulda "sem že pozabila kaj" cena 47.444,00 z montažo in 15% popustom. mam pa eno vprašanje, če se kdo spozna na gume.ponujali so mi good year-ove gume, naj bi bile univerzalne za poleti in pozimi,zdej me pa zanima a so to res tako dobre gume kot jih je hvali vulkanizer al je to sam ena prodjalska finta? dr.looney :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 5, 2002 Deli Objavljeno November 5, 2002 looney,pozabi; poleti letne,pozimi zimske in pika.univerzalne so tocno to,malo to,malo uno,nikjer pa res dobre. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se