klemens Objavljeno November 8, 2002 Deli Objavljeno November 8, 2002 A naredimo anketo ? :) Glas za to da bi moral povprečni voznik avtomobila preveriti kakšne gume ima gor. Itak gre povprečni avto občutno več kot realnih 160kmh do kolikor so "varne" najcenejše gume ( Q ). Pustimo razne mestne avtomobile ob strani :) LP, klemen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
johan Objavljeno November 8, 2002 Deli Objavljeno November 8, 2002 Kolko krat pa se povprečni voznik pelje več kot 160 km/h. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno November 8, 2002 Deli Objavljeno November 8, 2002 Kolko krat pa se povprečni voznik pelje več kot 160 km/h. Predlagam anketo. Ampak vprašanje če smo na motosvetu povprečni avtomobilisti, ampak vseeno bi bilo zanimivo videt. Jaz se peljem nad to hitrostjo praktično vsak dan. Zadnje čase manjkrat ( avto brez katalizatorja in je glasen zato vozim počasneje, če ne bom oglušel ). lp, Klemen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
boba Objavljeno November 8, 2002 Deli Objavljeno November 8, 2002 Več kot 160? Velikokrat. Koliko več, pa ne bom povedal, da me ne bo policija :lol: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
johan Objavljeno November 9, 2002 Deli Objavljeno November 9, 2002 SE strinjam z KLEMENS-om. Po moje na motosvetu nismo glih povprečni vozniki. :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vicko Objavljeno November 13, 2002 Avtor Deli Objavljeno November 13, 2002 Vulkanizerstvo Furlan (Dobova) Majo N gum, ampak 205/50/17 pa nobene :? :? :? Hvala lepa za nasvet, sem bil tam kupu odnesu in seveda zelo zadovoljen z nakupom ker so res najcenejsi in seveda mojo dimenzijo majo tudi,tako da grem poleti tudi ke da kupim letne. :D :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roni Objavljeno November 13, 2002 Deli Objavljeno November 13, 2002 družba, ne ga lomit z drugimi dimenzijami, če nimate homologacije v teh razponih!!! točn preverte!!!!! kazn, če te dobijo z ne-homologiranimi dimenzijami, je sicer dost blaga ampak........ če zvrnejo nate, da si povzročitelj nesreče enga šleparja, ki je mel zdrs,..... ker maš ne-homologirane dimenzije gume gor......... verjemte mi, da je boljš, da te mafija u roke dobi!!!!!! škodo bodo še vaši potomci v drugem kolenu plačeval!!! se pa tudi kot naravna blond inteligenca strinjam, da so ožje in višje mnogo bolj varne....... ampak....... če ni dimenzija homologirana za tvoj avto, prste preč!!! VeRonika Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vicko Objavljeno November 13, 2002 Avtor Deli Objavljeno November 13, 2002 družba, ne ga lomit z drugimi dimenzijami, če nimate homologacije v teh razponih!!! točn preverte!!!!! kazn, če te dobijo z ne-homologiranimi dimenzijami, je sicer dost blaga ampak........ če zvrnejo nate, da si povzročitelj nesreče enga šleparja, ki je mel zdrs,..... ker maš ne-homologirane dimenzije gume gor......... verjemte mi, da je boljš, da te mafija u roke dobi!!!!!! škodo bodo še vaši potomci v drugem kolenu plačeval!!! se pa tudi kot naravna blond inteligenca strinjam, da so ožje in višje mnogo bolj varne....... ampak....... če ni dimenzija homologirana za tvoj avto, prste preč!!! VeRonika Pri mojem vem da so homologirane :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 OK predvsem mariborčani - kje ste kupli zimske gume, katere in za kolko dnarja? Jaz morem jutri nabavit 195/60/R15 pa me zanima kje so najcenejše, nimam pa kaj dosti časa iskat :oops: Pa naj bo vse razen Save, te dobim kjerkoli za 14.000. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno November 27, 2002 Deli Objavljeno November 27, 2002 Kaj če mam M+S gume veljajo po 15.10. brez verig al moreš met tud verige v kuferamu? M+S z vsaj 4mm profila po 15.11 štejejo kot zimska oprema ali letne z vsaj 1 ali 2 mm profila ter ketne. Ni res. Zimska oprema so zimske gume (vse štiri) z najmanj 4mm profila, ALI letne gume z vsaj 4mm profila in verigami. Minimalni profil na avto gumah poleti pa je 1,6mm, tako da ne vem kaj pišeš o enem ali dveh milimetrih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno November 27, 2002 Deli Objavljeno November 27, 2002 Pozna kdo te gume: Lassa 195/65R15 91T SNOWAYS II WINTER RADIAL neka Bridgestonova podružnica, cena: 15.700 SIT Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
superca Objavljeno November 27, 2002 Deli Objavljeno November 27, 2002 OK predvsem mariborčani - kje ste kupli zimske gume. Trgoavto (v Mercator centru na Titovi) na 6 obrokov brez obresti (samo ne vem, če imajo še kaj druga kot SAVO). Samo plačilo na obroke je lahko problem, če nimaš ali mercatorjeve plačilne kartice ali še neke, ki se je ne spomnim, ker na euro-card ali activo ali čeke, ne gre. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno November 28, 2002 Deli Objavljeno November 28, 2002 Diners, ta gre tudi na obroke. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno December 7, 2002 Deli Objavljeno December 7, 2002 Šparat je treba pa nej stane kar hoče-no sam pri gumah in zavorah pa valda ne!!Ko se s slabimi gumami odpelješ v pru grabn si takoj zgubu tisto razliko v ceni in še kej več!Razlike med gumami so res očitne-nekatere gume so lahko tako celo nevarne! Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno December 7, 2002 Deli Objavljeno December 7, 2002 To je res, Pero, ampak v graben lahko greš tudi z najboljšimi gumami. Je treba imeti v glavi vedno najboljšo programsko opremo s seboj. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno December 8, 2002 Deli Objavljeno December 8, 2002 Ta je šele draga!!!! :D :shock: :oops: :roll: Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CAPIROMZY Objavljeno December 9, 2002 Deli Objavljeno December 9, 2002 Kaj če mam M+S gume veljajo po 15.10. brez verig al moreš met tud verige v kuferamu? M+S z vsaj 4mm profila po 15.11 štejejo kot zimska oprema ali letne z vsaj 1 ali 2 mm profila ter ketne. Ni res. Zimska oprema so zimske gume (vse štiri) z najmanj 4mm profila, ALI letne gume z vsaj 4mm profila in verigami. Minimalni profil na avto gumah poleti pa je 1,6mm, tako da ne vem kaj pišeš o enem ali dveh milimetrih. Tale pobč ma prov ja :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
superca Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 Šparat je treba pa nej stane kar hoče-no sam pri gumah in zavorah pa valda ne!!Ko se s slabimi gumami odpelješ v pru grabn si takoj zgubu tisto razliko v ceni in še kej več!Razlike med gumami so res očitne-nekatere gume so lahko tako celo nevarne! Verjetno vse cenovno ugodne gume niso tudi totalno zanič ali slabe oz. zagotovo najdražje gume še ne "rešujejo pred grabami" (razlike zagotovo obstajajo, obstajajo verjetno tudi takšne, da je kakšna draga guma slabša od cenejše). Če sem prav zasledila, jih je kar nekaj, ki jih ne bi želelo imeti Savinih gum. Najbolj me zanima, če za tem stojijo tudi kakšne popolnoma lastne negativne izkušnje. Trenutno so na avtu Savine gume, res pa je da 4x4 naredi svoje. Ampak tudi, ko sva z mojim imela še Yugeca (zadnji del do doma imava 1km brega, ozka cesta, ...), na katerem zagotovo nikoli ni bilo nekih ful dragih gum, je mojemu uspelo pozimi marsikdaj priti domov brez montiranja keten, ko so drugi na polovici brega že obupali ali pa tu in tam končali celo v jarku. Priznam, meni v enkai situaciji (sneg, pa po možnosti še kaka ledena plošča) do doma brez montiranja keten (če bi mi jih sploh ratalo zmontirat, zagotovo bi me pa zanohtalo;) tudi ne bi uspelo. Skratka tudi na tem je nekaj kakšen voznik je kdo. Strinjam pa se, da če bi vedela, da so neke gume ful zanič, bi zagotovo dala tudi malo več in zaradi lastne varnosti kupila dražje (ki bi naj bile boljše) in glede varnosti vsaj zavestno ne bi nikoli šparala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 kolikor vem spada sava v goodyear-koncern...... in njihove gume niso ravno najllabse. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 kolikor vem spada sava v goodyear-koncern...... in njihove gume niso ravno najllabse. Večina podjetij ne proizvaja samo izdelke enega cenovnega razreda tako da ne moremo reči vse Savine gume so zanič, oz. vse Goodyearove so ok. Tudi znani proizvajalci imajo kak cenen izdelek na začetku ponudbe. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 kolikor vem spada sava v goodyear-koncern...... in njihove gume niso ravno najslabse. Večina podjetij ne proizvaja samo izdelke enega cenovnega razreda tako da ne moremo reči vse Savine gume so zanič, oz. vse Goodyearove so ok. Tudi znani proizvajalci imajo kak cenen izdelek na začetku ponudbe. :shock: :?: :? ja kje sem pa kaj tajega rekel?! :shock: :? :?: :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 kolikor vem spada sava v goodyear-koncern...... in njihove gume niso ravno najllabse Sava so dobre gume. Sem se pogovarjal z vulkanizerjem ki se že dolgo časa s tem ukvarja in mi je rekel da recimo Michelinke kot zimske gume niso vredne nič pa čeprav sploh niso poceni.Je pa vedno pohvalil Savo rekoč da je vedno vredna tega denarja in je boljša od kakih proizvajalcev ki jih pri nas kujemo v zvezde. Sicer imam pa na svojmu avtu obnovljene gume pa jim tud nič ne fali dokler ne pretiravaš. LP Leteči Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemens Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 Katere Michelin so slabe ? Alpin so kar v redu ( baje ena najboljših v celoti kar sem prebral po testih ). In glede česa so zanič, oprijema v suhem, mokrem, snegu, obrabe, .... btw : Sava Exact ni vredna niti tistih nekaj ksit kolikor stane, z Eskimo se pa da kar solidno peljat, tako da spet odvisno kater model misliš. ehh :) p.s. : kar hočem povedati je da zraven znamke paše tudi model ( in pa seveda cena ) potem pa primerjamo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno December 12, 2002 Deli Objavljeno December 12, 2002 btw : Sava Exact ni vredna niti tistih nekaj ksit kolikor stane, z Eskimo se pa da kar solidno peljat, tako da spet odvisno kater model misliš. Temule bi pa lih dodal samo..................res je!Exact na mokrem bolš da kr v grebn zapelš in počakaš da se cesta posuši na suhem je pa itak vsaka guma dobra!!! Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno December 13, 2002 Deli Objavljeno December 13, 2002 družba, ne ga lomit z drugimi dimenzijami, če nimate homologacije v teh razponih!!! točn preverte!!!!! ... škodo bodo še vaši potomci v drugem kolenu plačeval!!! po civilnem pravu je to nemogoče, potomec krije škodo do zneska vrednosti zapuščene dobrine eskimo je bla res dobra gumca, sam se je hitr strošla sam trajbam nokian, sem pa dobil za to leto zastonj ene semperitke z 5-6 mm profila, za eno sezono bojo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se