JaRaNe Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 konec poletnih počitnic se mi bo nabralo nekaj denarja in razmišlam o zamenjavi avtomobila, trenutno imam felicio 1.6 letnik 99, menjal bi pa zaradi opreme (predvsem klima), ki je felicia nima.... finančno stanje ravno ni nekaj posebnega torej kaj velik ne morem pričakovat, rabil bi manjši avto (večinoma se vozim sam)... ko gledam oglase se mi dopadejo: 1. fiat bravo 1.9 jtd (letnik 99,00,01) 2. opel corsa 1.7 dti (letnik 02,03) 3. opel corsa 1.2 (letnik 02,03) 4. opel astra 1.6 16V (letnik 99,00) 5. bmw 3 compact 1.6 (letnik 98,99) 6. hyundai accent 1.3 (letnik 02,03) ...tu se pa seznam nekako konča, če ima kdo izkušnje s katerim od teh avtomobilov naj jih prosim deli tu, kaj svetujete, mogoče še kakšen drug avto v tem cenovnem razredu... uglavnem z idejami in izkušnjami na plan :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 avto za 450€, ostalo pa v motor. :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ToniTic Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 Mogoče bi še kakega Nissana Almero, al pa kaj podobnega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JeRn3j Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 (popravljeno) bravota ne kupuj ma sošolc... jajca na 3 skos neki crkuje... šipe se ne odpirajo, klima crkne, bremze crknejo itd. kaj pa pravš na kakega audija a4 ? drgač pa od teh je opel še najbolš sploh una corsica 1.7 Popravljeno Julij 19, 2008. Popravil JeRn3j Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
remše Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 alfa 145? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Julij 19, 2008 Deli Objavljeno Julij 19, 2008 Kaj pa recimo SEAT LEON, letnik 00, ali pa 01, mogoče tudi IBIZA.....R Meganov imaš za ta denar malo morje... Samo kot predlog... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JaRaNe Objavljeno Julij 19, 2008 Avtor Deli Objavljeno Julij 19, 2008 (popravljeno) Kaj pa recimo SEAT LEON, letnik 00, ali pa 01, mogoče tudi IBIZA.....R Meganov imaš za ta denar malo morje... Samo kot predlog... leona pod 6.000€ ne dobiš, vsaj s klimo ne, nočem francozov in italijanov, edino za te 1.9 jtd mašine od fiatov sm slišu d so kar uredu, zato je tud bravo na listi... trenutno se še najbol nagibam proti corsi, samo zj nevem kaj se mi bolj splača 1.2 16V bencinar 80 konjev ali 1.7 dti 75 konjev, pri prvem je poraba nekje 7 l/100km, pri drugem pa 5l/100km, samo zadne čase spremljam cene naftnih derivatov, in je nafta že tok draga pa še dražja bo, da ne vem če se mi sploh splača kupt 17. dti, je pa fajn ker ma vlik navora, pa ga nitreba skoz na obratih držat da vleče v klanc.. cene rabljenih so pa skoraj iste imamo pa tud doma dva opla, merivo in corso, corsa je pa 1.2 16V letnik 05, v poplavah lansko jesen nam jo je zalila voda, vendar je sedaj vse v redu, dela kot nova, je pa res da nima niti 50k km prevožnih, ozr. avto je skoraj nov Popravljeno Julij 19, 2008. Popravil JaRaNe Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gizmo_ Objavljeno Julij 20, 2008 Deli Objavljeno Julij 20, 2008 alfa 145? o tem bi tudi jaz razmislu :) drugače pa imam 2 kolega, ki mata tastaro verzijo bravota..... avto dela brez problemov, fajn se pelje, pa še lep je glede na letnik :) (una mašina 1.6 104 konje) drugač pa kupi tisti avto, ki ga je vozil kakšen dedi, pa da je mal km naredu, pa use servise, da ma narjene.... če maš seveda možnost:) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Julij 20, 2008 Deli Objavljeno Julij 20, 2008 2. opel corsa 1.7 dti (letnik 02,03) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JeRn3j Objavljeno Julij 20, 2008 Deli Objavljeno Julij 20, 2008 2. opel corsa 1.7 dti (letnik 02,03) defenitivno prava odločitev bejž stran od 8 let starih alfic :glare: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Julij 20, 2008 Deli Objavljeno Julij 20, 2008 Če boš delal vožnje daljše od 30km potem dizel sicer ne priporočam. Pozimi zjutraj boš 20 km na mrzlem. To ti povem zato ker imava Merivo 1.7 dti in jo pozimi greje šele po 15 -20 km. Je pa res da te km ne tiščim preko 2,5rpm. če bi jo tiščal v kak klanec (kar pa ni dobro za mrzlo) bi jo najbrž segrel tudi v 10 km. Poraba (čipana pri rsr) 5,5. Zamerim ji malo majhno končno (165), ampak itak sem bolj malo na AC. Važen da potegne od 1.800 do 3.000 . do tja je pa mrtva. 100PS CDTI je mogoče nekoliko bolj živa, je pa najbrž v corsi ne dobiš?. Dobiš pa 1.3 CDTI by fiat Sicer vzemi kako corso 1,2 ali astro 1.6.(ko ste že avno zadovoljni z opli v familiji) Če gledaš na porabo, potem alfa z bencinskim motorjem zame ne pride v poštev. Drugo je jtd. PA 145 bi morale biti konkretno cenejše od 4,5kE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno Julij 20, 2008 Deli Objavljeno Julij 20, 2008 Če boš delal vožnje daljše od 30km potem dizel sicer ne priporočam. Pozimi zjutraj boš 20 km na mrzlem.To ti povem zato ker imava Merivo 1.7 dti in jo pozimi greje šele po 15 -20 km. Je pa res da te km ne tiščim preko 2,5rpm. če bi jo tiščal v kak klanec (kar pa ni dobro za mrzlo) bi jo najbrž segrel tudi v 10 km. Poraba (čipana pri rsr) 5,5. Zamerim ji malo majhno končno (165), ampak itak sem bolj malo na AC. Važen da potegne od 1.800 do 3.000 . do tja je pa mrtva. 100PS CDTI je mogoče nekoliko bolj živa, je pa najbrž v corsi ne dobiš?. Dobiš pa 1.3 CDTI by fiat Sicer vzemi kako corso 1,2 ali astro 1.6.(ko ste že avno zadovoljni z opli v familiji) Če gledaš na porabo, potem alfa z bencinskim motorjem zame ne pride v poštev. Drugo je jtd. PA 145 bi morale biti konkretno cenejše od 4,5kE res so alfe za tiste, ko jih poznajo, jaz naprimer imam že 15 let v glavnem samo alfe, brez večjih problemov, v glavnem samo 164 in 166, bi pa na tvojem mestu gledal tudi fiat stilo, ker za ta denar dobiš kar velik in solidno opremljen avto, samo zares lepega in servisiranega najdi, tudi opel je ok kot pravi hanzi, se pa lahko nategneš z vsakim in ni rečeno da samo z italijanom ! upam hanzi, da si že v redu ! :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Julij 21, 2008 Deli Objavljeno Julij 21, 2008 Sicer vzemi kako corso 1,2 ne kupuj 1,2 motorja, s klimo....imej pamet.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Julij 21, 2008 Deli Objavljeno Julij 21, 2008 nisem še OK, sem mal predelal še zapestje pač se bo držal omejitev z 1.2 motorjem :whistle: pa prehitevanje šleparjev v kake klance na navadni cesti lahko tudi pozabi. Kako za vraga smo se včasih lahko vozili s 50PS sedaj je vse kar je pod 100 premalo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Julij 22, 2008 Deli Objavljeno Julij 22, 2008 nisem še OK, sem mal predelal še zapestje pač se bo držal omejitev z 1.2 motorjem :whistle: pa prehitevanje šleparjev v kake klance na navadni cesti lahko tudi pozabi. Kako za vraga smo se včasih lahko vozili s 50PS sedaj je vse kar je pod 100 premalo Avti so včasih bili težki slabo tono, ker niso imeli ABS, MCR, KKG, JKL, katalizatorjev, airbag-ov, klim in podobne navlake. Danes že majhni avti vagajo preko tone in je 50PS res bolj ubogo. D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
puch175 Objavljeno Julij 22, 2008 Deli Objavljeno Julij 22, 2008 Pozdravljen, jaz ti prodam renault Scenica 1.9 dCi, l.00, 152.000km,kovinsko zelena, veliko opreme,... Cena 5000eur. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rafael Objavljeno Julij 22, 2008 Deli Objavljeno Julij 22, 2008 Ne bo šlo, on ne prebavlja francozov :closedeyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
remše Objavljeno Julij 22, 2008 Deli Objavljeno Julij 22, 2008 honde ? :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JeRn3j Objavljeno Julij 23, 2008 Deli Objavljeno Julij 23, 2008 Pozdravljen, jaz ti prodam renault Scenica 1.9 dCi, l.00, 152.000km,kovinsko zelena, veliko opreme,... Cena 5000eur. Lp nisi pocen :whistle: drgač pa kdaj majo renoji kakšno dodatno opremo :lol: aja rezervno kolo... sej res :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
puch175 Objavljeno Julij 24, 2008 Deli Objavljeno Julij 24, 2008 nisi pocen :whistle: drgač pa kdaj majo renoji kakšno dodatno opremo :lol: aja rezervno kolo... sej res :lol: Mogoče res ne, toda moj jo ima: -zatemnjena komplet stekla (homologacija) -zadnji strešni spojler Fazer (homologacija) -zadnji izpušni lonec Devito (dvojni DTM) -vlečna kljuka (homologacija) -alarm z senzorji premika v vozilu -inštalacija gsm za Nokia -v doplačilu komplet 4x alu platišč Oz. racing z varnostnimi vijaki (platišča kot nova) -strešni prtljažnik Thule -deci original barve -odpiranje zadnjega stekla (posebaj) -,,, Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno Julij 24, 2008 Deli Objavljeno Julij 24, 2008 ...-deci original barve ... :blink: :eek: :kva1: A to je dodatna oprema? :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CPU Objavljeno Julij 24, 2008 Deli Objavljeno Julij 24, 2008 Mogoče bi še kakega Nissana Almero, al pa kaj podobnega. Ja 1.5 mašina 66KW (90KM), pa še ketnco ima in nimaš problemov z jermenom... :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se