Fritz Objavljeno Julij 24, 2008 Deli Objavljeno Julij 24, 2008 ja, če bi znal brati, bi to prebral že v enem od prejšnjih postov. šolal pa se je na Westpointu. Ni se. Šolal se je v okviru Poveljniške in generalštabne šole kopenske vojske ZDA (US Army Command & General Staff School), kar spada v okvir podiplomskega izobraževanja. A je pisec tistega prispevka v Radarju navajal kakšne relevantne vire? Lej, verjetno se strinjava, da so OS (oborožene sile) SFRJ pred razpadom države imele razdelan sistem vojaškega izobraževanja, da so sodelovale z mnogimi državami ter ponujale šolanja in pošiljala svoj kader na šolanja v tujino. OS SFRJ so tako verjetno proizvajale znatno število strokovnega kadra in imele bolj razvito vojaško stroko kot jo na današnji dan imajo vse naslednice SFRJ skupaj. Vse to ne spremeni dejstva, da se je del častnikov in generalov JLA postavil na določeno stran in v tej vlogi sodeloval v zločinskih dejanjih. Vojaška izobrazba ti da vedeti kaj šteje kot kršitev Mednarodnega vojnega in humantarnega prava vendar na koncu vsak sam odloča ali se bo tega držal ali ne, še posebej, če meni, da ga zaradi kršitev nihče ne bo preganjal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Julij 25, 2008 Deli Objavljeno Julij 25, 2008 1)Mladič ni bil general v Jugovojski, ampak si je naziv generala verjetno podelil sam. 2)Noben general jugovojske ni nikoli ukazal napada na civilne cilje 1) mladič je bil v začetku 80let kapetan I.klase, menda.... do takrat, ko so se začele delati pizdarije je bilo dovolj časa za napredovanje, menda.... 2) le kdo in na čigav ukaz je ril po sloveniji..., menda.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Julij 25, 2008 Deli Objavljeno Julij 25, 2008 quote name='Provokator' date='24 Jul 2008 @ 21:48' post='1421272'] ja, če bi znal brati, bi to prebral že v enem od prejšnjih postov. šolal pa se je na Westpointu. Če bi znal brati, bi videl, da nikjer ne piše, da je imela vsaka republika enega generala. Glede na to, da so tudi v Skopju ugotovili, da ne znaš brati, si prenašal pošto, saj je nisi mogel prebrati in izdati skrivnosti. In preden ti popolnoma popustijo tablete, in postaneš popolnoma notoričen ,naj dodam še to, da so moje izjave o šolanju generalov jugovojske narejene na osnovi članka v Radarju, ki sem ga bral lani poleti, ko sem ležal pod smrekami ob Bohinjskem jezeru in sem tudi sam bil začuden, da so se šolali na "sovražnem" zahodu. No ja, kar pa se prodajanja dezinformacij tiče..... Kdo pa je bil boljši v tem, kot vojska, pri kateri si ti prilezel celo do kurirčka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Julij 25, 2008 Deli Objavljeno Julij 25, 2008 druže razvodniče, dozvolite da uđem u vozačku kučicu ! :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GREY WOLF Objavljeno Julij 25, 2008 Deli Objavljeno Julij 25, 2008 druže razvodniče, dozvolite da uđem u vozačku kučicu ! :P PIZDA, PA JA NISI BIL PRI MENI NA OBUKI????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rafael Objavljeno Julij 25, 2008 Deli Objavljeno Julij 25, 2008 Bemti, danes so mi prijatelji iz Beograda povedali, da je Karadžić stanoval v njihovem bloku v novem Beogradu. On je bil v tretjem, oni pa so v sedmem nadstropju. Nekih kontaktov niso imeli, fora pa je prav gotovo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Julij 26, 2008 Deli Objavljeno Julij 26, 2008 fora pa je prav gotovo... Predvsem precej bolna... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RHonda Objavljeno Julij 26, 2008 Deli Objavljeno Julij 26, 2008 MA če bi bil KAradžić komunist bi blo vse v redu, tko je pa sam sebe zajebal, zdej naj se brani pa kakor si hoče Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rafael Objavljeno Julij 26, 2008 Deli Objavljeno Julij 26, 2008 Predvsem precej bolna... :whistle: Ne vem, kaj je tukaj bolnega. Tudi nihče od drugih sostanovalcev ga ni prepoznal. Sicer pa, danes ljudje še manj poznajo svoje sosede v takšnih blokih, zakaj bi bil ta izjema. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Julij 26, 2008 Deli Objavljeno Julij 26, 2008 Ne vem, kaj je tukaj bolnega. ... Mogoče to, da je potreba sedaj to celemu svetu povedati in "biti pomemben"? :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rafael Objavljeno Julij 26, 2008 Deli Objavljeno Julij 26, 2008 Mogoče to, da je potreba sedaj to celemu svetu povedati in "biti pomemben"? :naughty: A to je moteče? Sorry, mi sploh ni potegnilo... Jaz od tega nimam čisto nič, naslednji dan pa bol cel cirkus okoli tega pozabljen. Zadovoljen? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Julij 27, 2008 Deli Objavljeno Julij 27, 2008 (popravljeno) A to je moteče? Sorry, mi sploh ni potegnilo...... Ne vem. Vpraš SF-a. Mene za srbjance dokler take zganjajo boli qrac. Za takele, manj jih vidim, rajš jih imam. Torej vsaj dokler sem živ. Popravljeno Julij 27, 2008. Popravil HHV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Julij 27, 2008 Deli Objavljeno Julij 27, 2008 (popravljeno) CITAT(rafael @ 26 Jul 2008 @ 16:33) * Ne vem, kaj je tukaj bolnega. ... Mogoče to, da je potreba sedaj to celemu svetu povedati in "biti pomemben"? trance_25_naughty.gif Ne vem. Vpraš SF-a. Mene za srbjance dokler take zganjajo boli qrac. Za takele, manj jih vidim, rajš jih imam. Torej vsaj dokler sem živ. Sporočilo uredil(-a) HHV dne Danes, 07:41 AM Za božjo voljo! Pa sej nisem jest govoril, o tem, da koga poznam, ki koga pozna... Horjo ma ti men mal zmedeno zadnje čase seluješ... Se mi zdiš, kot da sploh ne veš več komu odgovarjaš... Da ni kriva prepoved lova? :whistle: Popravljeno Julij 27, 2008. Popravil SF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Provokator Objavljeno Julij 27, 2008 Deli Objavljeno Julij 27, 2008 Volkec, ne vem, zakaj se čudiš, da te napadam, saj si ti prvi postal oseben. Poglej si Fritza, on sicer napada moje mnenje, ne pa mene. Zato jaz napadem njegovo mnenje, z njim pa grem na špricer....... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Julij 27, 2008 Avtor Deli Objavljeno Julij 27, 2008 Zanimiv twist je zgodbici dodalo dejstvo, da so meli z njim opravka na Dunaju. policija ga ni prepoznala, ego maniaku je to očitno godilo, in mislim da od tod njegova korajža za nastopanje. Po VelikoSrbsko je bil prepričan, da je nadmudril cel svet. . . . in ga je res!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Julij 27, 2008 Deli Objavljeno Julij 27, 2008 Zanimiv twist je zgodbici dodalo dejstvo, da so meli z njim opravka na Dunaju. policija ga ni prepoznala, ego maniaku je to očitno godilo, in mislim da od tod njegova korajža za nastopanje. Po VelikoSrbsko je bil prepričan, da je nadmudril cel svet. . . . in ga je res!!!! No, zdaj je že jasno, da Avstrijci niso imeli opravka z njim, temveč z eno drugo osebo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Julij 28, 2008 Avtor Deli Objavljeno Julij 28, 2008 No, zdaj je že jasno, da Avstrijci niso imeli opravka z njim, temveč z eno drugo osebo. :oops: Na radiju sm to slišal cca 3 minute po tem ko sm napisal . . . pa je šla moja teorija :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno Julij 28, 2008 Deli Objavljeno Julij 28, 2008 ...Horjo ma ti men mal zmedeno zadnje čase seluješ... Se mi zdiš, kot da sploh ne veš več komu odgovarjaš... Da ni kriva prepoved lova? :whistle: :grrr Kvečjemu dehidracija... :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sjeng Objavljeno Julij 28, 2008 Deli Objavljeno Julij 28, 2008 Mladić je pa baje v Haagu, dela kot prevajalec ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JEJŽ Objavljeno Julij 28, 2008 Deli Objavljeno Julij 28, 2008 Po VelikoSrbsko je bil prepričan, da je nadmudril cel svet. . . . in ga je res!!!! Kak je šele Fricl jodlarje nadmudrio... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Julij 31, 2008 Deli Objavljeno Julij 31, 2008 Ostrižen in obrit v Haagu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Avgust 1, 2008 Deli Objavljeno Avgust 1, 2008 V času razpada juge jih je bilo namreč zelo malo, okrog 6 se mi zdi, da jih je bilo (ne vem, kje imam en članek o jugogeneralih). Hojla! Bilo jih je res bolj malo, pa kljub temu več kot šest. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gost Objavljeno Avgust 3, 2008 Deli Objavljeno Avgust 3, 2008 ma kaki hag, naj ga vržejo ženam v srebrenici da mu izpraskajo oči in potrgajo vse ostalo...to bi bla prava kazna, ne pa da bojo zaj tam s svojimi prijateljčki ostalimi ratnimi zločinci, kao sicer večni sovražniki, skupaj jedli, pekli in uživali ob pripravljanju tradicionalnih balkanskih jedi z njihovimi krvavimi rokami...ravno sem bil v sarajevu ko so ga uhapsili in takoj bi ga mogli pripeljat v sarajevo, da bi ga folk kamenjal usred baščaršije, tja ko je s takim veseljem granate spuščal, bi zdaj dobil svojo porcijo nazaj, ne pa v hag lepo vas prosim...ko da bi študenta odtrgal od očeta in matere in ga poslal v študentski dom med svoje pijanske kolege...jaka kazna ja :headbang: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSTDRIVER Objavljeno Avgust 4, 2008 Deli Objavljeno Avgust 4, 2008 ne zagovarjam vojnih zločinov ampak, zadeve v vojnah niso črno-bele, sploh ne v bosni... http://www.delo.si/clanek/o101105 pravi od 100.000 do mitoloških 250.000 žrtev v bih... kdo je kriv za ostale, če g.psihiču obešamo srebrenico? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gost Objavljeno Avgust 4, 2008 Deli Objavljeno Avgust 4, 2008 (popravljeno) kdo je kriv za ostale: mladić, šešelj, izetbegović, ...in ostali vojaki z malo višjim činom ki so izvrševali ukaze za poboj civilnega prebivalstva Popravljeno Avgust 4, 2008. Popravil chunga Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se