Skoči na vsebino

Končno so aretirali Radovana Karadžića

Cartman

Priporočene objave

vsaka vojna je brezsmislna, morija v imenu politike. :wacko:

tud ne bom razumela čemu kot država zapravljamo denar za oborožitev. Aja, če nas kdo napade. :lol: vsak nas lahko zmelje v parih minutah, če imamo vojsko al pa ne.

naši vojaki delajo red po svetu, saj res. :slap: mirovna misija z orožjem :SS

točno tako. zato v primeru psihiča čakam, da se mogoče le prikažejo pravi igralci ali pa bo skrivnostno škripnil kot največja p...a balkana. nato, eu, clinton, holbruk in slo, vsa vesela, da smo zraven.....

lahko tudi sfalim, ampak: nekatere glavne akterje skrivati toliko časa, da za bivše vodilne svetovne politike morebitne obremenilne izjave in dokazi nimajo več ne vem kakšne teže, niti ni tako napačna odločitev. precej od nejasnih zadev bi lahko povedala carla, ki je pač zaradi svoje takratne službe morala biti tako poštena, kot so od nje zahtevali politiki....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko si bil star? Tako na pamet sklepam, da kakih 4-6 let.... :evilgrin:

ja kaj ne vidiš v mojem profilu...malo računanja pa ti ja ne bi škodlo :D :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja kaj ne vidiš v mojem profilu...malo računanja pa ti ja ne bi škodlo :D :whistle:

To je lahko sila relativno, predvsem glede na tvoj stil pisanja..... :winkiss: :whistle: :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je lahko sila relativno, predvsem glede na tvoj stil pisanja..... :winkiss: :whistle: :naughty:

jebiga eni smo mladi po srcu :D

drugač pa maš prav ja, sn bil tam okol 4-6 let star, videl pa vseeno sem hehe...dobro si me razkrinkal, ziher si kriminalist hehe :whistle:

Popravljeno . Popravil chunga
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jebiga eni smo mladi po srcu :D

drugač pa maš prav ja, sn bil tam okol 4-6 let star, videl pa vseeno sem hehe...dobro si me razkrinkal, ziher si kriminalist hehe :whistle:

Nejkolina se ti zdi, da si tolko pomemben :naughty: ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne jem. Si že probal?

kje sm napisal da jem? da odobravam? povej, kaj je zate vojna? zame jeba z večih strani. zakaj se ljudje pobijajo? zato, ker je nekje nekdo začel pa poklal malo tvojih, pa so tvoji poklali malo mojih, pa so moji poklali malo več tvojih pa tko dokler je nekdo to odobraval in FINANCIRAL.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fritz, načeloma se ne spuščam v to kdo je za kaj kriv, ker.... če bi zmagala druga stran, bi gledali dokazovanje krivde drugim ljudem. ja?

Jaz se pa spuščam, ker obstajajo dokazi in ker obstajajo množična morišča in čeprav so morili na vseh straneh, je predvsem delovanje srbskih sil preveč načrtno, množično in usmerjeno k določenemu cilju, da bi to lahko spregledal. Poleg tega sem se, v BiH, po vseh večjih moriščih in njihovi okolici potikal zadosti časa, da sem si ustvaril mnenje o tem, kako so stvari potekale. Da to mnenje ni absolutno in edino zveličavno pa tudi vem, vendar mi še nihče ni ponudil boljše obrazložitve z dovolj tehtnimi argumenti npr. da so vse zakuhale druge države, ki so imele interes v razbitju Jugoslavije. Do tedaj, v vseh konfliktih v ex. Jugoslaviji (z izjemo Makedonije), vidim predvsem krvave sledi Beograda.

V tej vojni, v BiH, ni zmagala nobena stran temveč je bila vojna ustavljena s posredovanjem mednarodne skupnosti in Daytonskim sporazumom, ki predvideva kaznovanje vseh odgovornih za vojne zločine, za kar so osumljeni (in nekateri že obtoženi) pripadniki vseh treh vojskujočih se strani. Kolikor sem uspel spremljati postopke pred ICTY v Haagu, menim, da to sodišče dokaj verodostojno ugotavlja kaj se je, v resnici, dogajalo med vojno.

mešam zadeve? .... ko mi boš dokazal na konkretnem primeru, da vojak, ki so mu zadali ukaz lahko razmišlja s svojo glavo in preživi, onda može....

Lahko in tudi ta vojna pozna veliko primerov humanosti ene strani do druge. Seveda, če je cilj etnično očistiti določeno ozemlje tako da pobiješ del neželenega prebivalstva in s terorjem preženeš ostale, potem tukaj ne more biti veliko humanosti. Še manj je je, če to počnejo neregularne, paravojaške formacije, kadar so te, bolj kot kaj drugega, združbe roparjev in sadistov.

in jest na eni strani na drugi pa oborožen mulc..... ja, pustil mu bom, da me pihne..... tko k vsi tukaj... v dobro oboroženega mulca...

ja. drugače naj pa določene osebe tukaj nehaj natolcevati na prazno in konkretizirajo zadeve... dojenček na ražnju pa tko.. a, ne?

Še enkrat ti ponavljam, nihče ne oporeka temu, da nekdo v vojni, v boju, ubije oboroženega nasprotnika (kakorkoli je situacija kjer ljudje pobijajo druge ljudi, nesrečna sama po sebi) pa četudi je ta mladoletnik, ženska ali starec. Nekaj drugega je pobijanje neoboroženih ujetnikov, med katerimi je bilo veliko otrok, samo zato, ker pripadajo drugemu narodu ali veri.

Vsak, ki tukaj piše, bi se lahko bolj trudil konkretizirati zadeve. V to spada tudi navajanje linkov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Končno je nekaj dobrega u svojem življenju naredu k je ratu zdravilc in pomagu ljudem vi ga pa zaničujete sam zato k je u preteklosti pobiu par tisoč ljudi :lol: pa kako ste lahko taki !! :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak, ki tukaj piše, bi se lahko bolj trudil konkretizirati zadeve. V to spada tudi navajanje linkov.

vsekakor je bila vojna v bih najbolj umazana, v njej so najbolj najebali bošnjaki, civili, to so dejstva.

ampak meni se zdi, da ravno zaradi takih člankov http://www.nspm.org.yu/komentari%202005/20...danic_srebr.htm , čeravno marsikomu niso všeč, ker prihajajo iz grde strani, je potrebno počakati, da novopečeni zdravilc pojasni dogovore, dogodke in vse vpletene v posamezne odločitve. v kolikor se komu da prebrati članek, je v njemu teza o precej zanimivih imenih, dogovorih in odločitvah. ali drži ali ne naj pojasni zato ustanovljeno sodišče s pričami za ali proti.

da ne bo nesporazuma: karadžič ima po mojem mnenju dovolj masla na glavi, da gre lahko v arest za 40let. dozdeva pa se mi, da poleg mladića obstaja še nekaj ljudi povezanih z bih in klavnico v njej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

da ne bo nesporazuma: karadžič ima po mojem mnenju dovolj masla na glavi, da gre lahko v arest za 40let. dozdeva pa se mi, da poleg mladića obstaja še nekaj ljudi povezanih z bih in klavnico v njej.

točno tako je. tudi ZN imajo prste vmes! to je bilo vse organizirano pomoje.

(zakaj? 600 nizozemskih vojakov je varovalo "varno območje -Srebrenica", ko so ti vojaki vidli da nimajo šans so prosili za zračne sile v ZN katerih nikoli ni bilo.)

na youtube-u pa je polno videjev Mladić srbski heroj. žalostno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Resnic je več

Resnica je vedno in povsod SAMO ENA!!!! Je pa vedno veliko različnih interpretacij EDINE PRAVE resnice.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Resnica je vedno in povsod SAMO ENA!!!! Je pa vedno veliko različnih interpretacij EDINE PRAVE resnice.

...in s tem ne postane laž, saj je resnica relativna in se jo da oblikovati

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...in s tem ne postane laž, saj je resnica relativna in se jo da oblikovati

Nikakor! Vse interpretacije resnice so laž. Resnica je samo ena, ni relativna in se jo ne da oblikovati. Oblikuje se lahko raznorazne "verzije resnice", ki pa so vse po vrsti laž.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Končno je nekaj dobrega u svojem življenju naredu k je ratu zdravilc in pomagu ljudem vi ga pa zaničujete sam zato k je u preteklosti pobiu par tisoč ljudi :lol: pa kako ste lahko taki !! :lol1:

Ti si pa dost bolan, da se šališ na ta račun takole, a ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

točno tako je. tudi ZN imajo prste vmes! to je bilo vse organizirano pomoje.

(zakaj? 600 nizozemskih vojakov je varovalo "varno območje -Srebrenica", ko so ti vojaki vidli da nimajo šans so prosili za zračne sile v ZN katerih nikoli ni bilo.)

na youtube-u pa je polno videjev Mladić srbski heroj. žalostno.

Ampak - krivi so še vedno Srbi, kajne? Saj so oni klali ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ampak - krivi so še vedno Srbi, kajne? Saj so oni klali ...

zaj nevem kak misliš... po eni strani ja, po drugi strani ne.

glavna krivca pa sta nedvomno Karađič in Mladić. Kaku lutka je pa bil Karađič in kako so(če so) manipulirali z njim tega pa nevem, če pa je to vse zraslo na njegovem grebenu pa si zasluži kaj več kot le dosmrtno kazen.

za mene je vsaki, ki bi lahko preprečil ta pokol PA ga NI pravtako sokrivec!!! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imaš popolnoma prav. Moral bi napisati - "Resnic" je več...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

glavna krivca pa sta nedvomno Karađič in Mladić. Kaku lutka je pa bil Karađič in kako so(če so) manipulirali z njim tega pa nevem, če pa je to vse zraslo na njegovem grebenu pa si zasluži kaj več kot le dosmrtno kazen.

wookej. po en strani ja, po drugi ne. poglejva, tako na hitro, krivo stran Srbi so izvolili Miloševića in ga brezpogojno podpirali. skupaj z njegovimi podaniki, in načrti o veliki srbiji. ergo:podpirali so karadžića in njegove podanike ki so se za veliko srbijo borili na terenu.

po drugi strani pa niso krivi. :hmm: zakaj že? kakšen razlog so imeli?

glede vseh ki bi lahko preprečili morijo, in kako so postopali potem preberi tole. sprejeli so krivdo in poskušajo pomagati . . . .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

stari, tudi ti bi ga ziher lahko preprečil - pa ga nisi! (ne mes spraševati, kako, ziher bi ga lhko - kaj ne gledaš Sci-Fi filmov?!?!?!?)

Skratka - debilno brez primere ... tvoja izjava namreč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi pripadniki Nizozemskega kontingenta modrih čelad v Srebrenici.......ki pa se seveda ne bodo nikoli znašli na sodišču........

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi pripadniki Nizozemskega kontingenta modrih čelad

Lahko jim štejemo za olajševalno okoliščino, da so bili nonstop napafkani. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!