Skoči na vsebino

Yamaha tzr 50 ali Aprilia rs 50

tzr ali rs   

70 članov je glasovalo

1. 1. kateri moped bi izbrali če bi izbirali ?

• yamaha tzr 50
      44
    • aprilia rs 50
      26

Priporočene objave

Objavljeno
odvisno s kakšnim namenom se voziš :trance_33_sleep:

res je da se na rs bolj športno sedi se lažje oz. prej prideš do kolena kot na tzr-ki ( lega fustrahtarjev ), tzr-ka pa ma mehkejši zic, ima zadnji nosilec( če koga pelješ ), za daljše ture je tzr boljša izbira, čepa hočeš voziti po kolenu ipd. pa je rs boljša izbira. to mislim za najnovejši model rs-ke. po mojem bi na tzr-ki mogli spremeniti da bi bili fustrahterji malo bol nazaj in malo višje pomaknjeni lahko bi naredili tako da bi lahko spreminjel lego fustrahtarjev kot na novi rs-ki :rolleyes:

moje mnenje

Kaj pa hitrost, pospeški so enaki ? (odblokirana)

Objavljeno
odvisno s kakšnim namenom se voziš :trance_33_sleep:

res je da se na rs bolj športno sedi se lažje oz. prej prideš do kolena kot na tzr-ki ( lega fustrahtarjev ), tzr-ka pa ma mehkejši zic, ima zadnji nosilec( če koga pelješ ), za daljše ture je tzr boljša izbira, čepa hočeš voziti po kolenu ipd. pa je rs boljša izbira. to mislim za najnovejši model rs-ke. po mojem bi na tzr-ki mogli spremeniti da bi bili fustrahterji malo bol nazaj in malo višje pomaknjeni lahko bi naredili tako da bi lahko spreminjel lego fustrahtarjev kot na novi rs-ki :rolleyes:

moje mnenje

ja samo če pa gledaš na koga ki je visok več kot 180 je pa že malo tako na rs-ki sedet, ker maš kolena v stranskih plastikah pa kolena te po 15 min vožnje bolijo. jaz sem imel take izkušnje... na pogled je manjša od tzr pa ožja.

Objavljeno
Kaj pa hitrost, pospeški so enaki ? (odblokirana)

če lepo pelješ na servis na odblokiranje je tzr-ka v obeh stvareh boljše pa manj dela je z odblokiranjem. rs gre 75 tzr 85-90 .

Objavljeno
ja samo če pa gledaš na koga ki je visok več kot 180 je pa že malo tako na rs-ki sedet, ker maš kolena v stranskih plastikah pa kolena te po 15 min vožnje bolijo. jaz sem imel take izkušnje... na pogled je manjša od tzr pa ožja.

manjša je ja ! :closedeyes:

Objavljeno
ti maš rs-ko ne ?? Kko si kej zadovoln ???

zelo :worship:

Objavljeno
manjša je ja ! :closedeyes:

na pogled je mogoče,ampak v resnici je rs širša:pojdi pogledat na apriliovo stran gedat mer pa na yamahino...

Objavljeno
na pogled je mogoče,ampak v resnici je rs širša:pojdi pogledat na apriliovo stran gedat mer pa na yamahino...

ja ker ma zelo štrleče žmigavce to najbrž vpliva na podatke o širini. na pogled je tzr širša, obe gledam vsak dan skupaj postavljeni :whistle:

Objavljeno

kok maš pa kej končno pr rs-ki ?

Objavljeno
kok maš pa kej končno pr rs-ki ?

ne dost...nekaj čez 90 km/h... ne dobim večjega prednjega zobnika :headbang: ,pa ko se pelam 86km/h se mi obratomer stavi na 12 rpm.

Objavljeno
ja ker ma zelo štrleče žmigavce to najbrž vpliva na podatke o širini. na pogled je tzr širša, obe gledam vsak dan skupaj postavljeni :whistle:

širina motorja se meri brez žmigavcev :whistle:

Objavljeno

ce se ze odlocas me tzr in rs, se odloci za yamaho, ce ne drugega so vsaj deli cenejsi za yamaho, apriliini deli so pa kar dragi, agregat je tako in tako enak.

Objavljeno
ce se ze odlocas me tzr in rs, se odloci za yamaho, ce ne drugega so vsaj deli cenejsi za yamaho, apriliini deli so pa kar dragi, agregat je tako in tako enak.

stara rs in tzr imata enako drage dele,nova rs pa je malo dražja a bol kvalitetna :worship: (poznam že 10 tzr-k,ki so zaribale pri 10000-13000 km. :unsure: )

Objavljeno (popravljeno)

ja zarad kretenov ki ne hodijo na servise. sam sm pa izbral rs, ker mi je (tanova) lepša od tzr.

Popravljeno . Popravil warum
Objavljeno
ja zarad kretenov ki ne hodijo na servise. sam sm pa izbral rs, ker mi je (tanova) lepša od tzr.

poznam enega ki je redno servisiral pa mu je pri 13000 ribnila :unsure: ...jas sem rs samo 1x peljal na servis pa še to takrat ko so mi odstranili blokade :worship: ...če pa se doma malo poglobiš v moped pa se nekaj naučiš,pa še veš kaj si naredil :worship: .

če pa misliš da na servisih delajo neke čarovnije,pa se motiš:menjajo getribno olje(včasih),menjajo svečko(ali jo samo očistijo) pa plačaš debelih 50 evrov :headbang: .olje stane 15-20 evrov,svečka pa od 3-8 evrov pa nimaš 1 uro dela :worship: ...na servisih pa bi ti nabili 2-3 ure... :unsure:

Objavljeno

v vsem se strinjam, samu o agregatih ne. mislim da roky994 kupuje nov moped, torej nova rs ma derbijev agregat.

Objavljeno (popravljeno)
poznam enega ki je redno servisiral pa mu je pri 13000 ribnila :unsure: ...jas sem rs samo 1x peljal na servis pa še to takrat ko so mi odstranili blokade :worship: ...če pa se doma malo poglobiš v moped pa se nekaj naučiš,pa še veš kaj si naredil :worship: .

če pa misliš da na servisih delajo neke čarovnije,pa se motiš:menjajo getribno olje(včasih),menjajo svečko(ali jo samo očistijo) pa plačaš debelih 50 evrov :headbang: .olje stane 15-20 evrov,svečka pa od 3-8 evrov pa nimaš 1 uro dela :worship: ...na servisih pa bi ti nabili 2-3 ure... :unsure:

ja s tem bi se kr strinjal. sam pol pa nevem kaj je delal z motorjem, ker bi mogu z rednimi servisi zdržat mal dlje pri normalni vožnji :unsure: aja; a tisto v avatarju je tvoj motor? pa to si takrat kupu je bla na avtonetu al si ti slučajno prodajal? (tko za info) :)

Popravljeno . Popravil warum
Objavljeno
širina motorja se meri brez žmigavcev :whistle:

Škoda da nism ATXa meril v širino. S tistimi "tankovskimi" žmigli :headbang:

Objavljeno
stara rs in tzr imata enako drage dele,nova rs pa je malo dražja a bol kvalitetna :worship: (poznam že 10 tzr-k,ki so zaribale pri 10000-13000 km. :unsure: )

eh dei ne seri s takimi, če maš dobr olje pa da ga ne tišiš stalno do kraja nima kej bit.. (sploh pa ne pr 10000km) :headbang:

Objavljeno
eh dei ne seri s takimi, če maš dobr olje pa da ga ne tišiš stalno do kraja nima kej bit.. (sploh pa ne pr 10000km) :headbang:

če nimaš prav nastavljenega frgazara ipd. ti lahko zariba že pred 10 000km. pri 2t nikoli neveš kdaj ti bo zaribal, lahko ti drži dlje kot boš pričakoval lahko pa ti zariba ko boš to najmanj pričakoval :unsure:

Objavljeno

jas poznam enega ki ma na rs-ki pr 10 000 probleme z menjalnikom :unsure:

Objavljeno

Nemorm se odločt kaj bi kupu, dei pa mene zanima a je kdo med vami k je pelu novo aprilo (od 06 naprej) in tzr. Zanima me primerjava (lega na cesti, amortizerji, končna hitros, pospeški, udobje..) :hmm:

Objavljeno
jas poznam enega ki ma na rs-ki pr 10 000 probleme z menjalnikom :unsure:

ja meni...samo ni problema s mejalnikom,pač pa je fedrca ki menjalnik vrže nazaj na svoje mesto...se pa vseeno da voziti.

Objavljeno
Nemorm se odločt kaj bi kupu, dei pa mene zanima a je kdo med vami k je pelu novo aprilo (od 06 naprej) in tzr. Zanima me primerjava (lega na cesti, amortizerji, končna hitros, pospeški, udobje. .) :hmm:

jaz sem se pelal z obema dostikrat, pa ni sploh neke grozne razlike med njima. lahko rečem samo, da se oba peljeta zelo lepo, nova pa oba gresta 50 kmh. če pa res iščeš tiste podrobne razlike med njima, pa se moraš sam peljat z obema vendar ni nobeden "napačen" :worship:

Objavljeno
jaz sem se pelal z obema dostikrat, pa ni sploh neke grozne razlike med njima. lahko rečem samo, da se oba peljeta zelo lepo, nova pa oba gresta 50 kmh. če pa res iščeš tiste podrobne razlike med njima, pa se moraš sam peljat z obema vendar ni nobeden "napačen" :worship:

aha, sam rs-ka ma manjši forgazor an ?

Objavljeno
aha, sam rs-ka ma manjši forgazor an ?

za frgazar ni problema...rs ma 14 tzr pa 16 :whistle: ,kake dize daš notre to je pomembno.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!